Vitrinskåp

Nu är matrummet snart redo att inredas, bara golvet kvar. Vi har ett vitt träbord från IKEA med plats för sex personer som ska stå därinne tillsammans med rejäla pinnstolar. En takkrona ska få lysa upp rummet och jag kan nästan med säkerhet säga att det blir kristallkronan Empire från Ellos. Det som saknas är ett vitrinskåp, av större modell. Det finns sjukt fina nya skåp att köpa här och var, men de är ju så himla dyra. Ska kika runt och se om det kanske finns något begagnat som är lite billigare.

Här är några snygga vitrinskåp som jag skulle kunna tänka mig, men då kostar de mellan 5000-10 000 kronor..

Takkronan från Ellos

Spontan middagsbjudning och 2 års kalas

Igår eftermiddag så ringde min bror och undrade om vi ville komma över på middag hos dem. Det kunde inte komma lägligare för en kort stund före så hade vi bestämt oss för att äta thaimaten som finns på byn, men de visade sig ha vinterstängt. Vi packade med oss lite saker och åkte ner med barnen. Vi blev bjudna på hasselbackspotatis, fläskfilé och sallad. Dubbla efterrätter i form av cupcakes och maräng/glasstårta :) Riktigt gott var det och trevligt umgänge! Det var väldigt längesen som jag och Johan tog det lugnt en kväll så det var skönt att bara få vara och ha trevligt. Vi var sex vuxna och fem barn som spenderade kvällen tillsammans :) Kikade lite på melodifestivalen gjorde vi också.

Idag har det varit kalas nästan hela dagen. Älsklingsgrabben fyller två år idag och det firades med två kalas :) Först kom alla vänner på kalas kring 14-tiden. Efter 17-tiden kom släkten på besök :) Jag bjöd på smörgåstårta, gräddtårta och olika fikabröd. Albin fick otroligt fina presenter och det märktes på honom att han blev väldigt nöjd med allting.

Nu blir det sängen för vår del. Ny vecka imorgon med både fönsterbyte och golvläggning :)

Några bilder från idag

Flitig fredag

Idag har vi varit på Birsta och bland annat handlat inför helgens kalas. Vi hade även turen att träffa min storasyster som varit utomlands nära en månads tid. Så himla skönt att ha henne hemma.

Nu ikväll har vi fortsatt med matrummet, taklister och dörrfoder är på plats. Nu är det golv + golvsockel och strömmen ska kopplas på sen är det KLART! :)


Johan fann jättetjusiga taklister på en brädgård här i närheten :)

Lite mer tid, tack!

Åhh jag blir lite smått galen på att tiden går så fort. Man hinner ju ingenting!! Det är så mycket jag vill göra på dagarna och varje kväll konstateras det att dygnet har för få timmar. Idag/ikväll har vi massor att göra. Taklist och dörrfoder ska sättas upp. Huset ska städas både uppe och nere. Mathandling. Baka. Bära in ved.. Ja listan kan egentligen göras hur lång som helst!


Och nu undrar ni kanske hur jag har tid att sitta här? :) Det har jag inte egentligen, men Tovatösen är mammig idag och vill bara vara i knä/famn så jag kan ändå inte göra nåt från "listan". Albin sover ute i vagnen och när han vaknat åker vi till Birsta så mathandlingen kan stökas undan :)



En sjuk liten tös

Hela förmiddagen har bestått av promenader. Först till förskolan, sedan till apoteket och affären och sedan ner till mamma och sen hem igen. Vädret är underbart så jag klagar inte. Skulle däremot inte tacka nej till ett par extra timmar sömn. Tovatösen är förkyld med hög feber så natten har inte varit den bästa. Hoppas hon hinner tillfriskna till på söndag då vi ska ha kalas.

Igårkväll var jag på styrketräning i Västansjö. Träningspasset var lika roligt och givande som sist. Önskar nästan att det var två såna pass i veckan :) Nu är det snart dags att röra sig mot dagis för att hämta hem älsklingsgrabben. Det är så otroligt härligt ute och skymtade till och med en fjäril ute tidigare. Våren är nära nu :)

Ha en underbar dag i solen gott folk!

