Nyårsafton

Vill önska allihopa ett gott slut och ett fantastiskt nytt år!

Nyårsmenyn

Förrätt
Kanapé med lax, äpple, rödlök och curry


Varmrätt
Helstekt oxfilé med potatisgratäng och pepparsås


Efterrätt
Vit chokladmousse toppat med hallon




Donnerstag

Jobbnatten flöt på rätt så bra och det var lagom med patienter. Nu är det snart dags för sista natten och sedan ledighet igen. Imorgon stundar nyårsafton. Våra planer var först att åka till Ljustorp hos vänner och fira med dem, men de har åkt på magsjuka och vi vågar inte riskera att Albin ska få det igen. Nu åker vi istället till min lillasyster och hennes kille och firar hemma hos dem i deras hus i Indal. Där äter vi god mat tillsammans och spelar sällskapsspel innan det blir dags att fira in det nya året!




brum brum!

Jobbstart

Om ett par timmar är det dags att bege sig till jobbet. Har varit ledig ganska så länge nu så lite skoj känns det med att få jobba, iaf två nätter sedan ledigt igen ;)
Johan kommer hem från Luleå idag men flyget är försenat med 2 timmar. Han är nog hemma kring 18:30 och då ska vi äta en god köttgryta som står och puttrar på spisen just nu.
Annars har det inte hänt så mycket idag. Har varit ner en sväng till mamma och pappa och hälsat på och Albin fick sig en liten pulktur :)



Tänk att det snart är nytt år. Det känns nästan lite overkligt. För ett år sedan gick jag med stormagen och väntade på vårat lilla mirakel. Nu har han snart levt med oss ett helt år! 2010 är nog det underbaraste året hittills och jag är nästan övertygad om att nästa år blir lika underbart!

Usch vilken trälig dag. Johan är i Luleå och syrran är på jobbet. Jag är dessutom trött som bara den, lilla herrn i huset vaknade kl 01 inatt och somnade inte om förrän 03:30 för att sedan sova till 05. Hoppas verkligen att han sover inatt eftersom imorgon är det dags för nattjobb igen, två nätter och sedan är det dags att fira in det nya året. Lägger in ett par bilder på mitt lilla ♥


Nyvaken och rufsig i håret efter eftermiddagssovningen



Smålockig emellanåt ;)

10 månader


Insnöade

Blä vad less jag är på all jäkla snö! Och mindre kul är att Johan är i Luleå den här veckan. Tur att jag har syrran här som kan hjälpa att passa Albin så att nån skottning blir gjord. Det är ju som sagt en hel del att skotta undan.
Orkar inte skriva mer! :)

Sovdags

Snart ska vi krypa ner och förhoppningsvis slipper vi kliva upp vid 5-tiden som lilla herrn prompt ville idag. Jag kan köpa att han vill kliva upp kl 06.00, men inte tidigare. Tyvärr så är det vanligare att han vaknar före 6 än efter. Vi har provat att lägga Albin tidigare men han vaknar lika tidigt ändå, om inte tidigare!


Nu ikväll spelade vi ut Heavy rain, ja ni läste rätt! Vi började spela igårkväll och har spelat mer eller mindre hela dagen. Spelet var riktigt grymt må jag säga! Det bästa spelet jag någonsin spelat och Johan tycker likadant.


Jag lovade att sätta in en bild på mina fina julklappar jag gjorde, nämligen två korgar med lite allt möjligt i :)



Varje korg innehöll över 2kg godis, en glöggflaska, mandariner,
ett rött blockljus och en liten porslinstomte.

Familjemys

Både jag och Johan gillar TVspel och i julklapp fick jag ett spel som jag länge velat ha, nämligen Heavy rain. Nästan hela dagen har vi spelat och det är riktigt bra!
Ikväll tänkte jag tillaga sojamarinerad hjortstek med potatis och sås. Jag har aldrig lagat hjortstek tidigare så det ska bli spännande och se hur det blir :)
Nu ska jag spela vidare, uppdaterar kanske senare!

