Bättre sent än aldrig

Nu här i dagarna har Tova fått två små tandsingar som börjat titta upp. Hon är 8½ månad gammal så hon var lite tidigare än brorsan med att få sina första tänder men senare än många andra :) Förra veckan ställde sig lilla damen i krypläge också, flera gånger om. Så snart har vi kanske en krypande bebis i huset :) Ska försöka ha henne på golvet så hon kan öva, tror inte att hon legat nåt på golvet sen i tisdags faktiskt.

Nu ska jag pyssla med annat, hörs hej!

Bilder från festen


Sommartid

Helgen har varit toppen och tråkigt nog är den slut. I fredags åkte vi och firade lillasyster som fyllde 22år. Hon bjöd på smörgåstårta och fikabröd. Väldigt skönt för oss att slippa laga någon fredagsmiddag :) Vi åkte hem när det var dags för barnen att lägga sig. När barnen somnat så såg vi några avsnitt Dollhouse som vi fick hem från lovefilm i veckan. På lördagen åkte Tova till min storasyster i stan, där hon skulle tillbringa natten. Albin fick åka till mina föräldrar när han vaknat från sin middagsvila. När vi var barnfria började vi göra oss i ordning till kvällens 40års-kalas. Temat var 80-tal :) Johan förvandlades till en 80tals-hårdrockare och jag till 80tals-brutta :)

Festen var riktigt lyckad och nästan alla var utklädda :) De bjöd på god mat och dryck, tävlingar och karaoke och klockan var närmare 02 när vi begav oss hemöver.

Söndagen blev lugn. Solen sken nästan hela dagen. Vi tvättade bilarna, småkrattade gården, lekte med barnen och grillade. På kvällen blev det innebandy för min del.

Hoppas er helg varit fin :)


Kalas, kalas och mera kalas

Förra veckan var vi på kalas, igår var det kalas, idag är det kalas, nästa vecka har vi två kalas och veckan därpå ännu två. Haha, mycket kalas blir det när man har två stora släkter :) Det är roligt att träffa nära och kära, men det blir alldeles för mycket godsaker. Jag som försöker hålla igen lite, misslyckas varje vecka :) Johans syster sa igår om inte nån kunde ha ett kalas med nyttiga godsaker.. det vore kanske nåt :) Det har inte blivit mycket till motion för min del heller. Har fått tagit bilen rätt mycket till och från dagis av olika skäl, men nästa vecka hoppas jag på enbart promenader :)

Nu sussar småknoddarna ute på altanen och jag ska pyssla med lite smått här hemma.

Ha en härlig helg!

Ny buzzadorkampanj

Jag har fått möjligheten att testa LOVEFILMs hyrpaket Fast 4 där man får tillgång till 32 filmer under fyra månader.



Jag har tidigare använt Lovefilm och tycker det är toppen att kunna hyra film så smidigt. Enkelt och bekvämt! Här kan du testa tjänsten gratis i 30 dagar!



Nu när vi är helt barnfria i vårt sovrum så har vi möjlighet att se en massa film utan att störa småknoddarna :)












Jag är en Buzzador och det innebär att jag är med och marknadsför spännande varor och tjänster. Just nu är jag med i en kampanj för LOVEFiLM.


Dagisredo

Snyggkillen är redo för dagis :)

Kompisbesök

Idag har vi haft kärt besök av två gamla klass- och arbetskamrater  till mig och deras bebisar. Det var längesen vi sågs och nu har vi alla tre barn i samma ålder så det var riktigt roligt att träffas :)


Albin var på dagis medan jag och Tova hade besök. Nu är grabben på badhuset med mormor och morfar :)


Viggo och Tova
Fina fröken Selma
Dagens middag blev blomkålsmos, kryddkorvar, ruccola och fetaost - supergott!!

Resumé från sist

Ska sammanfatta de senaste dagarna lite kort. I torsdags blev det Birsta city för hela slanten. Jag, Tova och storasyster rännde runt i hela 5 timmar (!), var alldeles slut i benen då jag kom hem :) Shoppade en massa, bland annat kläder och accessoarer inför kommande 40årsfest med 80-talstema. På fredagen åkte vi in till stan efter lunchtid, mötte upp syrran och strosade bland alla affärer. Tova fick sitta i sittvagnen (emmaljungan) och Albin stod på ståbrädan. När klockan närmare sig middagstid så mötte vi upp min familj på Memento och åt tacobuffé. Jag och Johan åt för under 100 kr tillsammans (buffé och dryck), fatta vad billigt :) Maten var riktigt bra också, mycket att välja på. Lördagen bjöd på underbart väder. Dagen spenderades utomhus och under kvällen var vi hos min bror och hans familj. Käkade middag och umgicks :) Söndagen blev lugn och på eftermiddagen åkte vi iväg och firade Johans mammas karl som fyllt år.

Tova har även fått flytta in i sitt rum så två nätter har hon sovit själv. Första natten gick suveränt, andra natten vaknade hon titt som tätt. Idag har hon haft lättare symtom på förkylning så jag antar att det är därför hon sovit oroligt. Hoppas det går över snabbt iaf.

Nu, Maria Wern på TV4.


I lördags

8 månaderskontroll

Idag har jag och Tovatösen varit på åttamånaderskontroll på BVC. Tjejen klarade besiktningen finfint :) Hon kan säga både mamma och pappa, tar sig framåt (ålar) och har börjat använda pincettgrepp, flyttar saker mellan händer och står stadigt på benen. Hon ligger alldeles mitt i prick på normalkurvan, väger ändå nära ett kilo mindre än Abbe då han var 7½månad. Han var ett par cm längre också. Men ändå upplever jag Tova som rundare konstigt nog :)


Idag blev det en tidig morgon för hela familjen. Tova vaknade kring 5-tiden och var vällingsugen, och hon hann såklart att väcka storebror.. Vi har ju aldrig någonsin lyckats få Albin att somna om så de var bara till och kliva upp. Han var i alla fall glad över att få komma till dagiskompisarna trots att han var lite småtrött.

