Bitande kyla

Fy va kallt det är idag! Det är dock lite varmare än imorse, nu tror jag det ligger kring -15. Albin och jag håller oss inomhus i värmen, plus att vi är billösa idag och likaså imorgon.

Idag känner jag mig betydligt piggare, trots lite sömn inatt. Jag hade så himla svårt att somna igår fastän jag var dödstrött. Tror det var en kombination av att Albin sov oroligt (pga hosta) och att jag jobbat nätter. Jag brukar aldrig ha svårt för att somna/sova, förhoppningsvis var det bara tillfälligt.

Trött och orkeslös

Idag har jag känns mig otroligt trött. Kanske beror det på helgens nattjobb. Jag skulle vilja baka lussekatter men har ingen ork alls. Och städa skulle jag verkligen behöva, usch så det ser ut hemma! Blir lätt stökigt i huset när mamman arbetar hela helgen ;)

Det blir definitivt en tidig kväll för mig. Nu ska jag göra mig en STOR mugg te och krypa ner i soffan.

Btw, Abbes framtänder är på G, bättre sent än aldrig ;)

Omotiverad

Har inte varit ett dugg motiverad att jobba den här helgen, så skönt med bara en natt kvar :) Sedan är jag ledig några dagar innan det är dags för två jobbnätter, och sedan långledig!
Fick en riktigt fin lön den här månaden så det är ju inte helt fel å jobba trots allt :)
Nä, nu ska jag underhålla Albin, kanske uppdaterar mer sen!

Kalas och TV-kväll

Usch vilket blåsväder det har varit idag. Jag och Albin har inte varit ute i onödan, vi har myst inne i värmen :-) Sedan vi bytte vedpanna har vi konstant varmt i huset, vilket säkert många anser som självklart men förut hade vi rejäla temperaturförändringar. Alltid svinkallt på morgonen under vintern och alldeles för varmt på kvällen. Nu är det lagom temperatur hela tiden :)


Nu ikväll har vi varit på födelsedagskalas. Trevligt att träffa nära och kära och gott fika för den delen ;)
Resten av kvällen spenderar vi i soffan framför Maria Wern.






Föräldraträff och dagissnack

Idag var det sista träffen med föräldragruppen. Känns lite trist faktiskt. Kan inte förstå vart tiden tar vägen? Alla barn i gruppen börjar närma sig året, Albin är yngst med sina 9 månader :)
Vi pratade om dagis och en del av barnen skulle börja dagis redan efter jul. Jag har tänkt att Albin ska få vara hemma fram till hösten och fick veta idag att det nästan aldrig är någon platsbrist i augusti/september. Eftersom jag har jobbat en del under mammaledigheten så kommer jag ha en hel del föräldrapenningsdagar kvar att ta ut när Albin börjar dagis och det känns inte helt fel! :)

Snart jobb

Då var det dags för andra jobbnatten. Kan inte klaga på natten som var, den flöt på ganska bra och vi var inte görolösa många minuter :) Känner mig ganska trött fastän jag sovit skapligt. Om ca 12 timmar har jag förhoppningsvis krypit ner under täcket :)
Ha en fin lördagkväll alla!

Jobbhelg à la landstinget

Har haft dåligt med bloggork och tid den här veckan känner jag.. men det har sin förklaring! ;)
Ikväll är det start för jobbnatt 1 av 3. Hoppas på en fin helg med mina kära arbetskamrater!
Idag har lillpruppen varit med sin moster hela dagen så att jag har kunnat sova ut och tagit det lugnt :) Nu ska jag ta ut hundarna på en rask prommis sedan tänkte jag laga ostkaka.
Hörs hej!

Underbara sol

Idag har vi riktigt fint väder ute. Jag och Abbe tog en liten tur med pulkan tidigare idag och njöt av vädret! Om det nu ska prompt vara vinter så kan väl alla dagar vara som idag? Strålande sol och inte så kallt :)



Hur kan man vara SÅ jäkla vacker? ;)






Min lilla pepparkaka

Häromdagen så försökte vi knäppa lite fina bilder på Albin till julkort. Det var inte det enklaste må jag säga! Busungen tog av sig hatten gång på gång och kröp i väg hela tiden :)

Fredagsmys i västansjö

Igår träffades vi hela gänget (Cecilia, Robert, Jens, Katta, Vera, Stefan) och åt middag och hade det supertrevligt! Våra småfrön fick träffa varandra en liten stund innan de var dags för dem att sova och när småttingarna sov så satte vi vuxna igång och spelade Stapla i flera omgångar :)
Idag står kalas på schemat och ikväll har vi inget inplanerat än så länge.




