Heldag i ljustorp!

Idag har jag och min kära son spenderat större delen av dagen i Ljustorp där vi hälsade på Katta och hennes lilla tös Jolie. Timmarna gick riktigt fort och barnen lekte medan vi mammor surrade :) Vi hann också med en liten promenad med våra små, synd bara att solen hann i gå o moln. När vi kom tillbaka så fikade vi te och goda smörgåsar :)
Nu ikväll så gjorde jag en egenkomponerad kycklinggryta som blev riktigt smaskig och efter middagen så tittade mina föräldrar upp på en kopp kaffe och kaka.


Lilleman sover sedan 1½ timme. Han var riktigt trött efter dagens äventyr (samt att eftermiddagssovningen blev kortare än vanligt) så han somnade på direkten då vällingen i flaskan tog slut. Nu hoppas jag innerligt att han sover HELA natten. Inatt så vaknade han varannan timme efter att klockan slagit 23 och när klockan var 5.30 var det bara att stiga upp. Var sjukt trött kan jag lova, speciellt då jag sov väldigt lite igår efter nattpasset.
Tur man är ung! ;)

Har inte så mycket mer att förtälja. Imorgon blir det bebisbio med bästaste Cecilia och Elias.



småbusarna!



Albin jagar Kirsch






Albin & Jolie



Abbe hittade en av sina favoritleksaker, en dammsugare ;)









På upptäcksfärd

Albin hittade in till skafferiet idag,
inte konstigt att det blev alldeles tyst helt plötsligt! ;)







mamman i huset hann bara vända ryggen till!








Jobbhelg

Om mindre än 6 timmar är jobbhelgen slut för min del. Känns riktigt skönt med bara två jobbnätter! Och jag ser verkligen framemot att vara ledig nästa helg. Har ju nästan arbetat tre helger på raken nu.
 

Idag hämtade vi hem vår skoter som vi haft ståendes i Ljustorp. Den har fått stått där eftersom det hittills inte varit aktuellt med några turer direkt men nu när Albin blivit lite äldre så kände vi att det var dags att ta hem den. Förhoppningsvis kan vi göra nån liten tur nästa helg om vädret är bra :)

Nu ska jag ta och sysselsätta mig med annat! Blev ett kort och kanske trist inlägg ;)


Matglad grabb!


hmm... hur var de nu man gjorde?



kanske såhär...?



...eller var det såhär?



vi provar med handen!




hej mamma!





RUL

Ja, då var dagen för rutinultraljudet kommen. Allting såg fint ut och lillknodden var otroligt livlig (precis som sin storebror ;). Det som dessvärre var en besvikelse var att den doktor som utförde ultraljudet undersökte fostret i endast tvärsnitt (som han kallade det), dvs vi fick aldrig se lilla knytet från någon sida. Det gjorde att vi knappt uppfattade att det var en bebis på skärmen. Det blev heller inga bilder på ultraljudet eftersom läkaren tyckte inte att det var någon mening då vi ändå inte skulle se vad saker och ting föreställde (när bilderna var i tvärsnitt mao).
Vi hade dessutom förhoppningar om att få veta könet på lillknodden men vi fick till svar att det inte fanns något medicinsk intresse av någon könsbestämning.


Trots detta var det i alla fall underbart att få veta att allt såg fint ut och beräknad förlossning blev framflyttad några dagar.
Nu har vi dessutom ett nytt datum att se framemot, förutom bf-dagen då ;).

Kladdigt värre

mumsigt och kladdigt med blodpudding ;)

Drakborgen

Idag har vi varit och busat på Drakborgen. Albin hade riktigt skoj idag och ville inte vara med mamma en sekund :) Lyckades dock få några bilder på busungen!

















11 månader




Inte långt kvar tills prinsen fyller ett år!




Det närmar sig...

