Sista maj

Albin vaknade strax efter 5-tiden imorse. Jag hade gärna sovit ett par timmar till men det var bara till att kliva upp. Nu har vi varit vakna i fem timmar men vi har inte gjort något särsiklt, mest myst i sittpuffen tillsammans framför barnprogram. Om sanningen ska fram har jag halvsovit medan Albin tittat på teven ;) Lite hushållssysslor har jag avklarat, plockat ur och i diskmaskinen och vikit och hängt tvätt. Vädret idag är grått och trist, men inget regn (än så länge). Jag trodde det skulle bli strålande solsken idag med tanke på hur fint det blev igår på kvällen.


Idag får vi besök av min lillasyster, det ser vi framemot :) Nu ska jag fortsätta se greys anatomy.



Såg den här filmen igår, ingen film för mig kan jag säga!

Härlig eftermiddag/kväll

Vi har tagit vara på solen idag och spenderat hela eftermiddag/kvällen ute. Pallkragarna färdigplanterade och om några veckor bör man se lite resultat :) Nu har vi lagt Albin för natten och vi får se om vi går ut och pysslar lite mer eller om det blir soffhäng :)




Tidig start på nya veckan

Vår lilla son tyckte det var lagomt att sova till 05.00 idag (som vanligt). Konstigt nog var jag inte så död som man oftast är vid den tiden :) Idag tar vi dagen som den kommer eftersom vi inte har något planerat. Antagligen blir det en del utevistelse om vädret tillåter. Igår kunde vädergudarna inte alls bestämma sig för det var spöregn och solsken omvartannat hela kvällen.

Igårkväll planterade vi i en av pallkragarna, jag satte sallad och gräslök. I den andra ska vi sätta morötter så fort att vi får tag i några, de har varit slut på de ställen vi varit på.

Vår söndagkväll avslutade vi med en väldigt bra film, Limitless. Nu ska jag göra i ordning välling till lilleman!





Välkommen långledighet!

Då var mina sista arbetspass avklarade. Känns lite konstigt men samtidigt väldigt skönt :) Jag har ju arbetat natt sedan första oktober med varierande omfattning. Började med 80 procent och sedan blev det 50 procent några månader och nu sista månaderna har det blivit ungefär 25% nattjobb. Före nattjobbet arbetade jag 100% dag/kväll under två månader (juli+augusti) och då var Johan pappaledig. Nu får vi se när det blir arbete nästa gång men jag är rätt så säker på att jag ska vara helledig minst ett år innan jobb kommer på tal. Det är hur planerna ser ut just nu, men vi får se om jag lyckas hålla mig ifrån jobbet ;)


Idag är det Mors dag. Jag blev uppvaktad av mina grabbar imorse när jag kom hem från nattskiftet :) Nu ligger dom båda två och sover lunch tillsammans och lite senare när de vaknat ska vi åka till min mamma för fortsatt Mors dagsfirande.

Snart är det ny vecka igen och då är det dags för ett besök hos MVC, klassåterträff och påbörja altanprojektet. Det skulle vara härligt om vi hann få altanen färdig innan tösen tittar ut. Vi har 5 lediga helger att pyssla under innan bf-dagen :)

Nu ska jag ta och plocka ur diskmaskinen och köra igång en maskin tvätt.






Fick den här gudomliga parfymen i morsdagpresent av mina grabbar :)

Utelördag

Runt 14-tiden klev jag upp efter några välbehövda timmar med sömn. Jobbnatten var helt okej, den flöt på bra :) Nu är det snart dags för mitt sista nattskift, känns både skönt men samtidigt lite tråkigt.

Idag har vi varit ute hela familjen och grejat. Jag har sprungit runt med handgräsklipparen medan grabbarna roade sig med åkisen. Albin är alldeles förtjust i att få ta på sig hörselkåpor och sätta sig med pappsen och fara runt :) Han skulle kunna åka hur länge som helst. Kan tänka mig att om ett par år lär lilleman tjata om han ska få köra traktorn.
Under alla timmar som vi har ute var det strålande solsken, härligt som bara den! Runt 17:30 gick vi in och jag tog en välförtjänt dusch medan Johan fixade käk. Nu myser grabbarna i sittpuffen och Albin ska snart nattas.

Hoppas ni har en härlig helg allesammans!

