♥♥♥

Livet kan inte bli bättre än såhär!








Tidsbrist

Nu jobbar jag min sista helg på ett tag och det känns helt underbart! :) Jag har gjort två nätter och nu är det bara söndagnatt kvar.


För övrigt så rullar det på hela tiden. Albin har fått prova äta själv sedan nån vecka tillbaka och han gillar det till tusen :) Tänkte snart introducera bestick till lillkillen, men än så länge är det händerna som gäller ;)


Igår hade vi kalas för Johan som fyllt år i veckan. Både hans och min släkt var här så det blev fullt hus :)



Imorse när jag kom hem från nattskiftet så berättade min sambo att han tyckte han höra Albin säga både mamma och pappa imorse. Så nu väntar även jag på att få höra de magiska orden :)



Lite heminredning från Gekås





Lite gott och blandat från gekås




Saker till Albin






Abbe äter ost och korv!







Gott med pepparkaka ;)









Julpynt

Handlade även några julsaker på Gekås. De hade ett enormt utbud och en massa bra priser på allt!
En tomte, julmus och adventstake

Till chihuahuorna

Hundhalsband från Lundmyr of Sweden

En massa shopping

Sent igårkväll kom vi hem från vår minitripp. Känner mig helt slut idag, det tar på krafterna att shoppa så mycket ;)
Här är en liten resumé av våra dagar i Ullared.




Dag 1
Vi kom fram vid 8-tiden på morgonen och begav oss till varuhuset för närmare 7 timmar shopping innan vi fick tillgång till stugan (kl.15). Både jag och Johan var som zombies eftersom ingen av oss sovit under natten. Albin mådde fint, han sov nästan hela resan ner som tog närmare 10 timmar.
Halv sju på kvällen slocknade hela familjen, utan varken ha ätit någon middag. Förutom Albin då som fick flaskan innan läggdags :)




Dag 2
Kl 8 på morgonen infann vi oss återigen på Gekås och shoppade och shoppade och shoppade. På kvällen åkte vi mot Göteborg för att hälsa på Johans bror med familj. Hos dem åt vi supergod thaimat och Albin lekte med sin kusin Fiona :)




Dag 3
Vi tog oss en snabbrunda på Gekås innan vi satte oss i bilen för en 10 timmar LÅNG bilresa hemöver.





Abbe kikar lite på händige manny innan sovdags




Framme! Lillskrutten smaskar lite banan innan det är dags för shopping :)





Lattjar i stugan :)









U L L A R E D ! ! !

Snart beger vi oss till shoppingmeckat! Jäklar i min låda vad vi ska shoppa ;)







Sista natten, fjärde helgen

Är nu inne på tredje jobbnatten. Än så länge har helgen varit skaplig, det har varit mycket patienter men helt okej ändå. Om mindre än ett dygn sitter vi i bilen påväg ner mot Ullared :) Jag hoppas resan går bra för Albin. Vi åker under natten så förhoppningsvis så sover han större delen av tiden.


Dags för lite antibiotika administrering!


Natt 2 av 3

Nu ska jag alldeles strax bege mig till jobbet. Idag när jag vaknade så var det soligt och fint ute så då gick hela lilla familjen ut på en timmes promenad. Sedan kom vi hem och gjorde i ordning middagen som blev fiskgratäng med räkor och dill. Nu ikväll har vi mest haft lite familjemys :)
Albin har fått dille på å dansa tipptoppdansen så fort att han hör lite musik eller hör oss sjunga :) Han är så jäkla söt!
Ha en fin helg!

Eget godis!




Söråker har allt! Till och med eget godis ;)

Nästa sista jobbhelgen

Kan inte förstå att jag snart avverkat fem jobbhelger på raken. Hur det blir med jobb nästa månad får jag se. Sålänge Johan arbetar så kan jag mest bara ta på mig kvällar eller helger. Det ska iaf bli skönt att få några lediga helger tillsammans framöver :)

Ikväll går startskottet för jobbnatt 1 av 3. Sedan söndagnatt bär det iväg till shoppingmeckat ;)

Nu ska jag ta och byta blöja på lilleman, sedan väntar vi in Cecilia och Elias som ska komma på besök!
Ciao!

Till barnrummet

Allt från Ellos

Lek och bus mitt i natten

Vaknade inatt vid 2-tiden av att Albin var vaken och lekte med mamma och pappa som sov. Han blev tidigare överflyttad till vår säng då han vaknat kring midnatt och var jätteledsen.
Han var på riktigt bushumör och ville inte somna om, han skulle prompt leka ;) Och roligt hade han, skrattade för sig själv i mörkret, och vi gjorde allt för att sova. Minns inte när han tillslut somnade, men det var nångång på morgonkvisten men han sov inte särskilt länge. Både han och jag sov nära 2 timmar på förmiddagen istället :)




Snart är det dags för vår lilla ullredstripp, bara 4 dagar kvar tills vi åker :)

Leksaksförvaring

Just nu förvarar vi Albins leksaker i en större vit korg, men leksakerna blir bara fler och fler så vi skulle behöva nåt ännu större. Den här är jag sugen på, men den är ganska dyr. Kanske jag ska be min äkta hälft bygga en liknande ;)

Engångsföreteelse eller början på en ny era?

