Sköna dagar

Åh vad jag njuter av att vara hela familjen tillsammans! Imorse for vi iväg tidigt (runt 7:30) och gjorde en rejäl mathandling på Ica maxi. Det var inte alls många människor där så handlingen gick väldigt smidigt. Albin surrade och tjoade som vanligt inne på affären och åt såklart för honom den obligatoriska bananen som de bjuder på :) Han är så söt när han är med oss och handlar, han pekar och säger "namnam" till allt han tycker är gott. Alltifrån vindruvor till falukorv :) Ska dock tillägga att han kan vara riktigt jobbig också, han vill ju ogärna sitta (still) i kundvagnen.

När vi kom hem så myste vi här hemma i det härliga vädret. Senare satte jag igång och göra egen potatissallad, tzatsiki, grillspett och fylla champinjoner med färskost. Vid middagstid kom min familj hit och vi grillade och åt gott :) Efter maten tog vi fram glass, grädde, jordgubbar, bananskivor, vindruvor, minimaränger och chokladsås och så fick man göra sin egen marängsviss :)

I övrigt har dagen varit rätt lugn, precis som det ska vara ibland :) Lugnt är det även i magen, fastän hon är fortfarande rätt aktiv med sparkar och knuffar. Det är ett hiskeligt tryck nedåt emellanåt också. Men inga förvärkar, sammandragningar eller slempropp har visat sig.



Vansinnigt god

Häromdagen så testade vi Max lyxshake, jag provade jordgubb och Johan banana split. Jag kan tala om att det är den godaste milkshaken jag någonsin ätit! Jordgubb var fantastiskt god, riktigt somrig smak!



Sista gången hos barnmorskan?

Idag har jag varit hos barnmorskan. Allting var bra och hon ligger fortfarande med huvudet nedåt :) Hon hade till och med sjunkit rejält ner i bäckenet. Det märkte jag för kanske två dagar sedan, har ett väldans tryck nedåt sen dess. I övrigt mår jag tipptopp! Tycker inte att värmen är speciellt besvärlig, jag hoppas istället att det förblir soligt och varmt resten av sommaren :)
Nästa tid som jag har bokad hos barnmorskan är efter mitt bf-datum. Jag läste på en gravidsida att omföderskor föder enligt statistiken 2-3 dagar innan bf. Kanske vi har vår lilla flicka innan veckan är slut? :) Just nu känns det som lugna puckar, hon verkar trivas bra i magen :)

Morgonstund

Lyxigt frukost med egenodlad sallad :)




Vädret är underbart och idag står bad och besök hos barnmorskan på schemat.
Bara 8 dagar kvar till bf :)
Bloggar mer kanske senare!

Bad hos mormor och morfar


Ännu en härlig dag

Min morgon började med tre timmar målning. Nu är ena "halvan" av altanen målad en gång, vilket har tagit ca 10 timmar. Grabbarna har åkt iväg till kompisar så mamman har hela huset för sig själv i några timmar :) Andra maskinen tvätt pågår och jag funderar på att gå till trädgårdslandet och rensa lite.

Senare idag efter Albins lunchsovning åker vi ner till mina föräldrar och badar i en uppvärmd pool! Härligt va? :) Hoppas ni har en fin dag ni med!



Mycket sallad har det blivit :) Morötterna växer fint de med.



Det syns ingen skillnad här på bilden men nu är den högra halvan målad.
Det är otrolig skillnad i verkligheten, räcket är bara grundmålat tidigare.
Bara 30 timmar målning kvar då!






Fullspäckad dag!

Vi har återigen haft en riktigt effektiv dag :) Jag började morgonen med att fortsätta måla altanräcket. Det var riktigt härligt att sitta på altanen och bara ta det lugnt, solen värmde otroligt fastän klockan bara var kring 8-9 på morgonen. Efter lunchtid så släppte vi av Albin hos mina föräldrar och for till Timrå. Jag skulle till tandläkaren och Johan var på nån bilfirma och kikade. När jag var klar så åkte vi vidare mot Birsta city för handling av en massa smått och gott. Vi var på Rusta, Byggmax och Jula och fick med oss bland annat träolja, städprodukter, tvättprodukter, trädgårdsredskap och ett par leksaker till Albin. Vi lyxade till det med middag på en pizzeria innan vi åkte hemöver :)

Nu ikväll har jag oljat in ett par småmöbler i ek. Nu ska vi se den här filmen. Hoppas ni haft en lika bra dag som vi!


