Mors dag och dop

Vi har haft en skön helg med en hel del film och god mat. Det man kan klaga på är vädret, ingen värme och knappt någon sol.

Idag har vi varit på dop i Skeppshamns kapell. Det var Cecilia och Roberts son Elias som döptes. Det var ett mysigt dop med god mat o fika!
Vi har även hunnit med Morsdagsfirande hos mina föräldrar. Mycket fika har det blivit idag!

Orkar inte skriva mer utan lägger in lite bilder istället ;-)







Ett par timmar senare..

så dök denna upp:


Överraskning

Jag gick upp på övervåningen för att amma och sova ner Albin. Sedan går jag ner till vardagsrummet för att stänga av TV:n. Då ser jag detta:


Nova har fått en liten kattunge


Lillskräpet ;-)


Regn och rusk

Jag blir galen på det här vädret! Jag vill vara ute i solsken, ta långa promenader och njuta av värmen. Men icke, det är snart juni och så jäkla kallt att vi snart får börja vedelda igen, i juni! Och som det verkar ska det regna HELA helgen också..

Det är iaf skönt att det är helg. Så länge det regnar ute så håller vi oss till filmtittande. Igår såg vi The Crazies, en skräckis som handlar om ett okänt gift som förvandlar småstadsinvånarna till kallblodiga galningar. Nu har vi en massa osedda filmer här hemma, bland annat The Wolfman, The new daughter, Hierro, Horsemen of the Apocalypse så jag tror inte vi blir görolösa i helgen ;-)



3 månader idag


Go och glad!


Mitt i veckan

Den här veckan bjuder inte på nåt vidare fint väder. Och då håller vi oss inomhus mest hela dagarna.
I måndags var det dags för Albins tremånadersvaccination. Usch vad jag hade gruvat mig inför den dagen men tack vare att jag hade satt emlaplåster på lillprinsens båda lår så märkte han inte ens sticket! Och inga biverkningar fick han heller :-)
Igår hade jag tid för efterkontroll hos barnmorskan. Enligt barnmorskan så syntes det inte ens att jag fött barn och alla värden var bra. Det som återstår är ett par kilon som ska väck, sedan är man förhoppningsvis som innan ;-)
Idag ska jag in till avdelningen på schemamöte och efter det tänkte jag hinna med att få sprutan mot röda hund.
Imorgon är det dags för babysångsavslutning och sedan är det nästan helg igen!
Blev ett kort och trist inlägg idag, men det får duga så länge :-)

Övningskör


Ett tag kvar innan fötterna når golvet ;-)


Gåstol



Idag var vi och köpte en gåstol till Albin, men det lär nog dröja ett par månader innan han får användning för den :-)


Storstädning, kalas och grillat

Klockan var nästan 8 när vi steg upp idag. För det mesta brukar Albin vakna runt 6-tiden på morgonen men nu två dagar i rad har vi fått sovmorgon ;-) Dagen började med att vi badade vår lilla prins. Han tycker verkligen om att bada, han ser så nöjd ut när han ligger i baljan o sprattlar :-) Efter badet tog jag tag och storstädade både över- och nedervåningen medan grabbarna hade lite egentid tillsammans.
Vid lunchtid for vi iväg på 18 årskalas och där åt vi supergod smörgåstårta ute på altanen i solskenet.
Kvällen har vi spenderat hos min bror och hans familj. Så synd att vädret inte var det bästa, men grillningen blev riktigt lyckad ändå! Nu ska vi strax krypa ner. Det är bland det bästa jag vet, att få lägga sig i sängen med en prins på vardera sida ;-) Godnatt!



Albin och hans farmor idag på kalaset


Tripp trapp trull

Nu är Albins stol färdig. Vi köpte den på blocket för en billig peng och har slipat och målat om den. Innan var den i björk, men nu är den såklart vit ;-)






Albins fina tripp trapp stol


Fredagkväll

 



Vi har haft en riktigt trevlig dag idag. Målningen tog ca 5 timmar, med en hel del amning och blöjbyten därimellan ;-) Friggeboden blev jättefin och nu är det bara garaget kvar att måla.

Ikväll har vi varit och hälsat på lilla familjen Pettersson i Ljustorp. Hon var så söt så Jolie, och liiiten! Helt ofattbart att Albin varit så liten.

Imorgon ska vi på kalas i Huli och senare på eftermiddag/kvällen blir det grilla. Håller tummarna för finväder!




Vackra mor och dotter


Då var det helg igen

Nu var det några dagar sedan jag skrev. Det beror väl främst på att lillhjärtat varit förkyld i början på veckan och det har varit lite si och så med vår sömn. Men nu är Albin frisk och nattrutinerna börjar återgå till det normala :-)
Igår var vi på babysång. Det var lika skoj som sist, bara det att Albin kräktes nästan hela tiden. Både i förrgår och igår hade han riktiga kräkdagar. Vi får se hur det blir idag, kanske är det magmunnen som spökar. Så var det iaf för mig när jag var liten, kaskadkräkningar HELA tiden :P
Vi har även haft träff med föräldragruppen. Den var väl sådär (Albin kräktes mest hela tiden :P). Vi fick prata om förlossningen och amning. Det var bara en tjej i gruppen, resten var grabbar. Verkar som att det är ett riktigt pojkår, nästan alla man känner får gossar :-)

Idag ska jag hjälpa mina föräldrar att måla friggeboden. Och ikväll får vi träffa lilla prinsessan i Ljustorp, vi längtar så! :-). Imorgon blir det förhoppningsvis finväder och grillning hos min bror och hans lilla familj.

