Baka baka liten kaka

Nu är jag så himla less all bakning! :-) Känns som att jag inte gjort annat än bakat, det blir en hel del då det är runt 70 st som kommer på dopet. Mycket jobb har det varit i veckan också, men nu är mammaledigheten nära ;-)
Imorgon ska vi åka på auktion och på kvällen tänkte vi grilla. Hoppas att det blir fint väder hela helgen.
Och snart är altanen färdigbyggd, det är bara staket och tak över dörren som fattas.
Nä, nu ska jag ta och krypa ned med min kära hälft! God natt!



min lilla gobit!


Sömntuta

Imorse så försov jag mig ordentligt och jag kom sent till jobbet för första gången i mitt liv. Jag stressade som sjutton och blev ca 10 minuter försenad. Så det var inte så illa, men ändå. Det kändes som hela dagen blev uppochnedvänd :-) Imorgon har jag kvällssjobb på agendan och innan det så ska vi fortsätta med altanen.








En bit på väg





Ledig dag

Idag har jag en ledig dag efter en hel helg med jobb. Det har varit en stressig helg med mycket patienter och få personal.
Den här dagen innebär en hel del bakning inför dopet och förhoppningsvis hinner vi greja med altanen. Ska lägga ut en bild på bygget senare, det blir så tjusigt!



Idag blir min lilla gosse hela fem månader gammal.





Ser film på datorn ;-)


Jobbhelg

Nu sitter jag och laddar inför lite kvällsjobb. Det ser varmt och soligt ut ute men det är ingen vidare sommarvärme och blåsigt är det. Kan det vara så att sommaren är över? Det känns lite så. I tidningen stod det att rötmånaden har kommit och med den brukar sommaren försvinna (tycker jag). Visst kommer det att komma fina soliga dagar men den tryckande värmen, som jag älskar, är borta. Det dröjer väl inte länge förrän vintern är här. Och jag hoppas att den här vintern inte blir lika kall som förra, max -5 grader låter alldeles utmärkt tycker jag ;-)











Regn och sol

Såklart att det ska regna på min enda lediga dag den här veckan. Den enda dagen som vi kan få en massa gjort här hemma. Istället blev det en film i soffan, vi såg nyss nyaste Wallander-filmen. Som det ser ut nu så verkar vädret lätta. När det slutar regna då ska jag bege mig ut med Albin i vagnen och Johan ska få fortsätta bygga :-)

Den här veckan har Albin fått börja med "riktig" mat. Han har ätit både spagetti och köttfärssås och kalops. Självklart gillade han det lika mycket som allt annat ;-)

Idag har prästen varit hos oss och vi har planerat lite inför dopet. Nu är det verkligen nära :-)



Tidig pojke?

Albins utveckling går i en rasande fart. Han är snart fem månader fyllda och nästan varje dag ser man nya färdigheter. Sedan han var 2½ månad gammal har han hållit i flaskan själv, med stöttning såklart. Idag äter han flaskan själv, men det kan hända att han tappar den och då får man hjälpa till litegrann. Han ålar för fullt på golvet och har sedan nån vecka tillbaka börjar lyfta knäna inför krypning. Han äter ordentligt med mat, och det ska gå supersnabbt och mycket vill han ha. Lillfisen gapar en nanosekund efter att skeden är borta från munnen ;-) 
Lägger man honom på golvet tar det bara några sekunder så har han vänt sig på magen, fastän han inte gillar att ligga så. Då blir han snabbt frusterad och då kommer ålandet igång ;-) Han kan mer eller mindre sitta själv utan stöd men det är fortfarande stor risk att han faller omkull. Den här veckan har vi provat att ge sista målet vid 7-8 tiden på kvällen och då sover han framåt 6-7 tiden på morgonen. Då vill han kliva upp och äta, sedan är han vaken nån timme för att sedan ta en liten förmiddagsnap.
Gåstolen har han suttit i sedan han var tre månader men det är först nu som han börjat ta sig fram, om än mycket lite. Tror inte han riktigt har fattat än att han kan förflytta sig :-) Han har inte börjat få några tänder ännu, men det kanske är dags det med snart. Nu då jag jobbar är det så himla lätt att missa saker han lär sig, men det beror väl främst på att allting går så himla fort!


Altanbygge

Den här veckan har vi kört igång med altanbygget. Jag längtar så otroligt tills den blir färdig! Det kommer säkert att ta längre tid än beräknat, men det blir lätt så när man har en liten en som kräver mer eller mindre all uppmärksamhet ;-) Så allt bygge blir när jag är ledig från jobbet, och det är inte många dagar i veckan.

Idag hade vi besök av min lillasyster, nästa gång kommer vi till er! Kanske veckan efter dopet? Ibland är det omöjligt att få tiden att räcka till. Numera tycker jag inte att man hinner med nånting på dagarna när man jobbar heltid. Men det är som sagt inte många jobbdagar kvar. Jag har snart gjort hälften av alla pass, och sedan blir jag mammaledig på heltid i åtminstone hela september (men förmodligen längre än så). Jag längtar efter att få rå om min lilla ögonsten på heltid!

