Ny buzzadorkampanj -juniormjölk från Nestle

Jag har fått chansen att buzza om juniormjölk, som är ett alternativ till komjölk. Skillnaden är att juniormjölken innehåller en massa vitaminer och mineraler, mer järn, omega3 och mindre salt. 
 
 
Både Albin och Tova har provat drycken och de märktes att de båda tyckte den var god. 
Hojta till om du vill prova drycken till ditt barn :)
 
 
Här kan du läsa om juniormjölken.
 
 
 
Jag är en Buzzador och det innebär att jag är med och marknadsför spännande varor och tjänster.
 
 
 

Midsommarhelgen

Vi har spenderat hela midsommarhelgen hos vänner i deras stugor i Moliden. Hela helgen var det toppenväder och det blev utebad för barnen både fredag och lördag. Vid lunchtid på fredagen åkte vi till byn för midsommarfirande. När vi kom tillbaka till stugorna åt vi sen midsommarlunch som bestod av färskpotatis, rökt lax, sill, kall räkpaj och lite olika såser. På kvällen grillade vi kött och åt potatissallad och tzatsiki till. Vi avslutade med grillad sockerkaka och rabarber- och jordgubbskesella. 
 
På lördagen åt vi grillad korv med bröd till lunch och till middagen grillades foliepaket med lax blandat med sötpotatis och grönsaker. På kvällen spelade vi kort och åt jordgubbar med grädde. 
 
 
Både barn och vuxna hade en riktigt trevlig helg. Stugorna ligger vid älven och alldeles avskilt från civilisationen. Det enda man kan klaga på var myggen, fy sjutton vad mycket mygg det var. Tur att våra vänner införskaffat en mojäng som höll myggen borta (och som faktiskt funkade), annars har vi nog inte överlevt!
 
 
Här kommer några bilder från helgen
 
 
 
  
 
 
 
De äldre grabbarna fiskade under två sena kvällar, och lyckades få upp en ganska så stor gös (över 3kg). Vi tillagade den hemma och den blev väldigt god :)
 
 
 
 
 
 
 
Ena filésidan

Då & Nu


Härlig start på helgen

Idag fick vi besök av Cecilia och hennes två knoddar. Det var riktigt mysigt att få umgås lite för det har en tendens att gå lång tid mellan gångerna. Smågrabbarna busade friskt på altanen och vi mammor surrade, fikade och planerade midsommarfirande :) Vi ska nämligen fira midsommar tillsammans med dem i deras stugor i Ö-vik. Kommer bli supermysigt :) Hoppas bara att vädret är fint också.

Ikväll är jag gräsänkling och barnen sover. Ska ta mig lite sen middag i form av turkisk yoghurt och se desperata hemmafruarna på webbtv. Och senare plockar jag nog fram lite hemgjord glass :)


Ha en trevlig helg!




Tova 11 månader

Kan inte förstå att vår lilla prinsessa redan hunnit bli 11 månader gammal, snart är hon 1 år :)



Nu vid 11 månader så går hon obehindrat längs möbler och mellan möbler. Har inte tagit några steg utan stöd än, men det kommer nog när som helst. Hade det inte varit för att hon har en bror som är som en virvelvind runt henne så hade hon kanske gått vid det här laget :) Hon är mer kräsen på mat än vad Albin är (han äter ALLT typ). Hon vill helst bara äta makaroner och korv :) Hon har fortfarande bara två tänder (nertill) men det ser ut som att 4 stycken är påväg i överkäken. Hon har storlek 80-86 i kläder, vikten gissar jag på runt 10kg.

Dagstripp till furuvik

På söndagmorgon packade vi in barnen i bilen och begav oss mot furuvik. Vi hämtade upp syrran och hennes pojkvän inne i stan så när klockan var strax efter 8 styrde vi iväg med en fullproppad bil :) Det tog runt 2½timme ner och vi var riktigt förväntansfulla när vi kom fram. Vi hade tur med vädret, vi slapp regn (kom några droppar på eftermiddagen) och hade närmare 20 grader med blandat sol och moln.

Vi började med att besöka alla djur och därefter blev det hamburgerlunch och efter maten karusellåkning :). Albin var alldeles lyrisk, har nog aldrig sett han så glad nån gång :) Han fascinerades av djuren och blev galen i karusellerna, han var inte ett dugg rädd. Tova hängde mest med, nöjd att bara titta på allt folk.

