Kakrecept

Tänkte att jag skulle tipsa om en kaka som jag gjort några gånger och kan varmt rekommendera! Den är supergod och superenkel att göra. Tyvärr också superonyttig ;)



RIDDARKAKA

Botten
4 st ägg
6 dl strösocker
150 gram smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Glasyr:

2 dl strösocker
1 dl sirap
1,5 dl grädde
75 gram smör
200 gram kokosflingor



  1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna ca. 30x40cm med bakplåtspapper.
  2. Botten: Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Klicka i smöret och rör i mjölet som blandats med siktat kakao, vaniljsocker och salt.
  4. Bred ut i en långpanna.
  5. Grädda i 200 grader i ca. 15-20 minuter. (obs! skall gräddas ytterligare med glasyren på)
  6. Under tiden kakan förgräddas gör glasyr: Blanda i en kastrull socker, sirap, grädde och smör och sjud i ca. 5 minuter tills det tjocknar och blir simmigt.
  7. Rör i kokos i glasyren.
  8. Ta ut kakan ur ugnen när den har gräddats i 15-20 minuter och bred glasyren över kakan.
  9. Grädda ytterligare i ca. 10 minuter tills glasyren har en gyllene färg.
  10. Skär kakan i bitar. Kakan går utmärkt att frysa.
Recept från kokaihop.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0