Regn, regn och lite mera regn

Fy vilket väder vi har idag. Trots att jag sovit bra under dagen så blir man så trött bara man ser regnet. Enligt SMHI ska det i alla fall vara uppehåll imorgon, men mulet och kallt. Vi har inte gjort nåt speciellt ikväll. Efter middagen åkte vi till mina föräldrar och hälsade på en stund. Nu håller vi på att natta Albin och för min del är det snart dags för nattjobb.

Blev ett väldigt intressant blogginlägg det här :) Ha en skön helg alla!

Sista jobbhelgen

Då var det dags för mina sista jobbpass på ett bra tag framöver. Jag har två nattpass att avverka därefter blir jag långledig :) Idag går vi in i v. 35 så nu är det bara 5 veckor kvar! Hittills har tiden gått otroligt snabbt och jag tror inte den kommer gå mycket mer långsamt framöver, inte när man har en liten duracellkanin på 15 månader hemma :)

Riktigt tråkigt väder har vi idag. Jag har duschat och sonen har badat så om en stund ska vi gå och sussa tillsammans ett par timmar, mysigt :) Nu under förmiddagen har jag förberett en Quinche lorraine paj (ost- och skinkpaj) som jag tänkte vi ska äta till middag idag.

Nu ids jag inte sitta här mer, återkommer kanske sen!

En vanlig torsdag

Egentligen har det inte hänt så mycket idag. Förmiddagen spenderade jag och Albin hos min mamma och när klockan började närma sig 11 (Albins sovtid) så åkte vi hemöver och lilleman placerades i vagnen ett par timmar. Själv satt jag uttråkad till en början men sedan satte jag igång och såg några avsnitt Greys anatomy. Jäklar vilken bra serie det är!

Nu har jag precis förberett dagens middag, nämligen stekt torsk och potatis. Efter middagen så lär den lilla familjen bege sig ut och pyssla. För min del blir det mest att jaga Albin och Johan kan greja på med sånt som behöver fixas. Vi ska bland annat vårstäda källaren så vi kan bära ner en massa ved dit inför kommande vinter.




Kvällsblogg

Oj så fort den här dagen gick. Jag och Albin fick som sagt besök av min barndomsvän Marina idag. Det var runt 1½år sedan vi sågs sist så det var väldigt kul att ses. Vi surrade en massa och tiden bara flög iväg.
Idag efter middagen fick vi besök av mina föräldrar och då fikade vi lite och gick sedan ut i solen (och blåsten tyvärr). Ikväll när Albin somnat för natten så gick jag och Johan ut och pysslade lite. Dessvärre blåste det värre än värst så vi blev knappt ute en timme.
Nu kikar vi på Anna Travis, efteråt blir det nog sängen. Hörs imorgon :)

Födelsedagskalas och veckohandling

Gårdagen spenderade jag och Albin inomhus. Han lekte med alla sina leksaker (gräsklipparen är en stor favorit just nu) och jag pysslade på med annat, bland annat lite städning. Efter middagen så åkte vi iväg för veckans mathandling och på kalas. Vi var hemma kring 20-tiden. Eftersom Albin brukar sova kring 19 så tänkte vi att det här blir en lätt match att få han i säng, jomentjena så fel vi hade! Han hade jättesvårt att varva ner och det tog närmare två timmar (!) innan han somnade, klockan var nästan 22. Imorse vid 05:30 var den lilla duracellkaninen igång igen. Det spelar ingen roll hur sent vi lägger honom så sover han aldrig efter 06, så inatt blir det en tidig kväll för unge herrn!

Idag ska jag träffa en kär barndomsvän som vanligtvis befinner sig i USA men är just nu i Sverige på besök. Det ska bli hur skoj som helst för det var väldans längesen vi sågs! Och ikväll står hemmapyssel på schemat. Vi har lite smått och gott som ska fixas. Jag håller på att måla en grind + måla över alla spikhuvuden på fönsterfodrena.

Nu ska jag göra i ordning välling till lilleman sedan göra lite frukost till mig själv. Uppdaterar kanske mer senare :)

Alltid är det nåt

Innan vår altan ens är i närheten av färdigbyggd så har jag kommit på att jag vill ha ett lusthus. Ju mer jag tänker på det desto mer vill jag ha ett! Det skulle vara hur mysigt som helst. Jag skulle vilja ha ett litet större lusthus som är inglasat. Det lär inte vara det lättaste att bygga, kanske kan man köpa färdigt? Hur som helst är jag SÅ sugen på att skaffa ett.









