Hällregn och åska

Skoj med spöregn tyckte Albin, mindre kul tyckte mamman ;)


Idag när vi var halvvägs hem från dagis så började det regna. Ganska så stora droppar men få. När vi hade ungefär 5 minuter kvar innan vi kom till huset så kom världens regnskur och det åskade ordentligt. Jag började kuta med tvillingvagnen (mest för den otäcka åskan), jag sprang tills benen knappt bar och Albin tyckte det var skitskoj. Han garvade som sjutton medan Tova låg ovetandes i vagnen :) När vi kom hem var jag genomblöt och Albins hår och jacka likaså. Vi hann knappt komma innanför dörren så slutade det att regna såklart ;)

Kyrkisonsdag

Igårkväll körde jag mitt första pass Zumba och det var riktigt roligt faktiskt! Fast jag ska erkänna att jag kände mig lite löjlig när jag stod där och svängde på höfterna, men jag kommer definitivt fortsätta gå för träningen var kul och de där 90 minuterna gick supersnabbt! :) Jag är riktigt peppad för att köra igång och träna den här hösten. Zumba, innebandy och promenader med/utan barnvagn kommer det absolut att bli! Det är toppen att vi har gångavstånd till dagis eftersom Albin tycker det är kul att åka vagn och jag får motion :)

Dagislämningen idag skiljde sig från igår. Jag lämnade av Albin i lekrummet och där fick han syn på en massa bollar som han ville hålla i, allihopa på samma gång plus att han ville att jag skulle ta de han tappade. När han inte kunde ha alla i famnen så blev han ledsen och sen då jag gick blev han ännu mer ledsen. Han vaknade ju 5 imorse så han var ganska så trött när vi kom till dagis (lätt till tårar mao). Jag hörde att han blev tyst ganska snart så det gick nog bra ändå!

Efteråt gick jag vidare till kyrkis med Tova där vi skulle träffa några mammor. Nu har vi kommit hem och snart är det dags att hämta storgrabben. Snart är onsdagen slut och helgen är nära! :)



Toppentisdag!

Halv sex började vår dag, när Abbe kom in till vårt sovrum. Vi pysslade med lite morgonbestyr innan det var dags att sätta barnen i vagnen och knata bort till dagis. Strålande solsken gjorde promenaden till en fröjd :)
Det gick superbra att lämna Albin, han sa inte ett ord utan satte igång och lekte direkt.

När jag och Tova kom hem fortsatte hon att sova ute i vagnen och jag satte igång och städa nedervåningen. Efter städningen hade Tova vaknat till och fick äta, därefter la jag henne i vagnen och gick i väg på bebisbio som visades på byn. Vi såg nya svenska filmen Försvunnen med Michaela och hennes grabb :) När bion var slut promenerade jag hem med Tova och var hemma runt en halvtimme innan det var dags att bege sig ut igen.

Nu har vi kommit hem från dagis och Abbe har ätit mellis. Det hade gått jättebra för honom på dagis. Sovningen gick super och han hade gått runt och kramat alla barnen mest hela dagen :) Han var på strålande humör när jag hämtade honom så jag antar att han haft det bra idag :)

Idag har det blivit många barnvagnspromenader (totalt ca 1½timme) och ikväll tänkte jag prova på Zumba som finns på byn. Imorgon är det dagis för Abbe och för mig och Tova blir det kyrkis tillsammans med några andra mammor :)

Glad grabb imorse innan dagis :)





Då var helgen snart slut

Nu är det snart ny vecka igen och det känns som att det nyss blev fredag! Albin hade sin sista inskolningsdag i fredag och var på dagis mellan 9-14. Under den tiden åkte jag hem och bakade och städade inför lördagens kräftskiva. Fick även besök av Michaela och grabbarna :) När Johan kom hem från jobbet så reste vi ett partytält på ena halvan av altanen och ställde iordning bord och stolar.

Lördagen kom och det blev dags för kräftskiva. Vi var 12 vuxna och 7 barn som umgicks från 16-tiden fram till midnatt :) Kvällen blev supertrevlig! Himla kul att det var såpass många som kunde komma till skivan. På kvällskvisten började det att åska och blixtra rätt så mycket. Jag brukar normalt tycka sånt är lite otäckt, men igår var det ganska så läckert!