Igårkväll vid 18-tiden så hände nåt som aldrig tidigare hänt. Albin satt lugnt i Johans knä i en HEL halvtimme och såg på playhouse disney, fattar ni! Han satt alldeles stilla i en halvtimme i knät! Helt unbelievable!! Vårt lilla bustroll har aldrig suttit stilla och nöjt så länge, utan har alltid flängt runt ;)

Läragåvagn

Häromdagen hämtade vi en läragåvagn som vi fått låna av Albins kusin. Jag tror inte att det är långt ifrån tills att Albin börjar ta sina första steg eftersom han är jätteduktig att gå/springa när man håller hans händer. Såhär såg det dock ut i förrgår vid premiären ;)




"visst skulle jag åka bilen?" ;)

Klara färdiga kryp!

Idag tog Albin sitt första "krypsteg". Men det blev bara ett, sedan föll han ;) Och så har han hållit på några gånger idag men snart så har vi nog en krypande bebis i huset :)






Sista natten med gänget

Nu har jag en jobbnatt kvar, sedan ledigt fram till torsdag :)
Igår spenderade vi kvällen hos goda vänner i Ljustorp. Vi åt god mat och dryck och småfröna umgicks med varann på sitt sätt ;)






busunge






tittut!






söta Hilding









fina Jolie







vid middagsbordet

Potatiskaka med västerbottenost

Tänkte lägga ut recept på potatiskakan som jag gjorde ikväll. Både enkel att göra och väldigt god :)

Ingredienser
  • ca 10 rivna potatisar
  • 1 riven gul lök
  • 1 förpackning riven Västerbottenost
  • salt och peppar efter smak
  • flytande smör- och rapsolja
  1. Riv löken och potatisen i mixer eller för hand.
  2. Varva potatis, lök, ost, salt och peppar och lite smör i en form med avtagbar kant.
  3. Grädda i 225°C cirka 45–50 minuter, tills potatiskakan är mjuk och har fått fin färg.
  4. Servera som "tårtbit". Passar bra till kött eller kyckling.
Potatiskakan innan gräddning





Potatiskaka med västerbottenost, nötstek och skysås.

Helgen är här

Om några timmar är det dags att bege sig till jobbet. Känns rätt så okej. Nu gör jag tredje helgen av fem.
Imorgon när jag sover så åker Johan och Albin på kalas och sedan på kvällen åker hela familjen på middagsbjudning i Ljustorp :)


Idag har jag storstädat. Tycker det är skönt att ha det rent och fint inför helgen, även om jag jobbar :) Vi har också hunnit med en promenad i solen. När Albin sovit sin förmiddags- och eftermiddagslur så har jag försökt sova jag med, men jag tycker jag mest vred och vände på mig.



Nu ska jag titta till maten, har både en potatiskaka och en stek i ugnen. Trevlig helg alla!

Tänder på G

Igår upptäckte jag att Albins första tand är på väg upp, idag såg jag nummer två :) Han verkar inte speciellt påverkad av tandsprickningen, mer än att han är förkyld och har något ljusare och lösare bajs än vanligt.
Nu sover lillhjärtat och storhjärtat ser på hockey. Själv vet jag inte vad jag ska hitta på. Hade planer på att göra mig en god smörgås av brödet jag bakade igår, men då har kattskrället vi har ätit upp allt bröd! När vi kom hem för en stund sedan så såg jag hur brödpåsen låg tom på golvet med en massa hål i. Verkar som hon tyckte om det iaf, knappt någon smula kvar :P











Melissa Horn


Blåsig torsdag

Jädrar i min låda vad det stormar ute idag! Ännu en dag att hålla sig inomhus, speciellt då sjukstugan fortsätter här hemma. Imorse vaknade även jag med huvudvärk och nästäppa. Men efter ett par koppar kaffe och en alvedon känns det nu mycket bättre :)

Albin sover sin första powernap och jag tänkte göra nån nytta, men såklart hamnar man framför datorn ;)
Vi skippar föräldraträffen idag och imorgon är det start för tre jobbnätter à la landstinget.





Igår bakade jag bröd på endast ägg och ost, det ni ;)



Rosa bandet

Stöd rosa bandet
Rosa Bandet får 10 kr från försäkringsbolaget Chartis tack vare den här länken:
http://www.cancerforsakring.se/?bannerId=1621
Klicka och gör en skänk-länk du också!

