Nya ord och står själv

Nu i dagarna har vi fått höra två nya ord från Tova, nämligen "hejdå" och "tacktack". Det låter hur sött som helst, hon har en sån ljus och nätt röst :) När hon säger hejdå så vinkar hon samtidigt med ena handen.


Igår släppte hon även taget om vardagsrumsbordet och stod själv för första gången. Ett par gånger idag har hon också stått själv :) Hon blir även duktigare att gå runt alla möbler, mellan soffa och tv-bord. Albin gick sina första steg kring 11 månader och det ska bli kul och se om det blir lika för Tova.

Premiärbad i poolen

Idag fick barnen ta årets första dopp i poolen. Det var verkligen veckans höjdpunkt :) De blev helt galna i vattnet och busade runt som aldrig förr. De var så himla kul att se hur roligt de hade :)Kyrkisavslutning

Idag har vi haft en supermysig sista träff med kyrkisgänget. Vi höll till på en lekpark på byn och kyrkisfröken hade ordnat en massa godsaker till barn och vuxna. Vi grillade korv, fikade bullar, saft, kaffe m.m Yoghurt och majskrokar till de allra minsta. Alla barnen fick vindsnurror och såpbubblor.

Vädret var nästan tipptopp, några droppar regn i starten bara. En helt suverän dag ha det varit :) Nu sover mina två små gryn efter dagens bus och lek. Senare ska vi ha lite altanmys och ikväll blir det 20årsfirande!

Här kommer några bilder från idag.


Sommarvärme


Tova 10 månader

En bestämd liten tjej med en vilja av stål ibland :)

Dagens middag

Idag lyxade vi till det med västerbottenpaj med goda tillbehör till middag :)

Nya familjemedlemmar

I lördags berikades vi med två nya familjemedlemmar

(Bildkvaliten blev kass då kameran dog precis när bilden togs)

Kanske dags att ta bort tallriksmodellen?

Här kan ni läsa varför.

Bilder från fredag

Hamburgerfredag!Chokladmousse med halvfrysta jordgubbar :)Tidiga mornar

Hela veckan har båda barnen vaknat före fem på morgonen. Tova har den sista tiden visat samma morgonpigga beteende som sin bror, tyvärr. Inte för att det är någon skillnad för oss om ett eller två barn vaknar tidigt, men de blir ju så himla trötta tidigt på dagen.

Idag är det fredag och det är vi glada för. Mindre kul är det att det regnar och som det ser ut ska det fortsätta så i helgen :( Jag håller tummarna för att prognosen inte stämmer så att jag kan ut och motionera ikväll.

Nu ska jag roa barnen en stund :)

Baconmuffins med västerbottensost

Perfekt som mellanmål, kvällsfika m.m. Recept hittar du här :)

Valborg

Igår samlades vi alla syskon med respektive samt mamma och pappa hos oss för att fira valborg. Vi var hela 19 stycken och det var bara en som fattades. Vi åt grillat ute på altanen, och tyvärr blåste det ganska kraftigt. Efterrätten åt vi inomhus. Vi bjöd på karré, entrecote, kyckling, både egen och köpt potatissallad, egen guacamole, egen tzatziki, bearnaise, sallad, vitlöksbröd, färskostfyllda champinjoner, majskolv. Efterrätten bestod av chokladpaj, kladdkaka och en massa grädde :)


Det var så kul att alla kunde komma, det är inte ofta vi kan ses alla samtidigt (pga jobb, andra "evenemang").
Här kommer några bilder.RSS 2.0