En helg med släkten

I fredags åkte vi som sagt till Johans syster och käkade grillat tillsammans med Johans mamma och hans syskon m familjer. Vi åkte hem strax efter 20-tiden eftersom Albin skulle hem och sova. Lillgrabben hann även med ett bad hos sin faster i deras stora pool :) Tyvärr blev det inga bilder från den här kvällen.


Igår var det dags för nästa "släktträff". Vi spenderade större delen av eftermiddagen i Byviken (Häggdånger) där vi åt supergoda hemgjorda langos :) Barnen lekte för fullt utomhus och åka lådbil var en stor favorit :)
Idag står det kalas på schemat. Min lillasyster fyller år och henne ska vi fira vid 16-tiden idag. En stund innan tänkte vi åka på IKEA och äta någon form av middag :)


Några tankar

Lite då och då kommer förlossningen med Tova upp i huvudet. Den gick så otroligt snabbt att jag inte ens fattade att hon var född när hon kom. Jag trodde inte på barnmorskan när hon sa att hon såg huvudet där nere, för 10 minuter tidigare hade jag ju suttit på toaletten och kissat. Klockan hade precis blivit 3 på morgonen när vi fick komma in på rummet, och tänk att 19 minuter senare skulle jag ha vår lilla prinsessa på bröstet. 1 cm i timmen brukar man säga.. men Tova hade bråttom, 6 cm på 15 minuter är inte illa pinkat :)


Från Albins födelse minns jag bara enstaka saker, hela förlossningen var som en dimma. Trots att den gick rätt så snabbt så kändes det som en evighet. Det var fruktansvärt att ligga med krystvärkar och inte få krysta. Inte så konstigt att jag hade ont i kroppen i 3 veckor efteråt, med Tova var jag som vanligt dagen efter (förutom eftervärkarna vid amningen).



Shopping och grillkväll

Idag började vi dagen med att åka till Birsta och fixa lillsyrrans födelsedagspresent. När vi kom hem så grejade Johan med bilen, jag började förbereda lite lätt inför grillningen och Albin sov middag.

Kring 16-tiden kom brorsan och hans familj hit och grillade med oss. Vi satt ute på altanen med strålande solsken och trots parasollen var det varmt som sjutton. En riktigt trevlig kväll hade vi :) Grabbarna lekte på ena halvan av altanen och vi vuxna satt på andra delen.

Imorgon lovas det lika fint väder så vi får se vad vi hittar på. På kvällen är vi i alla fall bortbjudna på middag hos Johans syster :)



Lillasyster

Tova i storebrors gamla pyjamas

Intensiva dagar

Igår komlillsyrran och hennes sambo och åt grillat med oss. Vi grillade fläskfile, majs, korv och fyllda champinjoner. Efterätt blev kladdkakemuffins med fyllning :) De for kring 21-tiden och då satte vi oss och såg ett avsnitt True blood.

Idag har vi varit på BVC och vägt lillskruttan. Hon har ökat fint i vikt och redan passerat födelsevikten :) Nästa gång vi ska dit blir om 2 veckor. Eftermiddagen/kvällen har vi spenderat i Ljustorp hos Johans mamma. Hans bror med familj från Göteborg bor där nu när de är här och hälsar på. Ikväll hade de lagat thaimat som vi och de närmsta i släkten blev bjudna på :)

Idag blir Tova två veckor gammal och har fått sitt första bad :) Hon verkade gilla det, kommer ihåg att Albin inte alls gillade sitt första bad. Andra gången vi badade honom gick mycket bättre :)


Första badet :)

Mysig veckostart

Den här veckan började vi med att äta frukost på IKEA tillsammans med min lillebror. Efteråt åkte vi vidare till Drakborgen för ett par timmar lek och bus. Perfekt väder för inomhuslek idag! Nu är vi hemma och Albin tar igen sig med lite sömn :)

Ikväll blir det som sagt grillning med syrran och hennes kille. Innan dess blir det lugnt på Stationsgränd. Tror jag ska ta en sväng med dammsugaren för det ser ut att behövas.

