Veckan som gått

.Jag har inte hunnit blogga något sedan tisdags. Ska försöka göra en sammanfattning så gott det går :)
I onsdags blev det en prommis till dagis med barnen. Därefter fick Tova vara hos mormor medan jag hade tid på MVC för efterkontroll och cellprovtagning. Allt såg bra ut, hb-värdet var högre än nånsin, blodtrycket var bra och alla graviditetskilon ä borta (+ några kilo till). Cellprovet får jag svar på om några veckor.
torsdagen så pysslade vi med lite olika saker inför 30årskalaset. Vi gjorde också en storhandling på eftermiddagen. Min storasyster tog hand om Abbe under tiden vi var borta. På fredagsmorgonen så satte jag igång och gjorde smörgåstårtor (ca 6 timmar tog det). På eftermiddagen åkte vi till lokalen och ställde i ordning bord och stolar samt dekorerade. Lillsyrran och hennes kille installerade en karaokeanläggning. Klockan var närmare 19-tiden när vi kände oss nöjda. Johan hade dragit iväg redan vid 17:30 för han skulle ut på festligheter med ett kompisgäng. När vi kom hem så nattades Albin och efteråt käkade vi sen middag i form av hämtpizza :)
Lördagen startade med sovmorgon för Johans del. Han hade kommit hem vid 5-tiden på morgonen så det var inte så konstigt :) Jag och Marielle tog med oss barnen och drog upp till Västansjölokalen för att garnera smörgåstårtorna och göra tunnbrödssnittar med bacon och salami. Vi blandade bål och frågor till tipsrundan sattes upp lite varstans utomhus. Kring 16-tiden började de första gästerna ramla in och därefter kom de folk med jämna mellanrum. De fick starta med en välkomstdrink och tilltugg och begav sig sedan ut på tipsrundan. Vid 17.30 serverades smörgåstårtorna och efter middagen var det dags för lekar. Därpå blev det kaffe och fikabröd och sist kördes resterande lekar. Kring 20-tiden blev det valfri aktivitet och karaoken startades. Den gick varm hela kvällen kan jag tillägga ;)


Det var närmare 50 gäster som deltog i festen och den blev otroligt lyckad! De sista gästerna for vid 02-tiden och vi lämnade lokalen vid 03. Dagen efter städade vi i två timmar och resten av söndagen blev lugn, med undantag för ett pass innebandy för mig :)

Bilder från festen kommer i ett senare inlägg :)

Dollarstore & en trött grabb

Imorse vaknade Albin på TOK för tidigt och hade sovit ganska så oroligt under natten, vilket resulterade i en väldigt trött grabb. Han kom ju i säng 1½ timme senare igår pga kalaset och sena nattningar brukar resultera i ÄNNU tidigare mornar för Albins del. Jag var lite osäker på om jag skulle skicka iväg honom på dagis eftersom han var så trött men åkte dit ändå och pratade med personalen. De tyckte han skulle stanna och skulle höra av sig om det blev för jobbigt för honom. När jag hämtade honom strax före 14 så sov han fortfarande. Så han var väldigt trött mao :) De hade en till grabb på dagiset som också sov, för den grabben hade varit vaken hela natten han.





Under tiden Albin var på dagis så åkte jag, mamma och lillasyster till Dollarstores premiäröppning i Sundsvall. De var halvmycket folk, men jag tyckte ändå det gick smidigt att gå därinne med vagnen plus att de hade många kassor öppna och personal som packade kassarna så det blev inte så mycket köande :) Hittade lite smått och gott inför 30-årsfesten (bla dekorationer, snacks mm).


Efter shoppingen tog vi oss en lunchbaguette på Nollans macka, lika goda som vanligt och bara 25 pix styck! :) När jag kom hem så satte jag igång och fixade klart med festlekarna så nu är det undanstökat.
Nu ska jag umgås lite med Albin medan Tova sussar. Sen är det middagsdags, ugnskorv och egen potatismos :)

Summa summarum

Dagarna går galet fort. Nu är det ny vecka och i helgen är det dags för Johans 30-årsfest. Den här veckan kommer mest bestå av en massa förberedelser inför festen men vi har även tänkt hinna med att gå på bio (Jägarna 2) på onsdag då johan har sin födelsedag :) Imorgon är jag själv hemma med barnen eftersom Johan ska vara i Borlänge på utbildning. När Albin är på dagis så ska jag passa på och fixa lite inför helgens festlekar :) På torsdag ska vi göra en riktigt storhandling inför kalaset och på fredag ska festmaten fixas samt att vi får tillgång till lokalen så på eftermiddagen ska vi dit och dona :) Får inte glömma att det är föräldraträff på BVC på torsdag också.