Julafton

Vi har haft en alldeles underbar dag med nära och kära. Albin har upplevt sin allra första julafton och somnade riktigt gott ikväll. Han fick mycket fina julklappar alltifrån leksaker till kläder. Blir ett kort inlägg idag, men några bilder tänkte jag ladda upp iaf :)



Abbe öppnar sin första julklapp på julaftonsmorgonen :)




Albin i mammas knä






Paketöppning



BVC-kontroll

Idag var vi hela lilla familjen till BVC för Albins mätning och vägning. Nu vid 10 månaders ålder så väger han 9820gram och är 76,5cm lång. Han hade tippat lite på viktkurvan och det beror ju såklart på magsjukan han hade. Annars såg allt fint ut :) Nästa besök blir 12 månderskontrollen med vaccination.




GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS!

En hel dags julshopping

Idag har jag, syrran och Albin varit över 6 timmar på Birsta, kan knappt fatta det själv men tiden gick jäkligt fort må jag säga. Alla julklappar blev färdiga och lite annats smått och gott inhandlades :) Är väldigt nöjd med alla klappar som vi köpt. Jag är inte någon pysselmänniska direkt, men två julklappar har jag gjort själv och jag är grymt nöjda med dem! Till helgen eller veckan får ni kanske veta vad jag komponerat ihop ;)


Tjusiga hemgjorda presenter :)








En julfin Hamlet

Köttbullsmaraton

Idag har jag och äldsta syrran rullat köttbullar inför jul. Det blev runt 200 st på 2,3kg köttfärs. De blev riktigt goda :)
Imorgon är det dagen D, nämligen Birsta. Vi tänkte åka in tidigt och jag hoppas inte att det är knökfullt där. Det skulle vara skönt om det blev avklarat snabbt.
Blir ett kort inlägg, har inte så mycket att skriva om :)




Kvällsmys

Till kvällen gjorde jag i ordning lyxiga smörgåsar till mig och Johan som vi smaskade i oss samtidigt som första avsnittet av Morden i Sandhamn visades. Mackorna var en riktigt höjdare med diverse röror och gott pålägg, nästan som smörgåstårta. Den nya svenska serien var däremot inte lika imponerande.. men vi ger nästa avsnitt en chans ändå.


vardagslyx!







Julveckan

Jisses vad skönt med begynnande ledighet! Idag sov jag framåt 12-tiden och sedan dess har jag tvättat lite, plockat undan, tagit en snabbdusch och gosat med hjärtegrynet mitt ;). Tänkte strax köra igång med middagsmaten, fisk o potatis. I veckan blir det som sagt en Birstatur, och jag gruvar mig som tusan för det men vi måste verkligen dit och fixa de sista klapparna.
Jobbnatten var helt okej, vi tog in en hel del och patienterna kom i en jämn ström så natten flöt på bra!
Nu kallar tvätten! Uppdaterar kanske mer senare.

Tortellinigratäng

Slängde ihop en tortellinigratäng baserad på sånt som fanns hemma just nu. Jag kokade passande mängd tortellini och stekte gul lök och 2 pkt bacon, peppra efter smak och tycke. Sedan gjorde jag en ostsås på ett litet pkt matgrädde, 2 dl riven västerbottenost, nån dl mjölk och en pressad vitlöksklyfta. Blanda i lök och bacon i ostsåsen och häll tortellinin i en ugnsform och slå över såsen och rör om och strö över ost. Gratinera ca 20 min 200 grader. Viola! Enkelt o gott :)
Den ogräddade versionen ;)

Fjärde advent och sista jobbnatten

Snart är jobbhelgen över, skönt! Hittills har vi haft en ovanligt lugn helg. Vi får se hur det blir inatt, men lite fart och fläkt hoppas jag på, så tiden rusar iväg ;)
Ute snöar det konstant och det ska tydligen fortsätta ända till måndag och på tisdag blir det -20 grader igen. Antingen snökaos eller svinkallt, pest eller kolera. Jag föredrar snö framför kyla, men måste det bli så extremt?
Nu ska jag ta och röja lite här hemma och invänta mina grabbar som är på vift. Måste fundera på vad vi ska göra för middag idag. Kylskåpet är nära tomt, men nåt hittar man säkert på ;)



