Lek!







Mindre än hundra dagar kvar

Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 6 fulla dagar (v25+6).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 7 jul 2011
Du har 98 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vår lilla flicka, snart får vi träffa dig! :)

Mera film

Det blir mycket filmtittande på kvällarna för oss när Albin har lagt sig. Finns inte så mycket annat man kan göra eftersom vi inte vill störa honom, vi kan till exempel inte renovera hans rum som ligger vägg i vägg med vårat sovrum. Det känns däremot lite knäppt att slå igång en film när det är alldeles ljust ute :) Igår såg vi nån äventyr/thriller film med Nicolas Cage.



Busfröet


Middagstime


Filmtisdag

En fin och sorglig (gravidhormoner?) film om livet efter döden

Beställningen är skickad


Nu är vårat fina altanräcke på väg hem till oss :)

Ordning och reda

Jag har en låda där jag stoppar alla urklippta och handskrivna recept som jag vill spara.
De ligger alldeles huller om buller och det ser inte särskilt fint ut.
Hittade den här söta receptboken på Lagerhaus som jag tror jag måste investera i. Enkelt att klistra in och fylla i de recept man vill ha kvar :)





Solig tisdag

Idag lyckades jag hålla Albin vaken framåt lunch så nu sover han för första gången idag :) Så himla skönt att bara ha en sovstund, men det är mer eller mindre omöjligt de mornar han vaknar mellan 4-6. Ni som har eller har haft morgonpigga barn, när slutade era barn sova två gånger på dagen?
Jag och Albin åkte ner till min mamma under förmiddagen och sällskapade framåt lunch. Nu sover Albin på altanen och jag har suttit på altanen en stund i solen. Nu ska jag skala potatis och förbereda så mycket som möjligt inför dagens middag. Enklare att fixa med sånt när busungen sover :) Idag ska vi äta stekt torsk med potatis och äggsås. Så gott och enkelt! Jag tror däremot att jag ska testa att ha i persilja istället för dill i äggsåsen och se hur det blir :)
Uppdaterar kanske mer ikväll!


Experiment äggsås! :)

Tidig kväll = många timmar sömn

Snart så kan jag nog friskförklara mitt lilla hjärta. Idag vet jag inte alls vad vi ska hitta på. Ska strax ta ut hundarna för en snabb rastning eftersom sista rastningen igårkväll blev ganska tidig. Annars så brukar de räcka med att ta ut dem vid 9-tiden då Albin brukar sova förmiddag.

Vi la oss jättetidigt igår och nu är vi ordentligt utvilade :) Senare ska jag se En unge i minuten eftersom jag missade det igår. Hoppas ni får en fin tisdag!

Ritstund






Ny vecka

Albin sov hela natten utan några besvär från förkylningen. Han har hostat lite nu på morgonen och är lite snorig, men snart så är nog förkylningen putsväck :)
Det får bli en hemmadag idag, förutom ett par promenader med vagnen. Ska byta sängkläder och köra några maskiner med tvätt har jag tänkt. Nu ska Albin få sin flaska välling. Uppdaterar mer senare!

7 år tillsammans

Igår firade jag och Johan sju år tillsammans. Det blev nästan lite bortglömt. Vi har varit så fokuserade och upprymda av ultraljudet :) Förutom födelsedagsfirande av min lillasyster så blev lördagen väldigt lugn. Albin har ju blivit förkyld under helgen så de två senaste nätterna har inte varit rolig för varken honom eller mig och Johan. Inte många timmar sömn för någon av oss med andra ord. Hoppas han kryar på sig snart så vi kan hitta på nåt skoj till veckan :)

Det blev god middag och alldeles för mycket sötsaker för vår del igår :) Tårta och bullar på kalaset och glass å chips här hemma. Men gott var det! Under kvällen kurade vi ihop oss i soffan och såg några avsnitt av Supernatural. Nu har grabbarna gått upp på övervåningen för en stunds vila och jag har passat på att dammsuga och torkat alla golv.

Nu ska jag skala en potatis till lilleman och sedan tror jag nog att jag kryper ner med mina grabbar uppe :)


Blev tacos till middag igår, och idag med ;)





Köpte hem den här glassen igår och besvikelsen var stor!
Kände varken smak eller såg något spår av några macadamianötter.
Blev så besviken att inte ens chokladsåsen i glassen var god.
Tummen ner!