Imorgon är det dags för lillstumpans första vägning på BVC och på onsdag är det fotografering för fröken :)










a

Helgavslut

Helgen lider mot sitt slut och dessvärre även Johans semester. Nu har han bara en vecka kvar, sedan blir jag ensam med båda barnen. Blir säkert tufft i början men efter någon vecka så går nog det mesta av bara farten. Det är tur att Tova är ganska så lugn av sig, hade hon varit lik storebror sin vet jag inte hur det hade gått :)

Idag har vi varit och firat Johans brorsdotters 3-årsdag och blev bjudna på grillat. Efter det kalaset for vi vidare till nästa kalas som var i Frötuna. Nu ska vi snart se en film och sedan göra kväll. Imorgon har vi Drakborgen inplanerat och på kvällen kommer min lillasyster och hennes pojkvän hit och äter grillat med oss :)


Hoppas ni andra haft en trevlig helg!


Lägger in en bild från svägerskans blogg på mig och Abbe
när vi var på Drakborgen förra veckan :)

Sjukhusbesök och hemmamys

Idag har vi varit på BBH för att göra hörseltest på Tova. Det var bara vänster öra som gick igenom testet sist, men inte på höger troligtvis pga fostervatten i örat. Så idag efter två försök så gick testet igenom på även höger öra :)
Efter sjukhusbesöket åkte vi en snabbis till Birsta och sedan vidare till Nollans macka där vi åt varsin god baguette till lunch :)

Nu ikväll har vi gjort hemmagjorda hamburgare och sedan kom mina föräldrar upp på en kopp kaffe. Albin sover sedan drygt en timme och Tova ligger i vagnen och pratar. Snart ska vi slå igång en film och bara mysa resten av kvällen.


Tova 10 dagar gammal




Vår nya fina minibuss som jag är så grymt nöjd med! :)

Vacker dotter

En vecka gammal


Snart på väg att somna

Trevligt besök

Idag har vi haft besök av Johans bror med familj. Sötaste kusinerna lekte en massa både ute och inomhus. Vi har fått ärva jättemycket fina kläder av Fiona, så nu har Tova mer kläder än mamma sin ;) Tösabiten vår har ju även fått en hel del fint av sin tremänning också så nån dag här i veckan måste jag organisera bland alla kläder.



Ikväll åker Johan ner till Göteborg för att köpa en ny bil till familjen. Albin sover hos mormor och morfar och jag och Tova blir ensamma hemma, hundarna är också här så alldeles själv blir vi inte.

 

Några rader om Tova tänkte jag också skriva. Hon är en otroligt vacker bebis, lik sin storebror ;) Dessutom är hon väldigt lugn och harmonisk. Amningen går toppen och hon verkar gå upp bra i vikt. Hon har blivit vägd en gång (5 dagar gammal) och då hade hon bara tappat 32 gram i vikt (mindre än 1% av födelsevikten). När Albin var 5 dagar gammal så tappade han över 10% av sin vikt. Nätterna kan man inte heller klaga på, hon äter när jag lägger mig sedan har hon ett nattmål vid 2-3 tiden och sedan nästa mål på morgonen kring 6-tiden. När hon är vaken ligger hon nöjt i vagnen och tittar.


Några bilder från idag:

 


Fångat dagen

Idag har vi verkligen haft en toppendag! Vi började dagen med att äta frukostbuffé på IKEA i lugn och ro. Efteråt for vi vidare till Drakborgen där Albin busade och lekte med sin kusin Milian. Tova sov sött i vagn och famn under tiden :) Vid 13-tiden åkte vi hem eftersom Albin skulle sova och efter sovningen åkte vi till mormor och morfar för att bada i deras uppvärmda pool. Nu ikväll blev vi bjudna på middag hos Abbes farmor där även Johans bror med familj var. Sist vi träffades var hos dem i Göteborg i höstas och Tova låg i min mage :)
Här kommer lite bilder från ikväll.




Ögonblick från dagarna som varit


Tovas födelse

Som ni kanske vet började min fostervattenavgång vid 23-tiden på söndagkväll (10/7). Eftersom inget värkarbete kom igång fick jag en tid för igångsättning kl 8.00 på tisdagen (12/7). Natten till tisdagen började jag få värkar kring midnatt. De var inte regelbundna men däremot otroligt kraftfulla. De kom mellan 7-10 minuters intervaller men gjorde fruktansvärt ont, mycket mer ont än värkarna som jag hade när jag åkte till förlossningen med Albin i magen och då kom värkarna med 3 minuters mellanrum.