Idag har vi firat min lillebror som fyller år till veckan. Barnen har badat och sen har vi bara tagit det lugnt :)
Nu vill Tova äta, får se när jag hinner uppdatera nästa gång!


Dagisinskolning

Vi har fullt upp på dagarna så tiden har inte riktigt räckt till någon bloggning. Får se hur mycket jag hinner uppdatera nu :) I alla fall så har Albin börjar sin dagisinskolning. Två dagar är gjorda och han har tre kvar. Hittills har det gått toppen, förutom att han gjorde sig illa rejält idag! Han körde omkring med en traktor inomhus och välte över en annan leksak så han slog sig på ena kinden under ögat. Idag och igår var vi bara där ett par timmar. Imorgon ska han äta lunch på dagis och på torsdag stannar han kvar och sover och på fredag är det tänkt att han ska vara där alldeles själv.

Nu har vi precis kommit in från en liten eftermiddagsprommis. Vädret ute är superhärligt så inomhus vill man ju inte vara. Nu har jag öppnat ut till altanen så Abbe är ute och spelar boll :) Lillasyster sitter i babysittern och hickar.

Snart ska visa några loppisfynd jag gjorde igår på Viksjös gamla skola. Kan verkligen rekommendera deras loppis för de fanns hur MYCKET som helst där och för de mesta helt okej priser på sakerna! Jag måste åka dit fler gånger!















Marknad och regn

Lördagen startade med att jag och Tova blev ensamma hemma. Johan och Albin följde med mina syrror till Huljen för att mata några hästar som syrran lovat se efter. Då passade jag på att bada lilltösen och sedan målade jag en sista sväng på en barnmöbel vi köpt i veckan.


Efter Albins lunchsovning begav vi oss till Selångers marknad. Halvvägs till marknaden började det småregna och det fortsatte regna när vi var där. Mycket folk och regnvädret gjorde att visiten blev väldigt kort och istället åkte vi till Biteline och åt buffé :) Några godisremmar och halksockor var det enda som inhandlades på marknaden.
Nu sover sonen för natten och vi ska snart slå igång en film.


Hoppas ni har en skön lördagkväll!



Torrboll

Tänkte tipsa om några duschcreme som är super när man har en lika torr hy som jag. Dessa innehåller olja, vilket gör huden mycket mindre torr efter en dusch!



Fullspäckad helg

Då är ännu en underbar helg här! Vi har en hel del inplanerat, bland annat 18-årskalas, ett besök på selångers marknad, gräsklippning och en vedstaplarsöndag.

Nu på morgonen har jag hunnit med en dusch och barnen är tvättade, påklädda och har fått blöjorna bytt.
Albin tittar på mora träsk och Tova ligger i vagnen.

Tova i pappas famn igårkväll

Kärlek

Carrots in love

Mysig torsdag

Idag har vi haft en mysig dag. Albin fick börja med att ta ett morgonbad efter frukosten :) Sedan dammsugade jag nedervåningen, förstår inte hur det kan bli så smutsigt så fort? Såg ut som att man inte dammsugat på en månad trots att det var i måndags :) Vid 10-tiden åkte vi ner till min mamma och lillebror och umgicks. Efter lunch och Albins sovstund kom storasyster och då åkte vi till Michaela och hennes grabbar :)


Vi var hemma lagomt till middagstid och då satte jag igång med maten. Det blev ugnsstekt färskpotatis och morötter och grillat till :) Nu ska jag mysa med sonen innan han ska nattas.
Godkväll!


Morötter från landet






så enkelt o gott!





Vackra dotter


Mobil- och billös

Idag upptäckte jag att min mobiltelefon slutat fungera. Den är stendöd! Hoppas vi hittar nån gammal mobil här hemma som fungerar för jag orkar inte köpa någon ny.. det är bara jobbigt!
Vi har ingen bil hemma idag heller. Den tog Johan med till jobbet så kan kunde greja lite med den. Men vi klagar inte, vädret har ju varit riktigt fint idag :) Nu sover lillskruttan i vår säng på övervåningen och jag å Abbe är nere och varvar mellan att befinna oss på altanen och tvrummet :)

Idag kommer mina föräldrar och lillebror hem från Turkiet. Ska bli så skönt att ha dom hemma igen! Ikväll hämtar vi dem kl 18 på midlanda.