Den här dagsutflykten var en riktigt höjdpunkt och vi måste åka dit nästa sommar igen. Åker man i juni så slipper man alla köer och trängsel, alldeles lagomt med folk :)



Vi knäppte en massa bilder, här kommer några :)




Solsängen

Vi köpte en dubbelsolsäng på Bauhaus för ett par år sedan och det finns ett ord för den; underbar! Den är superskön att ligga både på mage och rygg, tyget är tåligt och drar åt sig solens värme. Det är gott utrymme för två personer att sola. Är ni sugen på en solsäng så köp en sån här, ni kommer inte bli missnöjda :)

fantastisk fredag

Dagen började med härligt solsken :) Efter frukosten tog vi oss en tur till Johans mamma och hälsade på. Vi var där hela förmiddagen och när klockan började närma sig lunchtid åkte vi hemöver. Barnen fick äta makaroner och korv, jag och Johan åt rester från igår (varm smörgåstårta). Kring 13-tiden blev det väldigt varmt på altanen och vi bestämde oss för att fylla barnpoolen. Tova badade någon timme, sedan var hon helt färdig för sängen :) Albin fortsatte och bada fram till kl 16. Vattnet hade blivit halvsvalt vid den tiden så då fick han kliva upp, annars hade han gärna badat resten av dagen :) Vi åkte ner till mina föräldrar och grillade hamburgare till middag. Nu sover barnen och vi ska snart äta lite hemgjord glass och det blir nog en film till :) Vi har haft en riktigt bra fredag! Hoppas ni har haft detsamma :) Nu håller jag tummarna för lika fint väder resten av helgen och allra helst på söndag då vi ska göra en dagstripp till furuvik :)



Ny kvällsunderhållning

Vi har börjat sett en ny (ny för oss) serie och har hittills sett två avsnitt. Lite som arkiv-x, helt okej kvällsunderhållning :)



Morgonmys

Det var så mysigt att de båda somnade :)

Äntligen lite solsken

Idag tittade solen äntligen fram efter flera dagars frånvaro. Det blev riktigt varmt ute på altanen och då bestämde vi oss för att äta grillat till middag idag. Johan grillade nötskiva och jag gjorde bakpotatishalvor med smarrig fyllning. Efter middagen åkte vi till mina föräldrar och drack kaffe. När det var dags för barnen att sova åkte vi hem och la dem, sen gick vi ut igen i solskenet och rensade trädgårdslandet. Vi har flyttat det förra landet till ett nytt ställe och utökat det så nu består det av 8 pallkragar med smått och gott :)

Nu kikar vi på Alcatraz och ska snart smaka på hemgjord glass med krossad turkisk peppar :)



Himlen gråter

Nu har det regnat i flera dagar och ska man lita på väderprognosen så ska regnet fortsätta. Vi har till och med fått vedelda eftersom det blir så rått inomhus. Det är juni månad och bra några ynka plusgrader på morgonen. Mitt humör påverkas ofta av vädret och såna här dagar vill man bara ligga i soffan under en filt.


Helgen har varit superlugn. På dagarna har vi varit inomhus och lekt med barnen och under kvällarna har vi sett en massa film. Bortsett från att vi (och alla mina 8 syskon + familjer) var bortbjudna på grillmiddag i lördags hos våra föräldrar så har vi varit hemma hela helgen.  Vi som annars brukar vara ute och ränna ganska mycket :)

Nu ska sonen snart väckas upp efter sin lunchvila. Sedan ska vi till tandläkaren med Tova, hennes första besök. Därefter blir det nog en utemiddag och sen åker vi vidare för kalas hos Johans syster.


Ciao!

Tidig start på helgen

Tova väckte oss 5 imorse, en timme senare vaknade Albin. Nu är klockan 9 så det har varit morgon här hemma ett bra tag nu. Vädret är skit idag, regnigt och kyligt. Vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på för skoj, vill ju helst inte bara vara hemma och uggla. Kanske åker vi en sväng till Drakborgen, ja vi får se :)



För min del blev det gröt på kornmjöl, resten av familjen åt mackor :)

Hemgjord glass

Idag när vi var på Birsta så såg vi att de sålde glassmaskiner för halva priset. Vi kunde inte motstå från att köpa oss en och ikväll provade vi att göra egen glass - den blev förjäkla god må jag säga :) Glassmaskinen funkade riktigt bra, gick snabbt och lätt att fixa egen glass.


Himmelsk god vaniljglass :)

RSS 2.0