Hösten är här

Det känns i luften att hösten kommit, och tidig var den. Det dröjer nog inte länge tills att man måste börja elda. Nu när vi har installerat en ny panna så ska vi iaf inte behöva elda lika ofta som tidigare :-) Men först måste jag lära mig vår nya vedpanna.

Idag har lillfisen varit på kyrkis med pappsen. Och han gillade det! På onsdag ska jag dit med honom. Kul att träffa andra mammor o pappor och deras små knoddar :-)
Efter imorgon börjar min mammaledighet. Det kommer kännas konstigt efter att ha arbetat heltid i två månader. Förmodligen blir jag rastlös, men det ska jag nog råda bot på med hjälp av bebisbio, babysång och annat smått o gott ;-)

Imorgon efter jobbet ska jag, syrran och Albin ut i svampskogen!




Hoppas vi finner en del av skogens guld imorgon ;-)


Slapp lördag

Det har varit en lugn dag för oss på stationsgränd. Vi har varit på kalas och firat min yngsta lillebror, annars har vi bara varit hemma och tagit det lugnt :-) Kvällen är oplanerad än så länge. Vi tänkte äta rostbiff, potatis i någon form och ugnsbakade champinjoner med färskost lite senare. Kanske se någon film senare?
Nu i helgen har vi iaf skickat iväg en beställning på altanräcket. Det blev inte billigt direkt, men det visste vi redan. Det får man räkna med då man köper färdigt :-) Nu längtar jag som tusan tills det kommer. Tror det skulle dröja minst ett par veckor innan man fick det levererat.



6 månadersbilden









Bad från idag. Nu plaskas det för fulla muggar!







Fyndat två söta krukor på loppis häromdagen :-)


Albins rutiner

Det är riktigt skönt att Albin fått riktiga sov och matrutiner. De kom av sig självt när han var runt 4 - 4½ månad gammal, då han slutade med sitt sena kvällsmål. Rutinerna ser ungefär ut såhär:

- Vaknar runt 5:30-6:30
- Frukost Välling (220ml) ca 07:00
- Lunch (gröt + halv stor burk fruktpuré, ibland en stor burk mat iställer för gröt) ca 11:00
- Middag (en hel stor burk + en halv stor burk fruktpuré) ca 15:00
- Kvällsmål (gröt + en halv stor burk fruktpuré) ca 18:00
- Välling (halv flaska) i sängen ca 19:00 och sedan sover han för natten

Sedan har han mellan 3-4 sovstunder jämnt fördelat under dagen. Allt ifrån en halvtimmes powernap till 1½timme :-) Det enda man kan klaga på är att han är så jäkla morgonpigg! Och det duger inte att ge honom lite leksaker och vi får sova vidare, nej nej, han tycker att mamma och pappa SKA upp ;-) Men man får försöka se det positiva i det hela och det är att man får sjukt mycket gjort på dagarna!

Vår gosse är riktigt matglad och njuter verkligen av varje måltid. Redan sedan första smakportionerna när det var tänkt att man bara skulle ge nån tesked, så åt han upp en hel burk (liten). Matningen ska gå fort annars blir han frusterad. Vällingen äter han för det mesta själv, men tappar flaskan ibland och då blir det livat värre ;-)



Härliga helg

Det har varit en riktigt fartfylld dag idag. Jag startade dagen med dagsjobb på sjukan, sedan for jag hem och städade nedervåningen och körde igång en tvättmaskin. Sedan gjorde jag en kladdkaka och strax därpå åkte vi till mina föräldrar och grillade. Vi satt på deras inglasade altan och åt potatisgratäng och fläskfilé, riktigt mumsigt var det :-) Vi kom hem för nån timme sen och nu sitter vi och räknar på altanräcket. Vi skickar nog iväg en beställning ikväll.

Jag är så himla sugen att åka utomlands. Jag längtar efter sol och värme. Hittade en resa till Gran Canaria i mars, direktflyg från sundsvall. Men vi får se hur det blir, känns ju mer viktigt att få ett räcke till altanen ;-)


6månaderskontroll och vaccination

Idag var det dags för 6månaderskontroll och vaccination för vår lilla gosse. Redan innan besöket var han lite kinkig då han knappt sovit under dagen, och inte blev det bättre av att bli stucken :-( Han blev emlad innan så sticken märkte han inte av, men det blev en del tårar då sista vätskan sprutades in. Nu hoppas jag att han, precis som vid förra vaccinationen, mår som vanligt ikväll. Ikväll ska jag och Albin väg på klädparty hos Cecilia :-)
På BVC blev det även vägning och mätning. Det var två månader vi var där sist och idag vägde han 8440gram och var 68,5cm lång. Storkillen!