Kan avsluta inlägget med att sammanfatta dagens väder: STORM!



Sleeping beauty





Veckans första dag

Då var den härliga måndagen här ;) Idag var det tänkt att vi skulle hälsa på min kusin och hennes son men vi var tvungen att ställa in träffen eftersom min kusin hade ett jobbmöte som tydligen var obligatoriskt. Lite trist, men vi hoppas att vi kan ses nån annan dag i veckan. Vi har något inplanerat varje dag den här veckan men någon lucka finns det nog :)

Nu sover tösen sin förmiddagsvila och Albin tittar på Mora träsk (som vanligt:)). Nu ska jag ta och hänga lite tvätt. Ha en fin måndag!

Såhär ledsen blev jag när grädden tog slut :)

Innebandysöndag

Fredagkvällen blev lugn. Vi monterade och satte upp takkronan från Ellos och såg lite teven innan vi la oss för natten.
Lördagen blev också rätt lugn. Förmiddagen spenderade vi i Ljustorp hos Johans mamma, senare på eftermiddagen fick vi besök av mina föräldrar och kvällen ägnade vi åt film. Såg den här filmen som var helt klart sevärd.
Idag har vi varit ute på en långprommis med barnen, Albin åkte snowracer på de ställen det gick. Nu gör vi inget speciellt, barnen vaknade för en stund sedan och vi ska snart planera någon middag.
Ikväll blir det innebandy för min del, väldigt välbehövligt eftersom det har blivit på tok för mycket godsaker den här helgen :)


Tacopaj
Såhär blev takkronan

Härlig helg framför oss

Fredagen är här och jag och barnen har haft en mysig förmiddag tillsammans. Nu samsover mina små kottar ute på altanen och jag tar mig en välförtjänt kopp kaffe. Det är soligt och fint ute men halt som attans. Jag såg garanterat rolig ut när jag halkade omkring med syskonvagnen och två chihuahuor tidigare idag :)

Slänger in varsin bild på våra två mirakel :)



Promenaddag

Ikväll kan kvällen spenderas i soffan med gott samvete, som jag har promenerat idag! Först iväg till dagis imorse, fick vända hem efter jag gått 1/3 för att hämta skötväskan som jag glömde hemma. Efter dagisavlämningen så gick jag vidare ner till mamma och därifrån till min moster på byn och till slut hemöver. Nu har jag precis kommit hem efter har gått till och från dagis för att hämta Albin. Grym träningsvärk sedan gårdagens styrketräning har jag också. Jag var riktigt peppad inför träningen igår och körde verkligen max på alla övningar :)

Nu har älsklingsgrabben "helg" och vår kväll kommer bli lugn. Tänkte bada barnen och pyssla lite i hemmet.

Hoppas ni haft en fin dag!



Nya fönster, check!

Nu har vi äntligen nya, fina och fräscha fönster på plats. Fönsterbytet tog längre tid än beräknat och nu väntar vi på att det ska komma besiktiningsmän från Trafikverket och från Mockfjärds. Allt har dock inte gått helt problemfritt, vi måste tyvärr reklamera ett fönster (fabrikationsfel).



Vi är nästan helt färdiga med matrummet också. Det är bara elen och inredningen som är kvar :) Nästa projekt blir nog trappen för min del.. det är ju en hel del jobb med den!

Ikväll är det styrketräning på schemat, som jag längtat! Träningen blir så mycket roligare när man ser resultat. Synd det bara inte är fler gånger i veckan.


Kunde inte låta bli att grilla i helgen när vädret var så fint :)

Fångat dagen

Vilket härligt väder vi har idag! Vi startade dagen med en ordentlig familjefrukost kring 8-tiden. Båda barnen fick bada och Johan satte igång och lägga golv i matrummet. När klockan var 9 så tog jag med mig Albin ut. Vi var ute i två timmar och åkte snowracer. Det var så himla underbart ute att man inte ville in :)

Efter Albins middagsvila så bjöd vi upp mina föräldrar och lillebror Wille på korv med bröd som vi grillade och åt på altanen. Johan och William åkte lite skoter också. Nu fortsätter Johan med golvläggningen och det är snart dags att fundera ut någon middag.

Hoppas ni njutit av det fina vädret idag! :)





Uppdatering

Ska skriva några rader om dagarna som varit. Tycker det är tråkigt att jag hinner blogga så sällan, speciellt när jag ser att jag har ett ganska högt antal besökare dagligen. Den här veckan har vi haft fönsterkillarna här så nu sitter det äntligen nya fina fönster! Det är dock inte helt klart ännu, allt utejobb (foder m.m) är kvar och lite pyssel inne. Snyggt som tusan blir det iaf!

För övrigt så håller vi fortfarande på med matrummet. Vi har inhandlat golv och golvlist. I helgen hoppas vi att få det på plats. Nu ska vi fortsätta med fredagsmyset - nämligen måla golvsockel :)

Ha en skön kväll alla!


Smarrigt med smörat smörgåsrån :)


Trivsel på hög nivå



Grönt är skönt!
Albin fick en mysig boomfilt i födelsedagspresent som passar utmärkt som överkast :)



Såhär ser varje morgon ut hos oss :)



Två fönster kvar för oss att byta, sedan har hela huset nya fönster :)







RSS 2.0