Snart är den efterlängtade dagen här! Jag är så nyfiken så jag tror jag spricker snart ;)


Idag har det varit soligt men rätt så kallt ute. Albin och jag tog med oss min mamma och for iväg och mathandlade litegrann och efteråt besökte vi Erikshjälpen en snabbis. Det var så himla mycket folk där så vi blev inte kvar särskilt länge. Annars har det inte hänt så himla mycket mer. Albin sover för natten och jag och Johan ska snart krypa ner i soffan och mumsa vindruvor och macadamianötter.
Imorgon är det Drakborgen på schemat :)




skoj med dammsugaren!




fyndade en söt korg för nästan ingenting :)



vardagslyx!




För kärleken, eller?

Ikväll såg vi en film som fått ganska så dåliga recensioner här och var men jag tyckte att den var väldigt bra. En film om olika människoöden som vävs samman.




Slapp söndag

Idag har vi inte gjort många knop, i alla fall inte jag :) Johan har fixat i Albins blivande rum. Sedan har vi varit ute på en liten promenad på byn. Resten av dagen har vi bara varit. Albin sov otroligt bra inatt så jag hoppas det håller i sig.
Imorgon är det ny vecka och vi har återigen en hel del kul saker inplanerade :) Bland annat ska vi följa med Cecilia och Elias imorgon till ett dagis här i Söråker och hälsa på, sedan äter vi utelunch tillsammans. På tisdag tänkte jag och Albin försöka komma iväg på babysång och på onsdag blir det Drakborgen som vanligt. Helgen innebär nattjobb för mig, kanske mindre kul då ;)

Grabben har blivit stor

Vi inhandlade en ny bilbarnstol till Albin här i dagarna. Babyskyddet försökte vi använda så länge det gick eftersom barnet sitter säkrare i en sådan, men nu var det på hög tid att byta ut den. Bilbarnstolen blev en Britax multi-tech som barnet kan använda upp till 8 år (om inte barnet är ovanligt långt förstås). Bilstolen har fått väldigt fina betyg, men är också väldigt dyr. Den är nästan dubbelt så dyr som babyskyddet vi köpte.


Den största skillnaden för oss blir nu att vänja oss med att lyfta ur Albin ut stolen till och från bilen, förut tog man ju med hela sitsen när man förflyttade honom vilket har varit väldigt praktiskt (trots tyngden). Speciellt om man är hemifrån och Albin somnat för natten, hur fasen förflyttar man han utan att väcka honom? Han kommer garanterat att vakna nu när man måste bära honom på höften till och från bilen.




Härligt med helg

Jag jobbade som sagt fredagsnatten och kan säga att vi hade en alldeles förträfflig natt på avdelningen :) Nu känner jag mig något sånär utvilad efter att ha sovit några timmar och är redo att börja dagen, men vad ska man hitta på? Vi har nyss varit ute på en skön promenad med Albin och nu sover han sött utomhus. Sedan så har jag plockat ihop en massa här hemma, vikit tvätt och plockat ut diskmaskinen.
Ikväll är vi i alla fall bortbjudna på tacos hos mina föräldrar och vad vi hittar på sedan vet jag inte.
Ha en fin helg alla!

Frisk pojke

Äntligen är febern borta! Igårkväll hade han 39.5 i temp och fick en alvedon innan läggdags. Han vaknade en gång under natten och som det kändes då hade han ingen feber. Imorse tog vi tempen igen och den visade fina siffror :) Däremot har han fått små små utslag på kroppen, så det var garanterat tredagarsfeber han åkt på. Albin verkar inte vara den enda som åkt på viruset, för två av hans jämnåriga kamrater har haft samma höga feber här i dagarna.


Idag följde jag och Albin med min familj till badhuset och hade skoj. Albin gillar verkligen att bada, ju mer vatten desto bättre :) Imorgon är det dags för ett extra nattpass på sjukhuset, är sedan ledig resterande av helgen :)
Förutom att bada så har vi varit ute i det UNDERBARA vädret idag. Kändes som jag kunde gå i timmar med barnvagnen och bara njuta av solen! Tyvärr ville inte våra små chihuahour gå så långt, men är det fortsatt fint imorgon så ska jag och Albin gå själva så vi kan promenera en längre bit.
Nu ska jag mysa lite med sonen innan det är dags för honom att krypa ner.

