Drakborgen och Birsta

Idag for jag och lilleman till babylekis på Drakborgen. Vi hade bestämt träff där med några andra mammor och barn. Väldigt mysigt ställe må jag säga :-) Nästa onsdag tänkte vi åka dit igen :) Vi var där i nära 3 timmar och sedan for jag och Albin vidare till Birsta city där vi besämt träff med min lillasyster. Vi fikade och tittade runt i lite affärer och vips så var klockan över 16 :)
Nu håller Johan på att natta Albin och sedan blir det lite soffmys innan läggdags. Ha en skön kväll alla!



Kräkbarn

Albin kräks hela tiden, och då menar jag HELA tiden. Det har han gjort ändå sedan han var nyfödd och han kräks lika intensivt än idag. Det är fruktansvärt jobbigt för hela familjen. Och jag tror inte man riktigt förstår hur jobbigt det är förrän man själv haft ett kräkbarn. Det är knappt att man hinner tvätta så att det finns rena kläder. Det blir mellan 5-8 klädbyten per dag, ibland har man tur och bara behöver byta tröja eller body men oftast är allt nerspytt. Och då byter vi inte när det bara är lite kräks, utan oftast är tröjan nära dyngsur. Annars skulle vi inte få göra annat än byta kläder.
Vi har pratat med BVC om kräkningarna men de säger att man inte gör något åt dem så länge han mår bra och ökar i vikt som han ska. De menar även att det brukar bli bättre när man börjar ge fastare föda. Albin har ätit fast föda i tre månaders tid nu och han kräkts fortfarande lika mycket. Det är nästan värre nu eftersom maten gör att kräkningarna luktar apa. Det spelar ingen roll om han sitter upprätt eller inte, och han kräkts lika mycket 10 minuter efter måltid som 3 timmar efter måltid.
Hela första levnadsåret hos barn är den övre magmunnen öppen och så länge kan kräkningarna fortsätta fick vi förklarat av doktorn. Bara 5 månader kvar då, kanske.




min lilla kräkunge!


7 månadersbilden


Vackrast i världen!


Ullared here we come!

Om en månad åker vi ner till Ullared för att shoppa loss!! Vi bokade stuga för 2 nätter idag :)
Det bästa av allt är att vi får sällskap av goda vänner. Åh vad jag längtar!!

En annan rolig sak idag är att vi slog till på platt-tvn som jag skrev om tidigare. Vi har precis satt upp den och det blev super! Är såå himla nöjd!! :)



jihoo!!


1A jobbveckan

Igår avslutade vi kvällen med hemgjord pizza à la man tager vad man haver och filmen The Joneses.
Pizzan blev riktig god och filmen var sevärd, lite annorlunda.
Albin blev 7 månader igår också. Kan knappt fatta att han snart inte är nån bebis längre, om fem månader fyller han ett år. Helt otroligt! :)


Den här veckan börjar med några lediga dagar sedan är det dags för några jobbnätter. Ska bli ganska kul att jobba igen, dock tråkigt att det mest blir helgjobb.





pizza med svamp, lök, korv, dolmiosås, jalapenos och ost


Platt tv

Jag och min sambo tänkte inom den närmsta tiden köpa oss en ny TV. Just nu har vi en gammal tjocktv som det egentligen inte är något fel på men bildkvalitén är sunkig och den är otymplig i vårt lilla vardagsrum. En vägghängd platt-tv skulle göra sig mycket bättre ;)

Den vi har tittat på heter Sony Bravia KDL-52EX700. Det är en slimmad LED-tv med full HD och är 52 tum stor. Sedan har den en massa andra finesser och funktioner men de kan jag inget om så dem låter jag vara onämnda.
Här kan ni läsa mer om tvn: http://www.sony.se/product/t46-ex-series/kdl-52ex700



Sopptider

Tänkte dela med mig av recept på en värmande soppa som passar bra nu i höst :) Fick receptet av min lillasyster för ett tag sedan och jag gjorde soppan häromdagen när det var riktigt regn och ruskväder ute.