Nu ska jag göra lite nytta innan läggdags ;-)


Husvagnssemester

Nu är vi hemma efter en härlig husvagnssemester i Leksand. Vi var borta 4 dagar och bodde på en fin camping nära Sommarland. Det var husvagnspremiär för både mig och Albin, Johan har campat en del då han var yngre.
Nu hoppas jag att det blir fler husvagnssemestrar framöver, det är så mysigt! Vi blev riktigt sugna på att införskaffa en egen husvagn som man kan semstra runt med :-) Om några år när Albin växt på sig lite måste vi definitivt besöka Sommarland igen, det var ett riktigt drömställe för barn (och vuxna ;-). Det fanns jättemycket badattraktioner och annat skoj såsom gocart, fyrhjuling, skytte, minizoo.



 
Elias (snart 8 mån) & Albin (5 mån)


















Fem månader gammal är jag och vill så gärna krypa! 
Jag har börjat öva och lyfta knäna, så snart så ;-)



 
Mums med gröt ;-)




Lördag

Härligt med lite ledigt! Annars har det varit rätt mycket jobb och varvandes mellan dag- och nattjobb. Den här helgen har vi som sagt målat svärmors hus. Imorgon har vi tänkt åka iväg på en auktion, sånt gillar jag!
Till veckan jobbar jag måndag, tisdag och onsdag sedan bär det iväg på vår minisemester :-) Nästa ledighet för mig blir inte förrän i september, men det ska väl gå bra det med! Funderar lite på vad man ska sysselsätta sig med i höst, känner inte för att bara gå hemma och fördriva tid. Man kanske skulle ta sig an och fixa trappen? Den måste slipas åtskilliga gånger och sedan ett par lager färg på det.


Igår blev Albin 19 veckor och kattungarna 6 veckor. Vart tar tiden vägen? Snart så ska vår lilla prins döpas! Han har en sån tjusig dopklänning ;-) Känns som att den här sommaren kommer gå riktigt snabbt med tanke på att dagarna bara flyger förbi! Det är nästan bara 6 veckor kvar för mig att arbeta (35 arbetspass), sedan är det höst och alla skolor drar igång.

Lite inplanerat i sommar
v.28 minisemester
v.29 påbörja altanbygge
v.30 dop
v.32 drakbåtsfestivalen
v.33 selångers marknad
v.34 albin 6månvaccination
v. 35 ullared?
 


 


Syskonmys


Midnatt råder

Då var man placerad på jobbet igen! Än så länge är det ganska lugnt på avdelningen, men det lär det nog bli ändring på med tanke på att det är gatufesten ikväll ;-) Tror jag ska ta mig lite fika nu medan tid finns. Om 7 timmar gör jag HELG, härligt! :-)

Uppe med tuppen

Idag har jag ett dagpass att avverka på jobbet, sedan blir det en natt imorgon och därefter har jag helg. Härligt! Den här helgen åker vi till svärmor och hjälper till att måla om hennes hus.
Nästa vecka bär det iväg på husvagnscamping, ska bli skönt med några lediga dagar och umgås med goda vänner. Hoppas det fina vädret håller i sig också! Än har jag inte hunnit vara ute i solen särskilt mycket, mest pga jobb och Albin ;-)
Nu ska jag ta och göra mig i ordning för jobb. Ha en härlig onsdag alla!


Värmebölja

Gud vilka varma dagar vi har haft. Så underbart så! Jag sov framåt 12 tiden idag eftersom jag jobbade natten igår. Det var en riktigt fartfylld natt med många inläggningar. Tror vi satt på ändan max en halvtimme under hela natten :-) När vi gick hem på morgonen var alla rum fyllda och vi hade 7 patienter i korridoren. Det märks att det är sommar igen ;-)
Idag har vi nästan inte gjort nånting. Hade tänkt fortsätta med veden men det har varit alldeles för varmt.





min älskade pojke


Loppisfynd

Den här söta glasburken fyndade jag häromdagen. Den passar perfekt i vårt lilla skafferi :-)





Den är större i verkligheten :-)


Juli månad

Nu har halva sommaren snart gått och jag har börjat arbeta heltid. Nu är det nedräkning fram till sista augusti sedan blir det lite mammaledigt igen ;-) Ikväll var det tänkt att vi skulle fara inöver och handla det sista till friggeboden (dörr, fönster, knutbräder, foder..) men vädret var så himla fint att vi struntade i handlingen. Istället var hela lilla familjen ute och njöt av solen! :-) Imorgon är det lördag och då är det dags för lite nattjobb! Innan dess har vi lite grejer inplanerat och vi håller tummarna att fina vädret håller i sig.



mammas älskling!


RSS 2.0