Måndagens sysslor

Jag tog en promenad ner till mamma under förmiddagen. Vädret var så himla härligt och solen värmde gott :) När vi kom hem därifrån fick Albin och Tova sova vidare på altanen. Albin har varit pigg idag så troligtvis kan han gå på dagis imorgon. Ikväll har jag bakat inför söndagens kalas och vi har även satt upp lite mera lister. Nu är det taklist, dörrfoder och golvlist kvar. Både målning och uppsättning. Det skulle vara skoj att få upp så mycket som möjligt innan söndag :)


Här är ett smakprov hur det blir :)

Tråkigt avslut på helgen

När Albin kom hem igår tyckte jag att han lät lite hes på rösten och såg småhängig ut. Senare på kvällen bekräftades mina misstankar och han hade 39,5 i temp. Han fick alvedon och somnade kring 19-snåret. Vaknade imorse kl 6 och var feberfri. Han ser piggare ut och är på glatt humör. Hoppas det bara var något tillfälligt :)
Tova sover fortfarande sedan 19 igår. Har på känn att hon vaknar snart så jag ska dricka upp mitt kaffe nu :)


Det blir en krya på dag idag, inget kyrkis med andra ord. Vädret är tipptopp så lite utevistelse är ett måste :)


Albin rockar loss till Mora träsk och lillsyrran är åskådare :)

En härlig helg snart slut

Men ååh vad snabbt dagarna går, alldeles för snabbt! Har inte bloggat något sedan i torsdag, har knappt suttit framför datorn. I fredags kom Johan hem sent från jobbet så det blev ingen riktig middag för oss vuxna. Kvällen spenderades i matrummet och jag målade och Johan röjde undan grejer. Lördagen började lugnt. Vi grejade i matrummet och var ute med barnen (skottade, åkte snöskoter). Eftersom båda barnen skulle sova borta lördagnatt så passade vi på att packa en massa saker under deras middagsvila. Vid 15/16-tiden släppte vi av Albin hos mina föräldrar och begav oss mot Indal där Tova skulle spendera natten. Det gick toppenbra för båda barnen att sova borta. Albin har ju sovit borta många gånger förut så det visste vi skulle gå bra men det var första gången för Tovatösen. Hon skötte sig utomordentligt, fast det var nog barnvakternas (syrran o hennes kille) förtjänst också :) Vi vuxna spenderade vår kväll tillsammans med goa vänner i Västansjölokalen där det var Pubafton. Buffé, underhållning och dans stod på schemat :) Det var riktigt mycket folk där och det va roligt och träffa gamla bekanta.

Idag mekar Johan med sharanen. Vi besiktade den förra veckan och båda fjädrarna bak var dåliga och måste bytas. Jag umgås med barnen och ikväll är vi bortbjudna på middag :)

Redan torsdag

Hela onsdagen svischade förbi. När vi lämnat Albin på förskolan så åkte vi vidare mot Drakborgen. Där mötte vi upp en arberskamrat och hennes dotter som är jämngammal med Tova. Vi har pratat om att ses nu när båda är mammalediga och igår blev det av, bättre sent än aldrig :)
När vi kom hem så fick Tova sova en stund i vagnen innan det var dags för att hämta dagisgrabben.





Igårkväll så åkte jag och brorsans tjej iväg på en timmas gympa/styrketräning som hålls på byn. Det var första gången för oss båda och träningen var riktigt bra. Så nu är kommande onsdagkvällar bokade :) Priset var inte fy skam det heller, ynka tio kronor per pass!