Vintervit

Nästa vecka kommer Marabous första vita chokladkaka ut i handeln. Undra om den är god? Jag är inte så väldans förtjust i vit choklad, en del sorter har varit goda men långt ifrån alla. Den här chokladkakan ska vara smaksatt med vanilj.
Vilken är din maraboufavorit? Jag har alldeles för många ;) bland annat nöt, daim, digistive, kokos, apelsinkrokan och amigo. Godast är nog amigo, men den har tydligen försvunnit? Jag har iaf inte sett den på länge.




Vit choklad med vaniljsmak





Trist onsdag

Usch vilken tråkig dag. Albin är snorig som bara den så vi håller oss hemma. Dagen har mest bestått av playhouse disney för Albins del och ljudbok för mig.
Det är ganska blåsigt ute så det har inte blivit några promenader heller, förutom snabb rastning av hundarna.
Igår var det en rätt så hektiskt kväll på avdelningen. Det är ont om platser på mer eller mindre hela sjukhuset, vilket innebär en massa överbeläggningar hos oss.
Då jag var på jobbet så var Johan på BVC med Albin för mätning och vägning. Nu vid 7½ månads ålder väger han 9180gram och är 73 lång. På kurvan ligger han lite över "normal" på både vikt och längd.





kissemissen myser






Gatuskylt

Den här skylten skulle jag gärna sätta upp efter vår grusväg. Den skulle matcha vår fina husskylt :)





Kvällsjobb

Ikväll visas Desperate housewives S07E02 på kanal5. För min del blir det kvällsjobb på sjukan. Nu sover Albin sin förmiddagslur och jag tänkte passa på att se avsnittet jag missar ikväll.
Följer ni några serier?
Jag försöker följa några serier, bland annat
  • Greys anatomy
  • Desperate housewives
  • Heroes
  • House MD
Jag har säkert glömt nån. Förr såg jag alltid Lost, Medium och Supernatural men jag har missat så många avsnitt och jag ser redan på så många serier :)







Förkyld igen!

Inatt har det inte blivit många timmar sömn.. Albin har blivit förkyld. Det var inte ens en månad sen han hade sin förra förkylning. Jag hoppas den här går över snabbt.
Vi skippar både babysång och drakborgen denna vecka och blir hemma och kurerar istället.
Nä, nu ska jag ta hand om dagens första bajsblöja.








Igårkväll såg vi filmen Frozen innan vi gick och la oss, kan inte kalla den skräckflm direkt men den var rätt så otäck. Man kan hoppas att det aldrig hänt i verkligheten!

Vecka 41

Idag ställde jag mig upp i krypläge. Det tog bara 7½ månad ;)




Vi började använda en skyddshjälm på Albin för ett par dagar sedan. Tidigare har jag inte velat haft honom på golvet själv eftersom han mer eller mindre kastar sig när han gör sina vändningar.
Nu har han använt hjälmen i två dagar och idag ställde han sig upp på alla fyra. Duktig kille!

101010

Det blev en natt med några överbeläggningar men nu är jobbhelgen över! :) Det bara 3 helger kvar att arbeta, iaf schemalagda ;)
Imorgon tänkte jag och prinsen besöka kyrkis och på tisdag babyrytmik + BVC. På onsdag vankas Drakborgen och torsdag är det föräldragrupp. Fullt ös hela dagarna :) Sedan jobbar jag fredagnatt, lördagnatt och söndagnatt.
Idag sov jag framåt lunchtid och sedan på eftermiddagen åkte vi till helgens andra kalas. Nu har vi precis nattat Albin och tänkte kanske slå på nån film.
Hoppas ni andra haft en underbar helg!

3 årskalas och jobbhelg

Nu är halva arbetshelgen gjord. Det var rätt så behagligt inatt på jobbet, fastän emellanåt var jag grymt trött eftersom det inte blev så mycket sovning innan. Känns skönt att bara jobba två nätter den här helgen :) Snart är 2 av fem helger gjorda.

Idag har vi varit på 3 årskalas hos Albins kusin Milian. Himla lyckat kalas med toystory-tema, fiskedamm och mycket barn :)
När vi kom hem gjorde vi i ordning lite käk och jag hann dammsuga och torka golven. Nu sover Albin för natten och om ca 1 timme är det dags att åka till arbetet.