Champinjonsoppa
5 dl mjölk
500 g champinjoner (eller annan svamp)
1,5 tsk salt
1 klyfta pressad vitlök
1 krm malen vitpeppar
2 dl creme fraiche

Häll upp mjölken i en kastrull. Skölj svampen och skär i små bitar.

Lägg svampen i mjölken. (Man kan tro att det blir för lite vätska till all svamp men så fort svampen blir varm så avger den mycket vätska och krymper, så därför räcker de mått som står angivna i receptet.)

Låt koka upp. Sänk värmen.

Tillsätt salt, vitlök, vitpeppar och creme fraiche och låt puttra några minuter. 


Jag tyckte att soppan blev lite för vattnig så jag redde den med lite maizena tills konsistensen blev bra :) Annars var den jättegod!






Helgavslut

Idag är det söndag och helgen börjar gå mot sitt slut. I fredags gjorde vi tacos och såg både Idol och Se upp för dårarna som visades på TV4. En mysig fredag med andra ord :)
Lördagen tog vi det lugnt och va hemma och grejade och kvällen spenderade vi hos Cecilia och Robert. Vi hyrde film och åt en massa gotta :) Lika trevligt som vanligt hos västansjöborna!
Idag utlovas det finväder och vi har väl inget speciellt planerat, förutom att vara ute och njuta av solen!



Kissekatter

Sötnosarna är snart 10 dagar gamla och har nästan öppnat ögonen helt :)


Babysång och birsta

Veckan går i rasande fart, och snart är det helg igen. Min sista lediga helg på läänge. Känns lite trist, men som sagt handlar det bara om en månad. Sedan blir jag antagligen hemma ett tag igen och hur det blir nästa år visar sig :)

Jag och Albin hade en supermysig tisdag. Dagen började med babyrytmik på folkets hus och efteråt gick vi till Michaela och Milian. Där blev jag bjuden på god lunch, omelett med svampstuvning och sen kaffe o choklad :)
Idag har vi varit på Birsta med mammsen och shoppat lite. Blev en leksak till Albin och lite smått o gott till mig själv :)

Dom här dagarna har det också blivit en hel del promenader. Läser så himla bra ljudböcker nu så då vill man inte annat än ut och gå ;) Jag har nyligen läst ut Mord.net och nu lyssnar jag på En nästan vanlig man av samma författare. Jag rekommenderar båda böckerna starkt!




Busunge




Den här veckan har Albin börjat dra ut kökslådorna. Jag fattar inte hur han orkar som, med låddämpare så är de inte så lätte att dra ut. Den första lådan han drog ut var den tyngsta av alla kökslådor, och sedan gick resten av bara farten ;)
För ett par veckor sedan så har han kommit på att han kan dra av sig tröjan. När han väl kommer på idén så åker den av på löpande band! :) Likadant är det med mössan, kommer han på att han har en mössa på huvudet så får den inte sitta kvar.







bus i blicken


Altan





Vackert värre!


Oväntat besök


Fina kläder

Idag fick Albin jättefina kläder av sin faster Mia. Kläderna är från Gekås, gissa om jag blir sugen på att åka ner och shoppa! :)





Ostkaka med keso

Nu i helgen gjorde jag egen ostkaka. Den blev väldigt god och var enkel att göra. Tänkte dela med mig av receptet här på bloggen :)






Ingredienser:
2 ägg
1 msk socker/vaniljsocker
250 g keso
1 dl grädde
ev. 1-2 bittermandlar

Vispa ägg och socker. Riv ner bittermandeln. Blanda ner keso och grädde. Häll smeten i ugnssäker form. Jag använde mig av två stycken 5dl folieformar. Grädda 175grader, 30-35 min. Servera ljummen med bär, sylt eller vispad grädde.





Fläskfilé med färskost

I fredags gjorde vi en variant på helstekt fläskfilé som var riktigt gott. Börja med att skära bort synligt fett och därefter så skär man ett ganska så djupt snitt längs hela filén. Salta och peppra köttet. Fyll skåran med nån god färskost (vi tog vitlök/örter) och fäst ihop köttet med tandpetare. Stek i ugnen ca 30 min 175 grader.