Nä, nu ska målarkläderna på!


Snart är den röd och fin


Den här fina liljan står alldeles ensammen mitt på vår gräsmatta


Ny vecka

Dagarna bara rusar iväg och idag är inget undantag. Jag och Albin startade dagen med att gå ner till mina föräldrar. Vi blev där ett par timmar och vid lunchtid gick vi vidare till Michaela o Milian som var lediga idag. Vi satt utomhus och surrade, vädret var kanon! :-) Albin sov i vagnen o Milian lekte.
När vi kom hem gjorde vi i ordning ugnstekta rotfrukter och kyckling. Himla gott blev det! :-) Nu på kvällskvisten har min kära sambo premiärkört åkgräsklipparen och jag har tagit upp lite lövhögar.
Snart ska vi avsluta kvällen med lite filmtittande. Imorgon är det första träffen med föräldragruppen och bebisbio på schemat, skoj!





Lillplutten tittar på TV




Söta Milian




Grönt o fint




Småvovvarna myser




Lyx med en åkis ;-)


Rött, rött och rött


Såhär såg vår dag ut igår

I fredags började vi måla, trots att vädret inte var det bästa. Vi hann med en hel del men gjorde kväll rätt tidigt. Under lördagen var vädret underbart (förutom tidigt på förmiddagen). Vi målade och svettades om vartannat ;-)
Lördagskvällen avslutade vi med 50årskalas i Ljustorp. Supergod mat, dryck och vädret var tipptopp!

Nu i helgen har vi alla blivit förkylda också. Men det är på bättringsvägen men idag känns det som att det blir en återhämtningsdag för oss alla. Nu ska vi ta med oss lillfisen på en promenad!


Projekt husmålning


Snart är hela huset rött


Garage- och stugdelen ska också målas


Samt den lilla friggeboden


Kristi himmelsfärdsdag


Morgonmys hos mormor o morfar





Nu har jag däremot intagit ryggläge ;-)


Idag spenderar vi dagen inomhus hos mina föräldrar. Det är trist väder ute, blåser som sjutton! Jag har lite lust att åka iväg på Birsta men det lär vara rejält med folk där idag så jag tror vi skippar det. Skönare att åka nån förmiddag till veckan istället :-) Idag är Johan i Viksjö och har jaktprov. Vi håller tummarna här hemma!
Imorgon är det dagen D då vi sätter igång med husmålningen på Stallvägen. Hoppas vädret blir fint och att allt går smidigt. Har fotat några före bilder som jag tänkte lägga upp senare. Nu ska jag ta mig en kopp kaffe! :-)


En timmes trädgårdsarbete












Trötta onsdag

Usch så trött jag är idag! Blev inte så mycket sömn inatt och Albin ville kliva upp före 6 imorse ;-) Men idag kommer Johan hem tidigt så då kanske man kan ta en liten tupplur. Just nu tittar lillfisen på barnprogram, men jag hör att han börjat bli less :P Funderar om vi ska ta en promenad med barnvagnen, vädret har blivit lite bättre nu. Hoppas verkligen att solen tittar fram idag!
Har precis tittat klart på The Bounty Hunter, men den filmen var inget för mig!


Godmorgon tisdag



Snart är det helg IGEN ;-) Härligt med kortveckor!
Igår var jag och Albin och hälsade på Michaela o Milian. Vi fikade o surrade i ett par timmar medans Albin satt i babysitter och Milian lekte. På onsdag ska vi ses igen, men då bli det en rejäl promenad istället för fikande ;-)
Kvällen igår avslutades med Clash of the titans, den var väl okej men inget jag skulle se igen.

Idag ska jag och Albin hälsa på Emelie och Axel :-) Men det blir först efter lunch. Innan dess har jag tänkt vika en MASSA tvätt, plocka ihop lite här hemma, behandla kakelfog också kanske vi hinner titta ner hos mina föräldrar en snabbis.

På torsdag har Johan skjutprov och efter det ska vi åka till Cecilia, Robert o Elias och umgås. Det ser vi framemot! :-)
Hela helgen innebär målning, målning och målning. Mina föräldrar ska måla om deras hus och ett par byggnader till i rött. Det tror jag kommer bli snyggt som attan! 

Nu ropar lillen ;-)


Härliga helg



Snart är helgen över, men det känns rätt okej för vi har en del roliga saker inplanerat i veckan som kommer :-)
Har nyss kommit hem från innebandyn som var lika roligt som vanligt! Å mina pojkar har varit i Ljustorp under tiden och hälsat på.
Igår plockade vi fram trädgårdsmöbeln och jag längtar SÅ tills den får stå på vår altan ;-)
Blev ett kort inlägg idag, ska ta o mysa lite med lillhjärtat nu!