Första babykläderna

Såklart lillasyster ska ha rosa kläder ;)

En heldag i huvudstaden

Klockan var närmare halv tio på morgonen när tåget rullade in över Stockholm. Vi startade dagen med att äta frukost på ett mysigt café. Där satt vi en bra stund i väntan på ultraljudet. 11:15 blev det äntligen dags för oss att få se vårt lilla mirakel. Det var en underbar känsla att få se den lilla bebisen, speciellt när vi inte direkt såg något på rul. Vi ville såklart veta om det var en liten pojke eller flicka. Både jag och Johan var övertygade om en pojke (mycket pga av min dröm).

I nästan 45 minuter pågick ultraljudet och det var så roligt att se ansiktsdragen. Albin var otroligt lik Johan på ultraljudsbilderna, och även när hans föddes såg han ut som på bilderna. Den här bebisen i magen var inte alls lika lik, som det såg ut så blir denna mer lik mig. Men lite svårt var det ibland att se, eftersom lill*n hemsk gärna hade armar och händer för ansiktet. Vi fick några bra bilder, med Albin fick vi ganska många bra. Däremot var Albin mycket mer livlig och sparkades titt som tätt under undersökningen ;)
När vi gjorde 3d/4d ultraljud på Albin så såg vi att han hade mycket hår på huvudet, men hans lilla syskon hade inte alls särskilt mycket hår :) Albin var dock ett par veckor äldre på när vi gjorde ultraljudet på honom.
Barnmorskan räknade ut att vikten och längden kommer bli ungefär som Albin när han föddes. Kring 3500g och runt 50cm lång.

Efter ultraljudet gick vi till en barnbutik och köpte lill*ns första bebisplagg! Sedan strosade i vi runt i staden och åt lunch på en grekisk restaurang och middagen intogs på pizza hut (Tacka vet ja biteline!)
Vi hade lite otur med vädret, det var rätt kallt och lite blåsigt. Tur vi inte tog vårjackorna med oss som vi tänkte i början :)

Klockan var 22 när vi kom hem till Sundsvall och det var riktigt skönt att få lägga sig i sängen. Båda var riktigt trötta när vi kom hem! Dagen var riktigt lång men inlägget blir inte längre än så här :)
Inte de bästa bilderna direkt, men ett ansikte går att urskilja.
Videoklippen blev bättre :)



Stormvindar

Fy bubblan vad det blåser idag! Jag och Albin har varit en sväng hos min mamma och vi höll på att blåsa bort när vi gick till och från bilen. På hemvägen såg jag ett stort träd som gått av på mitten av blåsten och låg över en hustomt nära huset. Vi har ett stort träd rätt nära vårt hus, tänk om det skulle blåsa ner? Elstoplarna är ganska nära huset de med och de svajar som bara den av blåsten.

Nu sover i alla fall min kära son. Det blev såklart inomhussovning idag och det är lite synd för han sover bättre och längre i vagnen. Han har sovit i över en timme nu så sover han en halvtimme till så är jag nöjd :)


När han vaknat tänkte vi åka och hälsa på Michaela och hennes grabbar. Ska bli kul å träffas för nu var det längesen!
Dags och vika lite tvätt!



Söta saker


Dom här söta sakerna från Lagerhaus får gärna flytta in hos oss :)

Som hittat

Äntligen har vi funnit ett dörrhandtag som skulle passa till våra gamla spegeldörrar på övervåningen.
Tyvärr har tidigare ägare bytt ut originalhandtagen till superfula handtag. På nedervåningen har vi dock några original kvar :)





Drakborg och presentshopping

Idag har det varit full aktivitet hela dagen till skillnad mot igår :) Började dagen med en morgonpromenad i soligt och fint väder (numera grått å mulet). Efter Albin sovit en stund på förmiddagen så hämtade vi upp storasyster och begav oss mot Drakborgen. Där blev det bus, lek och lunch för smågrabbarna :) Efter drakborgen for jag, Albin och syrran till Birsta city för att handla present till pappa som fyller år till veckan. När klockan var runt 14-tiden så kände vi oss nöjda (hittade en jättefin present!) och for hem. Albin somnade i bilen på vägen hem så det var bara att flytta över han i vagnen så han kunde sova vidare på altanen. Nu är snart Johan hemma och då ska vi äta fisk och potatis. Sedan blir det lite pyssel i Abbes rum!

Två dagar kvar

Åh vad vi längtar!! Kan snart inte tänka på annat :)



Kvällsunderhållning

Just nu håller vi på alla plöja igenom säsong 6 av Supernatural.


Inreda barnrum

Allt från kiddoz.se

Ännu bättre film

Jag har dragit mig för att se den här filmen men nu har jag sett den till slut och den var jäkligt bra! Jag trodde det skulle vara en skitfilm :)




Mammas älskling


Vill ni se en bra film..

