Fortsättning måndag

Det blev en härlig promenad ner på byn till mina föräldrar. Solen värmde gott både dit och hem. När vi kom hem så fortsatte Albin sin eftermiddagslur i vagnen och jag gick in och hängde tvätt och plockade ur diskmaskinen medan Johan pysslade inne i Albins rum. Lite senare lagade jag en riktigt gomiddag, fläskfilégryta med bacon och massa annat gott. Albin fick lite tidigare middag så han kalasade på pannkaka med grädde och sylt ;)


Nu har Johan åkt iväg en sväng för att fixa en grej så jag och Abbe är själva. Vet inte vad vi hittar på, känner mig lite kaffesugen så man kanske ska sätta igång en panna!


lyxmiddag!












Härlig veckostart

Fy bubblan vilket vackert väder vi har idag! :) Jag har nyligen stigit upp efter några timmars skön sömn, och det känns kanon att arbetshelgen är avklarad. Den här veckan har vi lite skoj inplanerat, bland annat drakborgen och klädträff (me&I).

Ikväll tänkte jag och Johan börjar kika på nya miniserien The Walking Dead. Tror den serien kan vara riktigt underhållande faktiskt, har för mig att den fått ganska så bra betyg också :)

Nu kan vi inte sitta inne mer, måste ut i solen en stund! :) Uppdaterar kanske mer senare!











Mera kalas

Idag blev det mera födelsedagsfirande av Albin så nu har vi ätit tårta och kakor för resten av året ;) Lägger in lite bilder från idag och sedan är det dags för helgens sista jobbnatt!




























1 årskalas, jobb och pyssel

Nu är den på tiden att jag gör en liten uppdatering här på bloggen ;) Den här veckan har gått i rasande fart. Albin har varit på 1 årskontroll hos BVC som innehöll vaccinering, mätning och vägning av grabben. Sprutorna gick galant som vanligt, han reagerar aldrig på sticket tack vare emlaplåstret :)
Mycket bakning har det blivit i veckan, jag har gjort kanelbullar, chokladbollar, gräddtårta, pajer och smörgåstårtor inför Albins 1 årsdag. Storstäd, rensning och mathandling har vi också hunnit med.


Albins kalas var riktigt lyckat, det vart fullt hus när alla nära och kära kom och firade den blivande 1-åringen. Albin trivdes med så mycket besök och fick superfina presenter.


Albins gåutveckling har dessutom tagit fart de sista två veckorna, från att ha knappt vågat ta några steg till att springa från ett rum till ett annat ;) 


Den här helgen innebär även en del nattjobb för min del. Men jag klagar inte, nu när jag inte arbetar varje helg så är det riktigt kul att vara på jobbet. Ännu mer skoj är det när lönen kommer ;)
Jag ska fortsätta jobba nätter ett tag till men kommer att gå ner i procent, nästa period kommer jag att arbeta 25% natt.
































Sötast


Bullbak och partaj!

Dagen idag har bjudit på strålande solsken med omkring -25 grader. Är som de flesta jäkligt less på kylan. Våren måste komma snart, blir tokig annars!
Albin sov till halv åtta imorse, med undantag för en liten vaken stund vid 5-tiden. Lilleman trodde nämligen att det var morgon då, men icke ;)


Under förmiddagen idag så bakade jag kanelbullar inför Albins 1-årskalas. I övrigt har vi haft en väldigt lugn dag, laddar ju inför 40-årskalas ikväll ;) Albins moster/gudmor kommer hit ikväll och ska vara barnvakt åt skrutten.
Nu ska jag göra käk till Albin. Ha en fin lördag alla!



bus på morgonkvisten!






Innan andra jäsningen




Mathandling och hämtmat

Idag åkte vi iväg hela familjen till ICA maxi för en ordentlig storhandling. Det var väldigt längesen vi var iväg så det var mycket som behövdes handlas. Albin skötte sig himla bra, annars brukar ju det vara lite trots och gnäll eftersom han inte vill sitta i (kund)vagnen. Han vill ner på golvet och krypa den rackarn ;)
Efter handlingen satte vi oss i fiket och åt en räksmörgås medan Albin fick korv med bröd och fruktpure till efterrätt. Mätta och belåtna for vi vidare till IKEA för att köpa en ordentlig grind till trappen. Vi har ju haft en "kompostgrind" temporärt som har fungerat helt okej framtills nu i dagarna då Albin har börjat lyfta bort den. Så idag har vi vidtagit åtgärder och satt upp den nya grinden :)


Nu ikväll blir det hämtmat i form av pizza. Vi kom ju på att vi inte kan använda bänkskivan optimalt än och istället för att riskera nån liten olycka på den blev det enklare med utemat :)
När Albin har lagt sig för natten så tänkte vi se Spartacus.