Från vä Hilding, Jolie, Elias & Albin

Kakrecept

Tänkte att jag skulle tipsa om en kaka som jag gjort några gånger och kan varmt rekommendera! Den är supergod och superenkel att göra. Tyvärr också superonyttig ;)



RIDDARKAKA

Botten
4 st ägg
6 dl strösocker
150 gram smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Glasyr:

2 dl strösocker
1 dl sirap
1,5 dl grädde
75 gram smör
200 gram kokosflingor



  1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna ca. 30x40cm med bakplåtspapper.
  2. Botten: Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Klicka i smöret och rör i mjölet som blandats med siktat kakao, vaniljsocker och salt.
  4. Bred ut i en långpanna.
  5. Grädda i 200 grader i ca. 15-20 minuter. (obs! skall gräddas ytterligare med glasyren på)
  6. Under tiden kakan förgräddas gör glasyr: Blanda i en kastrull socker, sirap, grädde och smör och sjud i ca. 5 minuter tills det tjocknar och blir simmigt.
  7. Rör i kokos i glasyren.
  8. Ta ut kakan ur ugnen när den har gräddats i 15-20 minuter och bred glasyren över kakan.
  9. Grädda ytterligare i ca. 10 minuter tills glasyren har en gyllene färg.
  10. Skär kakan i bitar. Kakan går utmärkt att frysa.
Recept från kokaihop.se

Äntligen fredag

Känner mig riktigt pigg idag! Fick ju sova fram till kl 7 imorse, inte dåligt! :) Nu sover Albin sin första sovning och innan dess hann vi ut på en liten sväng med pulkan :) Nu ska jag styra upp hemmet lite och ikväll är vi och några till bjudna på middag hos goda vänner i Västansjö. Fredagen kan inte bli bättre ;)

Det tysta strumpkriget

Ända sedan Albin föddes så har han sparkat av sig strumporna. I början, när han var spädbarn, tänkte vi "gud vilka dåliga strumpor som alltid åker av". Vi har köpt en massa olika sorter och provat det mesta, en del har sett ut som knästrumpor, andra har haft åtsittande "mudd". Men det spelar ingen roll, de åker av oavsett typ :) Varför? Ingen aning.
Han måste trivas bättre utan eller nåt. Mindre kul är att han försöker göra likadant med hans nya fina vinterskor. Men det kriget kommer han inte att vinna ;)




Tillägg: Om ni kikar på alla bilder på Albin så ser ni att på 90% av dem är han strumplös ;)

Pulkapremiär

Idag har Albin åkt pulka för första gången och han verkade gilla det! Han satt lugnt och stilla på båda turerna och tittade på allt omkring sig :)
Vi har använt nya overallen några gånger nu och verkar vara kanon! Den sitter perfekt och känns riktigt skön :) Inte alls plufsig och osmidig som en del kan vara.




busfröet har fått tag på reklamblad ;)

Uppe i ottan

Det är inte klokt vad Albin ska vakna tidigt på morgonen. Jag skulle bli alldeles överlycklig om han sov till 7 nångång. Just nu är han inne i en period då han vaknar kring 5, oftast före 5. Han blir snabbt missnöjd i sin spjälsäng när han inte får någon uppmärksamhet och ganska snart lyfter vi över honom i vår säng i hopp om att han ska somna om. Men ånej, skulle inte tro det va! Så fort han hamnar i vår säng så tar han rollen som klätterapa.


På tal om klätterapa så har han blivit mer eller mindre livsfarlig att ha på golvet. Han klättrar på ALLT och nå vidare stadig tycker jag inte att han är, men det skiter Abbe i ;) Dessutom tror han att mamma hinner fånga honom hela tiden så då går det bra att släppa taget och kasta sig åt nåt håll. Det tycker vi är skitskoj!


Nä, nog om mitt lilla busfrö. Nu ska jag ta mig nån frukost. Hörs hej!

Snön är kommen...

och usch säger jag! Jag är nog den enda i hela Sverige som inte vill ha någon snö. Helst ingen vinter överhuvudtaget. Jag hatar kyla, skrapa bilrutor och att man måste klä på sig som ett tok för att inte frysa, om ens för att bara hämta morgontidningen. Nä usch, ge mig sommar istället. Visst kommer det att komma fina dagar framöver med solsken och glittrande snö på backen, men då är det nästan alltid SVINKALLT istället. Jag skulle hellre ge upp de få fina vinterdagarna och slippa de andra hundratals dagarna med antingen snöslask eller -30 grader.





nej tack!
ja tack!

Här går det undan

8½ månad tog det för lillpruppen att resa sig upp alldeles själv ;)










Vackrast i hela världen!!

Himlabadet

Igår åkte jag, Albin och två av mina systrar till Himlabadet. Det var riktigt kul å se hur spännande och roligt Albin tyckte det var :) I början var han ganska så försiktig och tittade mest på allt men efter en stund så blev han mer vild än tam i vattnet ;) Det var bra temperatur i alla pooler så Albin kunde bada med oss i största poolen också.
Vi badade i två timmar sedan åt vi lunch och efter maten blev det en kortare stunds badning. Alla fyra var helt slut efteråt! Här kommer några bilder:



Redo för lite bus!
Riktigt skoj!!
I badresturangen
4
Helt utslagen efter badet ;)

Helgavslut

Vår lille morgonpigga son väckte oss som vanligt vid 6-tiden och då var det bara att kliva upp. Nu är det snart dags för hans förmiddagssovning och jag funderar på om jag ska göra detsamma ;) Det är så mysigt att lägga sig bredvid med en ljudbok i öronen.
Lilleman är fortfarande snorig emellanåt men hostan är snart helt borta. Nu vill jag inte ha några fler förkylningar på LÅNG tid.
Idag får vi se vad dagen bjuder på. Vi skulle behöva behandla vår köksbänkskiva då den blivit så matt, kanske det blir ett litet söndagsprojekt.

