Grillat, lekpark och filmmys

På eftermiddagen åkte vi allihopa till mina föräldrar. Då både vi och dom hade tänkt äta grillat till middag så kom vi på idén om att äta tillsammans :) Det blev potatisklyftor och morotsstavar som vi ugnsstekte och sedan grillade vi kött, majs och färska champinjoner och åt en supergod fetaostsallad till :)

Efter maten promenerade vi bort till lekparken. Vädret var riktigt härligt och man såg verkligen hur Abbe njöt av att få springa omkring fritt och leka :)

Nu ikväll kikar vi på Idol och ska snart slå igång en film. Imorgon har vi planerat en tur in till Birsta. Har lite smått och gott som skulle behöva inhandlas :)


Sista dagen i september

Imorse vaknade Abbe som vanligt supertidigt. Vi pysslade på med lite morgonbestyr och vid 9-tiden satte jag ungarna i syskonvagnen och promenerade ner mot mamma. När vi var där så invigde vi den nya strandpromenaden som dom håller på att fixa. Det kommer verkligen att bli jättefint när det är färdigt. Nästa vecka ska de sätta upp utebelysningen och ha den tänt :)

Nu är vi hemma igen och Albin har sovit två timmar ute i vagnen. Vädret är grymt härligt idag och ikväll plockar vi fram grillen igen :)

Nu ska jag vika lite tvätt som hängt på tork ute :) Ha en trevlig helg!

Imorse blev det kornmjölsgröt till frukost :)

Från regn till solsken

Veckan har som vanligt gått i rasande fart och redan i helgen blir det oktober månad. Jag tycker det nyss blev september. Fastän jag är mammaledig så tycker jag att tiden är på tok för knapp, det är så mycket jag vill hinna med på dagarna :)

Dagen idag började i alla fall väldigt tidigt. Jag och barnen hade några timmar tillsammans innan det var dagisdags för Albin. Det regnade rätt så kraftigt så vi tog bilen. Albin hade för första gången ett leende på läpparna när han kom till dagis :) Efter avlämningen så for jag och Tova vidare till min mamma. Där var även min moster och kusin :)

När klockan började närma sig 13 så åkte jag och Tova hem. Under dagen hade regnet omvandlats till strålande solsken så då blev det en prommis till dagis för att hämta storgrabben :) Riktigt jobbigt blev det uppför Duvedsbacken med barnen i syskonvagnen och solen som låg på, dagens träning är med andra ord avklarad :)

Nu har jag kört ett varv med dammsugaren och hängt en drös med tvättade kläder på tork ute. Om någon timme kommer Johan hem så det är väl dags att börja fundera ut någon middag.
Har ni möjlighet så gå ut och njut i solen! :)


Dagis och bebisbio

Albin är avlämnad på dagis, och inga tårar blev det vid avskedet den här gången :) Solen skiner idag och tyvärr lite blåst men det var ändå skönt att promenera till dagis. Nu ska jag pyssla lite i hemmet innan det är dags att bege sig till bebisbion på byn. Det lutar åt att det blir en prommis dit också :)

Ha en fin tisdag ni med!


Mysmåndag!

Idag har vi haft en hemmadag jag och barnen. Albin har lekt, Tova ätit och sovit och jag har sett på webbteve :) Såg nyaste avsnittet av Desperate housewives och Mia Skäringers två timmar långa föreställning på SVTplay. Hon är verkligen grymt rolig den kvinnan! :)

Lite städ och tvätt har jag också hunnit med. Vi har även köpt en begagnad trehjuling till unge herrn så idag har han provcyklat (läs suttit på den) ute på altanen :)

Kvällen spenderade vi hos Albin och Tovas farmor. Vi fikade gott och Albin hade väldigt roligt med farmors köksinredning :)

Är väldigt trött så nu tänkte jag göra kväll. Godnatt!

Skönt avslut på helgen

Ikväll blev det som vanligt ett kul innebandypass! Vi var sju som spelade och med bara en avbytare blev det riktigt härligt jobbigt emellanåt :) Nu blir det nedvarvning i soffan och kika på Gustafsson 3 tr. Imorgon är det återigen ny vecka och vi har lite smått o gott inplanerat. Bland annat bebisbio, ljusparty och en sväng på birsta!

Blev ett kort inlägg :) Hoppas ni haft en fin helg ni med!

Plattläggningen

Titta va tjusigt det blev :)
Nästa år ska vi fixa till en rabatt längs med plattorna och kantstenarna som sitter där nu ska flyttas så de ligger alldeles intill plattorna. Runt stolplyktan ska vi lägga dekorationssten.

