Valborgsmässoafton

                                 
                           Min älskade lilla plutt






Nu är brasan snart nedbrunnen, skönt! Precis som i fiol så firade vi årets valborg hemma hos oss tillsammans med delar av min familj. Förra året satt vi ute och grillade men idag blev middagen inomhus. Vi åt ugnsstekta rotfrukter och helstekt fläskfilé, riktigt mumsigt! Till detta vitlöksbröd, hemgjord vitlökssås och bea. Efterrätten blev enkel; kladdkaka med grädde.

Ända sedan Albin blev född har han sovit tillsammans med oss i vår säng, fram tills igårkväll. Vi provade att lägga honom i sin egen säng. Det blev riktigt lyckat, trodde aldrig att han skulle somna men efter ca 30-45 minuter och några nappinstoppningar senare så sov lillgrabben, alldeles själv! Han sov dock inte så länge, kanske 3½ timme och då ammande jag honom och sedan fick han sova resten av natten i vår säng. Tänkte att han ska få sova större delen av natten i sin egna säng nu framöver. Hoppas han tänker likadant ;-)

Känner mig riktigt pigg ikväll och det beror väl främst på att jag gick och la mig med Albin nån timme idag på förmiddagen. Vanligtvis brukar jag ha jättesvårt för att gå och vila under dagen eftersom det finns så mycket annat jag vill hinna med när lillen sover.

Imorgon är det lördag och för oss innebär det ytterligare röjning på tomten. Vi ska samla ihop all metallskrot eftersom det kommer folk till veckan och hämtar det. Sedan måste vi "städa" efter majbrasan. Blev ingen städning inomhus igår heller så det har jag tänkt hinna med också.

Nu håller vi tummarna för finväder imorgon! Ha en härlig helg alla!


Projekt krattning

 

 

Idag har jag fortsatt med krattningen. Var ute i nästan 4 timmar! :-) Nu är det inte mycket kvar att kratta och imorgon tänder vi brasan. Håller tummarna för att det inte kommer blåsa! Idag har jag och Albin spenderat förmiddagen hos mina föräldrar och ikväll tänkte jag försöka städa här hemma. Det var min dag det!

 

 

 


Telefon, tv och internetlös.

I vintras så frös den kommunala vattenledningen som går in till vårt och grannens hus. I förrgår kom Mittsverigevatten för att byta ut de gamla ledningarna och isolera för att det inte ska frysa kommande vintrar. Det första som händer är att de gräver sönder vattenledningen så att vi tappar vattnet i ett par timmar. Igår så gräver de sönder telekabeln så att vi blir utan telefon, internet och tv. Duktiga gubbar! Idag fick vi iaf tillbaka allt och det som återstår för mittsverigevatten är att få ordning efter allt grävande. Just nu ser det ut som att de släppt en bomb här utanför. 

Idag har jag, Albin och min storasyster varit på Birsta hela dagen. Vi åkte in först och främst för att handla inför valborg och sedan blev det lite annan shopping. Jag köpte bland annat ett riktigt fint vindställ från Didriksons, kanske lägger upp en bild senare!

Ikväll är det innebandy, det ser jag framemot :-) Nu ska lillen ammas. Må gott!

PS Snart är det HELG igen! ;-)


Då var det måndag igen!

Idag har jag och min lilla björn varit ute mellan 8:30 till 14:00, med undantag för en liten matpaus vid 12-tiden. Jag har fortsatt greja på gården och Albin sov sött i vagnen. Under tiden vi var ute var vädret strålande, men när klockan närmade sig två så blev det alltmer molnigt och blåsigt.. Som det ser ut nu är det fina vädret borta för ett tag.

Nu ikväll har vi varit och hälsat på Johans bror på Midlanda. Han är pilot och hade en mellanlandning här ikväll så då passade vi på att ses. Albin fick en jättefin hoppgunga av honom :-)
Imorgon kommer Cecilia och lilla Elias hit och hälsar på, det ser vi framemot! Var verkligen längesen vi sågs.
Nu ska lillen få äta. Hejsvejs!


Min lilla björn


Loppis, krattning och innebandy

Som alla andra helger så har denna bara svischat förbi. Igår eftermiddag fick vi besök av min moster och kvällen spenderade vi hemma i soffan. Blev en rätt tidig lördagkväll för min del, måste passa på att sova när lillplutten sover ;-)

Idag har vi varit ute och grejat nästan hela dagen. Nu är majbrasan så gott som färdigfylld och det känns skönt att den inte blev lika stor som den blivit tidigare år. Vi har krattat ungefär 2/3 av tomten så jag har ju det jag gör i veckan :-) Skulle vara riktigt skönt att få klart krattningen till på fredag!

Jag och Albin har även varit på loppis idag med min mamma och två av mina systrar. De sålde nästan bara antika, äldre möbler och jag såg en massa fint! Bland annat ett mindre äldre skrivbord, en antik barnväxasäng och ett äldre "halvmånebord". Det som var synd var att det var så jäkla dyrt, tex sängen gick på 1200kr. Dom pengarna kan man ha mer roligt för!

Nu är jag nyligen hemkommen från innebandyn, som var lika kul som vanligt! Tycker vi är ett härligt gäng som spelar och idag blev det nästan fängelseregler ;-) Resten av kvällen blir lugn, ska vika och hänga lite tvätt och sedan blir det nog en film. Det enda som jag saknat under helgen är nån promenad, har inte promenerat varken fredag, lördag eller söndag och jag som brukar gå ut med barnvagnen så gott som varje dag :-) Men det lär nog jag och Albin ta igen i veckan om vädret håller i sig, vilket jag verkligen hoppas! Nu ska jag ta och amma lillen, hej så länge!



Ett sånt här bord var det


Underbara vårdag

Jäklar vilket härligt väder det är ute idag! Ska försöka bege mig ut och fortsätta kratta och rensa gården så snart som möjligt. Det är valborg om mindre än en vecka och till dess hoppas jag att allt brännbart skräp ska ligga på majbrasan. Med andra ord så har vi det vi gör här hemma ;-)

Idag har vi hunnit med både vårmässan och mathandling. Resten av dagen blir nog till att vara ute och greja. Blev tipsade om nåt företag som hämtar metallskrot gratis och med tanke på hur mycket skrot vi har på vår gård så kan det vara värt att ringa :-)

Nä, nu ska jag ta och byta på lillplutten och sedan går vi ut och gör småvovvsarna sällskap. Hoppas ni har en lika härlig lördag som vi!


Bloggbiten

Idag finns det över 60 000 aktiva bloggar och nu är jag en av dem.

RSS 2.0