Filmtips

En sann historia om en bergklättrare som blir fastklämd under en sten
och tar till desperata åtgärder för att överleva.

Promenad i solen

Nu har vi nyss kommit in från en härlig promenad i solen. Vi tog med oss hundarna och gick en sväng på byn. Nu är det snart dags för lunch, för mig blir det gårdagens middag; pastasås med kyckling.
Får se vad vi hittar på sedan, finns inte så mycket att hitta på med en sjuk liten kille.


febrig liten kille på promenad





Tredagarsfeber?

Ja, det verkar som att Albin fått tredagarsfeber. Förhoppningsvis är idag sista dagen med feber. Ända sedan söndagkväll har han pendlat mellan 39-40 graders feber, ibland över 40 grader. Som tur är han pigg och det enda är väl att han äter sämre, men han dricker hyggligt med vätska.
Känner mig otroligt pigg idag efter att ha sovit från 18-tiden igår fram till halv sju imorse :) Det var välbehövligt efter fyra nätter med noll sömn. Idag tänkte jag berika dagen med lite tvättning och städning. Drakborgen skjuter vi på tills nästa vecka.



Febrig liten pojke

Nu är arbetshelgen avslutad och igårkväll fick Albin hög feber som hållit i sig hela dagen. Han pendlar mellan 39-40 graders feber, men är väldigt pigg ändå. Han har inga andra symtom än just feber och jag vet inte riktigt varför han fått den, det kan väl inte bero på tandsprickningen? Tycker inte febern borde hålla i sig så länge i så fall.
Hoppas det är över tills imorgon för då har vi lite skoj inplanerat. Idag var det tänkt att vi skulle åka på födelsedagskalas men det fick vi såklart skippa.
Nu ska jag hoppa i duschen och sedan tänkte vi kanske se en film innan vi kryper till kojs.
Hoppas ni läsare haft en fin dag :)

Nattuppdatering

Endast tre timmar kvar av nattpasset, skönt! Än så länge har natten rullat på rätt så bra, hoppas de sista timmarna också gör det. Imorgon (idag) är det söndag. Förhoppningsvis hinner vi greja lite med Albins rum innan det är dags för mig att åka till jobbet för sista nattpasset.


Nästa vecka har vi lite smått o gott inplanerat. Albin och jag tänkte besöka både drakborgen och badhuset. Han har varit på badhus en gång tidigare och det var himla populärt :) Ska bli roligt och se om han tycker om det lika mycket den här gången.

Dags att pyssla med annat!

Jobbstart

Då var det dags för en helg med jobbnätter. Tror jag blivit lite bekväm med att bara ha två jobbnätter, för nu när jag ska arbeta tre nätter känns det superjobbigt. Längtar redan till måndagmorgon! Dagen idag har varit rätt tråkig. Jag har försökt sova så mycket som möjligt. Albin skulle ju prompt inte sova inatt, igen. Börjar snart bli lite smått tokig. Varför vaknar han titt som tätt för? Han sätter/ ställer sig upp i sömnen och tappar nappen och är man inte där och stoppar om honom inom några sekunder så vaknar han. Så kan han hålla på 30 gånger på en natt. Samtidigt kan man ju tycka att han borde sova längre på morgonen när han varit vaken under natten, men icke. Han vaknar ändå runt 5-6 tiden. Vet inte om man kan skylla på tänderna? De fyra han har upptill har inte kommit fram än, inte ens halva tänderna är framme. Hans oroliga nätter började iaf när tandsprickningen satte igång, vilket var för säkert 1½ månad sedan.

Bang bang


Those were the days


End of the world


Hemlagat


Idag gjorde jag egna potatisbullar för första gången,
blev rätt så nöjd med resultatet och Albin gillade dem :)


Om jag var...

på Ullared just nu skulle jag köpa det här :)






och det här:





Min stora lilla kärlek

Albin 10mån 3veckor

Middagstips

Ugnsstekt lax med västerbottensosttäcke
4 laxfiléer
½ stor burk creme fraiche
2½ dl matgrädde
2-3 dl riven västerbottenost
citronpeppar
salt

Lägg de tinade filérna i en ugnsform. Blanda creme fraiche, grädde och kryddor i en kastrull och värm tills det blir en smidig sås. Häll ostsåsen över laxfiléerna och stek i ugnen ca 30 min 200grader.