Pyssel i kvällssolen



Morgonmys





10 dagar kvar

Ojoj, bara 10 dagar kvar till BF.
Magkänslan säger att jag kommer gå över tiden, i värsta fall är det 24 dagar kvar.. :)



Idag ska jag till tandläkaren och senare åker hela familjen till Birsta city för lite shopping!



Fixardag

Den här söndagen började med att vi storstädade bilen. Den var riktigt skitig, på tok för längesen den städades. Högtryckstvätten och dammsugaren fick göra sitt och sedan tvättade vi bilen invändigt och behandlade skinnklädseln så nu är bilen tipptopp!

När Albin sov sin lunchnap så hängde jag tvätt, vek tvätt, tog en dusch, brände ett par skivor musik till mammsen och gjorde en backup på alla foton som jag har på datorn. Efter att Albin vaknat så skjutsade vi ner honom till mina föräldrar. Vi for därifrån i hopp om att få en massa gjort här hemma. Jag drog på mig målarkläderna och började måla altanräcket, medan Johan gick lös med gräsklipparen. En kvart senare började det spöregna så både målningen och klippningen gick åt fanders. Så himla typiskt! Då blev jag sur och började skrubba hela badrummet så det blev skinande rent. Innan det var dags att hämta lillgubben så packade vi bilen full med säckar fyllda med pantflaskor och annan återvinning och fixade undan det.

Nu sover vår lilla son för natten och vi ska nog se en film. Imorgon börjar Johans första semestervecka och vi har lite smått och gott som ska ordna. :)




Underbara lediga dagar

Igår hade vi en riktigt härlig dag tillsammans! Vi pysslade ute hela familjen mest hela dagen. Klippte en massa gräs och målade altanräcket. Min storasyster var här och lekte med Albin så jag och Johan fick mycket gjort :) Senare mot eftermiddagen blev det strålande solsken så då tände vi grillen och grillade pepparbiff. Till köttet åt vi färskpotatis, tzatsiki, grillad majs och sallad. Hur gott som helst! :) Efter maten så packade vi ner badkläder och åkte ner till mamma och pappa för att bada tunna. Albin tyckte det var jättemysigt!



Midsommar 2011

Bjuder på några bilder från idag, blev mest foton tagna på barnen :) Vi har haft en väldigt trevlig afton och ätit på tok för mycket god mat! Olika sorters grillkött med en massa goda tillbehör. Nu gör vi kväll och hoppas på en riktigt fin dag imorgon!




Glad midsommar

Har haft fullt upp de senaste dagarna så jag har inte haft någon tid för bloggen. Vi har pysslat på här hemma och Johan har äntligen gått på semester! :) Nu har vi några härliga veckor framför oss och det är 13 dagar kvar till BF. Ikväll firar vi Midsommar hos fina vänner i Rödje (Ljustorp).
Hoppas ni får en trevlig midsommar allihop!


En del av midsommarmaten
Idag ska vi smaska på en kall räkpaj, med egenodlad sallad på :)









Egen potatissallad på färskpotatis :)


Och jordgubbar såklart!



Vår lilla furuviktripp

Vi hade ett par mysiga dagar trots bristen på solsken och en temperatur mellan 10-15 grader. Tack och lov slapp vi regn! Albin tyckte det var skoj med alla djur och karuseller, satt i vagnen och sa "oohh" när han såg djuren :)
Stugan var inte så komfortabel som vi hade hoppats på, den var så liten! Vi trodde att det fanns en bäddsoffa och en våningssäng, men det var tydligen två våningssängar och det blev väldigt trångt att sova bredvid Albin i en sån. Han behöver nästan en dubbelsäng för sig själv som han snurrar på :) På kvällen fanns det inte så mycket att göra när parken hade stängt så då for vi iväg till närmsta mataffär och köpte oss en billig film vi inte sett. Vi hade tagit med oss en minidvdspelare så på kvällskvisten när Albin somnat så hade vi myskväll med film och gotta :)
Här kommer några bilder från resan, det blev inte så många foton tagna. Vi nyttjade videokameran desto mer!




