Fiskelycka

 
 
 

Toppenväder och födelsedagskalas

Idag vaknade jag upp till rena rama sommarvärmen. Det blev raka vägen från sängen till altanen :) Johan och barnen hade kommit hem någon timme innan jag klev upp och det var underbart att få se dem allihop. Barnen fick i sig makaroner och korv till lunch och därefter blev det bad i balja på altanen. De var smutsiga efter helgtrippen och ett bad utomhus gjorde både barn och mamman glad :) Efter badet fick Tova sussa en stund och jag tog med mig Albin ut på gården. Han fick använda vattenslangen och vattna lite här och var. Det är toppen att ha egen brunn och därmed gratis"trädgårdsvatten" :)
 
 
 
På eftermiddagen åkte vi till lillasyster och hennes kille på Alnö. Syrran fyller år på tisdag och idag blev hon uppvaktad av familjen. Hon bjöd på smarrig smörgåstårta och lite andra godsaker. 
 
 
 
Ikväll har vi njutit av kvällssolen. Albin har hoppat en hel del studsmatta och Tova har lekt nöjt på altanen. Nu ska jag se söndagsfilmen på TV4 innan det är dags att hoppa i säng.
 
 
Hoppas ni haft ett härligt avslut på helgen!
 
 
 

Glad grabb

I torsdags var vi hos våra vänner i Västansjö. Albin fick köra fyrhjuling för första gången. Han blev alldeles frälst :)


Så underbart vacker pojke vi har :)

Natt 3 av 3

Nu är det snart dags att bege sig till sjukhuset för helgens sista arbetspass. Jag har varit ensam hemma hela helgen nu då jag haft jobbhelg. Johan och barnen är i torpet i Ramsele och mår gott. Om två veckor när jag har ledig helg tänkte vi åka upp dit igen :)
 
 
Idag har det inte hänt mycket. Det är rätt så tråkigt att vara ensam så det har mest blivit soffhäng. Vädret är inte så upplyftande heller. Igår fördrev jag tiden med att städa, tvätta och rensa trädgårdslandet. 
 
 
Hoppas ni har en bra helg :)

Mittiveckan

Då har onsdagen snart passerat. Vi startade dagen med frukostbuffé på IKEA. Väldans gott för både mage och plånbok var det :) Därefter for vi vidare och inhandlade en födelsedagspresent till lillasyster som fyller år nästa vecka (men firas på söndag). 
 
 
När vi kom hem fyllde vi poolen och barnen fick plaska runt. Det har varit riktigt varmt och kvavt idag, men inte så soligt. 
 
 
Ikväll är jag gräsänka. Barnen sover sen ett tag tillbaka och Johan är ute med vänner. Nu ska jag se om det är nåt kul på teven, annars blir det nog en bok i sängen. 
 
 
 
Syskonmys i soffan efter badet :)
 
 
 
 
Salta grodor och kryptoniter, kvällsgott till mig :)
 

Sommarvärme

Äntligen har det varit varma och soliga dagar. I måndags hade vi besök hela dagen av våra vänner från Västansjö. Vi fick hjälpt med att ta bort 6-7 stora fula stubbar som vi haft på gården sedan vi flyttade hit. Det var riktigt kämpigt för herrarna att få bort dem, de var så otroligt stora! Efter många timmars slit är de äntligen väck :) Under tiden så umgick jag, Cilla, Tova och Saga på altanen och smågrabbarna Albin och Elias busade runt lite överallt :)
 
 
Idag började vi dagen med att klippa färdigt gräsmattan innan det blev alltför varmt ute :) Kring lunchtid åkte vi till Norra berget och myste. Tittade på alla djur och fikade. Efteråt åkte vi till stan och käkade pizzabuffé på Biteline. Därefter for vi vidare Johans syrra och sambo. Där fick barnen bada i deras stora utomhuspool, och trots att det var 23 grader så frös de. Så badet varade inte länge :) 
 
 
Ikväll var barnen så svettiga så det blev ett kvällsdopp i poolen innan läggdags :)
 
 
 
 
 
 

fartfylld lördagnatt och kattflytt

Inatt var det mycket på jobbet. Vi satt inte många minutrar och tiden bara rann iväg. Ni kan inte ana hur skönt det var att få krypa ner i sängen imorse :) Kommande natt får gärna vara lite lugnare. Nästan varje arbetspass får man vara med om nånting nytt och det är så kul att få nya erfarenheter :)
 
 
I helgen har våra två små kattpojkar flyttat hemifrån. Måste fixa p-piller till mammakatt för annars har vi väl en ny kull snart igen :) 
 
 
Har ingen större blogglust just nu känner jag. Vädret är trist ute, grått mulet och nån enstaka skur. Jag hade förhoppningen om att få gå raka vägen från sängen till solstolen, men icke. När ska sommaren behagas komma?! 
 
