Innebandy och nytt projekt

Allt gips hamnade på väggarna idag! I veckan ska vi sätta igång och spackla och slipa, antar att det blir mitt jobb :)
I helgen så har jag skaffat mig ett mindre projekt som jag ska pyssla med, nämligen en gammal växasäng. Den måste slipas ordentligt och få sig några lager med ny fräsch vitfärg :) Tänkte att Albin ska få den till sitt rum i väntan på att han är mogen nog att sova i en loftsäng.

Kom hem från innebandyn för en stund sedan. Var riktigt tufft ikväll men vi har så roligt att man glömmer bort att det är träning :) Väldigt skönt att få komma hemifrån en stund också och få lite egentid.
Nu ska vi kika på Äkta människor innan det är dags att krypa ner undert täcket.




Fick den för en väldigt bra slant :)

Renoveringskaoset fortsätter..

Osbskivorna är på plats och just nu sätts gipset upp. Det skulle vara toppen om vi hinner få upp allt gips idag. Då kan man koncentrera sig på tak och golv nästa vecka.

Ja, det har varit en lite småtrist helg bortsett från att vi fick besök av min bror och hans tjej igår :) Annars är det bara renoveringen som tagit plats. Vi tänkte se en film igårkväll men var så trötta så vi gick och la oss istället.

Ikväll blir det i alla fall innebandy, det blir kul!

Renoveringshelg

Den här helgen blir tillägnad renovering av blivande matrummet. Just nu håller grabbarna på där, jag blev utputtad av Albin för han ville va själv med pappa :) Så då hamnade jag här en stund. Vi hoppas bli klar med den grova renoveringen i helgen. Elen drogs i veckan och det som är kvar är sätta upp osbskiva, gips och riva upp golv + lägga nytt golv. Sedan har vi tänkt att sätta höga golvsocklar och någon gammaldags tapet upptill. Skitsnyggt blir det när det är färdigt :)

Bjuder på några bilder från renoveringskaoset:



Nästan helg och framsteg

Snart ska jag hämta hem grabben och då gör han helg. Tror vi gör som imorse och tar vagnen dit. Ju mer jag får röra på mig desto bättre :) Just nu ligger Tova på golvet och blir lite smått frusterad emellanåt när hon inte tar sig någonstans :) Rullar från sida till sida är inte lika spännande längre. Hon är jättejobbig på skötbordet numera, hon gör ALLT för att hamna på mage så man får nästan hålla en hand på magen så hon ligger kvar.

På tal om Tova så sa vår älskade lilla tös mamma i förrgår och idag :) Hon har den senaste tiden ljudat "mamama..", "bababa..", "vavava.." osv så vi förstod att det var nära :)


Gårdagens rester blir dagens middag :)

Vaniljpulver

Sist när vi var och mathandlade så köpte jag hem vaniljpulver som jag hört så mycket gott om.
Ikväll provade jag blanda en liten mängd pulver med grekisk youghurt och det blev riktigt gott.
Tips till er som vill ha något smarrigt som är helt fritt från socker :)


Dagis & Bioonsdag

Gårdagens sovmorgon var ingen ny trend konstaterade vi imorse. Sonen vaknade i ottan och vägrade somna om. Kring halv nio tiden gjorde vi oss redo för en promenad mot dagis. När vi kom fram så rusade Albin in till barnen i lekrummet. Det är skönt att han tycker det är skoj att vara på dagis :)

När jag och Tova kom hem så fortsatte tösen sova ute i vagnen. Hon sov gott och länge, så pass att vi missade kyrkis. Under tiden så passade jag på att plocka undan Albins urväxta kläder och letade fram ett recept till dagens middag. Jag ska prova att göra potatis- och köttfärsgratäng a la Pernilla Wahlgren.

Lunchen är intagen och nu sitter jag med en kopp kaffe och ska kika lite i Villatidningen som kom med posten idag. Sedan ska hundarna rastas och därefter är det dags att hämta hem grabben :)

Ikväll ska jag och Johan på bio på byn. Vi ska se nya svenska filmen Hamilton :)


Tovatösen tar en liten powernap :)

Några rader om dagen

Det är väldigt kallt ute idag, speciellt imorse då visade temperaturen på närmare -17 grader. Då tog vi bilen till dagis när Albin skulle lämnas. Nu på eftermiddagen var det kring -10 minusgrader och då trotsade jag kylan och tog vagnen. Just nu är jag väldigt glad över det beslutet, så himla skönt efteråt :) Grym träningsvärk har jag idag också! Har vaknat ett par gånger inatt av att kroppen ömmat lite här och var.