Those were the days


Fredag idag!

Har tänkt att blogga i flera dagar nu men tiden räcker inte riktigt till. Det finns så mycket att göra hela tiden, både roliga och mindre roliga saker. Veckan har bara flygit förbi och i måndags var vi som sagt hos lillasyster på Alnö. I tisdags var det dagisdags för Albin och för min del blev det en städ- och tvättdag. På kvällen var det zumba på schemat :). Onsdagen bjöd på riktigt fint väder och det blev flera barnvagnspromenader den dagen. Jag och Tova gick även ner en sväng till Michaela och Melvin och umgicks. Det kändes lite ovant att vara där utan Albin och Milian hemma, det blev alldeles tyst och lugnt i hela huset :) Igår efter Albin blivit avlämnad på dagis så for vi vidare till Sundsvall till min storasyster. Vi strosade runt på stan och käkade lunch på Barista. Vi åkte hem lagomt tills att Albin skulle hämtas på dagis. Nu är det äntligen fredag, igen! Vi har faktiskt inget planerat för dagen. Jag har kört igång en maskin med tvätt och kanske kör en omgång med dammsugaren om jag orkar.

Förutom det ovan nämnda så har jag grejat på ett litet nytt projekt här hemma. Tänkte lägga in en bild i helgen på resultatet :)

Btw, ikväll börjar säsong 7 av Supernatural och på söndag startar säsong 8 av Desperate housewives. Kul med nya seriestarter :)

Ha en fin fredag!


Abbe i onsdags efter dagis
Busungen klättrar upp i numera Tovas vagn :)

En liten tripp

Imorse åkte jag och barnen ner till mammsen en sväng. En stund senare kom vi på den briljanta idén om att åka och hälsa på lillasyster på Alnö. Vi packade in barnen i bilen och köpte med oss några baguetter med kyckling- och baconröra från Nollans macka. När vi kom fram så fikade vi baguetterna och efteråt bjöd Janna på världens godaste chokladpaj! Vi blev där i ett par timmar och sedan följde Janna med oss hem till Söråker.

Nu ska vi mysa framför teven och se nyaste Irene huss.
Hoppas ni har en mysig kväll i regnovädret!



Vart tar helgen vägen?

Kan inte förstå hur snabbt en helg kan gå. Jag tyckte det nyss var fredagmorgon och nu är det snart ny vecka. Tänkte köra en liten helgsummering. I fredags så tog jag med mig barnen ner till Michaela och grabbarna. Där väntade vi in Johan och André som hade köpt med sig Bitelinepizza till oss alla :) Supergott var det, lätt de bästa pizzorna som finns! Vi rundade av kvällen ganska så tidigt eftersom Albin behövde sova. Vi var hemma runt 20-tiden och då satte vi oss och gjorde klart alla inbjudningskort.
Lördagen började med att Johan bytte bromsklossar på bilen. Jag var med barnen hemma hos mina föräldrar under tiden. På eftermiddagen åkte vi till Johans syster och hälsade på. Vi var där ett par timmar innan det var dags att åka hem och göra middag. Kvällen avslutade vi med film och lördagsgodis :)
Söndagen har vi (Johan) arbetat med plattläggning här hemma. Det är nästan färdigt nu och det blev tokbra! :)
Idag blev vi också bortbjuden på middag hos mina föräldrar :) Nu ikväll har Johan varit själv med barnen och jag har varit och spelat innebandy. Så himla roligt att det kommit igång igen :)

Lägger in lite bilder från idag:


Blåsig torsdag

Nu var det längesen solen visade sig tycker jag. Det har varit regn, rusk och blåst på tok för länge. Även om det är varmt inomhus så blir man frusen. Och inga barnvargnspromenader blir det heller så länge vädret är såhär.

Idag är det Albins sista dagisdag för denna vecka. Även imorse blev han ledsen när jag lämnade honom, lillbubben min! Igår när jag hämtade honom så stod jag och spejade en stund innan jag visade mig och då såg jag att han lekte och hade skoj. Så han verkar ju trivas och ha roligt men blir ändå ledsen vid avlämning.

Idag har jag pysslat lite med inbjudningskorten inför Johans födelsedagsfest. Tänkte försöka göra klart de ikväll så vi kan skicka dem den här veckan.

Nu har jag nyss rivit en massa morötter (bäst att passa på när Abbe är på dagis). Dagens middag blir morotssoppa med fetaost. Igår åt vi en supersmarrig tacogratäng :)

Senare idag ska vi en sväng på Lidl och ikväll tänkte vi se senaste Maria Wern-filmen innan vi lägger oss.