Igår var vi till Ljustorp och hälsade på våra vänner Veronika och Johan och deras barn. Det var väldigt längesen vi sågs så det var riktigt skoj att träffas. En hel del surr och en massa gofika blev det :)


På eftermiddagen så åkte vi och kikade på festlokalen. Efteråt åkte vi till mina föräldrar och hälsade på. Där träffade vi även min lillebror och hans tjej :) När vi kom hem så fick vi besök av min storebror och hans familj :)

Efter middagen så satte jag igång och bakade lite. När klockan blev 18 så kom jag på att det var innebandy, som jag så typiskt inte skulle hinna med (hade inte ammat Tova på ett par timmar plus att hon sov). Istället åkte Johan och spelade så det blev en lugn hemmakväll med nattning av barn för min del :)



Matlagning

Sedan vi blev en småbarnsfamilj så har våra matlagningsvanor förändrats ganska mycket. Förut när vi bara var två så köpte vi betydligt mycket mer halvfabrikat än vad vi gör idag. Vi äter nog nästan lika mycket utemat/skräpmat som tidigare, kanske något mindre eftersom vi är mer hemma nu än förr. Däremot har matlagningen tagit mer plats nu än någonsin. Jag har aldrig varit den som gillat att laga mat, utan mest sett det som ett "nödvändigt ont". Idag kan jag tycka att det inte är lika hemskt att laga mat och tur är väl det eftersom det är bättre både för oss och plånboken med hemlagad mat :)

Förut köpte vi ganska ofta färdig pyttipanna, pommes frites, färdiga köttbullar, fryspizza, fiskpinnar osv. Nu har vi inte köpt hem något halvfabrikat på väldigt lång tid (förutom korv då och någon barnmatsburk). Inte sen barnen föddes i alla fall. Varför vi (jag) börjat laga maten från grunden är säkert för att jag fått mer tid över sen jag blev föräldraledig. Sedan vill jag inte ge barnen fabriksfärdig mat i alltför stor utsträckning.

Jag har heller aldrig varit stormförtjust i att baka, undra om det kommer ändras? Hoppas det, för nog skulle det vara trevligare med hembakt bröd än fabriksgjord limpa? :)



En vanlig lördag

Den här lördagen har varit rätt lugn och behaglig. Vi har småpysslat lite i hemmet, bland annat satt upp en hylla i Albins rum och rensat det blivande matrummet på lite skrot. Det är så lätt att man kastar in en massa skräp i utrymmen man inte använder. Snart ska vi påbörja renoveringen därinne. Längtar verkligen tills att det är klart, men det är mycket jobb. Väggar, golv och tak ska rivas.


Efter Albins sovning så for vi på affären och handlade lite som fattades till dagens middag. Nu har vi precis käkat och maten blev himmelsk god! Vi grillade älgbiff och till köttet hade vi hemlagad potatisgratäng.
Snart är det dags för sonen att sova och ikväll blir det förmodligen film och gotta i soffan :)

Hoppas ni har en fin lördag!



Trevligt besök!

Idag på eftermiddagen fick vi besök av Cecilia och Elias. Grabbarna busade hejvilt tillsammans :)



Fredag

Då var fredagen här, härligt! Igår vaknade jag upp med nackvärk. Ont som tusan hade jag när jag vände huvudet åt höger. Idag är det mycket bättre, är bara lite öm på stället. Tråkigt nog fick jag stå över gårdagens bootcampträning med några andra mammor på byn. Får ladda till nästa vecka stället :)

Idag blir det en webbteve-förmiddag, har några program jag inte hunnit se än, bland annat Bron. Vädret ser ut att bli fint idag så senare tror jag att det får bli en promenad med barnen. Just nu håller Albin på och leker med trolldeg som vi gjorde igår. Tova vaknade för en liten stund sedan och sitter nu i babysittern.

Ikväll längtar jag tills vi kan forsätta se sista Harry Potter-filmen. Vi började se den igår men det blev bara halva för vi var så trötta.