Hjälper mamma med att packa upp alla varor




Finns mycket intressant i kassarna..
Måste tillägga att han smackar med munnen när han ser innehållet ;)









Till sommaren

Vill ha sommar NU!
(Sakerna är från Rusta, Jula, Clas Ohlson)

Till hemmet


V. 20

nu börjar de synas ordentligt :)

Småkusinträff och kökspyssel

Ikväll har vi varit och träffat Albins nytillkomna kusin Melvin. Han var hur söt som helst och så liiiten, fastän han ändå var normalstor :) Väldigt lik Milian som nyfödd var han också, lite mindre hår kanske ljusare, men annars så var de himla lika varann :) 5 dagar gammal har lillknodden hunnit bli.

När vi kom hem var Albin dödstrött, dels för eftermiddagsluren blev kortare än vanligt och sedan var klockan närmare 20 innan vi var hemma och lillpruppen brukar ju sova vid den tiden i vanliga fall :) Han somnade ganska så snabbt efter att vi lagt honom. När Abbe somnat så satte vi igång med lite pyssel i köket, nämligen behandla vår ekbänkskiva. Det var över ett år sedan vi behandlade den så det var på tiden! :) Men trots att det var så längesen så har bänkskivan hållt sig förvånansvärt fin, knappt ett endaste "märke" på den. Anledningen till slipningen och oljningen nu ikväll var främst för att oljan nötts bort där man håller till mest, så den var rätt matt på de ytorna.
Nu har vi slipat och oljat en omgång och den blev supersnygg med en gång! Imorgon ska vi köra en vända till och troligtvis räcker det med två behandlingar.



sötaste Melvin ♥





Melvin hos faster





slipning pågår





bästa oljan enligt mig!





oljat och klart!






Bildmaraton

nyvaken grabb





älskar russin :)






För ett par veckor sedan upptäckte vi att när Albin fick tag
på någon av våra mobiler så "pratade" han i dem.
Han är så jäkla söt! Så fort han får tag i en telefon
så säger han "hejhej" "hallå" och pratar på sitt vis :)

























Födelsedagskalas och arbetshelg

Har haft en riktigt bra arbetshelg, det har faktiskt varit riktigt roligt att jobba! :) Och nu är jag ledig i nästan 2 veckor, vilket känns superhärligt :)

Helgen har gått i rasande fart, och det blir lätt så när jag jobbar nätter. Hinner inte så mycket annat än just jobbet. Igår var vi i alla fall på 3-årskalas i Ljustorp. Roligt att få träffa goda vänner och äta lite gotta :)
Imorgonkväll blir det ännu mera kalas, vi ska fira min storasyster som fyller år. Jag och Albin tänkte även hinna med en sväng på Birsta med min lillasyster imorgon.
I övrigt så bjuder denna vecka på lite bus på Drakborgen, 40-årskalas och renovering. Jag hoppas även att vi ska få träffa Albins nyfödda kusin Melwin! :)



Födelsedagsbarnet Vidar öppnar paket och Abbe försöker hålla fingarna i styr ;)






Abbe blev mest förtjust i Vidars nya fyrhjuling :)



Projekt nr 2

Albins nya leksaksförvaring! :)


Fredagsbus

Det blev väldigt tyst här hemma och mamman i huset gick husesyn..
titta va hon hitta! =)

Resultatet


Jag behöver väl inte skriva att jag är sjukt nöjd med resultatet? ;) I måndags kom min underbara sambo hem med det är skåpet som inte alls såg mycket ut för världen.. men efter ett par liter vitfärg och voila!
Nu ska det bäras upp till övervåningen och förgylla atmosfären. Förutom att skåpet är snyggt som bara den så verkar det kunna svälja hur mycket saker som helst! Och det gillar vi ;)
Nu när det här projektet är över så har jag ett annat på G. Kanske hinner jag pyssla lite med det ikväll!

Veckan rullar på i vanlig takt och igår spenderade vi några timmar på Drakborgen. Albin tyckte det var lika roligt som vanligt och klättrade värre än värst bland alla lekställningar och rutschkanor :)
Idag tog vi det lugnt på förmiddagen och sedan vid lunchtid tog vi bilen till mina föräldrar. Där åt vi lunch och jag klippte håret på min pappa. Nu är vi hemma igen och Albin sover sin andra sovning för dagen. Jag ska snart ta och förbereda middagsmaten som idag blir lax och potatis. Igår åt vi kycklinggryta.
Imorgon är det jobbstart för min del och jag har tre helgnätter framför mig.


Dagens middag

Stekt torsk, äggsås och kokt potatis, mums!

Gammal nyhet?

Jag har tydligen missat att det kommit ut en ny choklad från Marabou, nämligen mjölkchoklad med mango.
Nån som testat den?



Energi

Idag känner jag mig riktigt pigg och energisk! Måste vara vädret som bidrar, det är ljuvligt ute! Solen skiner och snön smälter i rasande fart ;) Albin och jag har varit ute på en pulksväng under förmiddagen, superhärligt!! I övrigt så har jag tvättat tre maskiner smutstvätt, dammsugat och torkat golv, städat och plockat i matskafferiet.


Nu ska jag snart förbereda middagen som blir stekt torsk, potatis och äggsås.
Ikväll ska jag försöka hinna med mitt lilla projekt. Det kommer bli så fint när det är klart! :)


Snart är våren här!