 
 
 
 

Jobbhelg

Då var första natten av tre avklarad. Vi hade en helt okej natt trots småpyssel mest hela tiden. Några överbeläggningar blev det också. När jag vaknade idag kring 15 så var huset tomt. Johan, barnen och två av mina syskon for tidigt imorse till torpet och ska sova där ett par nätter. Jag har nog aldrig varit ifrån barnen nån längre stund så det känns lite skumt. Tomt och tyst :) 
 
 
Hade turen idag och bli bjuden på middag hos mina föräldrar och jag kom hem för nån timme sen. Sen dess har jag hunnit dammsuga och hänga tvätt. Nu ska jag packa lite återvinning och åka iväg med den. 
 
 
 
 
 
Gårdagens middag, mumsig gryta på lövbiff, skogssvamp och lök :)
 
 
Tova vill ju numera äta själv... :)

Torpägare

Vi har här i dagarna blivit med torp. Eller det är egentligen min pappa, jag och min syster som köpt det. Det ligger ca två timmars bilfärd hemifrån och brevid en stor sjö. Torpet ligger ganska ensligt och har en nära granne, som inte besökt sitt ställe på flera år. I måndags fick vi nyckarna och i tisdags åkte vi dit och sov två nätter.
Ska inte skriva så mycket mer utan bilderna får tala för sig själv :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1-årskalas

Idag firande vi att vår lilla tjej fyllt 1 år. Huset fylldes med gäster och fina presenter :) Jag hade gjort 3 långpannestora smörgåstårtor, två med räkor och lax och en med ost/skinka, och nästan alltihop gick åt. Efteråt fikade vi maräng- och jordgubbstårta. Lilla fröken somnade riktigt gott i sin säng ikväll, Albin likaså en stund senare. Här kommer några bilder från dagen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prinsessan Tova 1 år

Vår vackra och underbara dotter fyller 1 år idag

Regniga dagar

Det har regnat under alla mina lediga dagar och som det ser ut ska det fortsätta :(. Jag hoppas det åtminstone blir fint på söndag då vi tänkte fira Tova som fyller år imorgon. Tänk att vår lilla tjej redan blir ett år, tiden går galet fort! 
 
 
Idag har vi varit till BVC för 1-års vaccination samt kontroll av vikt och längd hos lilla damen. Vaccinationen gick väl bra, hon skrek som sjutton när de stack och det höll i sig nån minut. Både sköterskan och doktorn tyckte att Tova var väldigt stark i kroppen :) Hon vägde 9950kg och var 74,5cm lång om jag minns rätt. Albin vägde i samma ålder något mer och var nästan 4 cm längre, så hon är lite knubbigare vår lilla dam :) 
 
 
Idag fick jag min nya personliga almanacka :) Att ha en kalender är ett måste för mig som är ett planeringsfreak och planerar det mesta i vardagen. Kan vara väldigt spontan också, så jag vet inte riktigt hur det går ihop.. :) De senaste 5 åren har jag beställt mina kalendrar från personligalmanacka.se och har varit supernöjd varje gång. Ett tips till dig som vill ha en personligare kalender som du kan variera med egna bilder, lägga in födelsedagar m.m 

Jobbpremiär

Nu har jag avklarat tre jobbnätter och det känns superbra :) Innan första nattpasset var jag såklart väldigt pirrig men efter halva natten (om inte tidigare) så var man inne i jobbet igen. Alla tre nätterna var småpyssliga, allra mest fredagsnatten och det gjorde att tiden flöt på :) Nu är jag ledig fram till torsdag och då har jag två nätter framför mig. Nu är det 26 nätter kvar innan jag blir ledig igen, har en känsla av att det kommer gå undan :)


Nu ska jag göra ett nytt försök med att lägga Tovatösen, som råkade somna i bilen en stund ikväll. Storebror är duktig och sover sen mer än en timme tillbaka.

Ha en härlig helg alla!

 
Busig tjej som inte vill sova
 
 
 

Det bästa vi har


Från igår

   
Isbergssalladen växer finfint :)
 
 
Likaså sockerärtorna
 
   
Sakta men säkert är gubbarna på väg :)
 
  
En pallkrage med smultron, en med sallad och sockerärtor, 5 st med jordgubbar och en med gräslök och morötter
 
 
    
Hela dagen igår hade vi en helikopter som for runt och röjde längs alla elstolpar
 
Albin tyckte de var spännande med helikoptern :)

Från igår

   
Isbergssalladen växer finfint :)
 
 
Likaså sockerärtorna
 
   
Sakta men säkert är gubbarna på väg :)
 
  
En pallkrage med smultron, en med sallad och sockerärtor, 5 st med jordgubbar och en med gräslök och morötter
 
 
    
Hela dagen igår hade vi en helikopter som for runt och röjde längs alla elstolpar
 
Albin tyckte de var spännande med helikoptern :)

Frukost på altanen

Juli månad startade med toppenväder. 16 grader i skugga, klarblå himmel, solsken, vindstilla och fågelkvitter.


Vi har nyss ätit frukosten på altanen och nu är vi redo att börja dagen. Hoppas att vädret håller i sig för då ska barnen få bada i poolen efter lunch :)




 
 
 
 
 
 

RSS 2.0