..så se denna!



Tips till gravida

Fick tips av en vän för ett litet tag sedan om en babybox som gravida får hämta ut gratis på Apoteket. Om det är någon gravid som läser min blogg så kika in på http://babytobe.se/ och hämta ut en box du med! :)
Den innehöll lite smått och gott, till och med en förpackning tuggummi, vad det nu har med bebis å göra :)






Godmorgon måndag!

Känner mig väldigt utvilad idag trots tidig en tidig morgon. Vi gick och la oss vid 21-tiden igår och det gjorde väl sitt antar jag :) Inatt drömde jag om ultraljudet på fredag, det kändes så verkligt så det ska bli spännande och se om drömmen var sann :)

Just nu är det ganska så mulet ute, hoppas det klarnar upp och blir strålande solsken! Nu ska jag göra en flaska välling till sonen. Ha en fin veckostart allihop!

Helgavslut

Den här helgen har gått på tok för fort. Vi har i alla fall hunnit med en del med Albins rum och varit ute i vårsolen.  Nu sover Albin för natten medan jag och Johan varvar ner i soffan. Ikväll vi göra som halva Sveriges befolkning, nämligen se Solsidan :)

Imorgon har jag inget planerat men jag tror att det fina vädret ska hålla i sig och då blir det väl en del utelek med Albin. Orkar inte skriva något mer nu, hörs kanske imorrn! :)


Lördagsfilmen på Stationsgränd

Väggrenovering och utelek

Lika tidig morgon idag, men Johan klev upp med Albin och lät mig sova vidare :) Kring halv åtta kände jag mig alldeles för pigg för att ligga kvar.

Idag har Johan slitit med Albins rum (satt upp väggar) medan jag och Abbe varit ute i solen på altanen. Helt perfekt för Albin att kunna leka därute medans jag och vovvarna solar på en madrass ;) Det finns inget "farligt" på altanen och han kan inte bli blöt :) När Albin sov förmiddagsluren passade jag på att dammsuga och torka golv på nedervåningen. Har även hunnit köra två maskiner med tvätt.

Bara 5 dagar kvar till vår Stockholmsresa! Jag kan knappt bärga mig. Förutom ultraljudet så har vi en hel dag på oss att bara njuta av varandra :) Vi ska äta gott på restaurang och strosa på stan. Hoppas verkligen det är fint väder också!

























Uppe i ottan

Det spelar ingen roll om vi lägger Albin senare på kvällen än vanligt, busungen ska upp vid fem-tiden oavsett. Igår somnade han strax före 20.00 eftersom Johan grejade med hans rum. Om en timme är det dags för Albin att sova förmiddag så då beger vi oss ut i det underbara solskenet. Sedan får han sova ett par timmar i vagnen innan det är dags att åka iväg till Ljustorp för födelsedagskalas :)

Vad som händer resten av dagen vet jag inte, renoveringen lär fortsätta för Johans del.
Ha en härlig lördag och njut av solen!




Tidig kväll

Albin vaknade vid 5-tiden imorse och då var det lika bra att stiga upp. Nu börjar ögonlocken kännas tunga och jag misstänker att det blir en tidig kväll för oss. Under kvällen har Johan arbetat med takpanelen och till vår stora lycka så blev taket färdigt :) Hann inte ta någon bild på det idag, men det kommer.
Hoppas ni har en riktigt skön fredagkväll!

4 veckor kvar

Längtar som bara den! :)

V 25


Sju dagar kvar

Om en vecka åker vi ner till Stockholm för att kika på vårt lilla mirakel i magen ♥



Golv då?

Svårast av allt kommer nog att vara vad vi ska välja för golv i Albins rum. Googlade lite på lämpliga golv i barnrum och de allra flesta golvföretag rekommenderar trägolv, linoleum, kork eller plastgolv. Såhär skriver de:

"Lek- och barnrum ska tåla en hel del eftersom mycket av leken sker på golvet.
Barn ramlar och brottas så ett mjukt golv är att föredra.
Golvet skall vara stryktåligt och lätt att rengöra"


Eftersom jag tycker att varken linoleum, kork- eller plastmatta är särskilt fint (speciellt inte i barnrum) så blir det förmodligen hårdlackad ekparkett. Synd att det ska vara så dyrt bara! Men man får tänka på att man tjänar på det i längden.





