Drakborgen och besök

Idag började vi dagen med att stoppa ungarna i badet. När de var rena och fina så åkte vi till Birsta och Drakborgen. Jäklar anamma vad Albin hade roligt, han blev alldeles vild och sprang överallt. Åkte rutschkana, klättrade i borgen, hoppade i hoppborgen, ja allting provade han på :) En del gnäll blev det när vi gick därifrån men det tog inte många sekunder innan han somnade i bilen påväg hemåt. När vi kom hem så värmde vi matrester till lunch och rastade hundarna. En stund senare på eftermiddagen så fick vi besök av våra vänner från Frötuna. De hade med sig fina presenter till hela familjen :) Vi fikade och surrade medan Albin och Vidar lekte tillsammans. När det var middagsdags så åkte de hem och vi fixade lite käk. Därefter fick vi ännu mera besök av mina föräldrar och min lillebror. Nu sover barnen sött och vi vuxna ska spela lite Zelda.


Imorgon firar vi in det nya året hos våra fina vänner i Västansjö.
Gott nytt år på er allesammans!


Shopping och julklappar

Nu i mellandagarna så myser vi hela familjen med att vara lediga tillsammans. Albin och Tova leker med deras julklappar, eller i alla fall Albin :) Vi har fått otroligt fina presenter av nära och kära. Här är några av klapparna:



Köksset från Clas Ohlson som Albin tokgillar :)
Riktiga verktyg i miniformat (som Albin bara får använda i renoveringsrummet än så länge eftersom han inte förstår varför mamma blir sur när han bankar med hammaren i vårt nyrenoverade kök...:)


Den här älskar Albin. Han blir helt tokig när han får syn på den. Idag blev det en riktig åktur med pappsen genom halva Söråker, isbana + 100kg vikt = till och med johan blev åkrädd :)



Jättefint födelsedagståg :)




Vår gemensamma julklapp :)




Tova har bland annat fått en egen docka, en supermysig baby "boom-filt", prinsessbarnservis, bakbord+kavel, prinsessklocka, nappar, bitboll, nallebjörn, kläder. Albin har fått blixten mcqueen-lekolärbil, leklera, vattenfärg, blixten mcqueen-pyjamas, leksaksdinosaurier, bakbord + kavel. Kan hända att jag glömt något, de har fått så himla mycket fint :)


Vi har varit och shoppat lite under mellandagsrean också. Mest kläder till Albin för Tova har så mycket fina ärvda kläder redan :)

Har fyndat en jättefin skål i form av ett hjärta :)

Mellandagarna

Pepparkaksbakning pågår
Tova fick en docka i julklapp
Sakta men säkert..

Bildbomb

Världens finaste julstrumpa gjord av världens finaste pojke :)


Julkort och lykta som Abbe gjort på dagis :)
Nu har jag smakat nya dumlekolan, goda var de men jag gillar originalet bättre :)

En massa fina julkort har vi fått!
En drös med klappar till nära och kära :)








Tova önskar God Jul!


Bröderna Melvin & Milian hjälps åt med klapparna








Söta Tova




Abbe öppnar paket, en snowracer fick han :)

Nån som testat?

Dumle med smak av pepparkaka.. hur gott låter inte det då?!
Nån som vet var de säljs? :)

En snabb uppdateing

Tänkte att jag ska dra en liten snabb sammanfattning från de senaste dagarna.
Fredagen blev en lugn dag. Under dagen så fick barnen bada, vi lekte och pysslade. På kvällen så blev det några hushållssysslor som vi inte hunnit med under veckan. Vi avslutade dagen med lite webbteve.
Lördagen har varit ganska så behaglig den med. Johan har fortsatt att riva i matrummet, mekat med skodan och jag har städat bland Tovas kläder. Albin fick sova ute i vagnen efter lunch och under tiden så gjorde vi över 200 köttbullar inför julafton :) Kring middagstid åkte vi ner till mina föräldrar och åt pizza med dem :) Vi blev kvar där ett par timmar och när vi kom hem var det dags för grabben att sova. Nu ska vi strax sätta igång en film, tror den kan vara riktigt bra faktiskt.
Hoppas ni har en mysig helg :)




Tovas dop 111211

I söndags var det äntligen dags för Tova att döpas. Både hon och Albin döptes kring 5 månaders ålder, han på sommaren och hon på vintern. Det blev ett riktigt mysigt dop på tredje advent :) Det var strax över 40 gäster som kom och fikat bestod av prinsesstårta, saffransbullar, nougatkakor och citron/ingefärspepparkakor.