Bebisbio!

Idag har jag och Albin varit på bebisbio med Cecilia & Elias och Charlotte & Anton. Kan ju säga att det var betydligt kämpigare nu när Albin blivit äldre och är mer rörlig. I början åt vi lunch inne på bion och så länge han fick äta så gick det bra att sitta i barnstol. Men resten av biotiden spenderade Albin nere på golvet och kröp och reste sig upp omvartannat, han vägrade sitta i mitt knä. Det gick ju iofs bra eftersom vi var ensamma på bion, men annars vettetusan hur det hade gått :)
Imorgon är det dags för mamma och barnträff på drakborgen, det ser vi framemot! :)




Skön start på veckan

Hela måndagen tog jag och Albin det lugnt. Jag städade lite och han kröp efter dammsugaren. Ett bra team ;)
Vi var också ut en sväng med pulkan och hundarna, vädret var ju alldeles underbart! Våren kändes inte långt borta :)
På kvällen när Albin lagt sig för natten så gjorde jag i ordning goda räkmackor också såg vi en riktigt bra film som hette The Experiment.






Filmen handlar om en grupp män som delas in i fångar och fångvaktare under 14 dagar
där vakterna får order att hålla ordning.

Filmtips

Kan rekommendera den här filmen! En otroligt fin story om en kvinna som genomgår en juristexamen bara för att kunna få ut sin bror som blivit oskyldigt dömd. Baserad på en sann historia.

Helgresumé

På fredagseftermiddagen så kom syrran och hämtade Albin för han skulle nämligen sova bort för första gången i sitt liv. Och det gick hur bra som helst! :) Ni kan kika på lillsyrrans blogg så får ni se hur de hade det.
Vi spenderade kvällen hos min bror och hans familj där vi åt god mat och såg lets dance. Vi tog en rejäl sovmorgon på lördagen och åkte sedan in på birsta för lite shopping och senare mötte vi upp syrran som lämnade över vår käre son. Vi hade saknat han massor, men på honom så märktes det inte ens att vi varit ifrån varandra ;)
Imorse när vi klev upp så var det strömavbrott i hela huset. Vi hade en mysmorgon med en massa tända ljus och vällingen värmdes i en kastrull över värmeljus :).
Resten av dagen har jag och Albin spenderat ensamma eftersom Johan jobbat extra under söndagen.
Imorgon är det dags för en ny vecka och nya aktiviteter, både bebisbio och drakborgen ska vi besöka :)
Vi köpte bland annat den här fina videokameran, en Panasonic HDC- SDX1

Trettondagen

Då var det inte många timmar kvar tills det är dags att bege sig till jobbet igen. Man hinner inte mycket på dagarna när man jobbar nätter. Här hemma har det mest blivit skottning, middagslagning och lite tvätt och småplock.

Jag har i alla fall bestämt mig för att fortsätta jobba ett tag till, det blir inte fullt 50% natt men fullt tillräckligt :)
Imorgon ska vi till min brors familj och umgås. Vi ska laga middag tillsammans och ha det trevligt! Resten av helgen vet jag inte vad som händer, förmodligen skotta om det fortsätter såhär. Hade gärna velat åka in en sväng på IKEA eftersom det är lite saker som vi skulle behöva inhandla därifrån.
På återseende!

30 januari, sen då?

Idag är det dags för lite jobb igen, två nätter sedan ledigt fram till nästa helg.
Ikväll när jag kommer till jobbet ska jag titta på hur jag ska göra med jobb framöver. Just nu har jag jobb fram till den sista januari och har blivit erbjuden att fortsätta jobba 6 veckor till efter det. Det handlar fortfarande inte om mer än halvtid men jag är i valet och kvalet om hur jag ska göra. Pengarna lockar, men samtidigt är det inte så kul att jobba jämt då Johan är ledig. Ja vi får se hur det blir :)

För övrigt så sov Albin till 7 idag, så jag känner mig otroligt utvilad ;) Hade gärna hittat på något skoj men det är bäst om jag passar på att sova de stunder Albin sover eftersom jag ska ut och jobba inatt. Nä nu ska jag ta ut hundarna för sin morgonrastning sedan är det snart dags för Albins första tupplur.