Barntapet

Vi har inte bestämt oss till hundra procent, men troligtvis kommer vi använda den här limefärgade stjärntapeten som fondtapet i Albins rum och de resterande tre väggarna blir vita (de med minst väggyta). Den är från Midbec keek-a-boo.



Evig längtan

Ingen som har en junosäng som ni vill bli av med? :)

Snart helg

Ser verkligen framemot denna lediga helg. Vi har lite smått och gott inplanerat. Imorgon ska jag till MVC för första träffen sedan inskrivningen. Eftermiddagen/kvällen ska vi försöka få upp taket i Albins rum. Johan var och köpte superfin takpanel idag :) På lördag lär renoveringen fortsätta plus att vi ska iväg på födelsedagsfirande mitt på dagen :) Jag hoppas att vi hinner så mycket som möjligt i Albins rum nu i helgen, men det är mycket som ska göras. Tur jag har en sån duktigt och händig sambo!



Panelen är ganska lik denna :)

Middagstips

Idag har vi ätit en enkel och god kyckling- och bacongryta. Delar med mig att receptet här i fall det är någon som skulle vilja prova rätten :)

Kyckling- och bacongryta 3-4 port
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 pkt bacon
  • 1 pkt färskost vitlök/örter
  • 1 stor burk creme fraiche
  • 1 skivad/hackad gul lök (jag brukar göra skivade "halvmånar")
  • 1 burk champinjoner (kan uteslutas)
  • lite soja, salt och peppar
Skär kycklingen i små bitar och bryn dessa, dela bacon i mindre bitar och stek med kycklingen.
När kycklingen och bacon är lagomt genomstekt så lägg i lök och svamp. Bryn allt tillsammans till löken mjuknat.
I med creme fraiche och färskost och rör om till en jämn sås. Krydda med salt och peppar, i med lite soja för färg och smakens skull.



Pyssel

Jag är ingen pysselmänniska direkt men några söta etiketter till våra kryddkorgar torde inte vara så svårt att få till tänkte jag :) Såhär blev det:








På plats i skafferiet

Onsdag = Drakborgen

Måste bara få påpeka även idag vilket strålande väder det är ute! Jag och Albin har varit ute på en liten promenix och solen värmde underbart. Nu får han sova nån timme på altanen och därefter drar vi till Drakborgen. Det blev ingen träff förra veckan så det ska bli riktigt skoj att få träffa mammor och barn idag :)
Nu ska jag greja lite innan det är dags att fara!




Bakade en mycket god mjuk pepparkaka igår med bland annat russin och lingon.



Facebook

The social network - såg denna igår, jag gillade den skarpt!

Vardag igen

Strålande sol men en aningens kallt är det ute idag. Jag och Albin (och vovvarna såklart) har varit ute på vår förmiddagsrunda så nu sover han ute i vagnen på altanen. Han har nästan sovit två timmar så snart vaknar han nog. Jag har under tiden kört igång en tvättmaskin och dammsugit nedervåningen (storstädade i fredags men med ett busfrö, två hundar och en katt blir det snabbt smutsigt). Nu håller jag på att koka en potatis till Albin, han ska få pölsa med rödbetor idag :)

Vad som händer sen vet jag inte, är billös idag så vi tar oss inte nånstans direkt. Nu ska jag titta till potatisen!



Sommarprojekt

I somras byggde vi vår superfina altan som jag är så himla nöjd med. När bygget däremot var nära färdigt så insåg vi ganska snart att vi vill ha altan på båda sidor av framsidan, alltså bygga ut den åt vänster (om man tittar på bilden) så att den blir symmetrisk. Det kommer att bli denna sommarens projekt. Och jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtar tills den är färdig. På vår framsida har vi dessutom sol från morgon tills att solen går ner på kvällen och det älskar jag!




Några timmar sömn senare

Vaknade för nån timme sedan och har precis kommit in från en liten promenad med Albin och hundarna. Det blev ingen förmiddagssovning för sonen idag så nu sover han förhoppningvis några timmar så han orkar med resten av dagen :)

Tråkigt nog så snöade det en del inatt, men idag skiner solen :) Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu medan Albin sover, känner mig lite smått rastlös.. Kanske ska sätta mig på altanen och sola lite?

Ha en fin måndag alla!

Söndag

När jag vaknade idag så hade vi besök av min storasyster. Lite senare på eftermiddagen så dök min lillasyster upp och vi åt pizza tillsammans. I övrigt har dagen mest varit lugn. Vi hann vara ute en stund innan solen gick ner och nu varvar hela familjen ner i soffan eftersom det snart är dags för Albin att sova.