Nu har Albin precis fått tidig middag i form av makaroner och korv. Han var så himla hungrig när han kom hem så jag skippade mellisen och körde direkt på en enkel middag till honom. När vi äter vår middag senare så får han äta med oss om han vill.

Idag sov Albin ändå tills HALV SJU :) Gissa om vi blev glada. Han har vaknat 4-5 i ett par veckors tid nu. Eftersom han sov "så länge" imorse så hade han inte velat sova idag på dagis. Han tog sig en liten tupplur på hemvägen istället :)

Rolig start på veckan!

Idag rivstartade vi dagen med en grymt jobbig promenad till kyrkis. Det var så mycket snömodd längs vägarna så jag mer eller mindre plogade mig fram med syskonvagnen! Det var som att vagnshjulen bara snurrade och snurrade utan att vagnen flyttade sig. Vägen hem var ännu värre eftersom det är uppförsbackar hemåt. Bra träning fick jag i alla fall och träningsvärken från igår lär va värre imorgon :)

Det var första gången som jag var på kyrkis med båda barnen samtidigt. Albin har inte varit där på över ett år tror jag. Han blev ledsen först då vi kom dit och jag tror att han trodde han skulle bli lämnad själv där. I det stora hela så hade barnen det väldigt roligt. Albin blev lite ledsen emellanåt, mest pga trötthet eftersom han vaknat 5 på morgonen. Det var inte lika mycket folk där som förra veckan (som tur va). Albin o Tovas kusiner var också där :) HÄR kan ni kika på bilder.

Idag kom min beställning från supersnabba Nelly. Jag beställde varorna på torsdagkväll och idag fick jag hem dem i brevlådan, sånt gillas! :) Jag är riktigt nöjd med alltihopa MEN jag hade missat en liten sak. Jeansen som jag beställde till Albin visade sig ha rosa detaljer på fickorna. Jag som tyckte de såg så grabbiga ut :) Men han får ha dem ändå och sedan får Tovatösen ärva dem.

Här kommer några bilder från idag.


Busar med lillasyster :)


Grabben som älskar sin gitarr





Tova i nya overallen, för stor just nu men i vår sitter den nog perfekt :)


Dagens middag blev ugnstekta rot- och grönsaker med vitlöksmarinerad kyckling och tzatsiki. MUMS var det :)

Knäpp man är

När jag såg den här bilden blev jag lite småsugen att börja jobba.. haha arbetsskada? :)

En toppenhelg

Åh vilken skön helg vi haft! Fredagen blev vääldigt lugn. Kan sammanfatta den med lite renovering, hemmapizza och tidig kväll :) Lördagsförmiddagen spenderade Johan inne i matrummet medan jag lekte med barnen. Efter lunch och Albins sovning så tog vi bilen ner till min bror och hans familj. De äldre barnen (Milian och Albin) började med att gå ut och leka i snön/åka snowracer tillsammans med papporna. Under tiden så förberedde Michaela kvällens middag och jag underhöll småttingarna. Vi åt en galet god grekisk pyttipanna :) Barnen fortsatte busa inomhus och vi avslutade kvällen med en superkladdig kladdkaka.
Idag har det varit filmtittande under förmiddagen, sedan lite renovering och jag har spelat innebandy under kvällskvisten :)


Nu ska vi nog avsluta helgen med en film!

Polentagröt blev lördagens frulle :)


Söndagslunchen, grekisk yoghurt med banan, kiwi och solroskärnor

Ännu mera shopping

Idag skickade jag iväg en beställning till Ellos.
De har ju en hel del rea och har just nu en kampanj med 30% på dyraste varan + fri frakt. Så tre tröjor, en munkjacka och ett par byxor för 330kr är inte dåligt :) Fick till och med 6 kökshanddukar på köpet! Det var mycket utplockad i just Albins storlek, därför det blev lite tråkiga färger på kläderna. Men det duger gott och väl till dagis.
(Det blev den ljusgrå med döskallen)