Färskostfylld fläskfilé


Vinteroverall

Det är dags att inhandla lillemans första vinteroverall. Jag har hittat en som jag är sugen på att köpa. Vi vet inte om Albin hunnit lära sig gå då snön är här men man vill inte chansa och köpa en overall som han inte tar sig fram med :)


Tucky Print Coverall från Didriksons


Filmtips




En ung kvinna befinner sig i ett tillstånd mellan liv och död och kämpar för att undgå att bli levande begravd, allt medan en begravningsentrepenör håller hennes öde i sina händer.


Blev positivt överraskad av den här filmen, den var orginell och intressant. Och jag tyckte Liam Neeson gjorde en riktigt bra roll!


Enkel tomatsoppa

1 burk tomatkross
grönsaksbuljong
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk soja
lite oregano eller basilika
salt och svartpeppar

Häll tomatkrosset, buljong, pressad vitlök i en kastrull.
Låt koka upp och puttra några min.
Smaka av med soja, örter, salt o peppar.
Klart!




En god och superenkel soppa, perfekt i höstrusket :) Räcker till 2-4 port.






Regn

Riktigt tråkväder ute idag, regn och uppehåll omvartannat. Jag hoppas att det är uppehåll ikväll så att vi kan fortsätta med altanräcket, men det lär väl regna som värst då :P
Nu tror jag att jag ska ta och dammsuga och torka golv. Med två hundar och två (4) katter blir det smutsigt bara på ett par dagar. Det är alltid skönt att ha det rent och fint inför helgen :) Imorgon är det mathandling på schemat och sedan LEDIG helg!


Morgonstund

Åh så underbart att hela familjen fick sova inatt! Lillhjärtat är äntligen på bättringsvägen och kunde sova hela natten utan nåt besvär med hosta eller snuva.
Det känns som att den här veckan gått grymt fort, fastän vi bara varit hemma och kurerat. Nu sitter jag i godan ro och läser tidningen och fikar medans lilleman sover dagens första nap.


en stor mugg kaffe och äggmackor!





En liten sneak peek på vårt nya fina altanräcke:



Storkok

Nu håller jag på att göra ett rejält lass med äppelmos. Albin har precis somnat, nattningen tog lång tid. Jag tycker så himla synd om honom. Idag har han dock varit lite bättre, men inatt var det hemskt. Stackars lillgubben!

Det blir en tidig kväll för oss båda, så kanske vi får sova några timmar innan lillen ev vaknar.







mycket äpplen


Kladdkakemuffins med chokladkräm


mums!



Ca 15-20 stycken

Muffinssmet:
100 g smör
3 dl socker
2 ägg
1½ dl mjöl
1krm salt
1½ tsk vaniljsocker
4 msk kakao

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Tillsätt resten av ingredienserna (smöret smälts först) och vispa.
3. Fördela smeten i silikon- eller folieformar. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

Chokladkräm:
50 g smör
2 msk socker
2 msk kakao
1 tsk mjöl
½ dl mjölk
½ dl grädde

1. Smält smöret i en kastrull.
2. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp blandningen under vispning.
3. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka tills krämen tjocknar.
4. Lägg en klick kräm på varje färdiggräddad muffins.


Jag tycker att silikonformar är helt suveräna! Det lossnar lätt ur dem och är enkla att rengöra. Om man inte har grädde hemma så går det att dubbla mängden mjölk samt tillsätta ett par matskedar florsocker. Ställ sedan in muffisen i kylen en stund så chokladkrämen stelnar.


Nya familjemedlemmar








Vardagslyx

Nu blir det vardagslyx i form av kladdkakemuffins och en film. Sedan hoppas jag att hela familjen får sova gott hela natten och att lillhjärtat är kry imorgon!



kladdkakemuffins med chokladkräm


Ja tack!

