Barnmat

För ett tag sedan såg jag ett avsnitt av Plus som handlade om färdig barnmat och dess innehåll. Ett test visade att burkmaten inte innehöll tillräcklig mängd järn. Järn är en av de viktigaste näringsämnen som små barn behöver.
Orsaken till det låga järninnehållet var troligast att barnmaten innehöll väldigt liten del kött.
Jag tycker det är bra att sånt här uppmärksammas för då kanske barnmatstillverkarna gör maten ännu bättre. Från det Albin var 4 månader tills han blev 10 månader gammal så körde vi nästan bara färdig barnmat. Det var så himla enkelt och smidigt, men tyvärr jäkligt dyrt. När han blev 10 månader gammal så bestämde vi oss för att inte köpa färdig barnmat längre och Albin har sedan dess bara ätit hemlagad mat. Vi har sparat otroligt mycket pengar på att laga maten själv och Albin har förmodligen fått i sig mer och fler näringsämnen av att äta vår mat.
Däremot köper vi ofta små yoghurtförpackningar, fruktsmoothies och fruktpuréer. Himla smidigt att ha sånt hemma :)

Den här yoghurten gillar Albin, bara yoghurt och mosad frukt, helt utan tillsatt socker :)



Kommentarer
Postat av: Katta

Vi gör också egen mat numer, men ibland lite då och då när man inte har tid eller ork så tar vi en burk, bra krismat. Det är absolut så som du säger att man spar grymt mycket pengar på att laga själv och de får antagligen i sig mer näring, säkert inte bara mer järn utan en massa annat också, när man har färska råvaror.

2011-03-07 @ 08:20:57
URL: http://kattasjolie.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0