Trött

Känner mig så himla trött idag. Skulle behöva sova några timmar men det tycker inte Albin. Han var morgonpigg 05:15 i vanlig ordning. Det är bara att bita ihop! Måste nog börja lägga mig tidigare på kvällen men samtidigt vill man hinna med både det ena och det andra innan gör kväll. Igår var vi ute till ca 20.45 och pysslade och när vi kom in såg vi ett avsnitt Supernatural och vips var klockan över 22. Vi somnade väl runt 23-tiden, vilket motsvarar 6 timmar sömn. Det kanske inte låter särskilt lite men det skulle vara skönt att få sova 8 timmar någon natt :)


Idag måste jag dammsuga och torka golv. Sedan får vi se vad vi hittar på.

Målning och odlingsplaner

Regnet försvann och vi fick väldigt fint väder, speciellt mot kvällen. Så mathandlingen skippade vi och fortsatte greja ute istället. Som vanligt så satte jag igång och måla när Albin somnat. Imorgon sägs det däremot att det ska bli regn så vi tar handlingen då + att vi ska iväg på födelsedagskalas.

Idag kom min pappa med två pallkragar till oss som jag ska odla i. Jag har noll kunskap och erfarenhet av vare sig fröer eller växter så det ska bli spännande :) Jag tänkte i alla fall försöka så några olika salladssorter, gräslök och kanske morötter.

Blev en kort uppdatering för nu måste jag ta och sova. Lilla herrn i huset var pigg och alert redan vid 05:15 imorse!


Regnig veckostart

Då var det dags för en ny vecka igen. Jag har några lediga dagar framför mig innan jag gör mina sista arbetsnätter för det här året. Som vanligt är vädret uselt så fort jag blir ledig. Är ganska mätt på allt regnande nu. Dagarna blir så långa och tråkiga när de måste spenderas inomhus. Om det fortsätter att regna i eftermiddag/kväll så tror jag att vi gör ifrån oss veckans mathandling. Lika bra när det ändå regnar och inte går att pyssla ute.

Vi har i alla fall haft en fin helg och fått en del gjort. Johan har satt upp foder på alla fem fönster, det bara lite färg (dölja spikhuvud osv) och fix kvar innan de är helt klara. Nästa projekt blir altanen och vi får se om vi hinner börja nåt den här veckan, annars kör vi igång nästa vecka då jag har gått på min långledighet :)

Nu ska jag vika lite tvätt, sen får vi se vad vi hittar på. Ha en skön måndag!

Just nu på Stationsgränd

'

Ett kort inlägg

Blir bara en snabbis uppdatering idag. Min dag började med sovmorgon och sedan sov jag tillsammans med Albin under hans sovstund så nu är jag pigg och alert inför den kommande arbetsnatten :) Medan vi sov så fortsatte Johan med att sätta upp fönsterbleck och foder på våra nyinsatta fönster, tre av fem fönster är färdiga :)


Nu är vi nyligen hemkommen från födelsedagsfirande i Ljustorp. Det är snart dags att börja med middagen och sedan är det nattning av Albin och nattjobb som väntar. Det här dagen har gått väldigt fort med andra ord! Imorgon lär jag sova framåt lunchtid och sedan får vi se vad vi hittar på för pyssel. Vi har en ganska gedigen lista på saker som ska fixas här hemma så sysslolösa blir vi inte :)

Nu ska jag ta och grilla hamburgare till middag!

Biofredag

Nu är vi hemkommen från bion. Mina föräldrar har passat en sovande Albin under tiden. Han somnade kring 18:30 och då drog vi iväg till bion och kom hem nu strax efter 21 och goproppen har sovit hela tiden :) Filmen visades i 3D och jag blev riktigt imponerad! Jag tyckte det var häftigt som bara den och blev inte störd av glasögonen direkt. Nån gång ibland kunde jag känna att de tryckte över näsan men då var det bara att flytta dem lite. Kommer absolut att välja 3D bio framöver om det finns att välja :) Det är suveränt att vi har en fräsch biograf med tillgång till 3D här på byn!