Om en timme är det åter dags för mig att fara till jobbet för en sista natt den här helgen, sedan har jag ledigt i över två veckor! :)
Ha en trevlig söndagkväll alla och missa inte Solsidan ikväll! :)


Vilken lördag!

Jäklar vilket fint väder vi har haft idag! Jag hoppas morgondagen blir lika fin, fastän jag lär sova bort halva dan ;)
Imorse tog jag och Albin bilen ner till mina föräldrar och Johan tog skotern dit. Vi var där och hälsade på framåt 11-tiden, då åkte vi hem och Johan fortsatte med Albins rum. Efter Albin ätit lunch så var det dags för han att sova så då tog vi med oss hundarna på en långpromenad och gjorde ett stopp hos mina föräldrar där vi grillade hamburgade :) Albin sov fortfarande när vi promenerade hemöver och väl hemma tog det inte många minutrar innan han vaknade. Han hade då sovit nära 3 timmar, och bäst av allt var att det räckte med en sovning idag! :) Vi provade att hålla honom vaken framåt lunch eftersom han sov "ända" till halv sju imorse. Det är svårt att bara få till en sovstund de mornar han vaknar före 5.
Nu blir det några lugna timmar hemma innan det är dags att bege sig till helgens första nattpass.




Tuffaste killen i sina favorittofflor! :)

Efterlysning

Jag är väldigt sugen på att införskaffa en saccosäck/beanbag till Albin,
men frågan är var man får tag på dem? Helst inte till ett överpris.
Någon som vet var man kan köpa dessa?




Sommarfin

Kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtar till sommaren!
De här söta klänningarna hittar du hos Nelly

Bubbel

Åh denna vill jag så gärna ha!
Den finns tydligen på Gekås just nu,
jag hoppas verkligen den finns kvar när vi är där!

Busfrö på upptäcksfärd

Bilderna får tala för sig själv :)



Flitig förmiddag

Nu sover sonen i vagnen. Blev en väldigt kort morgonprommis idag eftersom jag fick mer eller mindra skotta mig fram med vagnen. Den slirade omkring i nysnön som jag vet inte vad och tungt som sjutton var det. Man kanske kan säga att dagens motion är avklarad ;) När jag kom hem parkerade jag Albin under farstutaket och började skotta bort all snö från altanen och lite grann blev det skottat på gården. Nu får det banne mig inte komma mer snö! Man kan knappt tro att jag låg och solade på altanen häromdagen.
Idag har vi planerat sätta upp altanräcket som takraset förstörde. Vi hann som sagt inte sätta upp snörasskydd inför vintern och hoppades innerligt att räcket skulle klara sig, men nej då! Det låg som världens plockepinn här på gården för några veckor sedan.

Jag har även hunnit med och dammsuga och torka golven på nedervåningen och rensat bort urväxta kläder från Albins garderob. Nu ska jag fortsätta greja lite till innan Albin vaknar.
Uppdaterar kanske mer sen!


En lättsam och sevärd film som vi såg igår :)

Middagsbjudning

Ikväll ska vi bjuda hem min kära familj på middag. Redan igårkväll gjorde jag i ordning en morotskaka som vi ska bjuda på till efterrätt. Och det är inte vilken morotskaka som helst, utan receptet är från Kafé Tinell's. Ni kommer väl ihåg det älskade och numera saknade cafét i Sundsvall och deras omtyckta kladd- och morotskakor? Och mycket annat omtyckt då såklart. Om någon vill ha deras recept på morotskaka och kladdkaka så hojta till!



Morgonstund

Mamman fikar...





medans sonen leker

Middagstime

Gottigott med mammas spagetti och köttfärssås :)

Nästan lika tidig morgon

Idag vaknade Albin 04:45 så vi har varit vakna i två timmar redan. Så fort att min sportlovslediga familj vaknar så tänkte vi bege och ner till dem en stund. Sedan efter lunch idag kommer elektrikern. För övrigt har vi inte så mycket inplanerat.

Igårkväll såg vi en bra film. Den heter Life as we know it, en lättsam film som var både rolig och sorglig.
Snart har den här veckan gått och imorgon är det HELG igen! :)





Tidig morgon

Albin bestämde sig för att vakna kl 4 imorse. Jag kämpade i över två timmar med att få honom att somna om men icke. Förutom att man inte är människa på hela dagen när man stiger upp så tidigt så blir det himla tokigt med hans sovtider. Lyckades hålla honom vaken till halv nio iaf, så fick han sova sin första tupplur då. Nu sover han eftermiddagssovningen och lär vakna vilken stund som helst.