Vackra glas

Tycker dessa från Indiska är så himla fina! Jag skulle vilja ha runt en 8-10 stycken och vips så var man uppe i 500 spänn..

Idag hände det!

Vår duktiga lilla pojke tog sina första steg idag, 2-3 stycken blev det innan han föll i min famn :) 10mån och 1 vecka krävdes det innan han fattade galoppen ;)

Svansjön

Idag såg jag Black Swan och kan säga att jag inte hade några höga förväntningar om filmen men jisses vad jag blev överraskad. Den var riktigt bra, och ganska otäck emellanåt. Natalie Portman spelar huvudrollen och gör nog en av sina bästa roller. Jag rekommenderar verkligen filmen!







Året som gått

 

 

Vad gjorde du 2010 som du aldrig gjort förr?

- Födde barn, världens vackraste lilla mirakel kom!

 

 

Vad skulle du vilja ha 2011 som du saknade 2010?

- En resa utomlands

 

 

Vilket datum 2010 kommer du att minnas, och varför?

- 26 februari (Albins födelse) och  28 oktober



Vart tog det mesta av dina pengar vägen?

- Albin och renovering

 

 

Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2010?

- Vet inte

 

Vad ångrar du under 2010?

- Inget tror jag, kan iaf inte komma på något just nu



Blev du kär under 2010?

- Var ju kär innan, men i februari kom det ju en liten sak som vi båda blev kär och galna i ;)




Vad gjorde du på din födelsedag?

- Var mammaledig och sedan firade vi mig med släkt från båda sidor.



Hur skulle du beskriva din stil 2010?

- Räcker med att skriva nybliven mamma :)

 

 

Vad ser du framemot år 2011?

- Sommaren!

 



 

Januari


 


Februari

 

 

 

Mars





April




Maj




Juni





Juli




Augusti





September



Oktober



November




December



KÄRLEK


Ge mig sommar

Lika soligt på kvällen som på morgonen ;)



Åh vad jag längtar tills vintern är över! Jag vill ha värme, sol och ljusa sommarnätter. Det är så himla underbart att ta med sig kaffe och smörgås och sätta sig i solen kl 9 på morgonen och läsa dagstidningen och bara njuta! Ännu mer härligt är det nu då vi har en altan, som dessutom kommer att fördubblas i storlek i sommar!
Det känns även helt ljuvligt att veta att jag kommer vara ledig hela sommaren 2011. Naturligtvis kommer Albin att få vara ledig också, jag tänker inte skola in honom på något dagis förrän efter sommaren. Då är han ca 1,5 år, en alldeles lagom ålder att få börja dagis tror jag.

Januari

Inatt kom vi i säng strax före 3-tiden, en timme senare vaknade Albin för dagen. Jag hade inte ens somnat, mina ögon var blodsprängda när jag tittade i spegeln. Tack o lov har jag världens bästa sambo som lät mig sova framåt lunchtid (!) och sedan tog jag över och Johan fick lägga sig några timmar mitt på dagen. Nu är vi båda utvilade och väntar på att det ska bli dags att natta Albin så vi kan slå igång en film eller två :)
Middagen idag bestod av bacon- och vitlökspaj med lite smått o gott i. Smarrigt som tusan blev det! Imorgon är det söndag och helgen är nästan över. Nästa helg är vi också lediga tillsammans, det känns helt underbart! Jag har jobbat så mycket helger nu sedan oktober.

Uppdaterar kanske mer senare!


mums

Nyårsfirande

Bjuder på lite bilder ifrån vårt nyårsfirande hos min lillasyster.


Full fart på Abbe
Lillsyrran
Förätten som var sjukt god!




Huvudrätten, oxfilé och potatisgratäng :)




lyxigt med vit choklad!







mätt och belåten




busungen

RSS 2.0