Jag ser det snöar

Då var första jobbnatten avklarad. Vi hade en väldigt lugn natt, tiden gick sakta och trött blev man! Nu är det snart dags att bege sig för natt nr 2. Längtar så himmelskt tills den här jobbhelgen är över! Är ledig hela julveckan och då blir det mys på hög nivå :) Måndagen blir lugn eftersom jag sover större delen av dagen. På tisdag ska jag försöka bege mig till Birsta och kvällen är ägnad åt köttbullsrullning. På torsdag ska vi ha uppesitterkväll med goa vänner i ljustorp.
Idag har vi varit hos Johans mamma och ätit dopp i gryta med nära och kära. Glömde såklart kameran så det blev tyvärr inga bilder. Nu ska jag göra mig i ordning. Trevlig helg!

Busungen

mamma gee mig kameran!

Vårt mirakel

piggare och piggare för varje dag som går :)

Helgen är här

Albin har varit kräkfri i över två dygn nu så jag hoppas det är över. Diarréerna är kvar, men de kan tydligen hålla i sig ett tag efteråt. Maten går bättre och bättre, det är inte mycket han nekar längre. Nu skulle jag behöva boka en tid för mätning och vägning som skulle ha blivit av för länge sedan, får se om jag hinner ringa BVC idag. Jag ska i alla fall passa på att sova med Albin på hans sovstunder eftersom jag ska ut och jobba inatt. Jag har varit ledig nu i över två veckor och hela ledigheten har gått åt till att ta hand om lillhjärtat. Nu har jag tre jobbnätter framför mig sedan är jag ledig i 1½ vecka och har sedan två jobbnätter. Ganska skönt att bara arbeta 50 % :)

Imorgon är det släktträff hos Johans mamma där det serveras dopp i gryta. En mysig tradition som hålls varje år innan jul och i år är det extra mysigt då vi har Albin med oss :)
Nu ska jag ta och hänga tvätt och sedan köra igång en ny maskin.
Ha en fin helg alla!

Pepparsås

Tänkte att jag skulle dela med mig ett recept på en otroligt god pepparsås. Den passar himla bra till potatis och kött.



Ingredienser:
1/2 msk krossad peppar (rosépeppar, svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar eller valfri pepparmix)
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
1/2 köttbuljongtärning
Gör så här:
Fräs peppar i smöret på medelhög värme. Tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning och tomatpuré. Låt såsen sjuda 8-10 minuter tills den tjocknat lite.





Mississippi mud pie

God kaka, men för mäktig för min smak.

9 månadersbilden

Den blev något försenad, men bättre sent än aldrig!




Spyless

Min lilla pojke är inte helt kry än. Inatt började han att tokkräkas igen och diarréerna fortsätter. Det enda som blivit bättre är maten, han har inte samma aptit som tidigare men han äter betydligt mer nu än vad han gjort de senaste dagarna. I måndags var vi till barnkliniken igen och Albin fick lämna avföringsprov, ifall det skulle vara nån tarmbakterie som han fått i sig. Vid vägning så konstaterades det även att han tappat vikt, mitt lillhjärta :(
Annars är han vid gott mod, han blir såklart rädd när kräkattackerna kommer men i övrigt är han som vanligt.
Det blir mycket tvätt när man har en liten kräksjuk. Känns som att tvättmaskinen går dygnet runt. Minst två maskiner om dagen har vi kört nu den senaste veckan.
Äntligen kommer Johan hem imorgon, men vi får inte så mycket tid tillsammans för på fredag börjar min jobbhelg som innefattar tre jobbnätter. Hoppas Albin är helt kry till dess.
Kan ni förstå att det är julafton nästa vecka? Jag som inte ens är klar med alla julklappar. Men det löser sig, ska försöka ta en dag nästa vecka och fixa det sista.
Nu ska jag ta mig en kopp te och mysa med hundarna i soffan i väntan på att syrran kommer hem hit efter sitt jobb.

Tji fick vi

Vet inte om man kan säga att Albin är på bättringsvägen. Inatt började han att kaskadkräkas igen. Jag känner att jag snart inte orkar mer, mitt hjärta går sönder. Hela helgen har varit en total dimma. Det enda positiva är att han börjat dricka välling sakta men säkert. Allting känns ännu jobbigare när Johan ska spendera hela nästa vecka i Luleå. Tack och lov så kommer min storasyster att bo här hemma med oss.