Första föräldramötet

Dagen har rullat på i en väldans fart, precis som det brukar :) Albin var på dagis mellan 9 och 14, därimellan hade jag planerat ett besök på kyrkis men Tova sov så himla gott i vagnen efter dagispromenaden och jag hade inte hjärta att väcka upp henne. 3½ timme sov lillskruttan :) Kanske hinner med kyrkis nästa vecka istället!

Det blev lite småplock och städ innan det var dags att hämta hem grabben. Väl hemma började jag lite smått med middagen och bakade en äppelkaka. Mina föräldrar skulle vara barnvakt åt Abbe ikväll och då ville jag ha nåt att bjuda på :) Jag (och Tova) åkte sedan iväg på föräldramöte. Johan var fast i jobbet och missade tråkigt nog det hela. Det var faktiskt både roligt och intressant att få inblick hur våra små har de på dagis :)

Nu gör jag kväll, god natt!

Bebiosbio och zumba

Även denna tisdag blev det bebisbio. Så himla lyxigt att gå på bio mitt på ljusa dan och bara mysa :) God lunch åt vi efteråt också! Idag visades Svensson Svensson. Den var väldigt lättsam och rolig, precis som tv-avsnitten brukar vara :)

Nu är vi hemma och ska snart värma matrester från igår. Gjorde en stor laddning potatis- och köttfärsgratäng som blev jättegod :) Väldigt skönt att slippa matlagning ibland!

Ikväll är det även zumba på schemat, skoj!


Slut på helgen

Igår hämtade vi syskonvagnen som varit på lagning. Känns toppen att få tillbaka vår vagn, den är så mycket bättre än lånevagnen vi hade. När vi ändå var på Barnens hus så passade vi på att köpa en syskon-åkbräda till emmaljungavagnen. Vi provade den igår och Albin tyckte det var jätteroligt att åka med :) Den var dyr som tusan så jag hoppas vi får användning för den.





När vi ändå var i Birsta trakterna igår så åkte vi en sväng till Johans syster och hälsade på. Där blev vi bjudna på smörgåstårta lagomt till lunch :) När vi kom hem så bytte Johan däck på sharanen och jag tog med barnen ut på en promenad. Vädret var riktigt fint och lika fint är det idag. Snart är det dags för Abbes lunchvila och då tänkte jag passa på att ta en prommis med alla hundar och barn :)
Igårkväll var det dags för innebandy. Lika roligt som alltid var det! :) Vi var åtta stycken som spelade så det blev toppen med en avbytare i varje lag! När vi åkte hem från träningen så såg vi en grävling på vår väg. Jag hoppas verkligen att vi inte träffar på den något mer och att dennes bo inte ligger nära vårat hus. Vi som brukar ha hundarna ensamma ute på gården, nu är det slut på det.




Vi hann även med att se en bra film igårkväll innan vi la oss. Colombiana hette den, HÄR kan ni läsa om filmen :)
Ikväll ska vi se första avsnittet av The walking dead, säasong 2!


Tidig lördagmorgon

Helg eller inte, för Albin spelar det ingen roll. Han ska prompt stiga upp i ottan ändå :) Tova ligger fortfarnde och sover, som vanligt vid den här tidpunkten. Igår hade vi en mysig fredageftermiddag/kväll. Innan johan slutade jobbet så lastade jag i ungarna i vagnen och promenerade ner mot mina föräldrar. Vädret var superhärligt :)
När vi kom ner så gick vi vidare mot lekparken så Abbe fick busa lite innan middagen. Han åkte linbana och rutschkana och gungade :) Tova sov gott i vagnen hela utflykten.
Senare åt vi god tacos och efter maten så tog jag med mig Albin och gick ut en sväng till. Vi sparkade lite boll och han fick åka omkring i skottkärran :) Vi drack kaffe och åt glasstårta till efterrätt. Innan mörkret föll så tog vi hela familjen en prommis runt strandpromenaden. Albin somnade gott när vi kom hem runt 19-tiden.

Vi såg Idol och en film, sedan var vi båda så trötta att vi gick och la oss :) Somnade vid 22.30 och Albin väckte oss vid 05:30.  7 timmar sömn ska vara optimal sägs det, men ett par timmar till skulle absolut inte vara fel :)

Idag ska vi på kalas och sedan har vi lite hussysslor som vi ska dona med.

Välkommen helg!