Den här veckan väntar jag med spänning på ett paket med posten. Jag har nämligen beställt en superfin husskylt :-) Jag hoppas den kommer imorgon! Vi väntar även på en offert på kryssräcke till altanen. För en gångs skull tänker vi köpa fabriksfärdigt. Det är nog inte bara att snickra ett krysstaket, sedan blir den säkert en massa spill och svordomar ;-)

Inge mer målning har det blivit heller då vädret är så ostadigt. Men vi har hela september månad på oss och sedan är det inget mer att måla utomhus. Altanräcket lär vi måla nästa vår/sommar, eller alternativt att man målar ett lager grundfärg i år. Vi får se :-)


Vackert räcke!





Ungefär såhär har vi tänkt att vår brokvist ska se ut,
fast den ska sitta ihop med altanen





Blåsväder

Äntligen är jobbhelgen över och idag har jag en ledig dag :-) Igår målade vi klart det vita på friggeboden och idag blåser det så himla mycket att vi struntar i målningen. Det ska målas minst en gång till.
Snart ska vi åka iväg och äta lunch nånstans. Lägger in en bild på friggeboden hur den ser ut nu.



Nedräkning

Nu är mammaledigheten nära, bara sex arbetspass kvar. Men jag blir inte ledig så länge som jag först planerat. Jag är till en början ledig hela september månad, men i oktober blir det förmodligen annat. Allt är inte spikat än, och jag hoppas jag får besked i veckan.

Igår besökte vi Selångers marknad en snabbis efter mitt jobb. Jag fyndade en väldigt fin hissgardin som jag tänkte sätta upp i köket. Efter marknaden for vi och käkade pizzabuffé på Biteline på Centralstationen. Vi avslutade kvällen med lite mathandling.
Idag har jag jobbat och efter jobbet så fortsatte jag att måla husgrunden. Det blev en himla skillnad, så nu ser det riktigt fräscht ut!
Imorgon är det åter igen dags för jobb. Hoppas det blir lite lugnare än vad det var idag.




Gungar för första gången i sitt liv







min glass, bara min!


Boktips

Nu i dagarna har jag blivit tipsad om en serie böcker som ska vara riktigt bra. De är skrivna av Dan Buthler & Dan Öhrlund. Den första boken heter Mord.net och jag har den som ljudbok. Det lilla som jag lyssnat på verkar lovande :) På www.mord.net går det både läsa och lyssna på utdrag av boken. Jag läste till och med att den här boken ska bli film i Hollywood.

För övrigt så har Albin blivit förkyld för andra gången i sitt liv. Tycker så himla synd om honom, mammas lilla hjärta. Nätterna är värst, dagarna har gått ganska bra. Vi måste använda nässugen rätt så frekvent och det gillar han inte ett dugg, han avskyr den med andra ord.
Imorgon är det vikariefest på schemat och jag hoppas att lillpluppen kryat på sig lite mer till dess, annars vet jag inte om jag vill gå ut.

Nu ska jag hjälpa min kära sambo med att fylla friggeboden. Hejsvejs!




Kräftskiva

Igår hade vi kräftskiva här hemma. Riktigt fint väder hade vi och det var tur vi satte upp partytältet annars hade det nog blivit olidligt i värmen ;-)
Idag ska vi försöka måla lite vitt på friggeboden och imorgon är det dags för jobb igen.












Fredag den trettonde

Idag gjorde jag sista arbetspasset den här veckan och har nu ledig helg. Det har varit riktigt träligt att jobba varannan helg den här sommaren, men det är väl bara att vänja sig om man tänker fortsätta arbeta på sveriges värsta sjukhus (aka sundsvalls sjukhus).
Annars idag så har jag förberett litegrann i matväg för imorgon och målat på friggeboden. Nu är det bara knutar, foder och vindskivor som ska målas vita.
Känner mig så otroligt trött efter den här arbetsveckan. Hoppas på lite sovmorgon imorrn, men det lär man knappast få! Lilleman vaknar väl som vanligt mellan 5:30-6:30 ;-)
Ha en trevlig fredagkväll!