En kväll i soffan med all rätt

Idag har jag verkligen tagit vara på det fina vädret. Det har blivit mycket promenader och en del snöskottning. Vi startade med en promenad för att lämna grabben på förskolan. Sedan gick jag vidare till mina föräldrar och var där en stund. Gick hemöver strax innan lunch och väl hemma så tog jag fram skyffeln och skottade undan snön medan Tova sov i vagnen. När Tova vaknade så gick vi in och åt lunch och sedan dammsugade jag nedervåningen. När klockan närmade sig halv två så promenerade vi bort till dagis och hämtade Albin. Efter middagen så blev det även en prommis med hundarna. Summa summarum så har det varit en väldigt aktiv dag :)



Sover gott utomhus
Duvedsbacken (döjobbigt att gå uppför med en fullastad syskonvagn!)
älsklingsgrabben
grötfia :)

Shopping

I tisdags blev det ett besök på Birsta City tillsammans med min mamma. Det blev egentligen inte så mycket shoppat, vi hann liksom inte för tiden rusade iväg och vips så var det dags att hämta dagisgrabben :)

Ikväll har jag däremot shoppat på nätet. Nelly har ju fraktfritt just nu och då passade jag på att klicka hem lite nytt :)


En snygg tröja med döskalle från Minymo till Albin (85kr)


Baggy jeans från Minymo till Albin (185kr)
En våroverall från Småfolk till Tova (275kr)


En sportbh till mamman (Champion, 225kr)

Black

Försöker egentligen dra ner på godsaker men jag är ju galen i både saltlaktrits och choklad så den här måste jag nog provsmaka :)



Sömn hos barnen

Albin har ju haft (lättare?) sömnproblem sedan han var nyfödd. Största problemet är att han vaknar på tok för tidigt. Det resulterar i att han sover alldeles för få timmar nattetid och det spelar ingen roll hur sent vi än lägger honom, för det gör ingen skillnad. Och det handlar inte om att han har ett mindre sömnbehov heller för han är oftast gristrött när han vaknar kring 5-tiden (närmare 04 än 06-tiden). Ändå så går det inte att få honom att somna om. Förutom att han vaknar tidigt så vaknar han ofta under nätterna, nästan varje natt. Ibland tar det ett litet tag att få honom att somna om också.


Annat är det med Tova. Hon somnar något senare än Albin och sover oftast fram till 9-tiden. Med undantag för en vällingflaska under tidiga morgon som hon somnar om efter. När Albin var i hennes ålder och vaknade i ottan så tänkte man ju självklart att han var hungrig. Men så var det aldrig, han har aldrig velat haft välling den tiden.

Man har ju funderat många gånger om det är vi som gör/gjort något fel men eftersom Tova sover som ett barn brukar göra så torde det inte bero på "oss".

Alla vet säkert hur jobbigt det är när ens barn inte sover på natten som den brukar, för det händer väl alla nångång. Men tänk er att ha det i närmare 2års tid. Jag och Johan klarar ju av det för vi står oss på 7 timmar sömn/natt (fastän det skulle vara önskvärt att få sova lite längre såklart och framförallt få sammanhängade sömn). Det är Albin som det är synd om. Han är bara ett litet barn som behöver sova, hans kropp behöver sömnen.

Vet inte riktigt varför jag skrev det här inlägget, antar att jag bara ville skriva av mig lite :)

Träning

Jag måste försöka ta tag i det här med träning. Det är så svårt att komma iväg och träna. På dagarna har jag barnen och då är det bara promenader som funkar och på kvällen när Johan kommer hem så måste vi prioritera renoveringen fram till det är sovdags för Albin. Sedan när sonen somnat kring 19-19:30 så finns det möjlighet för mig att träna. Men det blir sällan att jag gör det. Oftast blir det att man grejar o plockar undan här hemma (alla leksaker, viker tvätt, plockar ur diskmaskinen, eldar osv..) När klockan närmar sig 21-22 så brukar vi oftast slå igång en film och sedan är det natt.


Den enda motion som jag i dagsläget utövar är dagispromenaderna 3 ggr i veckan (~35-40min tur o retur), rastar hundarna (oftast korta prommisar) och innebandyn på söndagar (som just nu haft vinteruppehåll). Men mer än så blir det inte. Kanske ska jag plocka in orbitreken? Eller satsa stenhårt på helgträning?