Längtan

Åh vad jag längtar till sommaren 2011!

Albin

Försöker att ställa sig såfort han hamnar i krypläge :)

Äntligen helg

Albin har haft hosta i i några dagar och imorse vaknade jag med halsont. Har kokat 4 koppar kaffe som jag hoppas råder bot på problemet ;)
Idag när Johan kommer hem ska han fixa lite på farstutaket och sedan hoppas jag att vi hinner bära undan lite barngrejer som Albin slutat använt :)
Nu ska vi ut på en liten morgonprommis med hundarna!

Crimson and clover


Skodjungel!

För någon vecka sedan så inhandlade vi vinterskor till Albin. Det blev ett par bagheera som verkade vara sköna och varma. Problemet var att de blev på TOK för stora och vi for tillbaka för att byta till en mindre storlek, som de såklart inte hade. Trodde det skulle vara enkelt och hitta bra vinterskor i ministorlek, men icke! Vi var runt på nästan ALLA butiker i hela Birsta city innan vi fann ETT enda par som var rätt storlek och hade högt skaft. Vet inte om det är vi som är sent ute eller om det finns ont om små storlekar i överlag? Hursomhelst blev det ett par rejäla vinterkängor av märket Sorel.





Boktips

Vet att jag tipsat om dessa böcker tidigare men de är så otroligt bra så jag gör det igen! :)
Författarna heter Buthler och Öhrlund och de skriver kriminalromaner som är riktigt bra! Jag ska snart påbörja den tredje boken som heter Förlåt min vrede.

Här är hittills alla utgivna böcker:




www.buthlerohrlund.se

Tidig morgon

Som vanligt vaknade Albin kring 6tiden idag. Jag känner mig dödstrött men han är pigg som en lärka :)
Idag ska vi ner till mormor o morfar och ikväll måste vi iväg en snabbis till Birsta.
Nu ska jag ta hand om sonen! Uppdaterar mer senare.

Monkey island

Johan fick PS3 slim av mig i födelsedagspresent och nu ikväll har vi precis tagit hem Monkey Island. Jag gillade det spelet supermycket när jag var yngre och hoppas att jag tycker det är lika bra än idag :)






Ledig onsdag

Albin har hållit mig sysselsatt hela dagen lång :) Till slut slocknade vi båda i sängen vid 18:30 och jag blev väckt för en liten stund sedan av Johan som kommit hem från utbildningen.



Jag längtar till helgen, det ska bli så härligt å få vara ledig med familjen :) Också ska takbygget få ta fart! Måste bli klart innan snön kommer :)



Nu ska jag joina Johan med att mumsa mina hemgjorda och supergoda pepparkakor. God kväll!

Besöksrekord

Riktigt många är ni som kikat in på min blogg idag, nästan dubbelt upp :)



Är precis hemkommen från ett kvällspass på sjukan. En fartfylld kväll som rullade på i ett :) Imorgon har jag en helt ledig dag med min lilla gopropp. Johan har både jobb och utbildning fram till sena kvällen.
Jag misstänker att Albin har en begynnande förkylning.. men jag håller tummarna för att det bara är/var nåt tillfälligt. Han vaknade flera gånger inatt av vad jag tror var nästäppa och sedan var han lite snorig idag på förmiddagen och nu ikväll. Jag hoppas verkligen att det inte är någon. Han har haft så många förkylningar redan.
nej tack!

Bygget


Sakta men säkert

Resa utomlands

Till våren tänkte vi försöka komma iväg utomlands, frågan är bara vart man ska åka? Det lutar åt antingen Mallorca eller Gran canaria. Vi tittar bara på all inclusive resor och gärna flyg direkt från Sundsvall. Båda resmålen verkar vara barnvänliga, iaf de hotell jag kikat på.
Vi vill helst inte göra någon resa med lång flygtid eftersom Albin ska med, men det kanske finns fler lämpliga resmål? Tar gärna emot tips!





Gran Canaria...







eller Mallorca?





8 månaders bilden

underbaraste

November

Nu går vi in i näst sista månaden för det här året (!). Jag som tycker att det nyss blev 2010. Det är nästan skrämmande vad tiden rusar iväg. Albin fyller snart ett år och det dröjer inte längre förrän det är dags att söka dagisplats. Men han kommer få vara hemma åtminstone framtill hösten 2011, och kanske längre än så. 


Efter det här nattpasset är jag ledig i nära 3 veckor. Wonderful! :)



RSS 2.0