När Johan kom hem idag hade han med sig en massa trädgårdsplattor som vi köpt begagnat. De är inte världens finaste kan jag tycka men de var i riktigt fint skick och superbilliga! Längtar tills de är på plats!! :)

Vi hann även klippa större delen av tomten idag. Det som är kvar måste tas med den vanliga gräsklipparen och med trimmer, det som är jobbigast ;) Hoppas vi får det gjort imorgon. Förutom en massa hemmapyssel så är det dags för en enkel jobbnatt för min del imorgon. Har bara tre nattpass kvar nu, känns väldigt skönt för nu börjar jag bli lite smått otymplig med magen :)

Nu ska jag greja lite grann innan sängen väntar. Hoppas ni haft en lika underbar dag som vi har!



Gillar alla tidigare piratfilmer och även denna! :)




Såhär ser trädgårdsplattorna ut





Härliga fredag!

Albin har återigen sovit hela natten i sitt rum, vår duktiga kille! Han sov från 19:20 till 05:20, då fick han komma över till oss och sov en timme till :)

Strålande solsken har vi idag, helgen kan inte börja bättre! Jag har fått lite gjort under förmiddagen, bland annat förberett en bacon- och vitlökspaj till kvällens middag. Nu behöver den bara gräddas så är middagen färdig :)
Ikväll står bio på schemat, såg visst att den visas i 3D så det ska bli spännande och se hur det är. Har hört både positivt och negativt om det.

Igår fortsatte målandet av nya foder, nu ska dessa målas två gånger till. Ganska så tråkig målning, men det måste göras så det blir klart nån gång.
Nu ska vi snart gå ut i solen och njuta. Vid 11 tänkte jag lägga Albin för sin förmiddagssovning och själv sätter jag mig nog en stund i solen :) Närmare lunchtid tänkte vi traska neröver till Michaela och grabbarna och hälsa på!

Uppdaterar kanske en sväng ikväll. Ha en underbar fredag!

Torsdag

Nu ligger min lilla juvel och sover i vagnen på altanen. Han har de senaste två veckorna bara behövt sova 1 gång på dagen, vilket har varit superskönt. Kruxet är att han sover över lunchen, alltså från 10:30 till 12:30. Det blir för tidigt att ge honom lunch innan hans sovning så det blir att han äter en sen lunch vid 13-tiden.


Inatt sov han hela natten i sitt rum, från strax före 19 till 05:30 imorse. Då fick kan komma till vår säng men den lilla duracellkaninen somnade inte om så det var bara för oss att stiga upp :) Känns så skönt att övergången till eget rum gått så himla smidigt! Han sover till och med bättre där än inne hos oss. Håller tummarna för att de håller i sig och inte är nåt tillfälligt.

Idag har vi varit och hälsat på ett par timmar hos min mamma. Sedan när vi kom hem hade Albin somnat i bilen, så jag lyfte över honom i vagnen och själv gick jag och krattade en timme. Äntligen är tomten färdigkrattad! Igårkväll tömte vi säkert 8-9 skottkärror med löv/gräs. Om det inte regnar nånting mer så hoppas vi på att hinna klippa gräset imorgon innan vi ska iväg på bio.

Inne- och utelek

Direkt från sängen, ni ser ju vilken mysig frilla jag har ;)





Kikar på nya favoritprogrammet, Drömmarnas trädgård





Full fart



Fort går det :)




Roligt att plocka sten..



och lika kul att stoppa i munnen!












Tar igen sig lite








Hamlet i skuggan och Donna i solen som vanligt :)




Sparkar boll
















I helgen måste vi klippa gräset, på lägdan har det blivit skitlångt!



Mitt lilla jordgubbsland :)



Abbelito in action!




Äntligen solsken

Idag gäller det att ta tillvara på solen för imorgon pratas det om regn igen :( Igår blev det inte så mycket gjort egentligen. Jag målade färdigt träbänken och några fönsterfoder. Sedan när Albin lagt sig såg vi en film.

Inatt sov Albin sin tredje natt i det egna rummet men hade en vaken stund mellan 1-03:30 av någon underlig anledning. Vi provade med att lägga honom med oss men ändå så tog det flera timmar för honom att somna. Han sov iaf något längre idag, till 06:30, antagligen för att han varit vaken inatt.

Nu ska jag hoppa i duschen sedan tror jag att vi går ut en stund och njuter av solen :) Senare idag kommer sotaren hit så vi måste hålla oss hemma tråkigt nog.