Innan min mammaledighet är slut så hoppas jag att dessa envisa kilon är väck. Graviditetskilona är borta men inte "sambokilona" som jag drog på mig efter jag och Johan träffades, snart 8 år sedan. Visst kan man kalla de envisa då? ;)

Hur löser ni vardagen med träning?


Så lika men ändå olika

Albin kring halvåret
Tova kring halvåret

Ny säng till Albin

Den här sängen från MIO skulle jag vilja ha till Albins rum. Tror den skulle passa alldeles perfekt där eftersom hans rum är ganska litet. En nackdel är priset, över 4000kr för en barnsäng.


Egentid med sonen

Ikväll har Johan och Tova åkt iväg på födelsedagskalas. Albin och jag blev kvar hemma. Istället har vi byggt LEGO och sett Mamma Mu tillsammans. Nu sover sonen sött och jag får lite tid för mig själv innan resten av familjen kommer hem. Kanske ska passa på och klippa tånaglarna eller nåt ;)


Hoppas ni haft en skön start på veckan!



Favoritsysslan just nu :)




Utelek & systrabesök

Idag på förmiddagen fick vi besök av mina föräldrar. Albin följde med morfar ut och åkte snowracer medan jag, mamma och Tova stannade inomhus. Väldigt roligt att de kom hit så Albin fick gå ut och leka idag. Efter barnen sovit lunch så fick vi besök av två av mina systrar :) Himla trevligt var de. Vi fikade och surrade och Albin busade runt.

Nu ska jag strax påbörja dagens middag och ikväll är det ännu ett kalas inbokat. Vi får se om vi åker hela familjen, eller om jag stannar hemma med Albin (kalaset är halvsent). Han vaknade jättetidigt imorse så hans lunchsovning blev tidigarelagd = tidig kväll för grabben.



Mysiga mysiga helg

Trist att snart helgen är över. Men vi har haft det riktigt mysigt. Vi har hunnit med pulkåkning, skoterkörning, filmtittande, tevespelande och ätit god hemmapizza :) Däremot har det inte blivit så mycket renovering, det får vi ta igen till veckan.

Nu sover båda barnen och jag ska snart ta och hoppa in i duschen. Senare på eftermiddagen är det födelsedagskalas på agendan :)

Hoppas ni haft en mysig helg ni också!


Våra två älsklingar ♥


Tovas 6 månadersbild


Studera mera?

Åh ibland blir jag så sjukt sugen på att börja plugga igen. Det som tar emot är inkomsten under studietiden. Vi skulle inte klara oss ekonomiskt med bara bidragsdelen från CSN och ett studielån känns inte särskilt lockande.
Jag har ju läst tre år på universitetet utan lån tidigare men då istället jobbade jag extra. Frågan är om det skulle fungera även nu? Fast med två små barn då. Plugga heltid + extrajobb + småbarn kanske inte är en så lyckad ekvation.

Ja, det tåls att fundera på :) Men som sagt, suget efter studier kommer lite titt som tätt. Och jag har i alla fall två ämnen som jag kan tänka fördjupa mig i.




Fredag den 13:e

Som vanligt räcker inte tiden till. Har alltid (nästan) massor att göra och varenda kväll konstaterar man samma sak, det är på tok för få timmar på dygnet :) Nu är det i varje fall helg på ingång och vi har inte sådär jättemycket inplanerat. Renovering, kalas och familjemys ska vi i alla fall hinna med :)


Bjuder på några bilder från häromdagen


Abbe smakar kaksmet
Ska prova slicka skålen också :))
Tova med favvoleksaken just nu :)

Kladdkaka med glasyr

Året som gått

Kör väl samma lista som förra året då :)




Vad gjorde du 2011 som du aldrig gjort förr?

- Blev tvåbarnsmamma

 

 

Vad skulle du vilja ha 2012 som du saknade 2011?

- Samma svar som förra året, en resa utomlands

 

 

Vilket datum 2011 kommer du att minnas, och varför?

- Kommer komma ihåg flera datum det här året men om jag ska välja ett så blir det 12 juli då Tova föddes :)



Vart tog det mesta av dina pengar vägen?

- Barnen och huset

 

 

Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2011?

- Eric Amarillos sommarplåga

 

Vad ångrar du under 2011?