Jag kände att jag inte kunde hantera smärtan så då ringde vi till  förlossningen (kl var kring 01.00) och barnmorskan tyckte att vi skulle komma in (speciellt då jag var omföderska och förra förlossningen gick rätt snabbt). Men hon tyckte inte att vi skulle ha bråttom in eftersom värkarna inte var särskilt täta eller regelbundna. Klockan 02.00 kom min pappa till oss för att sova med Albin då vi for iväg. Vi kom in till förlossningen 02:25 och jag fick lägga mig med ctg-kurva i ca 30 minuter för att se hur värkarbetet såg ut. Det var fortfarande oregelbundet och i snitt 6-7 min mellan värkarna.

Jag var däremot öppen 4 cm så vi fick flytta till förlossningssalen (klockan var nu 03.00). Väl där så känner jag att jag skulle behöva kissa. Johan följer med mig på toaletten och när jag sitter där känner jag hur jag vill krysta. Jag säger till Johan att jag tror att jag har krystvärkar, och vi både tänker att det går ju inte, jag är ju bara öppen 4 cm. Väl tillbaka i sängen så har värkarna blivit ännu mer smärtsamma (jag har ännu inte fått någon smärtlindring).


Barnmorskan ser hur jag ter mig och hur ont jag har och säger "Nä, nu tror jag att det är dags för Nadja". Jag svarar att det går ju inte eftersom jag bara öppnat mig 4cm. Barnmorskan trodde nu att jag öppnat mig helt och hon kollade och så var fallet. Från 4cm till 10cm på 10-15 min. Nu kom lustgasen in i bilden och jag fick börja krysta. Fyra minuter tog det och sedan kom vår dotter till världen (kl 03.19). Sammanfattningsvis var det en intensiv och snabb förlossning med en suverän barnmorska och undersköterska.



Såhär pigg var jag när vi var in på kontroll på måndagen efter fostervattenavgång




Ett par minuter gammal Tova

Albin & Tova

Tova är rätt så lik sin storebror till utseendet. Hon har något ljusare hår och ansiktet är lite nättare. Albin har Johans näsa och Tovas näsa är lik min. Det ska bli spännande och se om hon blir brunögd som sin bror.
Hon är lugnare och mer nöjd än vad Albin var som liten, än så länge ;) Albin skulle prompt vara i ständig rörelse och så är det än idag, vår lilla virvelvind :)



Albin 5 dagar gammal



Tova 4 dagar gammal

TOVA Linnéa Bäckman

Den 12 juli 2011 kl 03.19 föddes vår lilla prinsessa.
Hon vägde 3152 gram och var 50 cm lång.



Åter från förlossningen

Nu ikväll har vi varit på förlossningen för att se att allt såg bra ut. Det gjorde det också, jag hade 2-3 stycken sammandragninar på 1½ timme och tösen i magen mår bara fint. Imorgon åker vi tillbaka till sjukhuset för en igångsättning. Det blir en tidig kväll för oss, måste ladda batterierna :) Kommer säkert ha svårt att både somna och sova, men det har ju sin orsak :)

Nästa uppdatering blir kanske då vår lilla flicka kommit till världen :)

Nu börjat det hända grejer

Igårkväll kom det en liiiten mängd fostervatten. Jag var lite osäker på om det verkligen var vattnet, men vi gick och la oss och tänkte att jag har ju tid hos barnmorskan senare idag. Inatt vid 3-tiden kom det ytterligare små mängder vatten och (delvis) slempropp. Tidigt imorse  (04.20) kom det ordentligt med fostervatten, med all säkerhet. Men varken värkar eller några sammandragningar. Vi ringde till förlossningen som ville att vi skulle komma in och där kollade de ctg-kurva, blodtryck, temp osv. Fortfarande inga värkar, bebis verkar trivas väldigt bra i magen. Efter någon timme fick vi åka hem i väntan på att värkarna eventuellt kommer igång. Annars blir det igångsättning imorgonbitti.