Denna hissgardin skulle jag vilja ha i vår blivande matsal:



Inte särskilt dyr heller :)


Äppelpuré

Idag gjorde jag hemgjord äppelpuré till Albin. Han brukar alltid få en liten portion fruktpuré efter varje måltid och i längden blir det ganska dyrt att köpa färdigt så då provade jag göra egen puré på äpplen idag :) Den blev riktigt bra! Nästa gång blir det en större sats att frysa in.



Ca 150gram pure  i varje


Sömnbrist

Vi har haft en jobbig natt hela familjen. Albin har vaknat en gång i halvtimmen av nästäppa. Han har ingen feber, men han hostar, snörvlar och nyser omvartannat. På dagen rinner det ur näsan mer eller mindre konstant och under nattetid blir han täppt och får svårt att andas. Inatt har vi använt både nässug och koksaltdroppar och det har hjälpt en liten stund. För övrigt så verkar han vara pigg och har aptit som vanligt, men lite svårare att äta med alla nysningar och rinnande/täppt näsa. Det är tredje gången som Albin är förkyld sedan födseln och jag har läst att runt 10 förkylningar kommer de flesta barn ha innan de är fyllda 2 år.

Så tyvärr måste vi skippa babysången idag :(








Världens vackraste


6½ månad gammal








gofisen tittar på musses klubbhus





Albin leker med sin nya leksak!


Ny vecka

Nu är jag inne på min andra vecka som mammaledig. Vi har riktigt mysiga dagar tillsammans jag och Albin! Nu har dessvärre lillfisen blivit förkyld. Det verkar dock inte vara någon värre förkylning, men vi skippar kyrkis idag för säkerhetsskull. Förhoppningsvis kan vi gå på babyarytmik på tisdag :)

Idag borde jag städa här hemma, men det har jag inte ett dugg lust med. Känner mer för att krypa ner i soffan och se en film.





Såg denna igårkväll, riktigt kass film!


Fartfylld lördag!

Eftersom Johan är i Stockholm på arbetsresa så har jag och Albin spenderat helgen hos mina föräldrar. Lördagen blev en dag med en massa skoj! Det började med Jolies dop i Ljustorp kyrka. Hon var så fin och duktig! Det var ett litet och mysigt dop med gott fika och fina doppresenter. Av oss fick hon "Pekboken för lite finare barn" :)
Efter dopet hämtade vi upp systeryster Janna och begav oss till Söråkers folkets hus där det var Nionde i Nionde. Vi gick dit tillsammans med André, Michaela och Milian och tittade på lådbilsraceande :) Vi träffade Andrés syster Nina som var där och visade upp sitt konstverk som hon och några ungdomar i Söråker skapat. Det var otroligt mycket folk på plats, en riktig folkfest! :)
Efteråt följde vi med André och Michaela hem och åt tacogratäng och myste. Albin lånade Milians gåstol och racade runt som bara den och Milian lånade Albins bärbara dvdspelare och såg musses klubbhus :)






Lilla fröken Jolies dop





Albin på fikat






Jolie hos sin gudfar






Doppresenten ;)




9i9






Nina och Milian på bänken som Nina gjort



















Sötungen!







Så fin!




Vackert väder

Ojoj så fint väder det är idag! Rena rama sommarvärmen :) Jag och Albin promenerade till kyrkis, sedan vidare till mina föräldrar och sen hem igen, och jäklar vad varmt det var! Det blev riktigt jobbigt med barnvagnen i stekande sol, but i like it! :) Hoppas så innerligt att vädret håller i sig hela hösten!

Nu i eftermiddag så har vi haft mysigt besök av Michaela och Milian. Vi fikade och surrade omvartannat. Grabbarna lekte med varandra på sitt sätt :) Tänkte lägga ut ett recept på en äppelkaka som jag bjöd på idag. Den är så himla enkel och god :) Man kan äta den som enkel kaka eller som paj med vaniljsås/grädde.

För nån dag sedan så inhandlade jag en fin kryddhylla som jag tänkte sätta upp i vårt matskafferi. Det följde med 12 olika kryddor och var gjord i furu, som nu är vitmålat såklart ;)




Söt och behändig kryddhylla :)



Äppelkaka
2 ägg
3 dl socker
Blandas ihop, vispas ej
Tillsätt
3dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

Häll över i pajform/mellanstor ugnsform och lägg på äppelklyftor (2-3 äpplen), hyvla över 75 gram smör.
Gräddas i 175 grader ca 25-30 min.