Storasyster kom på besök tidigt idag och vid 10-tiden begav vi oss till Birsta city för presentshopping. Vi har tre stycken i familjen som fyller år i mars så mycket kalas blir det framöver :)
Jag köpte även nya vårskor, ett par snygga tygskor med rejäl sula. Viktigt att ha bra skor när man är gravid, speciellt att man inte har skor som halkar lätt i.

Jag är mycket bättre i förkylningen, något hes när jag pratar men halsen är bra och den värsta hostan verkar gått över. Skönt att bli frisk innan jobbhelgen startar!

Det blev ingen Drakborgen idag för babylekis var inställt pga sportlovet, men för vår del kanske det var lika bra med tanke på hur tidigt Albin vaknade imorse. Förstår inte varför han ska vakna så himla tidigt för? Får jag sova fram till 06 så är jag supernöjd, ja ni läste rätt! Har man en son som är morgonpigg och då menar jag morgonpigg, då nöjer man sig med att vakna vid 6-tiden. 

Ha en fortsatt fin dag trots det tråkiga vädret!

Kvällsfika

Och en semla såklart ;)

Värme, sol och fågelkvitter

Underbart väder även idag! Jag är lite bättre i halsen och förhoppningsvis är jag pigg tills Drakborgen imorgon. För en stund sedan kom jag och Albin in från en liten pulkrunda, både han och jag njöt :) Skönt att slippa vinteroverallen och bara köra fodrade byxor och en fleecejacka.

Nu ska jag köra igång en tvättmaskin och plocka undan lite innan jag stoppar ner Albin i vagnen och tar vår vanliga eftermiddagsrunda :) Sedan får han sova ute på altanen, men med mindre kläder på sig än vad han hade imorse. Han var alldeles svettig efter förmiddagssovningen.



Snygg förvaring

Snygg batteriförvaring med två fack, ett för oanvända batterier och ett för använda.
Finns på favoritsaker.se, man kanske ska klicka hem en? Skulle passa fint i vårt städskafferi!

Måltidsschema

Ungefär såhär ser Albins måltider ut (tiderna kan diffa med nån halvtimme)

6-7.00 Välling
9.00 Lätt frukost/mellanmål
12.00 Lunch
14-14.30 Mellanmål
16.30-17.00 Middag
19.00 Välling

Han sover fortfarande 2 ggr på dagen och det brukar ske efter hans mellanmål. För det mesta sover han ute i vagnen.
Hans lunch består för det mesta av kokt potatis. Till det brukar han äta fisk (favorit), korv, kalvsylta, pölsa. Ibland kokar vi makaroner. Annars är både blodpudding och pannkaka nåt han äter till lunch emellanåt. Grönsaker han gillar att äta är ärtor, morötter, majs (burk eller fryst förpackning) eller färsk gurka. Ibland kokar jag egna morötter tillsammans med potatisen.
Middagen är ofta det som vi äter, om vi äter nåt som inte passar honom så får han nåt liknande lunchen.
Hans mellanmål brukar variera mellan youghurt, frukt (färsk eller burk), kokt ägg, smörgås, leverpastejbitar.
Jag har kanske glömt nåt men ungefär såhär ser Albins måltider och mattider ut :)

Ett skepp kommer lastat

Imorgon kommer ett lass på 50-60 kubik ved hem till oss,
vill inte ens tänka på hur lång tid det kommer ta att stapla allt :S

Albins rum

Nu har vi kommit ungefär halvvägs, ny isolering på väggar och tak, nytt undergolv.
På torsdag kommer elektrikern och drar om elen.

Härlig veckostart trots förkylning

Tandläkarbesöket gick bra idag, förutom att sonen har myror i rumpan ;) Albin fick en tandborste och mamman fick information om tandborstning hos små barn. När vi kom hem lagomt till Albins eftermiddagstupplur la jag honom i vagnen, tog med mig hundarna och gick på en liten promenad. När vi kom hem parkerade jag barnvagnen på altanen och hämtade filtar, tidning, kaffe och dator och satte mig i solen :) Hundarna njöt lika mycket som jag!
Det blev riktigt varmt så inga ytterkläder behövdes :) Nu har jag precis börjat med middagen och Albin har vaknat. Uppdaterar kanske mer ikväll!











Ny vecka

Vaknade med halsont, huvudvärk och ont i kroppen, usch! Hoppas det går över fort för jag orkar inte vara sjuk. Än så länge verkar Albin vara skonad från förkylningen, vilket är huvudsaken :)

Idag blir det lugna puckar förutom tandläkarbesöket. Har precis kommit in från en kort morgonpromenad och nu sover Albin vidare i vagnen.

