Kladdkakemuffins med chokladkräm
mums!
Ca 15-20 stycken
Muffinssmet:
100 g smör
3 dl socker
2 ägg
1½ dl mjöl
1krm salt
1½ tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Tillsätt resten av ingredienserna (smöret smälts först) och vispa.
3. Fördela smeten i silikon- eller folieformar. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Chokladkräm:
50 g smör
2 msk socker
2 msk kakao
1 tsk mjöl
½ dl mjölk
½ dl grädde
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp blandningen under vispning.
3. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka tills krämen tjocknar.
4. Lägg en klick kräm på varje färdiggräddad muffins.
Jag tycker att silikonformar är helt suveräna! Det lossnar lätt ur dem och är enkla att rengöra. Om man inte har grädde hemma så går det att dubbla mängden mjölk samt tillsätta ett par matskedar florsocker. Ställ sedan in muffisen i kylen en stund så chokladkrämen stelnar.
åh, de såg riktigt gått ut, måste testast!!=D
ja samma här!! :) fast kan som inte ska äta onyttigheter.. men man kan ju alltid ha att bjuda på ;) hihi
Har precis gjort dessa med Janna, Supergoda! Ska bjussa John då han kommer hem från jobbet :D