Denna såg vi, en rätt så dålig film

Tips för regniga dagar

När det är tråkigt väder ute brukar jag kika på tv-serier för att fördriva tiden. Idag har jag sett nyaste DHW avsnittet och lite greys anatomy. På cucirca.com och ch131.com kan man se en massa serier online. Nackdelen med första sidan är att man bara kan se 72 minuter, sedan måste man vänta 30 min och kan sedan återigen se nya 72 minuter. Länk nummer två brukar jag inte kika på så ofta, så jag minns inte om det är nåt liknande där.

Sommardoft

Denna doftar så himla gott! Riktigt sommarfräsch!

Grå tisdag

Grått och trist även idag. Det är tur att jag har min lilla färgklick här hemma som livar upp :) Idag har vi inga direkta planer, en inomhusdag lär det bli så länge det regnar.

Albin sov hela natten i sitt rum inatt. Han somnade kring 18:45 igår och sov till 05:30, med undantag för en liten vaken stund vid 22:30. Vi misstänkte att han var hungrig eftersom han inte ätit nån välling vid läggdags, så efter en flaska somnade han om :)

Igår efter middagen så gick jag ut för att måla ett andra lager på några fönsterfoder och på träbänken. Under tiden hade Johan och Albin lite far och son tid :) Om det är uppehåll ikväll så hoppas jag att tredje och sista strykningen blir av.



Superdålig film som vi såg igår!

Veckostart

Mulet, grått och lite regn även idag. Man kanske skulle ta en dag på Birsta? Vädret är passande om inte annat. Fast vi ska in hela familjen en annan dag i veckan och köpa några saker till Albins rum, kanske är bättre att spara slantarna till dess :)

Nån dag den här veckan ska jag och Johan gå på bio. Vi tänkte se nyaste Pirates-filmen. Det kommer bli mysigt! :)

Albin premiärsov i sitt rum i natt. Det gick ganska så bra. Han sov mellan 18:30 och 02:00 i sin säng och mellan 02 och 05 sov han med oss. Helt okej för att vara första natten tycker jag :)


Kalas, ESC 2011 & städsöndag

Igår var vi på fröken Jolies 1-årskalas i Ljustorp. Blev en massa bilder tagna, mest på barnen såklart :)
Jolie öppnar paket från oss och Hilding hjälper till :)


Födelsedagsbarnet



Albin och Hilding



Väldigt poppis leksak bland barnen :)




Barnen utforskar



Albin och höggravida jag



Goda tårtor, bullar och kakor bjöds det på!



Albin, Katta och Jolie



Lördagskvällen spenderade vi hos min storebror och hans familj. Vi åt thaitmat, käkade glass till efterätt och såg ESC tillsammans :) En väldigt trevlig kväll hade vi!


Bild från kvällen, lånad av Michaela


Dagen idag har mest inneburit en massa tvätt och städande. Tråkigt väder = tråkiga sysslor :)

Bara inredningen kvar









Nu ska vi bara inhandla lite inredning till grabben sedan är vi nöjda!
På torsdag kommer elektrikern och fixar det sista med elen. Sedan har vi ett fönster kvar att byta som kommer att bytas när vi får de andra fönsterna utbytt av Banverket. Plus att dörren ska få några lager vit färg på sig :)

Tre töser

Tre små töser tror jag att det är :)

Fredagen i stora drag

Vår fredag blev inte direkt som planerat. Vädret var skit så det blev ingen målning gjord. Istället blev kvällen väldigt lugn och vi avslutade med en riktigt bra film, The way back.
Under filmens gång blev vi några familjemedlemmar rikare, nämligen tre kattungar :) Ska kika lite senare vad det blev för sort, färgerna är i alla fall två grå och en tigerrandig svartgrå.


Vädret är sämst idag med. Det regnar och vädergudarna verkar inte ha några andra planer för dagen. Det blir alltså ingen målning idag heller. Nästa sak är att påbörja altanen men vädret är inte så passande till det heller. Men jag är inte förvånad för så fort jag har en ledig helg är vädret skit. Nästa helg jobbar jag, då blir det solsken kan jag lova!


Idag ska vi iväg på 1 årskalas i Ljustorp, det blir skoj! Kvällen ska vi spendera hos min bror och hans familj.




Inomhusdag

Riktigt tråkigt väder är vad vi har idag och som det ser ut ska det fortsätta regna hela helgen. Jag har slötittat på Greys anatomy hela dagen och Albin har haft inventering i både kök och vardagsrum under tiden ;)
Vädret har gjort att jag tappat all motivation. Tur jag förberedde dagens middag igår för jag har noll lust till någon matlagning. Allra helst skulle jag vilja krypa ner under täcket och bara sova bort allt regn.
Det här inlägget blev så deppigt så jag tror jag inte skriver mer :)

Återkommer kanske ikväll!

