Kakrecept
Tänkte att jag skulle tipsa om en kaka som jag gjort några gånger och kan varmt rekommendera! Den är supergod och superenkel att göra. Tyvärr också superonyttig ;)
RIDDARKAKA
Botten
4 st | ägg |
6 dl | strösocker |
150 gram | smör, rumsvarmt |
3 dl | vetemjöl |
1 dl | kakao |
2 tsk | vaniljsocker |
2 krm | salt |
Glasyr: |
|
2 dl | strösocker |
1 dl | sirap |
1,5 dl | grädde |
75 gram | smör |
200 gram | kokosflingor |
- Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna ca. 30x40cm med bakplåtspapper.
- Botten: Vispa ägg och socker pösigt.
- Klicka i smöret och rör i mjölet som blandats med siktat kakao, vaniljsocker och salt.
- Bred ut i en långpanna.
- Grädda i 200 grader i ca. 15-20 minuter. (obs! skall gräddas ytterligare med glasyren på)
- Under tiden kakan förgräddas gör glasyr: Blanda i en kastrull socker, sirap, grädde och smör och sjud i ca. 5 minuter tills det tjocknar och blir simmigt.
- Rör i kokos i glasyren.
- Ta ut kakan ur ugnen när den har gräddats i 15-20 minuter och bred glasyren över kakan.
- Grädda ytterligare i ca. 10 minuter tills glasyren har en gyllene färg.
- Skär kakan i bitar. Kakan går utmärkt att frysa.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1902909/images/2010/riddarkaka_116758535.jpg)
Recept från kokaihop.se
Kommentarer
Trackback