Inne i grottan med en massa läskiga djur och kryp


Småttingarna hade bråttom



De större getterna och fåren var däremot väldigt klappvänliga :)




Familjen gris







Johan körde lite offroad med Albin :)


















Mata djuren var skoj








Senare spelade Sean banan några låtar





En mindre intelligent påfågel som muckade bråk med sin egen spegelbild


Fight pågår!


Stor lättnad

Precis som jag misstänkte igårkväll så vände sig lilla tösen åt rätt håll :) Det var en sån lättnad att få se huvudet ligga på rätt ställe! Nu får hon däremot lugna ner sig med sina vändningar, det finns ju trots allt en yttepytte liten risk att hon gör en kullerbytta tillbaka till sätes. Vid det här laget ska bebisen rörselser minska (dels för mindre utrymme), men den här fröken är det full fart på, som barnmorskan skrivit i min mvcjournal "en livlig bebis som gör många kullerbyttor!" :)
Det var himla mysigt att få se vårt lilla flickebarn på skärmen. Vi fick en underbar barnmorska som utförde ultraljudet. Allting såg fint ut och vi fick ännu en gång se att det är en flicka i magen :)


Idag går vi in i vecka 38, helt ofattbart! Vissa stunder känner jag mig inte alls gravid (lyxigt va ;)). Inte en endaste natt har jag behövt kliva upp för att tömma urinblåsan och jag hoppas det håller i sig. Det enda jag kan klaga på är att det är jobbigt att behöva ligga i en och samma sovställning jämt, dvs på sidan. Ligger jag på rygg får jag svårt att andas och att ligga på magen säger sig självt :)




20 dagar kvar

Snart ska vi iväg på ultraljud för att se om ett vändningsförsök blir aktuellt eller inte. Jag hoppas SÅ innerligt att hon lagt sig till rätta! Igårkväll tyckte jag att det kändes som att hon vänt sig.. men ja, det visar sig snart.

Vår ögonsten


Busig bebis

Idag har jag varit till barnmorskan på kontroll. Jag hade ett bra blodvärde (121) så barnmorskan tyckte jag kunde sluta med järntabletterna. Vikten var 7 kg upp sedan inskrivningen, vilket känns toppen! Något som var mindre roligt var att vår lilla akrobat fortfarande ligger med stjärten nedåt. På fredag har jag fått tid för ett ultraljud för att se om hon fortfarande ligger i sätes. Skulle det vara så kommer jag få en bokad tid på förlossningen för ett vändningsförsök. Om de inte lyckas vända henne så får jag en tid för kejsarsnitt en vecka före bf. Jag hoppas verkligen att hon har vänt sig av sig själv innan fredag, men barnmorskan tyckte inte att det var så mycket utrymme i min mage så hon trodde det kunde vara svårt för bebisen att vända sig nu.

Ingen sömn

Idag är jag glad över det tråkiga och regniga vädret så jag bara kan ta det lugnt hela dagen. Natten har nämligen varit hemsk, runt 30 minuter sömn blev det för min del. Jag och Albin sov själva i vår dubbelsäng eftersom det var för varmt att lägga honom i sitt rum igårkväll. Johan fick sova på en bäddmadrass på nedervåningen. Jag la mig kring halv elva-tiden och då levde den lilla akrobaten om i magen att jag inte kunde somna. I säkert två timmar höll hon på att böka och det var helt omöjligt för mig att somna. När klockan började närma sig 3-tiden fick jag en fruktansvärd huvudvärk. Jag låg och vred och vände och tänkte att det skulle gå över. Jag gick ner en sväng och drack en massa vatten för att se om huvudvärken släppte, men det gjorde den inte. Då gick jag ner igen och tog en huvudvärkstablett (fattar inte varför jag inte tog någon första gången jag gick ner) och äntligen kunde jag somna, klockan var då 03:45. Men sömnen blev kortvarig för när klockan var 04:15 började Albin att röra på sig, troligtvis väckt av åskan som satt igång. Tack och lov somnade han om till halv 6, men det gjorde inte jag trots att jag var dödstrött.