Angående Albins prickar så är de på tillbakavägen. De är alltså inga vattkoppor. Det är säkert nå virusprickar av nå slag som barn kan få. Skönt att de inte gjorde nån större skada iaf :)

Nu ska jag pyssla med annat, ha en fin dag!





Tova i sin mysiga sovpåse igårkväll innan läggdags :)

Kontraster

Det är helt otroligt hur olika bebisar kan vara. Tova är en väldigt nöjd bebis sålänge hon får mat var tredje timma (lite oftare på kvällen) och blöjan bytt emellanåt. När hon inte sover ligger hon nöjt i vagnen. Inte en endaste natt har vi varit vaken med henne och hade det inte varit för hennes storebror hade mamman i huset fått sovmorgon varje dag ;)

Nu har jag visserligen bara 5 veckor att jämföra med men det är stor skillnad. Albin var aldrig nöjd i vagnen/babygym/babysitter/hoppgunga. Han skulle ständigt vara i famnen, och det gick inte att man bara satt med honom utan han ville vara i ständig rörelse. Tacka vet jag babybjörnen :)
Det blev dock bättre ju äldre Albin blev, tex när han tog sig fram själv i gåstolen, började krypa och gå. Då behövde han inte vår hjälp för att ta sig fram.

Albin är väldigt aktiv (läs vild) av sig än idag. Som det känns nu blir Tova lugnare av sig. Det lär visa sig med tiden ;)

Älskade barn!

Babygym för första gången


Veckorna går

I fredags blev vår lilla tös 1 månad gammal och idag är hon 5 veckor.


Sötaste kusinerna

Melvin 6 mån och Tova 1 mån

Prickar

Idag upptäckte jag flertalet prickar på Albins kropp. De är ca 15 st röda utslag med en ljus upphöjnad i mitten (man känner den med fingret). De ser nästan ut som finnar. Jag funderar om det är vattkoppor han fått? Vi känner ingen som har det just nu men det är ju väldigt smittsamt så han kan ju ha fått det ändå..
Han är dock som vanligt och prickarna verkar inte besvära. Antar att det bara är att avvakta och se om det blir värre.





I ansiktet är prickarna väldigt små

Grå måndag

Usch och fy för en grå och regnig start på veckan. Det var ju så fint väder igår också blir det såhär. Jag har i alla fall fått lite nytta gjord här under morgonen. Både diskmaskinen och tvättmaskinen går varma, golven har blivit dammsugade och lite tvätt är vikt. Men nu vet jag dessvärre inte vad vi ska hitta på. Tova sussar gott i vagnen och Albin är lite halvt rastlös. Blir tyvärr en innedag nu när det småregnar titt som tätt ute..


Nä, nu ska jag sätta igång Dora på dvdn åt Abbe och själv kanske jag kikar på en film på datorn. Om någon timme är det dags för lunch för lilleman och därefter får han gå och sova nån timme.


storkillen tittar på SVTB

Cupcakes

Det här fina ljusrosa cupcakestället finns hos Clas Ohlson
Nån dag framöver ska jag försöka mig på och baka några cupcakes :)


Ingen tid

Har inte haft någon tid över att blogga de här dagarna. Känns som att vi har haft fullt upp hela tiden :) Vi har staplat ved, tittat på film, njutit av finvädret och bara myst. Albin har sovit hos hans moster i Indal från igår till idag. Det hade gått hur bra som helst :) Så idag fick vi sovmorgon framåt 9-tiden och snacka om huvudvärk jag hade när jag vaknade. Tror det var för att jag sov så mycket, det blev 10 timmar sömn jämfört med 6 timmar man annars sover :)

Nu sover prinsen och jag ska strax lägga Tova i vagnen och ta med henne ut så jag kan joina Johan med vedstaplingen. Hoppas ni andra haft en härlig helg!


rund och go om kinderna har tösen vår blivit :)

Feber och frossa

Inatt vaknade jag av att jag hade feber och en fruktansvärd frossa. Tova som låg alldeles tätt bredvid mig var sjöblöt i svett av värmen från mig. Jag frös sjukt mycket och låg och hackade tänder i nära två timmar innan det gav med sig (hade tagit alvedon). Då istället vaknade jag av att jag var dyngsur av svett. Förstår inte varför jag fick feber bara sådär? Jag som aldrig brukar ha feber. Idag har jag haft kraftig huvudvärk i omgångar, troligtvis på grund av vätske- och sömnbrist. Ska bli otroligt skönt och sova inatt. I övrigt mår jag bra så jag hoppas inte febern kommer tillbaka.

