Bäbisbio & badstranden!

Även idag har vädret varit lovely! Vi har varit utomhus hela dagen förutom då vi var och såg nyaste Beck på bäbisbio, den var riktigt bra! Den här gången så såg däremot Albin en hel del på filmen ;-) Efter bion for vi iväg till stranden. Vi åkte ut till en relativt okänd badplats ute i Tynderö och myste några timmar :-)


















min lilla ninja!


Sunny sunday

Idag har vi haft strålande väder! Och vi har nästan varit ute hela dagen, från tidiga morgonen till sena kvällen. Dagen har innehållit vedstapling, gräsklippning, friggebodsbygge och lite annat smått o gott :-)
Vi har även införskaffat oss en alldeles underbar solsäng! Den är riktigt härlig och man kan ligga två personer i den. Den kommer att användas flitigt i sommar kan jag lova ;-)




 


Härligt!








'
Har satt upp ankarkrokar istället för de fula krokarna som följde med :-)


Härligt med helg

Då var midsommarafton över för i år. Som vanligt var vädret inte det bästa, men vi hade det riktigt trevligt ändå! Bortsett från all mygg o knott. Albin har fått sitt första myggbett och insektsnätet var värdelöst mot miniknotten som finns i Ljustorp.




Mor och son på midsommarafton


På jobbet

Just nu gör jag mitt andra nattpass den här veckan. Och om sanningen ska fram så känns det riktigt bra att vara tillbaka! Träffa härliga arbetskamrater, fräscha upp mina kunskaper och framförallt få nya kunskaper. Det är över 10 månader sedan jag arbetade sist (förutom vaccinationsarbetet) och jag har varit rätt nervös inför att börja igen. Men det har verkligen gått super! Nu blir det heltidsjobb i ca två månader sedan blir jag mammaledig igen :-) Vad som händer mer till hösten får jag se.

Imorgon (=idag) är det Midsommarafton. Den inleder jag med att sova några timmar sedan så bär det iväg mot Ljustorp där vi ska umgås med goda vänner i en stuga. Hoppas att det blir riktigt fint väder!
Nu kallar arbetet! ;-)


Kroppsarbete

Hemma hos oss finns det alltid någonting att göra. Och nu kan man stapla ved om man vill :-)




"Lilla" högen med ved ;-)




Har kommit en liten bit på väg..


Ny vecka

Nattpasset gick riktigt bra att jobba, mycket bättre än förväntat! :-) Och lika bra gick det här hemma. Nu är det dags igen på onsdag och torsdag. Sedan blir jag ledig i några dagar innan jag kör igång med heltidsjobb i två månader. Sedan är det september, tänk så fort tiden går! Nästan lite skrämmande.
Har tagit lite nya bilder på kattungarna efter förfrågan ;-) De har hunnit bli en månad gamla.
Nu kom mina kära sambo hem från jobbet, tjillevippen!







Lillplutten i hoppgungan :-)


Första arbetspasset

Idag har vi varit hos min lillasyster i Indal och hjälpt till bygga en hundgård. Vi avslutade med att grilla lite hamburgare, men vi fick sitta inomhus o äta eftersom det blåste riktigt kallt ute. Helgen efter midsommar ska vi dit nästa gång, de ska hållas en auktion med massa gamla saker alldeles bredvid deras hus. Skoj! :-)

Nu sitter jag och laddar inför nattjobb. Usch va pirrigt det känns!! Sist jag arbetade på sjukhuset var över 10 månader sedan, och jag hoppas verkligen att natten blir lugn (nåt som man aldrig önskar annars ;-)

Lägger upp en bild på vår anslagstavla som jag målat vit här i dagarna, den blev riktigt snygg!














Jag och Albin hos lillasyster och hennes sambo


Husvagnscamping och smakportiner

Den här veckan har vi börjat ge Albin havregröt och katrinplommonpuré. Han gillade det riktigt mycket!  Så fort att gröten är slut så börjar han grina ;-) Nu ska vi köra med lite gröt och plommonpuré nån vecka, sedan ska vi introducera lite potatis o palsternacka. 
 
Igårkväll var vi hos goda vänner på middag och då passade vi på att boka campingplats i sommar. Efter många om och men hamnade vi i Leksand Sommarland! :-) Vi hittade ett jättefint ställe med mycket aktiviteter och ställen att besöka. Det kommer bli SÅ roligt!! Vecka 28 bär det iväg och vi blir borta i mellan onsdag och söndag.

Vi ska snart boka en ullaredsresa till hösten också. Förra året var vi där i september och vi for verkligen i rätt tid, ingen kö och inte särskilt mycket folk :-) Vi shoppade under hela två dagar, fast denna gång blir det förmodligen ÄNNU mer shopping, speciellt till Albin :-)



En bild från campingen





Mumsfillibabba!






Ullared here we come!


Boktips

Nu här i dagarna har jag läst en riktigt bra bok som heter Utan ett ord och är skriven av Linwoord Barclay. Den är en aningens seg i början men sedan då den tar fart vill man inte sluta läsa! En av de bättre böcker jag läst. Boken handlar om en 14årig tjej som har ett gräl med sina föräldrar. Hon stänger in sig på sitt rum och lägger sig. Dagen därpå när hon vaknar är huset tomt och det finns inte ett spår av hennes familj. Det kanske inte låter speciellt spännande, men det är den :-)

 


Utbildning och hemlängtan

Idag har jag varit på utbildning hela dagen lång medans mina grabbar varit hemma tillsammans. Det kändes ordentligt i mammahjärtat när jag for hemifrån imorse och jag smsade flera gånger under dagen för att höra hur allt gick. Men allting hade gått jättebra! På söndag är det dags igen, jag ska jobba natten, men då Albin sover hela nätterna så tror jag inte det blir några problem :-)


Lillfisen innan läggdags :-)


Loppisfynd

Idag var jag iväg en snabbis på gatuloppisen i Söråker. Jag hittade två jättefina tavlor till Albins framtida rum :-) Häromdagen fick jag även hem två söta krokar som jag köpt, nu ska jag bara hitta en plats för de ;-) Funderar på att sätta upp dem i ett av småskafferierna i köket.