Nu har jag legat och slöat nästan hela morgonen på bäddmadrassen i vardagsrummet och Albin har lekt runtomkring och på mig. Han tycker det är skitskoj att sätta sig på mamma och hoppa med hela kroppen eller köra nån av alla hans bilar över hela mig ;)
Om nån timme ska han få sova lunch och då ska jag också passa på att lägga mig. Hoppas ni haft en bättre natt än vad jag har haft.




Härligt avslut på helgen

Idag blev vi färdiga med altanen. Jag är så otroligt nöjd med resultatet, det blev superbra!! Lite småfix är det kvar, men som helhet är den klar. Vi fyllde Albins pool idag och placerade den i skuggan på den nybyggda altandelen. Det blev nån timmes bad för lilla herrn, roligast var att hoppa i och ur poolen och springa runt naken på altanen :)


Eftermiddag/kvällen har vi spenderat hos Västansjöborna. Där blev vi bjudna på grillat. Det har ju blivit lite svalare nu så det var riktigt skönt att sitta ute i solen och äta :)


Nu ska jag gå ut och vattna trädgårdslandet, det såg en aning torrt ut! Hoppas ni andra haft en toppenhelg ni med!



Albin blev jagad av pappsen...



och Elias chillade i solskenet :)











Nyfikna grabbar




Gott med grillad majs





Full fart framåt



Den färdiga altanen, visst blev det snyggt? :)




Salladen är på gång..




och likaså morötterna!


Bad på nya altanen


Sol & bad

Vi har en underbar lördag med strålande väder. Här kommer några bilder från dagens poolhäng hos mina föräldrar :)



Tar det lite lugnt i början
Albins kusin Milian
Höggravida mamman
Badandet har tagit fart
En fundersam Albin :)
Vecka 37 (36+1)
Milian grimaserar :)

Studentfirande och skolavslutning

Nu har vi haft ett par härliga dagar med studentfirande, god mat och superfint väder! Igår firade vi två studenter på Johans sida av släkten. Vi åt en otroligt god kall buffé med marinerat kött, rostbiff, potatissallad, pastasallad m.m som Johans syster ordnat. Den goda maten avslutades med marängsviss som passade utmärkt i den varma kvällssolen :)

Idag började dagen med min lillebrors skolavslutning i parken nedanför Söråkers herrgård. Det var otroligt härligt väder och vi träffade flera släktningar, vänner och bekanta :) Efteråt gick vi hem till mamma och pappa och satte oss på altanen och fikade. När Albin sovit lunch så for vi inöver till syrrans student i stan. Det var sjukt varmt och otroligt mycket folk som trängdes och nästan ingen skugga nånstans. Men det var såklart värt att stå där för att få se Janna ta studenten :) Kort därpå åkte vi hemöver och började ordna inför kvällens studentfirande. Kring 5-6 tiden hade alla samlats och då högg vi in på smörgåstårtorna. När klockan började närma sig Albins sovtid så åkte jag och Johan hem. Nu sover han sedan två timmar tillbaka och jag har precis satt mig ner i soffan. Ska ta det lugnt resten av kvällen för idag har det verkligen blivit mycket spring och fixande. Såpass att jag fick en del förvärkar tidigare idag. Har inte haft några sammandragningar på flera veckor men efter allt spring idag så satte det igång.

Imorgon ska Albin få premiärbada i poolen om vädret fortfarande är fint. Sedan på kvällen står grillat på menyn! :)


Pappa, syrran och mamma i parken
Syrran och en Albin med på tok för mycket spring i benen ;)
Elias med sin mamma :)
Min fina lillebror
Albin busar med sin moster
Fina lillasyster på sin student
Några av oss på en och samma bild :)
Studentfint!
Lite lek innan studentmiddagen
Melvin i sin mammas knä
Milian hugger in på tårtan :)
Brorsan och hans tjej :)

Furuvik

Nästa helg har vi bokat stuga i Furuvik. Det kommer bli så mysigt!! :)


'

Rabarber- och jordgubbspaj

Ikväll ska vi mumsa på den här pajen och se den här filmen.
Hur ser er tisdagkväll ut?