TGIF

Då var det helg igen :-) Tiden går så jäkla fort och idag blir Albin blir 10 veckor. Jag startade dagen med att storstäda här hemma. Alltid lika skönt att ha det nystädat inför helgen :-) Efter städningen så tog jag och Albin en långpromenad runt gryttjom. Väl hemma slumrade vi till under amningen. Vi sov kanske nån timme sedan vaknade vi av att Tanja, Richard och Hera kom på besök :-)
 


Jag och Albin





Tanja och Hera






Babysång

Albin var med på babysång för första gången idag. Han verkade gilla det, speciellt när vi dansade med de små ;-) Vi var därtillsammans med Cecilia och hennes Elias och Emma med sin Viking. Om två veckor är det ny träff, det är inget nästa vecka eftersom det är röd dag. Efter babysången åkte vi till Två tallar och käkade lunch.

Inatt sov Albin hela natten utan nattmål. Jag ammade honom runt 22 och sedan sov han ända fram till 04:40! Jag hoppas att han fortsätter sova hela nätter nu, och att det inte bara var en tillfällighet ;-)

Här kommer lite bilder från idag:


Viking, Elias & Albin












Älskade Albin


VACKRAST


Tävling



Jag tävlar om fina vinster från Dekorativt hos Nikita
Tävla HÄR du med!


Gårdagen, idag och morgondagen

Igår åkte vi iväg och hälsade på Albins tremänning Axel. Vi var där i ett par timmar och hade det riktigt trevligt! :-) På fredag ska  vi umgås igen och äta någon god middag tillsammans. Annars hände det inte så mycket mer igår. Vädret var inte det bästa så det blev inte mycket till utomhusvistelse. Vi tog en kvällspromenad och man fick klä sig ordentligt för att inte frysa.
Idag skiner solen och dagen är än så länge rätt oplanerad. Vi ska nog gå ut om en stund, kanske ta en promenad med vagnen. Ska försöka hinna med lite målning idag också.
Imorgon ska Albin få gå på babysång för första gången. Det ska bli kul och se vad lilleman tycker om det hela :-)
Ids inte skriva mer! :-)

Ny vecka

Idag sov jag och Albin ända framåt 8 imorse. Efter morgonbestyret gick vi ut i solen, Albin låg i vagnen och jag fortsatte att röja på gården. När klockan började närma sig lunchtid så gick vi in. Albin ammades och jag gjorde två äggmackor till mig. Sedan var det dags att promenera bort till BVC för vägning o mätningen av lillplutten. Hela 5,5 kilo vägde han, 9 veckor gammal :-) Vikten har nu kommit ikapp med längden och nästa gång vi ska till BVC är det dags för första vaccinationen.
Efter besöket hos BVC så traskade vi vidare till mina föräldrar. Då var det dags för Albin att äta igen och jag fick i mig lite kaffe och bulla ;-) En av mina mostrar kom även förbi med fina kläder till lillen! När klockan började närma sig 16 så gick vi hemöver. Väl hemma blev det ugnsstekt falukorv och potatismos till middag. Sedan gick vi ut en stund till, tog en liten promenad.  
Nu sitter jag här och försöker planera morgondagen. Vi har nästan ingenting planerat i veckan och det känns lite trist.



Såhär ser det ut nu där majbrasan var, lite jobb kvar med andra ord.


Seg och blåsig söndag

Ja, vad har jag att förtälja.. Inte mycket faktiskt. Vi har mest tagit det lugnt idag. Vi var ute en stund på förmiddagen och röjde men det blåste så himla mycket så vi blev inte ute särskilt länge. Hoppas verkligen på bättre väder snart för jag tycker det är så trist att vara inomhus. Det finns så mycket som behöver göras ute.
Albins farmor har varit hit idag med ett fint lapptäcke som hon har sytt. Det passar bra nu i vagnen då det snart är dags att ta bort åkpåsen.

Snart är det ny vecka igen och imorgon ska vi på BVC och väga/mäta lillen. Ska bli riktigt intressant eftersom det är över tre veckor sedan sist :-) Ikväll är det innebandy igen, ska bli skönt att röra på sig lite.




Albins fina lapptäcke




Första maj


Vagnskylten var ett riktigt fynd, endast 30 kr!


Dagen idag blev inte ett dugg som vi planerat. När vi vaknade upp imorse regnade det såpass att det inte gick att vara ute och greja. Då bestämde vi oss för att åka till Birsta city istället. Vi har tänkt inhandla en musikmobil till Albin så idag passade det bra. Vi hittade en riktigt fin på Toys r us :-) Efter Birsta så åkte vi till Johans syster och hälsade på en stund. Klockan var närmare 18 innan vi var hemma igen. Nu är snart lördagskvällen över och vi ska strax krypa ner i sängen.


 


RSS 2.0