På bättringsvägen

Äntligen börjar det vända för lillhjärtat. Kräkningarna har avtagit och snart även diarréerna. Det som är mest besvärligt är att få i honom mat och dryck. Han vill knappt ha nånting, mår illa när man ger honom, speciellt välling eller vanlig mat. Fruktpuré och gröt går skapligt. Han blev så himla tagen av magsjukan. Albin som vanligtvis älskar all mat och dryck, äter mycket och gärna. Nu ska man vara glad om han får i sig en halv burk fruktpuré.
Hoppas han återhämtar sig helt, det är inte alls kul att han inte vill ha någon välling. Det vi alltid brukar ge som första och sista mål. Jaja, huvudsaken att han blir friskt. Förhoppningsvis går det över snart och han återfår aptiten.
Nu ska vi fortsätta se Devil, gjorde ett litet blogginlägg medan Johan grejade med annat :)
Hörs hej!

Vinterkräksjukan

Igår var en dag som jag aldrig mer vill uppleva. Som jag nämnde i tidigare inlägg så hade Albin en ordentlig kräknatt natten mot igår. Dagen efter var han pigg och började äta lite smått fram tills kl 11, då började han att kaskadkräkas som aldrig förr. Det var fruktansvärt att se, det forsade rakt ut som ett vattenfall från hans mun. Han bara fortsatte och kräkas och kräkas och kräkas, när han hade kräkts i 2 timmar fanns det ingenting kvar att kräkas ut, men han fortsatte hulka och vek sig dubbel och man såg hur magen drog ihop sig. Han blev snabbt påverkad, blev alldeles slö och hängde som en trasa i famnen. Gjorde allt för att få i honom vätska, vi gav en tesked vatten och fick en halvliter kräks i retur. Vi ringde till BVC flera gånger utan resultat. Till slut fick vi tag på en distriktssköterska på vårdcentralen som sa åt oss att åka in akut med honom. Vi åkte till barnmottagningen som konstaterade att han var ordentligt uttorkad och de tog lite prover. Sedan fick vi prova ge vätskeersättning teskedsvis under några timmar. Nu gick det ganska bra, inga kräkningar i retur och Albin blev piggare ganska snart av salterna. Proverna såg bra ut men vi fick välja om vi ville stanna och de skulle sätta sond och dropp på honom eller om vi ville åka hem och ge vätskeersättningen ett försök och istället åka tillbaka om han blev sämre. Vi valde att åka hem och Albin somnade kring 20-tiden igår efter att druckit bra med vätskeersättning. Han vaknade inatt vid 1-tiden och var hungrig, han fick i sig nästan en full flaska välling och somnade gott på det.
Nu idag har det varit sisådär med att få i honom nåt. Han vill inte ha vätskeersättningen längre och det enda vi fått i honom är saft, glass och lite välling. Det har i alla fall inte varit några fler kräkningar, men diarréerna är kvar.
Jag tycker så fruktansvärt synd om honom, han mår så himla dåligt. Det syns att han är illamående och han har tappat mycket vikt. Ingen vi känner har haft någon kräksjuka så jag förstår inte varför just Albin blivit smittad. Om det vore jag ändå. Jag har klarat mig (hittills) men inte Johan, han vaknade med illamående och kräkningar imorse.
Nu måste jag ta Albin, uppdaterar när det finns tid.

Kräksjuka

Det har varit en hemsk natt för hela familjen, allra helst för Albin. Kring ett-tiden inatt så satte han igång och kräkas rejält. Det mer eller mindre forsade ur kräk ur den lilla kroppen. Tre gånger fick vi renbädda hela vår säng. Klockan var nångång efter 3 då hela familjen somnade och ett par timmar senare vaknade Albin. Vi provade att ge honom välling och han drack upp hälften. Inga mer kräkningar har det varit sedan inatt. Nu har han ätit en hel smörgås och druckit bra med dryck så jag HOPPAS att det är över nu.
Nu ska vi gå och sova en stund. Uppdaterar kanske mer senare!