Jag kan inte förstå hur olika förlossningar kan vara. Med Albin kom värkarna tätt efter att vattnet gått och några timmar senare var han född. Nu känner jag ingenting, förutom det sipprande fostervattnet. Om ingenting har hänt åker jag till barnmorskan som bestämt, sedan ikväll ska vi till förlossningen för kontroll.


Snart har vi i alla fall vår lilla flicka här :)

Gott med grillat

Nu har vi ätit grillat till middag i flera dagar i rad. Det är SÅ jäkla gott! Albin tycker likaså, favoriter hos honom är grillad majskolv, tomat och kall beasås på flaska :) Idag grillade vi fläskfilé, kryddkorv, majskolv, halloumi och hade färskpotatisklyftor, sallad, tzatsiki och vitlöksbröd till. Nu är vi proppmätta och snart ska vi natta sonen som börjar bli riktigt trött.

Ikväll fortsätter vi nog att se Game of Thrones, en ny serie som vi börjat följa. Imorgon har jag en tid hos barnmorskan, ett besök jag absolut inte trodde skulle bli av.


BF +3

Nu får hon snart ta och komma vår lilla flicka! Det är jobbigt att bara gå och vänta och vänta, trots att jag mår toppen i övrigt. Dessutom blir man så låst eftersom vi vågar inte åka iväg några längre sträckor.

Idag har vi spenderat förmiddagen hos Albins farmor och hennes Åke i deras stuga i Byviken. Strålande solsken och supervarmt var det där uppe. Nu har vi varit hemma nån timme och Johan och Albin har klippt gräset. Vi har precis lagt Albin för sin lunchsovning och själva slappar vi. När lilleman vaknar får vi se vad vi hittar på för skoj :)



Fotbollspelaren Abbelito ;)



Mumsar kaka






Inga bebistecken ännu

Igår och idag har vi haft  sköna dagar med sol och bad. Igår var vi hos min bror och deras familj, badade och blev bjudna på grillat. Idag har vi varit hos mina föräldrar och badat i deras uppvärmda pool på 30grader, superskönt!
Det blev grillat till middag även idag, måste passa på när det är sommar och finväder :)


Med magen är det lugnt, inga tecken på någon förlossning i de närmsta. Jag trodde väl aldrig att jag skulle gå över tiden längre än vad jag gjorde med Albin, med honon var det 2 dagar. Ultraljudet i stockholm gissade på att bebisen kommer den 10 juli, det är imorgon så vi får väl se :)

Nu ska jag ta ut småvovvsarna på prommis. Må väl!


Bild som brorsan tog på mig igår, då gick vi in i vecka 41.

BF idag

Idag den 7 juli är vårt beräknade förlossningsdatum men vår lilla flicka har inte visat några tecken på att födas idag (än ;). Jag hoppas hon kommer innan helgen är slut i alla fall :)

Idag har vi haft en skön dag med sol och bad och lite hemmapyssel. Nu är jag riktigt slut i kroppen känner jag. Har precis dammsugit och skurat alla golv och Johan har målat foder till ytterdörren.
Vi var som sagt på stranden idag och Albin tyckte det var riktigt roligt, speciellt med all sand som han grävde ner sig i :) Trist nog blev det inga foton tagna, glömde kameran hemma.

Blir ett kort blogginlägg idag. Nu ska jag slöa i soffan, sedan blir det sängen!



Supergod middag idag! Grillad fläskfilé och bakpotatis med fetaoströra
Fokuserad på att tömma tallriken..
♥-sallad

Sonen skurade altanen igår ;)

Gatufesten

Superhärligt väder har vi haft idag! Hoppas det håller i sig, om inte bebis har hunnit titta ut så åker vi och badar imorgon :) Jag hade gissat på att hon skulle komma idag men just nu känns det inte som det, lär säkert gå över tiden!

Idag har vi varit en sväng på Gatufesten. Vi åt god hamburgertallrik på Daltons och strosade sedan runt i finvädret, köpte glass och njöt :) Albin var, oväntat nog, väldigt nöjd med att sitta i vagnen. Nu tänkte vi trots det fina vädret avsluta kvällen med en film. Igår såg vi nyaste Irene Huss, ikväll blir det The ward.