Produktiv torsdag

Ikväll har vi grejat och donat en massa känns det som. När middagen var intagen så fortsatte Johan lite i Albins rum och satte upp en mörkläggningsrullgardin. Jag började göra i ordning en smarrig kall tonfisk- och räkpaj som jag tänkte vi ska äta imorgon, inleda helgen med lyxmiddag ;)
Efter att vi lagt Albin för natten så begav vi oss ut och jag satte igång och måla en träbänk och ett par fönsterfoder. Johan började gräva en djup fåra i marken för att gräva ner nån kabel vi haft hängandes i luften på tok för länge :)
Nu har jag pysslat med några hushållssysslor och Johan är fortfarande ute. Vi hade tänkt se en film ikväll men jag tror vi skippar det, är på tok för trött.

Nu ska jag ta ut hundarna en sista sväng. God natt!

Helgen närmar sig

Nu är det nästan helg, ska bli SÅ underbart! :) Vi hann med lite smått och gott igårkväll (bla måla färdigt friggeboden, måla några foder till huset, pyssla lite i Abbes rum). I helgen väntar desto mer pyssel. Idag ska vi möblera färdigt och städa ur Albins rum så han ska få premiärsova när fredagnatt. Förhoppningsvis hinner vi måla ytterligare några fönsterfoder. Bäst av allt ikväll är att vi ska grilla pepparbiff, vare sig det kommer regna eller inte! :)

Jag och Albin har varit en sväng hos min mamma och hälsat på. Nu sover den virvelvinden i vagnen ute och lär väl vakna vilken sekund som helst. Då är det dags för lunch och sedan tror jag att vi beger oss till Michaela och hennes grabbar och hälsar på :)

Nu ska jag hänga tvätt och sedan plocka ut en färdiggräddad banankaka ur ugnen.
Ha en härlig torsdag alla!



Risk för åska

Vädret ser inte lovande ut och enligt både smhi och yr.no så ska det vara regn och/eller mulet i minst 10 dagar framåt. Varför kan det inte bara få vara fint i några veckor?  Istället får man 2-3 dagar (maximalt) med sol och sedan kompenserar vädergudarna upp det med 2-3 veckor dåligt väder. Usch så bitter jag låter, men rätta mig gärna om jag har fel.
Idag står i alla fall ett besök hos barnmorskan på schemat. Nu kom världens åsksmäll så nu åker datorn av.
Hörs kanske sen.

Mathandling och lite shoppingfynd

Idag hade vi tänkt att måla sista strykningen på friggeboden när Johan slutade jobbet men ganska snart upptäckte vi att färgen var slut. Så då bestämde vi oss för att åka och köpa mer färg och samtidigt göra ifrån oss veckans mathandling. Förutom handlingen av färg och mat så gjorde jag två fina fynd, ett par ballerinaskor för 79kr och mini ugnsformar för 9kr st (har velat ha såna länge men de brukar kosta runt 20-25kr styck).




Tidigare idag så var jag och Albin och hälsade på min svägerska och hennes två grabbar. Vi spenderade några timmar ute i solen med kaffe och glass och grabbarna lekte på gräsmattan. Imorgon ska jag till MVC och sedan på eftermiddagen när Johan kommit hem från arbetet ska vi måla friggeboden och börja möblera Albins rum.
Nu ska jag snart ta och krypa ner under täcket, om 7 timmar vaknar sonen...

Mjukglasspremiär och utelek


May 2011 Playlist

Jennifer Lopez - I'm Into You (feat. Lil Wayne)
Alexandra Stan - Mr. Saxobeat
Swingfly - Me and my drum
Shakira ft. Pitbull - Rabiosa
Mohombi feat. Nicole  Scherzinger - Coconut Tree
Kanye West - All of the Lights (feat. Drake & Rihanna)
Eric Amarillo - Om Sanningen Ska Fram
Chipmunk Feat Keri Hilson - In The Air
David Guetta Feat Rihanna - Who's That Chick
Pitbull Feat Ne-Yo, Afrojack & Nayer -  Give Me Everything
Rihanna Feat Drake - What's My Name
Nicki Minaj - Girls Fall Like Dominoes (Explicit Edit)
Dr Dre Feat Eminem & Skylar Grey - I Need a Doctor
Britney Spears - Till The World Ends
Jessie J Feat B.o.B - Price Tag
Lady Gaga - Judas
Snoop Dog feat David Guetta - Sweat
The Black Eyes Peas - Just Can't Get Enough
Katy Perry Feat Kanye West - E.T.
Veronica Maggio - Jag Kommer
Don Omar feat Lucenzo - Danza Kuduro
Jennifer Lopez Feat Pitbull - On The Floor