Ha en bra torsdag!

Gårdagens tacogratäng




Mittiveckandagen

Nu är det inte många dagar kvar till vi har helg igen! Härligt är bara förnamnet :)
Igår skickades en beställning på närmare 300 foton till fujidirekt. Det tog några timmar att gå igenom allt och det känns så skönt att det är gjort :)
Det blev zumba igårkväll. Det var riktigt skoj och den här gången blev träningen mer intensiv för min del eftersom de flesta rörelser kan man sedan förra passet. På slutet blev det core och avslappning.
På tordag hoppas jag kunna gå på ass n legs och core som körs på Etic i Timrå. Det beror på hur det går med barnen :)

Idag har jag, Tova och min mamma varit hos lillsyrran och hälsat på. Vi köpte med oss goda baguetter från Nollans macka och mumsade i oss dessa till lunch :) Efteråt bjöd syrran på en sötsur svartvinbärspaj och gott kaffe.
Nu är vi åter i Söråker och jag ska snart åka och hämta älsklingsgrabben!



Regnig tisdag

Blä för vädret idag. Jag hade sett framemot en härlig prommis med syskonvagnen till dagis men icke. Albin är avlämnad nu sen ett par timmar, Tova sover på övervåningen och själv sitter jag och går igenom hundratals bilder för framkallning. Ska bli skönt när det är gjort för det tar ju sin lilla tid.

Ikväll ska jag försöka ta mig iväg på Zumban. Har längtat ordentligt eftersom det inte blev något för mig förra veckan (jakten). Ska koka mig en kopp kaffe nu för jag tror jag håller på att frysa ihjäl trots att det är varmt inne.. måste vara vädret ute som gör det.

Ha en fin tisdag trots det sura vädret! :)

Tova 2 månader


Hela 2 månader blir vår lillskrutta idag!


Vecka 37

Albin sov till närmare 06 imorse, lyxigt värre! :) Pigg och glad har han varit hela dagen, men näsan envisas med att rinna. Vi for ner till min mamma imorse och hälsade på och senare gick vi allihopa över till mammmas granne och hennes 2½ åring. Barnen lekte tillsammans medan vi vuxna fikade och surrade :)

Nu är vi hemma igen och Albin ska snart få sova. Han och jag har precis ätit lunch och nu ska Tova få sig en slurk så hon är nöjd medans Albins ska somna :)

Uppdaterar kanske mer senare!

Vinterförberedelser och mathandling

Idag har vi plockat undan diverse sommarprylar (utemöbler, grill m.m). Nu är det bara plattläggning kvar som vi ska försöka hinna med innan snön kommer. Sedan är det äntligen dags att fortsätta inomhus :)


Vi har även varit på återvinningen med en massa kartonger o sånt och sedan så for vi (och halva Sundsvalls befolkning tror jag) och mathandlade på Ica maxi. Tycker deras shop express är hur smidigt som helst! När vi kom hem så värmde vi pastagratängen från igår. Nu har vi tagit det lugnt, sett True blood och kikar nu på Idol.

Imorgon väntar en ny vecka och jag hoppas att Albin är redo för dagis på tisdag.

Söråkersdagen och nya prylar

Idag har vi haft en riktigt bra dag! Albin börjar bli frisk från sin förkylning, endast lite snorig näsa emellanåt. Som vanligt började vår dag vid 5-tiden. Under förmiddagen så körde jag några maskiner med tvätt, dammsög nedervåningen, skurade alla golv och småstädade lite allmänt. När det var fint och fräscht i hemmet och Abbe sovit klart gick vi ut på promenad. Först gick vi och hämtade ut ett paket från Ellos, sedan fortsatte vi ner till mina föräldrar en snabbis och sedan upp till Folkets hus till Söråkersdagen. Där träffade vi på flera från min släkt och andra bekanta :) Vi minglade mest utomhus i den sköna solen. När klockan började närma sig middagstid så knatade vi hemöver och klippte gräset. Jag började med handjagaren och grabbarna tog över med åkisen :) Under tiden de klippte så lagade jag pastagratäng till middag och när vi var mätta och belåtna fick vi besök av mina föräldrar som hade med sig äppelkaka och vaniljvisp. Vi fikade och surrade en stund innan det var dags för Albin att sova.

Nu har jag precis öppnat paketet från Ellos. Det innehöll två lådor till Albins expedithylla och nya vinterskor till mig. Är supernöjd med allting! Stövlarna är från Sorel och passade perfekt :) Förvaringslådorna var superfina!
Nu ska vi avsluta den här lördagen med en film. Ha en fortsatt trevlig helg!