Mittvoch

Idag har vi haft riktigt fint väder så både gräsklippning och målning blivit av. Friggeboden ska målas två gånger till och sedan ska en trapp byggas till den. Ska bli skönt att får den färdig! Jag har även målat en träbänk som vi tänkte komplettera trädgårdsmöbeln med. Igårkväll reste vi partytältet inför helgens kräftskiva. Hoppas den inte blåser bort innan dess bara ;-) Nu är det dags för lite sömn, imorgon väntar ytterligare än arbetsdag!





Partytältet på plats!








Nya sittbänken





Filmväder

Nu då det regnat en del så har vi sett lite film på kvällarna. Senast såg vi Änglavakt och Iron man 2. Den förstnämnda gillade jag, inte lika bra som Underbara älskade, men den duger gott och väl i soffan en regnig vardag :-)   











En trött mamma

Känner mig alldeles slut i knopp och kropp. Jag tycker vi donar och grejar här hemma varje ledig stund men ändå är det så mycket kvar att fixa. Och jag blir så trött på vädret! När ska man hinna klippa gräset då det regnar mer eller mindre hela tiden? (alltid då jag är ledig). Mycket klagande nu ;-)
Vi har i alla fall fått ordning på all ved och det tog sin lilla tid, men nu är det äntligen gjort :-) Friggeboden är färdigbyggd, men målningen är kvar. Så fort att det finns tid att måla så regnar det.
Den här veckan har jag en LEDIG helg, såå underbart så! Då ska vi ha kräftskiva med goda vänner här hemma! :-)
















vackraste ungen i hela världen!






Veckoslut

Ja då var veckan snart slut och för mig har det mest bestått av jobb. Det har varit mycket kvällsjobb och bara en ledig dag den här veckan. Men nu har jag bara runt 15 arbetspass kvar :-)
Idag regnar det och jag laddar inför kvällsjobb och avslutar helgen med ett dagpass imorgon sedan är jag ledig åtminstone en dag ;-)
Igår var vi tll Häggdånger och åt goa langos och senare på kvällskvisten åkte vi till Jens, Katta och Jolie i Rödje/Ljustorp. Albin fick lite nya kläder av sin farmor igår och nu kan man säga att storlek 62 är passé. Nu är det 68 och 74 som gäller :-) Om ca två veckor ska han mätas och vägas, vilket ska bli vädligt skoj eftersom vi inte varit där något sedan jag började jobba, dvs i slutet på juni.

Ha en bra dag i regnet!

Jobb, jobb och jobb!

Jobbar för fullt den här veckan och nu är det bara 3½ vecka kvar för mig att arbeta. Idag har jag gjort ett dagpass och imorgon är jag ledig och regnar gör det, så typiskt! Det är så trist att vara inomhus, men vädret verkar inte vända så det blir säkert en film senare ikväll. Imorgon hoppas jag vädret är bättre för då har vi tänkt åka på auktion i Indal.

Hela helgen består av jobb med undantag för lördagkväll då det är "släktträff" i Häggdånger och langos på menyn :-) Och nästa vecka fyller Albin 24 veckor. Det är helt otroligt vad tiden rusar, kan inte fatta att prinsen redan är ett halvår gammalt!



älskade unge!


Dopdagen 2010-08-01

Den här dagen kommer vi att minnas för idag har vi haft dop för vår lilla gosse. Dopet blev riktigt lyckat och Albin var nöjd hela stunden. Det kom strax över 60 gäster och vi bjöd på smörgåstårta, kaffe och fikabröd. Johans mamma gjorde 9 stycken supergoda smörgåstårtor. Nu väntar en hektiskt vecka med endast en ledig dag. Här kommer lite gott och blandat från dopet:



Inne i sakristian





Dopakten




Albin blir välsignad




Gudmodern fyller dopskålen




Dopljuset tänds





Lokalen för dopfesten




Albins moster Janna och kusin Milian



 









Fina vänner!





Albins tremänning Axel




En riktigt glad Albin!




Presentbord





Paketöppning









Gästboken




All the gifts!





Moster Tanja med Albin


RSS 2.0