I skrivande stund har jag en trött grabb i knät, han ska ju envist vakna 5 på mornarna. Men det är lite tidigt för honom att sova så han får sitta i mitt knä och mysa en stund istället :)
Köttfärslimpan som jag lagade igår blev supergod! Kan absolut rekommendera det receptet :)
Nu ska jag fortsätta titta på Bron och Albin kikar på SVTB samtidigt. Tova sussar gott i vagnen.
Ikväll är vi bortbjudna på tacos hos mina föräldrar, gottgott!

Ha en fin fredag!!

Sprutor och dagisfoto

Det blev en kortisdag för Abbe på dagis idag. Hade egentligen inte tänkt att han skulle gå överhuvudtaget eftersom vi skulle till BVC men fick höra att det skulle vara fotografering och det vill man ju inte missa :)
På BVC gick det bra. Båda ungarna vaccinerades och vi vägde och mätte Tova. Nu vid tre månaders ålder väger hon 5660gram och är 60cm lång. Något mindre än vad Albin var vid den åldern :)

Efter BVC var det dags för lunch och sedan vila. Albin sov nerbäddad i vagnen på altanen i 1timme och 45 min. Under tiden så forberedde jag dagens middag som blir köttfärslimpa med morot och äpple :) Receptet sändes på TV4 imorse (Mitt kök). Det såg så himla gott ut och jag hade tagit fram ett paket färs igårkväll så det passade ju alldeles ypperligt idag :)

Nu väntar vi in min storasyster som är påväg hit. Må väl!


Bild lånad från TV4.se. Receptet på köttfärslimpan hittar du här.

Höstsol och träning

Jag har så himla mycket att göra om dagarna att jag inte hinner blogga :) Ska redogöra lite kort om vad vi haft för oss i dagarna.
Måndagen var dagisfri och vädret var så himla fint så jag lastade ungarna i vagnen för en promenad på byn. Vi gick ner mot min mamma och hon följde med oss på promenaden. Jag tror det blev närmare två timmars promenad totalt den dagen :)

I tisdags var det dagisdags för Abbe. Det märktes på honom att han tyckte det var skoj att få komma dit. Han hade inte ens tid att vinka hejdå när jag gick :) Senare under förmiddagen så gick jag och Tova med mormor på bebisbio. Vi såg en film som hette Niceville, varken jag eller mamma hade hört talas om den och vi blev båda positivt överraskade. Den var riktigt bra fakiskt! :)
På eftermiddagen när Albin slutat dagis så tog jag med mig barnen till min kusin på byn. Hans tjej hade ett par stickade sockor som hon inte hade någon användning för, men som passade perfekt för oss :)
På kvällen for jag iväg på ett Zumbapass.

Idag har jag haft en städ- och tvättdag under tiden Albin varit på dagis. Jag har dammsugit och skurat både över- och nedervåning samt bytt sängkläder i alla sängar. 4-5 maskiner med tvätt har också hunnits med :)
Nu ska snart sonen sova och för oss blir det nog lite webteve.


Finvovvarna!



Supersöta sockor :)



3 månaders tjejen!



Trött dagisgrabb!

En olycka kommer sällan ensam

I helgen har vi haft en del otur.. Syskonvagnen, min dator och bilen kraschade. Vi har lämnat in vagnen och fått en lånevagn tillsvidare. Lånevagnen är en Brio syskonvagn och jag gillar den inte ett dugg. Barnen sitter jättetrångt, det finns inget som avgränsar mellan Tova och Albin vilket gör att när Albin breder ut sig så är det nästan som att Tova försvinner. Varukorgen under är värdelös eftersom den har både låga kanter och sitter så konstigt till att det är jättesvårt att lägga dit nåt. Sufletten är också dålig för den bara åker ner hela tiden (måste ju vara defekt) plus att när den är uppfälld så får inte Albin plats i vagnen, och han är egentligen inte särskilt lång. Vi måste ju ha fått en jättegammal modell för såhär dålig kan väl inte en vagn vara? Hoppas vi får tillbaka vår vagn snart!

På lördagkväll så började alla lampor i bilen att lysa och med det så tvärdog bilen. Johan misstänkte först att det var generatorn som gått sönder, vilket inte skulle bli billigt. Hela förmiddagen igår stod han och min pappa och felsökte bilen och hittade ett hyftsat enkelt fel som dom åtgärdade så nu hoppas vi att det bara var det som krånglade :)

Som om inte det ovan nämnda var nog så krashade min laptop totalt söndagmorgon. Nu går den inte ens att starta. Blir så himla less! Jag hoppas verkligen att min storebror kan få till den på nåt vis..