Har vi tur så får vi lite roliga paket med posten idag :)


Såg denna igårkväll, otäck och äcklig var den!

Barnmat

För ett tag sedan såg jag ett avsnitt av Plus som handlade om färdig barnmat och dess innehåll. Ett test visade att burkmaten inte innehöll tillräcklig mängd järn. Järn är en av de viktigaste näringsämnen som små barn behöver.
Orsaken till det låga järninnehållet var troligast att barnmaten innehöll väldigt liten del kött.
Jag tycker det är bra att sånt här uppmärksammas för då kanske barnmatstillverkarna gör maten ännu bättre. Från det Albin var 4 månader tills han blev 10 månader gammal så körde vi nästan bara färdig barnmat. Det var så himla enkelt och smidigt, men tyvärr jäkligt dyrt. När han blev 10 månader gammal så bestämde vi oss för att inte köpa färdig barnmat längre och Albin har sedan dess bara ätit hemlagad mat. Vi har sparat otroligt mycket pengar på att laga maten själv och Albin har förmodligen fått i sig mer och fler näringsämnen av att äta vår mat.
Däremot köper vi ofta små yoghurtförpackningar, fruktsmoothies och fruktpuréer. Himla smidigt att ha sånt hemma :)

Den här yoghurten gillar Albin, bara yoghurt och mosad frukt, helt utan tillsatt socker :)



Minitripp i april

I mitten av april är det tänkt att jag, mamma och två av mina systrar ska åka ner till Ullared för att bränna lite pengar ;) Vi ska boka boende imorgon och sedan är det bara till att hålla hårt i slantarna till dess!
Jag ska genast sätta igång och skriva en shoppinglista :)



Halsont och söndagsmys

Söndagsmiddagen blev vitlöksdoftande fläskfilé
med västerbottensost och Pommes duchesse




Imorse vaknade jag med världens halsont som senare gav med sig något men nu börjar halsen göra riktigt ont igen. Jag hoppas verkligen att Albin slipper det här och att mitt halsont går över snabbt.
Imorgon ska Albin göra sitt första besök hos tandläkaren, ska bli spännande och se hur det går :) Resten av veckan är ganska oplanerad, vi får se hur min onda hals ter sig.
Nu ska snart lillkillen i familjen sova för natten och för min och Johan del blir det film och Solsidan.



Solig söndag

Helgens väder har inte varit det bästa, det har blåst storm ute. Men idag är det toppenväder :) Ingen blåst och strålande sol. När Albin vaknat efter sin förmiddagslur så tänkte vi ta oss en liten skotertur :)


Igår var vi på barnloppis och en snabbis på Birsta city. En del av kvällen spenderade vi hos min bror och hans familj.
Annars har det inte hänt så mycket, vi såg en film igår, Burlesque. Ingen film för varken mig eller Johan. Tyckte den var alldeles för förutsägbar och fjantig :)



Välkommen helg

Då var den efterlängtade helgen här! :) En ledig sådan, jag jobbade förra helgen och ska jobba kommande. Uppskattar helgerna så himla mycket nu när många av dem består av jobb.
I helgen hoppas vi på en skotertur, kanske årets första grillning? Johan ska pyssla lite i Albins rum också, måste passa på och göra sånt när vi är lediga båda två :)


Vid 10-tiden idag begav vi oss på vår vanliga förmiddagsrunda med hundarna. Albin slocknade ganska på en gång och sov sedan i 2 timmar. Under tiden så passade mamman i huset på att fredagsstäda :)

Idag har jag beställt lite nya Yankee candle ljus. De kommer nog till veckan och det gör nog me&I kläderna också. Nu ska jag leka lite med sonen, uppdatarar mer senare!



Doftar vårblomster, jättegott!

Snabba puckar



Som ni ser så blev det en Carena double swing i färgen grey/black med en svart liggkorg till.
Vi känner oss nöjda och fick nära 2000kr i rabatt. Träffade även ett par från vår föräldragrupp, de skulle också köpa en syskonvagn :)



Syskonvagn

Jag har inte riktigt bestämt mig om vi ska köpa en BabyTravel Dublin eller en Carena Double Swing. Det är inte mycket som skiljer vagnarna åt, jag kan tycka att BabyTravels syskonvagn är snyggare. Carenas syskonvagn har väldigt omtyckta "varukorgar" under, men då saknar vagnen ställbart handtag. Däremot går Carenas syskonvagn att fälla ihop med liggkorgen i, det går inte med BabyTravels syskonvagn. Ikväll ska vi åka till Barnens hus då de har kvällsöppet med erbjudande på Carenavagnen. Kanske får priset avgöra?




