En heldag i huvudstaden

Klockan var närmare halv tio på morgonen när tåget rullade in över Stockholm. Vi startade dagen med att äta frukost på ett mysigt café. Där satt vi en bra stund i väntan på ultraljudet. 11:15 blev det äntligen dags för oss att få se vårt lilla mirakel. Det var en underbar känsla att få se den lilla bebisen, speciellt när vi inte direkt såg något på rul. Vi ville såklart veta om det var en liten pojke eller flicka. Både jag och Johan var övertygade om en pojke (mycket pga av min dröm).

I nästan 45 minuter pågick ultraljudet och det var så roligt att se ansiktsdragen. Albin var otroligt lik Johan på ultraljudsbilderna, och även när hans föddes såg han ut som på bilderna. Den här bebisen i magen var inte alls lika lik, som det såg ut så blir denna mer lik mig. Men lite svårt var det ibland att se, eftersom lill*n hemsk gärna hade armar och händer för ansiktet. Vi fick några bra bilder, med Albin fick vi ganska många bra. Däremot var Albin mycket mer livlig och sparkades titt som tätt under undersökningen ;)
När vi gjorde 3d/4d ultraljud på Albin så såg vi att han hade mycket hår på huvudet, men hans lilla syskon hade inte alls särskilt mycket hår :) Albin var dock ett par veckor äldre på när vi gjorde ultraljudet på honom.
Barnmorskan räknade ut att vikten och längden kommer bli ungefär som Albin när han föddes. Kring 3500g och runt 50cm lång.

Efter ultraljudet gick vi till en barnbutik och köpte lill*ns första bebisplagg! Sedan strosade i vi runt i staden och åt lunch på en grekisk restaurang och middagen intogs på pizza hut (Tacka vet ja biteline!)
Vi hade lite otur med vädret, det var rätt kallt och lite blåsigt. Tur vi inte tog vårjackorna med oss som vi tänkte i början :)

Klockan var 22 när vi kom hem till Sundsvall och det var riktigt skönt att få lägga sig i sängen. Båda var riktigt trötta när vi kom hem! Dagen var riktigt lång men inlägget blir inte längre än så här :)
Inte de bästa bilderna direkt, men ett ansikte går att urskilja.
Videoklippen blev bättre :)



Kommentarer
Postat av: tanja

åh vilken underbar bild! :)

2011-03-27 @ 11:13:40
URL: http://tanjasjodin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0