Förutom alla dessa tråkigheter så har det faktiskt varit en bra helg. Shopping, 4-årskalas och innebandy har hunnits med :) Idag är det strålande väder så jag tog med mig barnen på en riktigt lång promenad (typ två timmar). Nu sover grabben ute på altanen i friskluften och Tovatösen har precis ätit :) Nu ska jag gå och hämta posten sedan blir det lite pyssel inomhus.

Syskonmys

Lördagsmiddag

Har precis ätit hasselbackspotatis och grillad älgfilé, gissa om det var gott!
Är proppmätt nu så det får blir en promenad på byn med barnen :)
Ha en skön lördag!

Tidiga mornar och fullspäckade dagar

Jag känner mig alldeles slut. Albin vaknar så gott som 5 varje morgon och jag och Johan har tagit oss vanan att lägga oss runt 22-tiden. Trots att det blir runt 7 timmar sömn så är man dödstrött.

Veckan har rullat på som bara den. I tisdags var det dags för Abbes första dagisdag den här veckan. Jag och två av mina systrar gick på bebisbio och käkade god lunch på folkan. Vädret var riktigt fint hela tisdagen så det blev givetvis promenader både till och från dagis och bio :) Kvällen ägnades åt Zumba.

Onsdagen lämnade jag Albin på dagis runt 9-tiden. Närmare 10-snåret mötte jag, Tova och min mamma upp min syrra Janna inne i Birsta. Vi tänkte nämligen trängas med allt folk inne på BOOM-rean :) Det var vansinnigt mycket folk och rean var helt otroligt! 50% på alla "hårda" saker inne i butiken och 75% rabatt på all textil. Vi skyndade och plockade lite smått och gott (doftljus i mängder, boomfiltar, ljushållare m.m). Sedan stod vi närmare 2 timmar i kö för att få betala. Efteråt åkte vi på Birsta city och käkade lunch. Janna gjorde syntest medan jag och mamma gick in på varsin klädaffär för att handla :)
Efter shoppingen släppte vi av Janna på Alnö och for sen vidare hem till Söråker. Under eftermiddagen tvättade vi all textil från BOOM och jag klippte pappa.
Sedan avslutade jag och Johan dagen med nachos, morötter, gurka och dipp till nyaste Irene huss filmen :)

Idag hoppas jag att vädret är såpass att jag kan ta syskonvagnen till dagen.
Hoppas ni har en fin vecka ni med!


Promenader x flera

Idag är det tredje dagen i rad som vi promenerat längs nya strandpromenaden :) Jag tog med mig barnen i vagnen kring 9-tiden och vi gick ner till min mamma. Därifrån fortsatte vi och gick strandpromenaden runt tillsammans. Vädret är verkligen superhärligt ute! Det är en aning kallt men solen värmer skönt :) Efter prommisen gick vi in och fikade lite. Lagomt tills Abbes sovning så gick jag hemöver och nu sover grabben fortfarande ute i vagnen. Han har snart sovit i 2 timmar. Han sover alltid länge när han sover utomhus. Härligt med frisk luft och fågelkvitter :)

Nu har jag precis varit ute i landet och hämtat in morötter. Tänkte göra en höstig köttgryta med morötter och lök till middag idag :)

Vår alldeles egna picasso som tycker det är roligare att rita på alla möbler än det fina staffli han fått! :)

Underbar lördag!

Hela familjen fick sova framåt halv sju imorse när lilleman vaknade. Vi klev upp och pysslade med lite morgonbestyr innan vi packade in vagn och barn i bilen för en tripp mot Birsta. Vi åkte till IKEA och åt deras prisvärda frukostbuffé. Lika gott som vanligt :) Sedan gick vi såklart en runda inne på självaste IKEA och handlade lite smått och gott :)
Efter IKEA besöket åkte vi vidare till Clas Ohlsons och därefter blev det en mathandling.

Nu är vi hemma och Abbe har precis vaknat. Vi ska strax dra iväg igen. Vi tänkte åka till mina föräldrar och umgås och till middag blir det snabbmat :)

Ha det så gott!


IKEA frukost

RSS 2.0