111213 - Luciafirande på förskolan

Idag har vi varit på förskolans luciafirande. Klockan 14 samlades alla barnen, fröknar, föräldrar och annan släkt i en ring och sjöng jullåtar tillsammans. Barnen var klädda som lucior, tomtar och så pepparkakor :) Efteråt var det fikastund och det bjöds på goda saffranskakor och pepparkakor.
Medan barnen satt fint i sina föräldrars knän under sångstunden så flamsade Albin omkring. Han är vildare än vildast vår grabb :)


Tova sov sig igenom sångstunden :)
Albin och mormor

Om smink och lite annat

Numera är smink inte någon större prioritering men ibland kan det ju faktiskt vara roligt att få göra sig lite fin :) Jag har inte varit någon större konsument vad gäller skönhetsprodukter. Jag har aldrig ägt något läppstift och antalet nagellack som jag köpt är mindre än fem (och knappt använda). Om jag sminkar mig så är det främst mascara och puder eller foundation, ibland lyxar jag till det med ögonskugga (typ som nu när det var dop:)).

Förra veckan köpte jag ett nytt puder. Jag stod i kassan på H&M och skulle betala när jag fick syn på puder som de hade erbjudande på (mitt förra puder tog slut för över ett halvår sen). Jag chansade på en färgton som jag trodde skulle bli bra och det blev det. Pudret är från IsaDora och har spf 20 och är ett anti-redness puder. Kanske lite väl täckande för min del, men vill man ha ett bra täckande puder så kan jag rekommendera detta!



Julkort

Förra året när vi fotade Albin inför julkorten så satt han inte still en enda sekund. På alla julbilder så var han på språng. Jag minns att jag tänkte att nästa år blir det nog lättare, tror ni jag hade rätt? Haha, i år var det en ännu större utmaning :)


Grabben som bara ville krypa iväg :)
Det här fotot togs redan under mitten av november av nån underlig anledning, vilket betyder att Albin skulle fylla 9 månader :)

Tova 5 månader

Hela 5 månader gammal har vår tjej blivit :)

Första smakportionerna

Vi har här i dagarna låtit Tova få sina första smakprover. I torsdags på föräldraträffen fick vi information att man nu rekommenderar att ge bebisen smakprover redan från 4 månader (allra senast vid 6 mån, även vid full amning, här kan ni läsa mer), speciellt sånt som innehåller gluten för att minska risk för glutenintolerans. Man har sett att vid långsam introduktion av gluten i samband med amning så minskas risken. Så nu har hon provat både gröt, välling och majskrokar. Alltihopa var mycket uppskattat :)


första smakportionen av gröt



dom här var ju riktigt goda!







Promenad i snön

Strax efter 8 satte jag barnen i syskonvagnen och tog med mig hundarna på en morgonprommis. När hundarna var rastade så gick vi vidare mot dagis för att lämna av Albin. Han blev lika glad som vanligt av att se sina kamrater och vinkade knappt hejdå till mig :) Efter dagis så fortsatte jag och Tova ner till min mamma. Vi var där nån timme och sedan gick vi hemöver. Det blev ett ordentligt träningspass med alla promenader hit och dit i snön (som bara var undanskottad på storvägarna och inte gångvägarna). Känns så skönt att kunna promenera nu när det varken blivit någon zumba eller innebandy för mig på bra länge. Jag får ta nya tag efter jul och då ska de sista kilona väck! :)


Nu har jag skottat bort snön från altanen och trädgårdsplattorna. Nu blir det lite dopplanering och slå in de sista julklapparna. Dagens middag blir älgfärsbiffar med potatis :)

Ha en skön torsdag!!

