Till vardagsrummet

Det har kommit in en ny TV-bänk hos Jysk som är så himla fin. Nu är det erbjudande på den och jag är lite i valet och kvalet om vi ska köpa den redan nu trots att vardagsrummet inte är färdigrenoverat.



Besök hos barnmorskan

Idag hade jag en tid hos barnmorskan för att få moderskapsintyg och för några kontroller. Allt såg fint ut, det enda som var att anmärka var att magen var något stor (sf-måttet låg strax över den övre kurvan). Barnmorskan trodde att det kunde bero på att livmodern ligger i framväggen.

Hb visade 130, vilket är väldigt bra med tanke på vad jag haft. Ska ändå äta duroferon varannan dag så att blodvärdet inte sjunker.


Nu ska hundarna rastas medan barnen sover :)


Mammas prinsessa

 

Vecka 25

Kulan växer och idag går vi in i vecka 25 :)
Ställde mig på vågen idag och den visar 5 kg upp, normal viktuppgång tror jag :)

Potträning pågår!

Den senaste tiden har vi börjat potträna Albin på allvar. Ända sedan han var nyfödd har han haft väldigt lös avföring utan nåt speciell orsak. Ibland riktigt lös, andra gånger mer som en sörja. Eftersom han ändå mår bra och går upp i vikt så har man inte gjort någon närmare utredning, enligt BVC är en del barn bara väldigt lös i magen och det brukar gå över runt 2-3 års ålder. Sista veckan har Albins avföring varit hyfsat fast och då har vi verkligen satsat på potträningen. Innan har det varit svårt att köra utan blöja då han haft lös avföring 3-5 ggr per dag (normalt för honom), det har varit som att försöka potträna ett barn med magsjuka. Inte det lättaste med andra ord. Nu den sista veckan har han gjort alla bajsningar i pottan och bara kissat i byxorna nån enstaka gång :)
 
 
Idag ville han inte ha någon blöja på dagis så han fick vara utan. Det ska bli spännande och se hur det går, men han lär säkert kissa i byxorna eftersom de skulle vara ute fram till lunch. Men då har vi i alla fall provat :)
 
 
 

Bild lånad från babybjörn

Som ett brev på posten

Så fort att det blir kallt ute så får jag torra och fnasiga händer. Om jag slarvar med att smörja in dem så får jag spricker direkt.


Jag köpte hem en liten tub Fenuril för ett tag sedan och den fungerar så grymt bra! Den kladdar inget och håller händerna riktigt mjuka. Perfekt med en liten tub också så att den kan följa med överallt :) Ett tips till dig som också har torra händer!



Vinterkläder åt barnen

Har vi tur så kan Albin ha samma vinteroverall som förra vintern, en grön Didrikson. Den var väldigt förstor förra vintern så den torde sitta perfekt i år :) Tova kan kanske ha Albins första röda vinteroverall, men det är tveksamt. Dom flesta didriksonsoverallerna brukar vara rätt stora i storlekarna och den är i storlek 80, den storleken som Tova har redan nu.
 
 
På fötterna kan Tova nog ha Albins första vinterskor, ett par svart/blå Sorel. Albin har fått ett par nya vinterkängor från Kavat som jag fyndade i somras när Skokanonen gick i konkurs. 
 
 
Mössor och vantar har vi gott om, vi har haft turen att fått ärva en hel del som jag tror kan passa till båda två i år.
 
 
Ordinarie pris var 699kr och jag gav en femtiolapp, det kan man kalla fynd! :)
 

Kyrkismåndag


Veckan startade med en regnig och grå måndag. Perfekt kyrkisväder med andra ord :) Albin fick tända kyrkisljuset och blev så stolt :) När vi kom hem var Tova så trött att hon fick vila innan lunchen och äta när hon vaknade istället. Albin och jag lunchade rester och sedan somnade han en stund på soffan.

 

Nu har vi målat med lite målafärg här hemma och snart ska jag sätta igång med middagen som blir pestopasta med kyckling. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Uppdatering från torpet

Igår när Johan kom från jobbet gjorde vi oss redo för en helg i torpet. Bilen lastades med barn och packning och sen bar det iväg.