Hoppas ni också haft en toppendag!


Ett somrigt pajrecept

Jag hittade ett recept på jordgubbspaj från Norrmejerier häromdagen. Har provat gjort den och den blev väldigt god :) Tyvärr hann jag aldrig ta nån bild på resultatet. Här finns finns receptet för er som är intresserade.



Himlabadet och finväder

Vädret imorse var inte det bästa, mulet och regn. Då kom Johan på den brillianta idén om att åka till Himlabadet. Strax efter 9-tiden åkte vi dit tillsammans med min lillebror. Albin trivdes som fisken i vattnet och efter närmare tre timmar bad somnade han alldeles utmattad i bilen påväg hem :)
När vi kom hem så hade vädret lättat och solen började skina. Det blev riktigt fint mot eftermiddag/kvällen så vi bestämde oss för att äta grillat till middag. Resten av dagen har vi bara tagit det lugnt, alla tre blev väldigt trötta efter dagens badande. Vi har njutit av solen och ledigheten :) Några händelser under kvällen är att Albin har moppat altanen med sin nya skurmopp, Hamlet har lekt med en groda vi fann på gräsmattan, Donna har mest bara solat, Johan har surfat på iphonen, jag har rensat ogräs, kattungarna har lekt med en näbbmus som mamma katt snällt givit dem.

Nu väntar vi på bebis, eller tror ni jag går över tiden..?

Glad kille

Igår införskaffade vi oss ett städset för barn från vileda och gissa om vi fick en glad kille här hemma! Han är helt galen i vår mopp och skurhink som han inte får ha, men nu har han sin alldeles egna :)



lycklig kille imorse





såhär set städsetet ut

Måla, måla och måla

Nu har hela altanräcket fått sig en omgång färg. 4 timmar målning har det blivit idag. Dessvärre ska allt målas en gång till. Men vi är nöjda att det åtminstone är målat en gång innan bebisen kommer :)

Idag är det bara tre dagar kvar till bf. Än så länge är det lugnt, hon måste trivas väldigt bra :)
Nu ska jag umgås med min familj. Ha en fin start på veckan!



Duktig kille

Häromdagen upptäckte vi att Albin kan alla rörelser till imse vimse spindel, sjunger gör han också men det låter lite hur som helst :) Vi har varit rätt så dåliga på att sjunga barnsånger med honom och blev därför paff när vi såg att han kan låten. Vi brukar däremot spela en hel del Mora träsk på dvd för honom och det är därifrån han lärt sig :)




Ingen bebis än

Fortfarande ingen bebis som vill titta ut. Jag tror att hon väljer att stanna några dagar till, tidigast en dag före bf-datum tror jag hon känner sig redo :)
Idag har jag, Albin, min mamma och lillebror varit till Indal och hälsat på syrran och hennes sambo. Under tiden här hemma så har Johan och min pappa satt upp snörasskydd på taket.
Nu sover Albin sin lunchsovning och när han vaknat så får vi se vad vi hittar på. Ska tänka ut någon middag till ikväll också.
Har inte så mycket mer att förtälja för tillfället, kanske bloggar mer ikväll!



Albin imorse vid 05-tiden


Vecka 40

Idag den första juli går vi in i vecka 40. Det är nu bara 6 dagar kvar till bf. Jag känner fortfarande ingenting, tror inte att jag kommer känna något särskilt innan heller. Hade inte den minsta föraning med Albin i magen, utan rätt vad de var så gick vattnet. Var till och med osäker på om det verkligen var fostervattnet som hade gått eftersom det kom så lite, men en stund senare när värkarna kom igång så insåg jag att det var vattnet som gått.
Var längesen jag la upp någon bild på magen så ikväll har jag tagit ett foto :)



Vecka 40 (39+0)

Svalare idag

Idag fick jag sovmorgon och har precis ätit frukost. Snart ska jag gå ut och fortsätta måla altanräcket. Grabbarna tror jag ska åka iväg en sväng. Det känns helt okej med en solfri dag, men det får gärna bli solsken imorgon igen :)
Idag har vi inget särskilt planerat, vi tar dagen som den kommer! :)



Blev så himla sugen på oboy, så det blev en riktigt lyxig frukost! :)






RSS 2.0