Snygga och rejäla, perfekt för den kommande vargavintern

Vintage

Tova i sin mosters gamla 70-talsklänning

Tidsbrist

Hela den här veckan har det känts som att tiden inte räckt till. Albin har haft en rekordjobbig förkylning. Det tog nästan en vecka innan han blev på bättringsvägen. Idag var han skaplig men han ligger minus på sovfronten! Han är otroligt trött men ändå så har han så svårt att sova. Förstår inte vad det kan bero på? Han vaknar 5 på morgonen och är jättetrött men ändå så kan han inte somna om, det spelar ingen roll hur mycket man försöker.

Det har varit otroligt skönt att min storasyster kunnat varit här den veckan när Albin varit sjuk och Johan varit borta från tidiga morgon till kväll. Nu är jakten över och en hel del älgkött rikare blev vi.

Är alldeles för trött för att skriva mer, återkommer mer i helgen. Ha en fin afton! :)

Tovatösen
Sjuk grabb äter pizzasallad

Glad 8 veckors tjej!

Innebandypremiär och sjukt barn

I söndags var det höstens första innebandyträning. Så jäkla kul och ganska så jobbigt! :) Nu hoppas jag kunna köra varje söndag framöver. Ikväll blir det trist nog ingen zumba för mig. Johan jagar som sagt den här veckan så jag är själv med barnen, och Albin är dessutom jätteförkyld. Igårkväll hade han närmare 40 graders feber, han som aldrig brukar ha feber. Han verkar dock vara på bättringsvägen idag så jag håller tummarna för att det är så! Inget dagis eller bebisbio blir det alla fall. Nu ska jag göra välling till vår morgonpigge son, kl 05 vaknade han idag. Tova sover fortfarande uppe i sängen. 8 veckor gammal blir tösen idag :)



Förkylning, IKEA och jaktstart

I torsdag när jag hämtade Albin från dagis så såg jag att han var lite snorig. Nu har det brytit ut i en lättare förkylning. Han snorar, småhostar och är emellanåt lite hängig. Virusprickar har han också fått. Jag hoppas att han tillfrisknar innan onsdag då vi har tid för 18 mån vaccinationen. Tova tyckte jag verkade täppt i näsan i natt, men nu verkar det vara bra så vi får se om hon klarar sig.

Igår åkte vi in lagomt till frukosten öppnade på IKEA och åt deras frukostbuffé. Det är så himla mysigt att åka in dit och sitta hela familjen och fika tillsammans :) När vi var mätta och belåtna strosade vi runt på IKEA och handlade lite smått och gott, bland annat en bokhylla (nästan alla våra böcker ligger fortfarande nerpackade sedan vi flyttade hit), nattlampa till Abbe, förvaringsväskor (till barnkläder jag vill spara) och lite annat. Därefter styrde vi kosan mot Willys för en mindre mathandling. Eftersom klockan var närmare 12 så somnade Abbe i bilen från IKEA till Willys och fortsatte sova fastän vi satte honom i kundvagnen så då fick vi lägga ner honom i kundvagnen och han sov under tiden vi handlade :)

Nu är jag ensam hemma med barnen. Johan har åkt iväg på en skjutbana för att skjuta in geväret inför nästa vecka då jakten börjar. Ikväll kommer min lillasyster hit och sover över så slipper jag vara själv med barnen imorgon när Johan blir borta hela dagen. Mest för att nu när Albin är sjuk så vaknar han titt som tätt och det blir svårt för mig att få han att somna om ifall Tova är vaken. Nu vaknade visst lilltösen :) Uppdaterar kanske mer ikväll!

Abbe under mathandlingen :)

September

Nu är hösten här på riktigt, redan september månad. Det dröjer inte länge tills vintern är här och det känns som att den nyss försvann. Jag hoppas verkligen att den blir mild och snön måste inte vräka ner.

Nu har jag hämtat hem dagisgrabben och han har helg nu :) Fröknarna påpekade idag vilken go pojke vi har och att han gärna sitter i knät och goar, man blir så glad av att höra sånt :) Likadant i tisdags när han hade gått runt och kramat alla barn, gograbben vår!

Idag blev det storstäd av både över- och nedervåningen när Abbe var på dagis. Sedan har jag tvättat ett par maskiner med tvätt. Nu ska Albin få mellis och sedan är det dags att börja med middagen.

Ha en skön dag!

RSS 2.0