När vi kom hit åt vi pastasallad med salami, feta och soltorkad tomat (som jag förberett dagen innan). Sedan nattades barnen och vi vuxna tog det lugnt.

Idag drog Johan iväg vid 7 imorse för att jaga älg med ett jaktlag här i Ramsele. Jag har varit med barnen och vi har hunnit med frukost, utelek en timme på förmiddagen och en timme på eftermiddagen och lunch däremellan :) Barnen fick fläskpannkaka och jag åt rester.

Nu vilar Tova och Albin kikar på en barnfilm. Johan skulle komma hem efter 15-tiden och då ska vi äta tacos :)


Trötta ben

Tre promenader har jag hunnit med idag men det känns som att jag sprungit ett maratonlopp. Jag har absolut noll kondition längre, och minsta lilla ansträngning känns som ett träningspass. Det har blivit oförskämt lite motion de senaste veckorna (månaderna??). Det gör sån stor skillnad på kropp och knopp om man rör på sig, men ändå ska det vara så svårt. En halvtimmes promenad om dagen ska jag åtminstone försöka få till.

Så fort att vår lilla jäntunge lämnat min mage ska jag ta tag i träningen på riktigt! :)


Kort kvällsinlägg

Barnen sover sedan en timme tillbaka. Hundarna är rastade och hemmet i någorlunda skick. Väntar just nu på att diskmaskinen ska bli klar så att jag kan plocka ur den lite snabbt. Sedan ska jag minsann sova för nu har jag i princip varit vaken sedan 05.15 igår.. Försökte halvsova lite i soffan när Albin var på dagis idag men Tova levde rövare så det var mindre lyckat :)

Tog om mitt blodvärde igår (eller kanske var det idag) och det har ökat från 105 till 112 på en flaska blutsaft. Jag har köpt ännu en flaska att tvinga i mig, men som det ser ut så får jag nog börja med järntabletter ändå.

Imorgon är det fredag och det känns helt underbart. Vi har inga speciella planer för helgen och det känns rätt så skönt.

Nu ska jag ta tag i diskmaskinen och sedan sova gott!


Jaktvecka och extra jobbnatt

Hela den här veckan är jag ensam med barnen. Johan är ute i skogen och jagar i princip från gryning till skymning. Det är inte det lättaste att ta hand om två småbarn, hundar och hus och hem men hittills har det gått skapligt. I fjol under jaktveckan så var båda barnen riktigt förkylda och det var inte roligt, tur att jag hade syrran som kunde hjälpa till då.
 
Albin har sin andra dagisdag av tre idag. Det känns så skönt att han trivs så bra där och det nästan aldrig är några problem att lämna. 
 
 
Ikväll kommer lillasyster och hennes kille hit och äter middag med oss. Sedan stannar syrran kvar över natten så att jag kan åka och göra min extra jobbnatt. 
 
Idag blåser det stormvindar ute och jag passar på att hänga tvätt ute, härligt när den blir torr nästan direkt :)
 
Nu ska jag ta min lilla dotter och vila, hoppas ni har det bra!
 
 
 
Världens vackraste 1-åring :)
 
 
 
 
 
Min nya favvopryl, nya Ipad :)
 
 
Tuff brud :)
 
 
 

En helg i torpet

I torsdags åkte vi till torpet efter att Albin slutat dagis. Vi har haft toppenbra väder förutom en del regn på lördagseftermiddagen, annars har det varit mestadels solsken :)


Vi sov borta tre nätter och har ätit riktigt gott alla dagar, bland annat bakpotatis med skink- och svampröra, potatisgratäng och rostbiff och bacon- och vitlökspaj :)

Vi har varit ute i skogen och plockat blåbär och röjt på torpstället. Albin och Tova trivs jättebra där uppe och har somnat strax efter 19 alla kvällar.

Nu har min första vecka som föräldraledig börjat (igen). Idag tror jag att vi åker på kyrkis, precis som förra måndagen :)


RSS 2.0