Ikväll har vi varit ute på en timmes promenad med barnen. När vi lagt dem för natten gick vi ut och staplade ved. Jag har precis kommit in efter en halvtimmes staplande (Tova hungrig) och Johan är ute och fortsätter. Vi har staplat runt 10 kubik så det är bara 40 kvar då ;)

Hoppas ni haft en härlig dag! Nu ska vi snart göra kväll och imorgon väntar helg igen :)



Lunchupdate

Det blev ingen utevistelse för oss. Det var på tok för kallt och blåsigt ute så istället satte jag igång Dora utforskaren till Albin och själv gick jag igenom alla hans kläder och sorterade bort sånt som blivit för litet. Sedan dammsugade vi nedervåningen och därefter fick Albin äta lunch. Nu sover han middag och jag har precis skurat alla golv. En flitig mamma idag :)

Nu ska jag strax hänga ut tvätt och sedan tänkte jag gå igenom och ordna bland alla Tovas kläder.

Abbes nya favvo :)

Oplanerad tisdag

Dagen började med sovmorgon för min del. Albin sov till, hör och häpna, till 06:45! Drygt en timme senare vaknade Tova. Vi har haft en rätt så lugn morgon hittills, barnen har fått på sig kläder och blöjor är bytt. Nu ska jag städa upp lite i vardagsrummet sedan tror jag att vi ska bege oss ut i solen.


Tova 4 veckor gammal


Mitt projekt är färdigt!
Hittade den här otroligt vackra byrån/skänken för en billig slant på blocket.
Älskar att det ryms så mycket i den!


BVC

Idag var vi till BVC och vägde och mätte lillskruttan. Hon har ökat i snitt 350gram/vecka och väger nu 4200gram och var 53½ cm lång. Hon får mao i sig bra med mat och ligger över medel på viktkurvan :) BVC sköterskan kollade om Tova följde föremål med blicken och det gjorde hon + att hon har börjat "prata" :) Imorgon blir tösen vår 4 veckor gammal. Vart tar tiden vägen? Känns som att vi nyss var på förlossningen :)

Nästa gång vi ska till BVC är om 4 veckor och då är det läkarundersökning + att Albin ska på 18 mån kontroll samt vaccination.

Nu ska jag försöka slutföra mitt projekt här hemma. Ha en bra kväll alla!

Efterlysning

Ingen som har en IKEA lack hylla som ni vill bli av med?
De har utgått ur IKEAs sortiment och jag skulle vilja ha en!



Mysmorgon

Imorse vaknade vi klockan 6 av att lilla herrn i huset kom tassandes in till vårat sovrum :) Båda jag och Johan var riktigt trötta trots att vi la oss i god tid igår, vi somnade säkert runt halv elva.

Nu sover Tova i vagnen och Abbe och jag har precis haft vällingmys. Bästa stunden på hela dagen är när Albin ska äta välling på morgonen. Då lägger vi oss i hans sittpuff och drar på oss filtar och myser medan han äter sin välling :)

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Ute är det regn och rusk. Senare idag ska vi i alla fall till BVC för att se vad lilltösen väger. Hon har blivit lite rund om kinderna så ökat i vikt har hon gjort :)

Nu vill Albin se babblarna, kanske skriver mer under dagen!

Lördag & söndag

Då var den efterlängtade helgen snart över :( Dagarna går ju så fort att det inte är klokt och det känns som att sommaren är slut. Jag hoppas i alla fall på många soliga och varma dagar till.

Igår startade vi dagen med att äta frukost på Birsta (ovanligt :)) sedan åkte vi runt på olika ställen och handlade lite behövda prylar, därefter for vi till Ica maxi för en mathandling. När vi kom hem var det dags att lägga Albin och under tiden han sov så satte jag in våra familjefoton i nya ramar och Johan satte ihop vår nya kolsyremaskin som vi köpte på ica maxi. Samtidigt kom syrran på besök :)
På eftermiddagen bar det av till Ljustorp för att fira Jens 29årsdag. Där åt vi gott fika o tårta och Albin och Jolie lekte :) Sedan åkte vi hem och la Abbe för natten och jag fortsatte med mitt projekt (som inte är riktigt klart än) och Johan underhöll Tova under tiden :)