Abbes favvolåt


1-årskalas och avslutad jobbhelg

Nu är min arbetshelg över för den här gången. Lördagsnatten blev betydligt lugnare men vi hade något att pyssla med hela natten så den fortlöpte rätt snabbt ändå :) Nu är jag ledig kommande helg och helgen därpå är det dags för jobb igen.


Idag har vi varit på kalas hos fina vänner och firat deras son som fyller 1 år. Gott fika, finfint väder och härligt sällskap, kunde inte bli bättre :) Vi var där några timmar kring lunchtid och resten av dagen har vi spenderat utomhus i solen. Johan har byggt en grind och jag har jagat Albin ;)



Födelsedagsbarnet Hilding

Presentöppning

Mycket barn :)
Viking
Elias
Bus och lek
Albin undersöker den turkiska åsnan :)
Jolie och Albin
Viking, Jolie & Albin

Kaotisk natt

Natten var inte speciellt lugn. Smockfyllt på akuten mest hela natten och många inläggningar för vår del. Avdelningen var fylld innan ens halva natten var gjord. Natten gick fort som tusan, det var väl de enda positiva.
Man får hoppas att kommande natt blir lugnare.

Nu ska jag mysa med mina grabbar några timmar innan det är dags att bege sig igen!
Ha en härlig helg ni andra!

Universums vackraste grabb


Tråkväder

Fy vilket trist väder det är idag, mulet och regn. Dom har ju lovat finväder hela helgen men nu ser inte prognosen lika lovande, solen ska titta fram på lördag iaf! Jag längtar så otroligt efter sol och värme och hade jag inte varit gravid nu så hade jag bokat en sistaminuten till hela familjen på studs!

På renoveringsfronten så är det bara taklisterna som är kvar att fixa sedan är det KLART! :) Efter Albins rum tror jag Johan tänkte köra igång med altanbygget, min duktiga sambo!


Jag har alldeles nyss tagit ut 1,5 kg rostbiff ur ugnen, nu ska den få stå och svalna och gotta till sig :)

Btw, idag går vi in i v. 32, tjohoo!


När det regnar ute så myser sonen framför teven och mamman sitter vid datorn ;)



Välkommen jobbhelg

Idag startar min tredje sista arbetshelg. Känns helt okej att jobba, och dessutom har jag bara två nätter :) Jag hoppas att det blir behagliga jobbnätter och inte allt för mycket slit.

Nu tror jag att jag ska stoppa ner lilleman i badet. Han har precis ätit en limpmacka själv och hela han är full i smör :) Uppdaterar kanske mer sen!

Tandtroll

Var som sagt till Folktandvården idag och naturligtvis hade tandtrollen hittat till en av mina visdomständer. Ett minimalt hål, men ändå såpass att jag bör laga det. Så efter att jag betalat 735kr för undersökning och rengöring av tänderna så fick jag en ny tid för lagning om några veckor. Den notan skulle gå på ca 800-900kr.
Jag är visserligen inte chockad över att jag hade ett hål i tanden, för när Albin föddes blev jag sämre att sköta mina tänder. I säkert ett halvår slarvade jag med tänderna och jag vet egentligen inte varför men jag kom på mig själv rätt vad de var och sedan dess har jag skött dem ganska så bra.
Tandsköterskan tyckte i alla fall att jag hade fina tänder, ett friskt tandkött och god tandhälsa. Hålet jag hade sa hon var ofrånkomligt eftersom jag har en tunn kanal i min visdomstand (hon såg på tidigare röntgenbilder) där bakterier krypit ner och jag har inte en chans att nå dem. Sedan hade jag som vanligt tandsten på baksidan av framtänderna i underkäken, vilket beror på en fastklistrad järnsträng sedan tandställningen. Det är nästan omöjligt att hålla det rent.
Hon frågade mig om jag ville ha bedövning inför lagningen och jag blev som ett frågetecken. Jag har bara lagat nån enstaka tand tidigare och det var väldigt längesen. Men hon tittade i min tandjournal och sist jag lagade en tand så hade jag ingen bedövning och hon trodde inte att jag skulle behöva någon den här gången heller. Så så blir det, och jag hoppas jag överlever! :)







Rekommenderar den här tandkrämen! Jag brukar köpa den 1-2 ggr per år hos tandläkaren.
Den smakar riktigt bra och gör tänderna markant vitare!