- Inget tror jag, kan iaf inte komma på något just nu



Blev du kär under 2011?

- Ja, fick ju en tredje kärlek :)




Vad gjorde du på din födelsedag?

- Oj, knappt att jag minns den. Blev firad av släkt och vänner antar jag :)



Hur skulle du beskriva din stil 2011?

- Pregravid halva året och postgravid andra halvan ;)

 

 

Vad ser du framemot år 2012?

- Albins 2årsdag, Tova fyller 1 år och sommaren såklart!

 


Ny vecka

Förra veckan bara svischade förbi, antagligen eftersom den innehöll en långhelg :) I torsdags spenderade vi kvällen hos min bror och hans familj. Vi åt tacos tillsammans och premiäråt årets första semla (vet att det är tidigt men kunde inte hålla mig från att köpa då jag såg alldeles nybakta och färska semlor på affären :)). Det var himmelskt goda i alla fall! När klockan närmare sig 19 så rundade vi av kvällen eftersom Albin skulle sova. Han hade nästan inte sovit nåt på dagis under dagen så han var väldigt trött. I fredags så städade vi undan julen här hemma. Eftermiddagen/kvällen spenderade Johan i blivande matrummet och jag underhöll barnen. När de lagt sig så spelade vi tv-spel fram tills det var dags för oss att lägga oss. Lördagen startade vi med en riktgt långpromenad på byn. Därefter fick barnen sova ute i vagnen och Johan grejade lite med skotern. Resten av dagen var lite som fredagen; renovering och tevespel. Igår startade vi dagen med att äta frukostbuffé på IKEA. När vi var mätta och belåtna så tog vi en liten runda inne på IKEA och handlade lite smått o gott. Sedan åkte vi en sväng till biltema och en snabbis på willys. Senare på dagen gick jag och Tova ut på prommis med hundarna och Albin och Johan tog en sväng med skotern. Resten av kvällen blev renovering och lek med barnen. Vi avslutade söndagen med att se en skräckfilm på nya sovrumsteven.

Vad har hänt idag då? Inte mycket egentligen. Albin har varit trött trots att han sov "ända" till 6. Tog ut båda barnen i vagnen vid lunchtid så de skulle få lite frisk luft. Efter en stund somnade de små liven så nu sover de sött på altanen tillsammans :)


Här kommer några bilder från idag
Albin tyckte Tova skulle ha mössa :)
Morgonbus i soffan
Nyäten tjej
Albin leker med lera i väntan på lunch
Idag blev det pannkakor till lunch :)

Voila!

Kvällens film

Ikväll såg vi Fright Night, den var helt okej :)

Skoterpremiär

Lite rädd i början men en stund senare så tyckte Albin det var väldigt roligt :)

6 mån Albin VS 6 mån Tova

På de här bilderna är barnen lika gamla och dom är rätt lika varandra kan jag tycka :) Jag hade fått för mig att Albin hade mer hår än Tova i samma ålder men jag har kikat på gamla bilder och de ser ut att ha lika mycket hår, Albins hår är mörkare bara. Sedan skiljer sig ögonfärgen. Albin hade mörkgrå ögon ända fram till 5-6 månaders ålder, då blev de bruna. Tova har ljusblå ögon och kommer nog så förbli :)
Tova är något kortare än Albin och väger betydligt mindre än vad han gjorde. Ändå tycker jag att Tova ser rundare ut. Rundare kinder, tjockare lår osv :) Albin hade däremot rundare form på sitt huvud än vad Tova har.

Sedan skiljer sig deras personligheter åt. Tova är mer lugn och nöjer sig med att sitta i babysitter eller i någons knä. Så var det inte med Albin :)



Dåligt med sömn

Huua vilken hemsk natt jag har haft. Inte många timmar sömn om ens någon. Och det beror inte på barnen för dom har sovit gott. Först började det med att jag hade lite svårt att somna och när jag väl somnar så tar det inte lång stund förrän det börjar TOKSTORMA ute. Och våra fönster som inte är ett dugg täta (till och med gardinerna lyfter sig) gjorde inte saken bättre. Hela natten höll det på och regnet smattrade på rutorna. När Albin väckte oss kring 6 imorse så var jag som en vålnad. Efter dagislämningen så tog jag med mig lilla damen på övervåningen och sov i 1½timme. Hade mer än gärna sovit mer men jag hade lite smått att fixa och vips så var det dags för att hämta hem grabben från dagis.