2 veckor kvar

Tills vi åker till Gekås! Längtar så otroligt mycket! Jag har en lång shoppinglista här hemma som jag hoppas kunna beta av ;) Det mesta är till Albin men även en hel till till hus och hem.
Här kommer lite smått och gott som ska finnas på ullared:
barnoverall, hundhalsband (lundemyr) och kitchen aid
Läragåvagn, händige manny prylar och blandade träleksaker

Biomys och storhandling

När Johan kom hem från jobbet gjorde vi i ordning middag lite snabbt och sedan lämnade vi Albin hos mina föräldrar. Själva for vi iväg på bio, för första gången sedan jag var gravid. Det var mysigt att få åka iväg och göra ett litet avbrott i vardagen :) Efter bion åkte vi och mathandlade på Willys. Vi var nästan ensamma i butiken så handlingen gick snabbt och smidigt. Efteråt hämtade vi Albin och han sov hela vägen hem till sovrummet, trots en massa förflyttningar mellan vagn, bilstol och säng :)
Nu ska vi göra kväll och imorgon börjar mina jobbnätter. Godnatt!
Vi såg Hämnden, den var väldigt bra!





Kattungar 3v

pepsi
sonny

En trött mamma

Albin vaknade alldeles för tidigt idag, och vägrade somna om. Trots välling och torr blöja. Snart har han varit vaken i tre timmar och det är väl snart dags för han att sova igen. Han ska ha sin första powernap när de flesta inte ens vaknat för dagen.
Själv sitter jag med en andra kopp kaffe och inbillar mig att koffeinet ska ha någon effekt. Men jag är nog ett hopplöst fall! Igårkväll drack jag tre muggar kaffe rätt så sent och jag har nog aldrig somnat så snabbt på kvällen någon gång :-)

 

 

 

 


Mysig tisdagsmorgon

Albin ligger och äter välling i soffan och tittar på musses klubbhus medan jag läser tidningen och dricker en stor mugg kaffe. Snart ska jag hoppa in i duschen och sedan ska hundarna få sin morgonpromenad.
Senare idag har vi babysång inplanerat :)
Lilleman sov mellan 18-06 inatt. Han var så himla trött igårkväll så det blev tidig nattning. Oavsett vilken tid vi nattar Albin så vaknar han alltid runt 6-tiden. Vi har provat haft honom vaken till 20-21 och igår somnade han strax efter 18, och han vaknar runt 06 vare sig han sovit 10 eller 12 timmar :)
Nä, nu ska jag ta och koncentrera mig på tidningen och mitt kaffe ;)

Psst!

Ni har väl inte missat att det är säsongspremiär av Desperatare Housewives imorgon?

Kanelbulledagen

Har jobbat sista natten och kan inte klaga på den heller. Förnatten var lite hektiskt men sedan så blev det lugna puckar :) Idag sov jag framåt 12-tiden, inte många timmar sömn men lika bra det om man ska somna ikväll.
Albin har varit hos sin mormor under tiden jag sov, och det har gått alldeles utmärkt. Han har haft gåstolen med sig och den har används flitigt. Han far omkring som en liten virvelvind ;)
Kanelbullens dag idag, men inga bullar för min del.
Firar ni idag? :)

Julklapp?

Den här utgåvan skulle jag inte tacka nej till. Alla Astrid Lindgrens klassiska filmer samlade :)
Den släpps den 10 november och kostar runt 2500:-

Natt 2 av 3

Inatt var det den lugnaste lördagsnatten jag varit med om någonsin. Men jag klagar inte, skönt med lugna nätter ibland också! :) Nu laddar jag inför helgens sista jobbnatt och sedan är jag ledig ändå fram till fredag, då börjar det om igen ;)
Har inte hunnit med så mycket annat än att jobba i helgen. Till veckan är både babysång och drakborg inplanerat :)

Natt 1 av 3

Nu är första jobbnatten avklarad och två till återstår. Vi hade en helt okej natt på jobbet, fastän vi tog in en hel del patienter! Jag hoppas att kommande natt blir lika bra :)
Jag var riktigt trött när jag kröp ner i sängen imorse, jag hann aldrig sova något igår på dagen så det slutade med att jag var vaken i över 26 timmar i sträck.. men nu känner jag mig utvilad! Har sovit mellan 08-14 och fått runt 6 timmar sömn.
Nu ska jag försöka ta tag i dagen och göra nåt vettigt!
Ha en fin helg alla!

Tord Albin Bäckman



Älskade barn!!



Oktober

Den här helgen består av tre jobbnätter på sjukan, förhoppningsvis lugna sådana :) Det känns faktiskt rätt kul att få jobba igen! Vi får se om jag tycker likadant på måndagmorgon ;) Man vet ju hur nätterna på sjukan kan vara.

Igår fick Albin äta samma man som oss vuxna. Vi åt fisk, potatis och kokta grönsaker till middag och till Albin jag tog ett rejält lass med mat och körde med stavmixern. Av moset blev det tre portioner. Han åt med god aptit upp en hel portion till middag :)




potatis och fisk med grönsaker







redo för morgonpromenad! :)



RSS 2.0