Chokladnytt

Jag tror att den här kan bli en riktig höjdare!
Jag gillade marabou kokos jättemycket och tror denna är snarlik :)




Två andra vårnyheter från marabou


Tandläkartid

Nu sover den lilla virvelvinden lugnt i vagnen. Vi kom hem från min mamma för en liten stund sedan. Vi har varit där någon timme och hälsat på och fixat en grej. Nu sitter jag som en zombie här framför datorn och jag tror inte ens att kaffe hjälper mot den här tröttheten.

Efter lunch idag ska jag till tandläkaren och det är på tiden må jag säga. Det var riktigt längesen jag gjorde nån kontroll, innan Albin föddes, kanske till och med innan jag var gravid med honom. Det blev så när folktandvården flyttade från Söråker, sedan dess har jag inte fått någon kallelse av nån anledning. Så när Albin var på sitt första tandläkarbesök så passade jag på att boka en tid till mig själv. Annars brukar jag gå vartannat år ungefär.

I övrigt tror jag inte det händer så mycket mer idag. När Johan kommer hem ska han fortsätta sätta upp lister och förhoppningsvis är det klart den här veckan.

Varför?

Hur kan vår son vara så sjukt morgonpigg som? Det är mer regel än undantag att han vaknar före 6-tiden. Tre mornar den här veckan har han vaknat före 5. Han sover inte speciellt mycket på dagarna heller så det kan inte ha någonting med det att göra. Jag är mer än nöjd bara han sover till 6, mer kräver jag inte.

Klätterapa

Allt ska testas :)

Gott & blandat

Här är lite blandade serier som vi brukar kika på :)

Fönster färdigt

Nu har jag målat sista svängen och här är resultatet, själv är jag toknöjd! :)



En söt tavla till Abbe







Morgonblogg

Måndagen fortsatte i samma sega anda nästan hela dagen. Jag och Albin spenderade hela gårdagen inomhus, förutom någon halvtimme på eftermiddagen. På kvällen satte Johan upp fönsterfoder och jag målade fönsterbrädan en andra sväng. Därefter duschade jag båda hundarna och sedan hoppade jag själv in i duschen. När klockan närmade sig 21 slog vi på en film, Elephant white. Den var väldigt bra tycker jag!


Idag har vi inga planer för dagen. Vädret är lika trist som igår, om inte sämre.
Nu ska jag göra i ordning välling till min morgonpigge son :)



2495kr

Albin har för några månader sedan börjat visat mindre intresse för tecknade barnprogram. Numera ser han hellre program där det är verkliga personer med. Då och då visas Astrid Lindgrens filmer på TVn och Albin blir lika fascinerad varje gång han ser de :) Jag blir mer och mer sugen att investera i Astrid Lindgrens kappsäck med 23 av hennes klassiska filmer. Men det är priset då..



Seg måndagsstart

Usch så seg jag känner mig idag men jag vet inte riktigt varför. Vill ha vackert väder så man kan vara ute och njuta. Känner att jag skulle behöva sol och värme. Istället är det småkallt, blåst och allmänt mulet. Nyss snöade det också.
Jag ska snart förbereda Albins lunch och vad vi hittar på sedan vet jag inte. Kanske se en film?

Igår målade vi klart alla lister till Albins rum och hann måla fönsterbrädan en gång. Om listerna är ordentligt torr när Johan kommit hem ikväll så gissar jag på att vi börjar sätta upp dem :)


Igår såg vi senaste Scream, men jag tyckte inte att den var så bra som jag hört!

Välkommen maj

Helgen lider mot sitt slut och som vanligt svischar de bara förbi. Idag ska vi åka en snabbis till Birsta och när vi kommer hem ska vi måla lister utomhus om vädret tillåter. Hoppas på massa sol så även jag får lite färg på mig ;)


Igår såg vi en rätt så scary film, Insidious.


RSS 2.0