Sötaste tjejen!

Mittiveckan

Tisdagen bara svischade förbi fastän vi inte gjorde något speciellt. Tog en promenad med barnen till dagis vid 9-tiden och när vi kommer dit säger en av fröknarna "Nu kommer Albin så nu blir det lite fart på avdelningen". Haha, vårt lilla busfrö :) Full fart från fem på morgonen, sedan vi sju-tiden så stupar han i säng. Medan Albin var på dagis så tvättade jag alla sängkläder och senare kom prästen på besök. Vi fikade och planerade dopet på söndag. När klockan närmade sig 14 så stoppade jag ner Tova i tvillingvagnen och gick mot dagis.
Efter middagen åkte vi ner till mina föräldrar för Johan skulle hjälpa min pappa och bära ett skåp. Vi drack lite kaffe och fikade pepparkakor. Innan läggdags så såg vi Den som dräper och sedan la vi oss för natten.

Idag så var det närmare 10 minusgrader ute så vi tog bilen till dagis. Hoppas det blivit lite mildare i eftermiddag så vi kan ta vagnen när Albin ska hämtas. Nu har jag precis laddat vedpannan full och ska snart se senaste avsnittet av Desperate housewives.


Tova tokgillar dessa bitringar, gnager och suger på dem omvartannat :)
Vi köpte dem till Albin när han var bebis men han var inte särskilt intresserad av dem.


Ny vecka

Den har veckan startade med superfint väder. Under morgonen så hade vi en tid för brandskyddskontroll. Inspektören avklarade kontrollen ganska så snabbt. Efteråt satte jag barnen i vagnen och promenerade ner till min mamma. Vi var där framåt lunchtid och när det var dags för Albin att sova knatade vi hemöver. När vi kom hem så fick han fortsätta sova i friska luften, vädret var verkligen härligt idag :)

När han sov så pysslade jag med lite tvätt och dopförberedelser. Imorgon ska vi träffa prästen :)

Vår lilla tomteflicka ♥

2årskalas

Några bilder från dagens 2årskalas

Andra advent

I fredags blev det en sväng på Birsta för att handla mat och lite grejer inför Tovas dop. Kvällen spenderades här hemma tillsammans med några från min familj. Vi var åtta stycken som käkade tacos och spelade sällskapsspel :)

Under lördagen hade jag min storasyster här, Johan åkte iväg till hans mamma och släkt för att fixa en grej. På förmiddagen så tog jag och syrran med oss barnen och vår lillebror till badhuset. Båda barnen tyckte det var jätteskoj :) Tova sprattlade i vattnet och skrattade, Albin åkte runt på alla möjliga flytgrejer :) På eftermiddagen åkte vi ner till mamma och pappa och åt gomiddag :)

Idag har vi 2-årskalas, julbord och 20-års fest på agendan.  En dag fylld med massa gosaker med andra ord :)


finaste pepparkakan i hela världen :)

2 december

En tidig start på dagen idag med. Albin slog upp sina två små kring 5-tiden. Tova sover fortfarande på övervåningen. Vi har hunnit med en del nu på morgonen. Albin har badat och jag duschat, hundarna är rastade. Frukosten är intagen och jag har till och med hunnit dammsuga nedervåningen :) Nu tänkte jag snart kika på Julkalendern på SVTplay. Sedan har jag lite småpyssel att få undan, bland annat plocka ur diskmaskinen och vika tvätt.


Gjorde en jättegod kasslergratäng med broccoli igår :)



Gograbben efter dagis igår :)

BVC & föräldragrupp

Jisses vad dagarna rullar på, snart är det helg igen :) Albin är på dagis och jag å Tova har kommit hem från BVC där vi hade tid för väg- och mätning av lillskruttan och efteråt var det föräldraträff. Nu har jag precis laddat vedpannan och ätit lite lunch. Snart ska grabben hämtas och jag skulle helst ta en promenad dit men vädret ute verkar inte vara så mysigt.. blåsigt och småregn.



Två bilder från igår bjuder jag på :)


RSS 2.0