Film x 2

I helgen har vi sett ytterligare två filmer; The day of the triffids och The Countess. Den förstnämnda var riktigt kass! Den andra filmen var däremot däremot ganska bra, en rätt så grym film med en bra story.












Fredagkväll

Det har varit rätt så skapligt väder idag ändå, men imorgon ska det bli regn. Tycker det inte gjort annat än regnat eller blåst! Och som det ser ut nu så ska hela nästa vecka bestå av regn o rusk..

Ikväll har vi ätit riktigt gott. Jag gjorde i ordning rostbiff, potatisklyftor och ett par goda kalla såser till middag. Efterrätt blev kladdkaka :-) Nu sitter man här alldeles proppmätt, det blir nog till att slå på nån film. Igårkväll såg vi The Book of Eli som jag tyckte var rätt så skaplig. Men det kan bero på att man sett så mycket skitfilmer den senaste tiden, så man blir inte så kräsen ;-) Ikväll väljer vi mellan The bad lieutenant, The Descent 2, The Countess, The hurt locker, The day of the triffids, Genvägen och Babysitter. Tror det blir den förstnämnda. Ha en bra fredag alla!




Skolavslutning 2010

Idag har vi varit på mina småbröders skolavslutningar, den ena i Hässjö kyrka och den andra på Söråkers herrgård. Albin var så duktig i kyrkan och somnade sedan på vägen hem. Efteråt åkte vi till mina föräldrar och fikade gott :) Här kommer lite bilder!



min lilla sjöman




Min fina lillebror som går ut 9an




Avslutning i parken


Underbara sol

Äntligen tittade solen fram! Nästan hela veckan har varit regnig och grå men idag har det varit strålande väder :-) De sägs dock att det inte ska hålla i sig, hela helgen ska det tydligen regna. Man börjar fundera vart sommaren tagit vägen. Bjuder på en bild på min lilla skönhet, han fick inviga sittdelen till vagnen idag :-)




Isande skräck?

Igårkväll såg vi Hierro, en skräckfilm som handlar om en kvinna vars son försvinner spårlöst under en båtresa till ön Hierro. Både jag och min sambo tyckte filmen var värdelös. "Isande skräck" har skrev nån recensent, snarare en drama enligt mig.




Vit cola

VASA bryggeri lanserar en ny cola som är helt utan socker och sötningsmedel. De menar att deras cola är den nyttigaste på marknaden. Det må så vara men också den äckligaste colan jag druckit. Det smakade som att det har legat colanappar i vatten sedan har man kolsyrat det.


Nytta i kvällssolen

Ikväll har jag och min syster gjort ett trädgårdsland. Ungefär en timmes arbete och här är resultatet:




Tjusigt eller hur? :-)




Min underbara sambo fixade golvet till boden ikväll




Underbara sommar! Nu fattas bara värmen..


Söndag

Idag blev vi färdiga med friggebodsstommen.
Nästa steg blir väggar och golv, men det får bli till veckan.Resten av söndagen blir nog lugn.
Vi tänkte käka hemmagjorda hamburgare och kanske se nån film. 














Min duktiga pojke håller i flaskan själv, 3½ månad gammal ;-)


Lördagsbygge


Lite kvällsarbete


På den här platsen har det varit en GIGANTISK skrothög som legat sedan vi flyttade in.
Den syntes såklart inte på husvisningen pga flera metrar snö. Nu i dagarna har vi rensat bort allt "miljöfarligt" och det som återstod var en stor hög med jord och sten. Ikväll kom min kära pappa hit med en traktor och forslade iväg högen. Det som syns till vänster är en del metall som metallnissarna inte fick med sig sist dom var här och hämtade. Vi hade visst så mycket att de måste återkomma med en större bil ;-)




Här är grunden till friggeboden. Imorgonbitti startar bygget!


Friggebod

Japp, i helgen påbörjar vi projekt bygga friggebod. Det blir en liten mysig sak på 15kvm. Varför vi bygger den? Det är väl aldrig fel med lite extra förvaringsutrymme ;-) Planen är att hinna bygga stommen innan helgen är slut.


1 vecka idag

Idag blir våra nya familjemedlemmar en vecka gamla. Det blev en hane (röd) och en hona (svartgrå) och båda blev tigerrandiga. Snart tror jag det är dags för dem att öppna sina ögon.



Onsdag

Hinner inte blogga lika ofta nu då det är så mycket annat att göra :-) Vill inte sitta inne direkt heller då det är sol ute. Hela den här veckan är jag och Albin billösa så det blir till att ta vagnen om vi ska nånstans. Vi tar oss inte iväg på några längre sträckor med andra ord, utan bara på byn.
I förrgår var vi och hälsade på Tanja och Richard i deras hus i Indal och igår påbörjade jag målningen av den sista byggnaden hos mina föräldrar. Idag ska jag iväg på schemamöte på jobbet. Imorgon och på fredag tänkte jag fortsätta måla om vädret tillåter :-)



Jag ska måla hela världen lilla mamma


RSS 2.0