Sjuk liten kille

Albin har troligtvis åkt på magsjuka. Han har täta diarréer, vill inte äta och verkar må illa. Annars är han rätt pigg. Han sover för natten nu och jag räknar med att det inte blir många timmar sömn för en annan. Jag hoppas så innerligt att det går över snabbt. Det känns inge vidare alls när man knappt får i honom nåt, inte ens vällingen går ner, som han annars älskar. Vi har pyttsat i honom proviva dryck och annat drickbart, mest teskedsvis. Maten ratar han totalt, fruktpuré går sådär.
Imorgon var det tänkt Drakborgen, men vi blir såklart hemma. Vi får hålla tummarna för en tur nästa vecka istället.

Städmåndag!

Den här veckan inleddes med en rejäl storstädning här hemma. Min syster kom hit och vi båda hjälptes åt att röja huset. Innan såg det ut som ett totalt KAOS efter min jobbhelg. Nu är det superfräscht och fint :)
Nästa sak som skulle behövas göra är en rejäl mathandling. Och det gruvar jag mig för. Mathandla är den värsta hushållssysslan som finns. Jag städar hellre än åker iväg och storhandlar, ja ni läste rätt! Men jag kan erkänna att mathandlingen blivit lite bättre sedan vi började med shop express eller vad det nu heter.


Förutom att städa så har jag och Abbe varit ute på ett liten pulktur. Måste ju passa på när det inte är svinkallt ute, resten av veckan ska temperaturen hålla sig mellan 10-15 minus. Alldeles för kallt för pulkåkning tycker jag.


Eftersom jag nu är ledig i två veckor så firade vi det med riktigt god middag i form av ugnsstekta rotfrukter, nötstek och hemgjord kantarellsås. Gott som tusan blev det! :)
Nu ska jag hänga sista maskinen med tvätt, sedan blir det nog en tidig kväll.

Halva jobbhelgen gjord

Känns helt lovely att bara ha två jobbnätter den här helgen! Ikväll blir det lugna puckar innan det är dags att bege sig till sjukhuset. Fredagnatten var helt okej att arbeta, lagomt med patienter och när vi satte oss ner första gången var klockan halv två och då hade ju halva natten redan gått :)

Överkonsumtion

Just nu är jag helt såld på te (gärna yellow label) och mandariner. Har i skrivande stund ätit fyra mandariner och är inne på andra muggen te. Såå himla gott!


Albin och jag har varit själva hela dagen idag. Johan har haft jobb, utbildning och hockey på schemat. Ganska tidigt åkte vi ner till mina föräldrar och spenderade större delen av dagen där. Är så trist att vara hemma ensamma, och det blir inte bättre av att det är -15 grader ute. Kylan ska tydligen hålla i sig. Att denna vinter ska bli den kallaste och längsta tvekar jag inte ett dugg på. Kylan kom väldigt tidigt, november brukar sällan vara så kall som i år. Nu är det bara 4, förmodligen, riktigt kalla månader kvar. Hoppas alla husägare bunkrat upp med en massa ved/pellets alternativt lagt undan pengar för kommande höga elräkningar. Vi vet inte ens om vår ved kommer att räcka eftersom det blir första vintern med nya vedpannan, som det ser ut nu så räcker den, men temperaturen sjunker mot närmare -30 så blir det kanske annat.
Det finns inte ord nog för att beskriva min längtan till sommar! (i dubbel bemärkelse ;))


Läste precis igenom inlägget, ett riktigt klagoinlägg, haha men det bjuder jag på :)
Imorgon ska nästan hela min familj ut och äta julbord tillsammans, mys! Abbes första julbord :)
Resten av helgen består av nattjobb men nästa helg är jag äntligen LEDIG!



big pack ;)






Slänger in en bild på en paj jag gjorde igår, key lime paj

Första december

Jag och Albin somnade båda för natten kl 19 igår. Välbehövligt och skönt som bara den! Albin vaknade i vanlig ordning kl 6 så det var bara upp och hoppa. Lika trött var jag, trots nära 12 timmar sömn.
Idag är det mildare väder. Kanske det blir pulkåkning om solen tittar fram, just nu verkar det så himla grått och rått ute.

RSS 2.0