Resten av kvällen spenderades för ovanligheten skull i soffan. Ikväll ska vi komma igång med rummet igen :)

Ett hem av Carl Larsson

Blomsterfönstret


Lathörnet


Köket




Mammas och småflickornas rum



Skamvrån



Namnsdag på härbret




När barnen har gått och lagt sig



(Bilderna är hämtade från Wikipedia)

Tova 7 månader

Tösen blev 7 månader i söndags :)

Bygget fortsätter

Nu när tapetseringen är klar så fortsätter vi med att bygga höga socklar.
Det kommer bli riktigt tjusigt när det är färdigt :)



Fullspäckad helg

Vi har haft en riktigt bra helg med en massa skoj saker. I fredags var vi på Mora träsk med Albin. Det var en rolig spelning och Albin satt som ett ljus under hela föreställningen :) Under tiden var Tova hos mormor och morfar. När vi kom hem och barnen lagt sig så fortsatte vi med tapetseringen.

lördagsmorgnen åkte vi till lillasyster i Indal. Vi spenderade förmiddagen hos dem och Albin var lika tokig i deras grandisar som vanligt :) På lördagseftermiddagen var det dubbelkalas på schemat. Min storebror och hans yngasta son fyller år i helgen så de hade slagit ihop kalasen. Vi blev bjudna på mat och tårta och de två större kusinerna (Albin och Milian) gjorde de de är bäst på, busade :) Igår kväll när vi kom hem och barnen somnat så körde vi på det sista med tapetseringen och gjorde klart den fjärde väggen, så nu äntligen är det färdigt! Det blev hur fint som helst :)

Idag är det strålande väder ute och vi har tagit en långprommis på byn. Albin har varit ett par timmar hos mormor och morfar och åkt snowracer. Nu ligger han avdomnad i vagnen och när han vaknat ska vi iväg på ett 4årskalas.

Hoppas ni haft en lika bra helg som vi har!

Onsdagförmiddag

Idag startade vi dagen med en promenad tur och retur till förskolan. Vi lämnade av Albin som sedan vinkade glatt genom fönstret. När vi kom hem så sov Tova vidare i vagnen och jag laddade upp lite ved i källaren. Är bekvämt att ha veden nära när man ska elda. När jag kom in så körde jag ett varv med dammsugaren och skurmoppen med Efter tio i bakgrunden. Funderade ett tag om jag skulle städa övervåningen också, men det blev inte så. Tänkte att fönsterkillarna kanske kommer snart och då lär det blir en hel del skräp, för inte ska man städa i onödan :))

Vet inte riktigt vart tiden tog vägen efter städningen.. Jag har suttit och planerat litegrann. Vi har ju en blivande 2-åring i huset och han ska ha kalas om ca 2 veckor :) Hann även med lite nätshopping idag, ni får se i ett senare inlägg vad jag köpt :)

För en stund sedan så förberedde jag dagens middag lite smått. Det blir köttfärslimpa med morot och rödlök, gott som bara den :) Snart är det dags att hämta hem sonen. Nu ska jag hämta posten som kommit, hejsvejs!

Februari = nya fönster

Såå jag längtar!! Jag bara väntar på att vi ska få ett telefonsamtal som säger att nu är det dags. Ska bli otroligt skönt att få bort gammfönstrena som är så otät att gardinerna lyfter från väggen då det blåser ute (jo, det är sant :))



komsi komsi..

Här går det undan!

Såhär ser tapeten ut som vi valde, supertjusig tycker jag :)
Blev väldigt nöjd med sängen också :)

Tovas utveckling

Nu är tösen snart 7 månader. Hon har sen ett par veckor tillbaka lärt sig säga mamma. Nu säger hon även pappa :) Men det mamma säger hon flera gånger om dagen.

Hon kan sitta upp själv, men det finns en liten risk att hon tippar så jag brukar lägga kuddar omkring om hon sitter på golvet själv. När hon ligger på mage så förflyttar/vänder hon sig runt, åt båda hållen men har inte fått till det där med att åla framåt eller bakåt :) Hon gör små försök till att dra upp knäna emellanåt. Albin var runt 7½ månad när han tog sina första krypsteg :)

Inga tänder syns till och är hon som Albin så kommer det dröja ett bra tag till. Hon har även satt sig själv upp i vagnen och spjälsängen men inte på golvet än. När det kommer till mat så varvar hon mellan välling, gröt och burkmat. Välling till morgon och kväll och gröt till frukost och kvällsmål och mat får hon därimellan :)

Säger vi ordet lampa så tittar hon upp i taket på lampan och klappa händerna kan vår lilla tös också göra :)