Idag började dagen med att en liten herre stod glatt vid vår säng och knappade på Johans iphone vid 4-tiden imorse. Medan jag ammade Tova så försökte Johan få Albin att somna om. En timme senare sov gossen igen och vaknade för morgonen nån gång innan 7. Dagen har hittills varit rätt lugn. Vi har satt upp Albins fina lampa i hans rum och nu är Johan och hjälper min lillebror och hans tjej med deras lägenhetsflytt.
Senare på eftermiddagen kommer lillsyrran hit efter sitt jobb och umgås med oss :)


En aga aqvia exclusive blev det :)
Finns för 700kr på Ica maxi just nu, annars kostar de 1200-1300kr.

Syskonbild

♥ Albin & Tova ♥

Morgonbus


Abbe in action


Effektiv start på fredagen!

Klockan är bara 9 på morgonen och jag har fått hur mycket som helst gjort, de gillar jag! :) Jag har kört igång en tvättmaskin, vikit en MASSA kläder, gått igenom och städat mina garderober med kläder, städat bland alla leksaker, dammsugit alla golv och nu tror jag att jag ska baka. Johan skulle också behöva gå igenom och städa sina garderober för nu ligger allt huller om buller.

Nu är snart första veckan själv med barnen gjord och det har faktiskt gått riktigt bra! Det känns så skönt med helg och vi har lite småpyssel att greja med. Om jag har tur blir mitt lilla projekt färdigt ikväll. Det blir hur bra som helst! :)

Ha en härlig start på helgen!

Snart helg igen

Tidigt idag for vi till mina föräldrar och hälsade på. Vi åkte hem när det var dags för Albin att sova middag. Jag körde ett par maskiner tvätt medan Albin härjade omkring och Tova sov i vagnen. Sedan gjorde jag en enkel middag, korv och makaroner. Efter maten badade vi barnen och Johan hann klippa gräset innan regnet kom. Nu i kväll har jag fortsatt med mitt projekt och snart ska vi krypa till kojs. Det var vår dag i korta drag :)
Imorgon är det äntligen FREDAG! Vi ska hämta ut familjebilderna som vi tog förra veckan och på lördag är vi förmodligen med i tidningen :)



Nytt projekt på G

Har ett mindre projekt som jag donar med här hemma nu.
Förhoppningsvis blir jag klar i helgen och då får ni se resultatet :)

Några bilder

Busigaste grabben :)



Vacker dotter



Abbe imorse


Tremänningarna Albin och Axel




Albin och moster Tanja


3 veckor


Tovatösen

Halvvägs till helg

Igår åkte vi till Birsta city tillsammans med min mamma för att uträtta några ärenden. Vi var där i ett par timmar, sen for vi vidare till Nollans café i Timrå och åt baguetter med ost- och skinkröra till lunch. Gottgott var det! :)
Ritkigt kanonväder hade vi igår också! Har vi tur blir det lika fint idag :)
Senare på kvällen så grillade vi här hemma tillsammans med min familj, det blev kött och potatisgratäng.

Idag ska vi åka till min kusin Emelie och hälsa på. Kommer bli supertrevligt!
Nu ropar Tova på mig :)

Sista sommarmånaden

Idag är det ett år sedan Albin döptes. Då var han 5 månader gammal. Vi funderar på att ha ett vinterdop för Tova i december när hon är 5 månader gammal :)

Den första augusti innebär även jobbstart för Johans del och jag blir själv med barnen hemma. Hittills har det gått jättebra :) Vid 9-tiden packade jag in barnen i bilen och for till mamma och pappa. Sedan gick vi allihop till lekparken och sen vidare till min moster och hälsade på. Vi gick tillbaka kring lunchtid så Albin fick äta och sova. När han vaknade så for vi hemöver. Nu har jag precis lagt fläskfilé i marinad och när Johan kommer hem ska han få tända grillen :)

Den här veckan kommer gå i en rasande fart tror jag. Imorgon ska vi till Birsta city med mamma och på onsdag ska vi hälsa på min kusin Emelie som nyligen blivit husägare :)

Nu ska jag vika tvätt och sedan hänga mera tvätt, mycket tvätt blir det med en 1½åring och en kräkfröken ;)

RSS 2.0