Jobbigt värre

Har varit ute på över en timmes promenad med Albin i vagnen och det var jobbigt må jag säga. Vägen var ordentligt moddig så vagnen blev riktigt tung att dra. Vi gick in en sväng på affären och köpte mjölk, bröd och jäst.
Albin sov en väldigt kort stund nu på eftermiddagen så vi får se hur det går ikväll. Igår sov han nästan ingenting alls på dagen så när klockan var 18 så la vi honom för natten och han sov till 5.30 imorse, pigg och alert :)

Nu ska jag förbereda dagens middag. Uppdaterar kanske mer ikväll!

Trassel





God dagens!
Jag började dagen med att se nya disneyfilmen Trassel. Den var riktigt bra faktiskt!
Vet inte vad vi ska hitta på härnäst. Önskar att det kunde bli lite sol, känns roligare att vara ute då :)
Ikväll ska Johan hämta hem en sak till mig som kommer bli SÅ fin här hemma.

Trist men sant...

helgen är snart slut. Vi har haft en ganska soft dag, vädret har varit sjukt härligt! Trots det fina vädret så åkte vi till Birsta en liten stund på förmiddagen. Där handlade vi en födelsedagspresent, lite kläder, skoter- och bilgrejer.
Jag lagade en otroligt god söndagsmiddag idag, nämligen rostbiff med rödvinssås och potatisgratäng + grönsallad med fetaost.
Nu ikväll har vi kikat på Solsidan och jag har bakat lite inför Albins kommande 1 årskalas. Det är bara 20 dagar kvar nu tills grabben firar sin allra första födelsedag :)



världens vackraste pojke!




Renovering och lite shopping

Idag fick vi oss en rejäl sovmorgon. Albin sov framåt 7.30, med undantag för en kort vaken stund i sängen vid 5-tiden. Kände mig riktigt utsövd när vi steg upp och dagen kunde inte börja bättre!

Under förmiddagen så grejade Johan lite med Albins rum. Under tiden så tog jag med mig sonen och vi begav oss till Dollarstore för lite shopping. Jag fyndade fina halksockor till lilleman och sedan blev det mest saker till hemmet, bland annat ljus, sköjlmedel, duschtvål och tuggben till vovvarna :)

Eftersom Albin sov så länge idag så blev det ingen förmiddagslur för honom (förutom en liten stund i bilen förut). Nu sover han eftermiddag. Vore ganska skönt om han sov längre på morgonen så vi slapp två sovstunder på dagarna.
Nu ska jag pyssla med annat!







Filmfredag

Ikväll har jag och sambon haft myskväll och sett en riktigt bra film. Hade inte hört nåt om filmen alls så vi blev positivt överraskade. Till filmen åt vi chokladbollarna som blev över från igår, gottegrisar som vi är ;)



En naiv ung man tar en död mans identitet och blir inblandad i en
kriminell verksamhet där man satsar pengar på en lek på liv och död.




Pannkakslunch


Köra bil

Den här veckan så har Albin börjat köra leksaksbilar och brumma samtidigt :)
Han kan sitta ganska så länge på golvet och bara köra bilarna (länge för att heta Albin ;))

















Energiförlust

Åh så trött jag blev efter middagen. Mer trött än någonsin tror jag! Trött och slut. Hoppas det inte är någon förkylning som är på gång, men jag känner mig lite pre-sjuk. Min sambo försöker pigga upp mig med hemmagjorda chokladbollar och jag har tryckt i mig två stycken, utan effekt hittills. Tror det blir en tidig kväll, man vet aldrig om Abbe tänker härja inatt eller inte. Han vaknade bara en gång under natten till idag, och det tackar vi för!
Härligt som sjutton med helg imorgon. Åh vad vi ska mysa och må gott. Och förhoppningsvis göra lite nytta.


Innan tröttheten slog över mig idag så hann jag och Albin hitta på lite smått och gott. Förmiddagen spenderade vi tillsammans med min mamma hemma hos dem och under eftermiddagen var vi och hälsade på Michaela och Milian.





Drakborgen och solig långpromenad

Albin och jag startade dagen 05.30 imorse. Jag hann både duscha, vika + hänga tvätt och plocka ur diskmaskinen innan det var dags att bege oss till Drakborgen. Där träffade vi Vera med Hilding och Emma med Viking. Barnen lekte och vi mammor umgicks. Albin var lika fartfylld som sist och klättrade på allt som gick att klättra på :) Var inte i närheten av mamma sin en sekund ens ;) Efter nån timmes lek så lunchade vi och det blev en liten lekstund efter maten också. Vid 13-tiden for jag och Albin hemåt och när vi kom hem tog vi med oss hundarna på en superhärlig långpromenad i solen :)
Nu har jag precis förberett dagens middag, tortellinigratäng och Albin har nyligen vaknat efter att ha sovit gott ute i vagnen.

V 18

Snart är halva graviditeten gjord och jag mår superfint, än så länge iaf ;)
Precis som med Albin!

RSS 2.0