Nu ikväll har jag haft världens huvudvärk from hell, antagligen på grund av sömnbristen. Det gjorde så fruktansvärt ont, liksom pulserade innanför hela skallbenet.. har nog aldrig haft sån kraftig huvudvärk som ikväll. Det tog ett par timmar innan den släppte också, trots medikament. Jag är lyckligt lottad med att jag väldigt sällan har huvudvärk och jag känner stort medlidande för de som har migrän, huvudvärk är fasen inte roligt alls.

Förutom sömnbrist och huvudvärk så har det faktiskt hänt lite annat, mer roliga saker också :) Tova har fått prova palsternackspuré för första gången och hon gillade det! Åt upp allt i burken :) Minns när Albin fick prova palsternacka första gången, han tyckte inte alls om det (det enda han inte gillade). Idag fick han smaka en sked av Tova.. världens grimas fick jag tillbaka! Han tycker tydligen inte om det än idag :)

Nu ska jag joina min sambo med lite tevespelande, ha en skön kväll!


Dagisvecka och funderingar

I måndags var det ett riktigt surväder ute så jag tog med mig barnen ner till deras kusiner som bara bor några hundra meter bort (fågelvägen). Jag och Michaela fikade och surrade medan de större grabbarna härjade omkring och Melvin och Tova satt lugnt och stilla framför teven :) Timmarna gick lika fort som alltid och vi bestämde att ses allihopa igen på torsdag.

Denna tisdag bjöd på riktigt fint väder! Vi började dagen med en prommis till dagis. Albin blev så jäkla glad när han fick syn på barnen :) Under tiden Albin var borta så pysslade jag med hemmet. Grejade och plockade lite i Tovas blivande rum medan hon sov sött i vagnen. Det känns så himla skönt att vi redan renoverat rummet som blir hennes, bara inredningen som fattas :)

Den här dagen har även innefattat en hel del funderingar, planer och tankar. Våra planer inför framtiden och annat som kommer att påverka vår vardag. Hur det blir det visar sig inom en snar tid :)

Nyårsfirande i Västansjö

Vi hade en väldigt trevlig nyårsafton med våra vänner i Västansjö. Grabbarna bus (Elias, Albin och Hilding) busade hela kvällen tills de var dags för dem att sova. Elias sov på övervåningen i hans rum och Albin & Hilding nattades i deras vagnar. Albin var väldigt svårsövd så de slutade med att vi lånade Elias voksipåse och bäddade ner Albin. Johan tog ut vagnen och gick en liten sväng och han somnade nästan på en gång. Vi blev bjudna på supergod trerättersmiddag. Förrätten bestod av tre små förrätter som var galet goda! Huvudrätten (hasselbackspotatis och älg/fläskfilé) var toppen den med. Innan tolvslaget så hann vi med en runda sällskapsspel och när klockan närmade sig tolv så begav vi oss ut i mörkret. Vi smällde en del raketer och skålade in det nya året. När vi kom in hade alla smågrabbar vaknat av alla smällar. Det var svårt att få pojkarna att somna om i deras vagnar så de fick komma upp. Strax därpå åkte vi hemöver och var hemma kring 1-tiden.
Tack fina vänner för ett fint avslut på året!


Det blev bara bilder på grabbarna :)
Vi hade med oss en liten nyårspresent till värdparet

Tips för torra händer

Jag har fått en ny favorit när det gäller handsalva. Jag som har väldigt torr hud behöver en riktigt bra salva till mina händer. Speciellt nu när vi har två blöjbarn och händerna tvättas titt som tätt. Nu under en kortare period i vinter har min handkräm varit slut och det har resulterat i sprickor på ovansida händerna, där det sedan börjat blöda.
Förra veckan fick jag en tub handkräm av syrran som var helt suverän! Den finns på apoteket och heter så enkelt som Handkräm. Märket är Hudosil. Den hudsalva som jag annars tycker är toppen kommer från Body Shop och heter Hemp hand protector.Så har ni riktigt torra händer och letar en bra handkram så prova någon av dessa!
Billig och bra, 39kr kostar en tub.
Denna går lös för 125kr för 100ml.

RSS 2.0