Några bilder från idag

Leker tittut med mammsen :)
Smaskar på isglass

Åter vardag

Vi har en ganska så fullspäckad vecka framför oss. Idag kommer Johan att fortsätta med altanen. Det är litegrann kvar på däcket sedan är det räcket som ska upp. Imorgon ska jag hjälpa min mamma med att göra smörgåstårtor inför lillsyrrans student. På torsdag är det studentmiddag i Huli. På fredag ska jag och Albin besöka min lillebrors skolavslutning, titta på lillasyster som tar studenten och på eftermiddagen blir det studentfirande. Sedan är det helg igen! :)


Nu ligger Albin och sover och jag vet inte vad jag ska hitta på. Ute blev det ganska så mulet, men förhoppningsvis tittar solen snart fram igen :)

Sjätte juni

Snart är Sveriges nationaldag över för i år. Vi har inte varit på eller haft nåt särskilt nationaldagsfirande idag, hos oss har det varit som en vanlig söndag. Strålande solsken har vi haft! Äntligen har jag fått lite färg på kroppen :)
Johan har slitit med altanen under gassande sol medan jag och Albin slappat. Vi har mest hållit oss på altanen, blir mindre yta att jaga på för min del då ;) Nu börjar kroppen verkligen kännas tung, konditionen är som bortblåst, lungorna har minimalt utrymme. Igår kom jag på att jag inte vägt mig nåt under den här graviditeten, sagt och gjort så ställde jag mig på vågen igår och 7kilo upp sedan start visade den. Med Albin i magen hade jag minst gått upp det dubbla i den här veckan men samtidigt vägde jag mer vid inskrivningnen den här gången.

Nu ska vi ha lite soffmys innan läggdags. Hoppas ni haft en fin ledighet!


Har kokat rabarberkräm ikväll :)

Trädgårdslandet



Nätet är på plats och vi har lagt en glasskiva över pallkragarna för "växthuseffekt".
Såg idag att det tittat upp lite grönt här och där :)

Snabb uppdatering

Nu när det är helg och vi är lediga hela familjen tillsammans blir bloggen en låg prioritet. Vi är ute mest hela dagarna, johan fixar med altanen och jag är med sonen :)


Igår var det klassåterträff för min del. Det var många som kom dit från vår klass ändå :) Väldigt kul att få träffa alla, även om man hade ganska stor koll på vad det flesta sysslar med nu förtiden (ni vet facebook :)). Maten var däremot usel! Orkar inte ens förklara hur dålig den var.

Idag har vi varit på kalas, varit och mathandlat och byggt på altanen. Johan har även byggt ett skydd (nät) som vi satt över jordgubbslandet.

Ikväll blir det nog en film. Hoppas ni har en härlig långhelg ni med!


Plockade in en bukett med syrener idag, de doftar hur ljuvligt som helst!




Kristi flygare

En härlig ledig dag har vi haft idag. Johan har småpysslat med altanen och jag har varit med Albin. Vi har också varit ner en sväng till mina föräldrar och hjälpt dem med lite målning.
Imorgon jobbar Johan och själv ska jag ladda inför klassåterträffen. Tråkigt nog verkar det inte vara särskilt många från vår klass som ska gå.


Igår när jag var hos barnmorskan så tyckte hon att jag skulle prova och göra en "norsk vändning" eftersom vår lilla tös inte ligger rätt i magen. Inatt tänkte jag ge det ett försök.

Nu ska jag snart avsluta den här dagen, god natt med er!

Onsdagkväll kl 19:46











Välkommen juni

Idag har jag varit på besök hos barnmorskan. Blodtrycket var bra, likaså urinprov och blodsocker. Hjärtljuden såg fina ut men däremot hade vår lilla tös vänt tillbaka till sätesläge. Förra besöket så hade hon lagt sig till rätta men nu hade hon vänt sig igen. Förhoppningsvis vänder hon sig till rätta så småningom, hon är väldigt rörlig och livlig av sig och jag tror att hon vänt sig flera gånger i magen sedan förra besöket. Skulle det vara så att hon inte har lagt sig till rätta tills nästa kontroll så blir jag skickad till ultraljud. Min mage är fortfarande liten och nätt, precis som den var med Albin. Jag är vecka 35 nu och har ett SF-mått på 32.

Nu är Johan ute och påbörjar altanbygget och jag ska ta och laga till nån middag, tonfisksås och pasta blir det idag :)

RSS 2.0