Vackra flicka

För tidiga mornar

Som vanligt vaknade Albin tidigt idag. Igår var klockan 4, idag sov han till 5. Tråkigt nog fick vi igår skippa kyrkis och istället gick vi ut i det milda vädret och insupade friskluft. Har varit brist på den varan under helgen. Albin somnade ganska omgående i vagnen, han var så himla trött lillstackarn. Han fick sova närmare två timmar utomhus innan jag väckte upp honom. Tova sov en kortare stund och fick sedan gå in och sätta sig i hoppgungan. Jäklar vad hon studsade :) Hon hade skitskoj och efter en timmes hoppande så slocknade hon i sin säng.


I förrgår provsatt vi två våder tapet och det blev jättefint. Tapeten passade super och igår gjorde vi klart resten av väggen. Nu är det tre väggar kvar att tapetsera. Sedan är det bara lister och golv kvar plus att elen ska kopplas in. Vi hann färdigt med både sängen och taket i söndags.


Såg att det var zumba ikväll på byn och jag är lite i valet och kvalet om jag ska gå eller inte. Det skulle vara skitskoj, för de var riktigt längesen nu. Men om jag går då hinner vi inte tapetsera något ikväll och det vill jag ju också. Det skulle vara så skönt att ha matrummet färdigt tills Albins tvåårsdag. Och vi har hela helgen fullspäckad med massa så jag misstänker att vi inte hinner med så mycket av renoveringen. Jag ska fundera under dagen och se hur jag känner närmare kvällen :)

Ha en bra tisdag gott folk!

Fredag, lördag & söndag

Hela helgen har det varit riktigt kallt ute så vi har spenderat den mesta tiden inomhus. I fredags slipade jag klart sängen och vi spacklade rummet för sista gången. Hela kvällen ägnades åt renovering och när klockan närmade sig 23 så gick vi och la oss. Igår åkte vi till Birsta på förmiddagen och handlade sånt som fattades till renoveringen. När vi kom hem var det dags för barnen att sova. Vi fortsatte och greja lite smått i rummet och när klockan närmade sig middagstid så åkte vi till Folkets hus på byn. Där mötte vi upp våra vänner från Västansjö och åt tacobuffé tillsammans. Albin och Elias hade väldigt skoj, de busade och lekte omvartannat :)
Idag har vi som mål att få klart taket i matrummet och jag hoppas hinna måla färdigt växasängen. Ikväll är det som vanligt innebandy :)



Fina tapeter

Såg att XL bygg har kampanj på Boråstapeter. Jag gillar kollektionerna Karlslund och Falsterbo väldigt mycket. De innehåller båda reproduktioner av gamla tapeter mellan 1700- och 1950-talet. Samt att det är non-woven :)


Den här från Karlslund är väldigt fin :)

Några rader om senaste dagarna

Jag har inte haft nån tid över för bloggning. Vi renoverar för fullt i matrummet och när vi inte renoverar så är vi med barnen. Igår slipade vi hela kvällen. Jag började med att slipa växasängen. Det tog runt en timme och slipa en av delarna. När barnen hade lagt sig för natten så slipade vi rummets alla fyra väggar. Det behövs spacklas lite till så det ska vi försöka göra ikväll och jag hoppas även jag hinner slipa andra delen på växasängen.

I helgen har vi på att ta en sväng till Birsta och handla byggmaterial, kika på tapeter, golv och målarfärg. Måste hitta en ny bra vitfärg som vi kan ha till sängen och andra snickerier. Jag har haft en favoritfärg från Byggmax som utgått :( Deras "ersättningsvara" är mycket sämre. Nån som kan tipsa om en bra och billig vitfärg som är blank och inte sådär kritvit? Det ska inte se ut som att man kan knåpa bort färgen när den torkat om ni fattar vad jag menar :) Det ska inte heller bli penseldrag kvar när den torkat, utan den ska flyta ut fint. Och lätt att torka av förstås :) Tips någon?

Imorgon ska vi umgås med våra kära vänner i Västansjö. Vi ska träffas och äta buffé tillsammans på Folkets hus i byn.



RSS 2.0