BabyTravel dublin




Carena double swing

Blåsig torsdag

Har hunnit en hel del nu på morgon/förmiddagen. Albin och jag har varit och hälsat på min mamma och vi var där nån timme. Sedan har jag varit och hämtat ut ett paket och skickat iväg ett annat. Både diskmaskinen och tvättmaskinen är urplockade. Nu sover Albin ute i vagnen. Det är ett ordentligt blåsväder ute idag, men som tur är är det plusgrader :) Solen tittar fram lite nu och då.

Nu måste jag passa på och göra lite nytta innan busungen min vaknar ;)



Bästa doftljuset som finns!

Slapp kväll

Hela kvällen har mer eller mindre spenderats i tv-soffan, himla skönt! :) Vi har sett klart Walking Dead, och såklart kommer det en andra säsong. Jag må kanske vara den ende i världen som vill ha säsongslösa serier/ serier utan uppehåll. Jag avskyr när man aldrig får nåt slut, vet inte hur många serier man följt och i väntan på kommande säsong så slutar man se. Sedan "glömmer" man bort att återuppta tittandet.

Nåväl, säsong 2 kommer till USA i oktober så det är bara att vänta. Men innan dess har man säkert glömt bort att serien ens existerade ;)

Babylekis och vårkänslor

Idag var det dags för mammabarnträff på Drakborgen som vanligt :) Det var otroligt mycket folk där idag!
Smågrabbarna lekte nån timme och sedan åt vi lunch tillsammans. När jag och Albin kom hem tog vi oss en eftermiddagspromenad i vårsolen. Nära en timme var vi ute och gick, och på förmiddagen idag var vi ute en halvtimme.
Nu känner jag mig alldeles slut efter dagens aktiviteter. Resten av dagen blir lugn, ska snart sätta igång med middagen.
Idag var det dags för mammabarnträff på Drakborgen som vanligt :) Det var otroligt mycket folk där idag! Smågrabbarna lekte nån timme och sedan åt vi lunch tillsammans. När jag och Albin kom hem tog vi oss en eftermiddagspromenad i vårsolen. Nära en timme var vi ute och gick, och på förmiddagen idag var vi ute en halvtimme.


Nu känner jag mig alldeles slut efter dagens aktiviteter. Resten av dagen blir lugn, ska snart sätta igång med middagen.



V. 22


me & I

Dom här två söta plaggen anländer med posten om inte allt för lång tid hoppas jag :)






Buzzador


För ett litet tag sen anmälde jag mig att bli Buzzador. Man får då möjlighet att prova produkter/tjänster gratis och dela med sig av detta till sina vänner.
Nu i veckan fick jag hem ett paket med Nestlé frutti smoothie. Ikväll hade jag min första buzzning som det kallas. Vi var ett gäng som träffades ikväll och då passade jag på berätta om detta och dela med mig av smoothieprodukterna.

Mera promenad

Efter lunch idag så tog vi oss en promenad ner till Michaela, Milian och Melvin. Där var vi ute en stund med alla grabbar, Melvin sussade i vagnen och Albin & Milian åkte pulka. Sedan gick vi in och fikade, pojkarna lekte och mammorna surrade :)
Vid 15-tiden så började jag och Albin promenera hemöver och när vi var hemma hämtade jag hundarna så de fick följa med på en liten promenad de med. Albin fortsatte sedan sova en stund i vagnen och under tiden gick jag in och fixade med middagen.
Nu ska jag umgås med mina grabbar innan det är dags att åka till klädträffen! :)



Middag idag blev mango chutney kyckling, gott som tusan!

Välkommen mars

Det ser ut att bli en lika fin dag idag som igår, lovely! Jag har precis tagit mig en dusch för att vakna till, lilleman skulle nämligen inte sova längre än till 05.15 idag. När klockan närmar sig halv tio tänkte jag att vi tar oss en promenad med hundarna och sedan får Albin fortsätta sova ute.


Vi började som sagt se den nya zombie-serien igår, och den var läskig tyckte jag! Vi plöjde igenom två avsnitt och det blir säkert nåt avsnitt ikväll också :) Måste också se senaste Solsidan som jag missade i söndags pga nattjobb.
Ikväll är det me&I klädträff hos Cecilia och det ska bli skoj! Och imorgon har vi tänkt oss ett besök på drakborgen.


Ut och njut i solen alla ni som kan idag!

RSS 2.0