Voila!



Blomsterlandet


Köpte två fina murgrönor idag


Tisdagsmorgon

Nu sitter jag med mitt morgonkaffe och lilleman sover dagens första nap. Idag är det tisdag och vi har planerat att åka in till Birsta med min mamma och storasyster.
Den här veckan börjar älgjakten och Johan ska jaga mån-tors och sedan åker han och hans arbetskamrater till sthlm från fre-sön. Så Albin och jag får mycket egentid den här veckan. Igår var vi på kyrkis och vi ska även dit på onsdag. På torsdag så jobbar jag ett kvällspass och på fredag ska vi hälsa på en gammal klasskamrat till mig som fått en liten flicka nu i sommar :-) På lördag är det dop och på söndag innebandy.
Idag är det en vecka sedan jag slutade jobba, sjukt vad tiden går!



Full fart!





Såhär blev krukorna med lite blommor i :)


Oplanerad söndag

Igår shoppade vi lite prylar på IKEA. De har så himla mycket fint som jag vill ha! Men det är ingen idé att handla sakerna nu då varken hallen, matsalen eller vardagsrummet är färdigrenoverat. Bästa köpet vi gjorde igår var iaf en sovpåse till lilleman. Han sparkar alltid av sig täcket när han sover och nu under sommaren har det inte gjort något då det varit så varmt. Men nu när det är betydligt svalare i sovrummet (runt 20C) så behöver han ha någonting mer än bara pyjamas. Sovpåsen ersätter täcket och är omöjlig att sparka av sig :) Han invigde den inatt och den var hur bra som helst! Vi köpte även mjuka byggklossar till Albin och en söt kaffetermos till oss. Den förra vi hade gick sönder för flera månader sedan så det var på tiden :)

Sedan Albin varit 4 månader så har han suttit i gåstolen korta stunder. Han har dock aldrig gillat det särskilt mycket eftersom han inte riktigt förstått hur han tar sig fram. Tills för ett par dagar sedan. Nu åker han omkring och jagar hundar och katter och är mer nöjd än någonsin :)


Gårdagens shoppingfynd






Några prylar jag suktar efter :)










Underbara lördag

Det bästa som finns är lördagsmornar. Lördagen är den bästa dagen på hela veckan och när det är morgon har man hela dagen framför sig. Idag ska vi till Birsta. Det ska tydligen vara loppis på IKEA parkeringen. Och loppisar gillar ju jag :-)
 
Igårkväll hade vi min storebror med familj på middag här hemma. Himla trevligt var det! Synd det blir allt för sällan bara. Vi bjöd på kött, hasselbackspotatis, färskostfyllda champinjoner, vitlöksbröd och grönsallad.

Blir ett kort inlägg, kanske uppdaterar mer senare idag. Ha en FANTASTISK lördag!

Efterlängtad

Idag kom äntligen vår fina husskylt med posten. Nästa vecka tror jag altanräcket kommer :-)








Finfint!


Morgonstund

Fredag eller inte, Albin är lika morgonpigg idag som vanligt :-) Den här veckan har gått riktigt fort, och det lär även helgen göra. Vi har lite smått o gott inplanerat. Kom på att jag glömt visa hur hissgardinen från selånger blev i köket. Himla nöljd med köpet! :-)
Häromdagen så plockade jag fram Albins åkpåse. Varje morgon är vi ute på prommis o rastar vovvarna och riktigt kallt är det, speciellt då solen inte hunnit titta fram.
Lägger in en bild på ett jättefint kakfat som finns på Indiska :-)





200 riksdaler gav jag för denna, ett riktigt fynd m.a.o!





morgonpigg som bara den :-)








1a september

Vilken härlig dag jag och Albin har haft det idag :-) Det har varit riktigt fint väder! Under förmiddagen var vi på kyrkis och när det var slut gick vi ner till mamma och käkade lunch. Vid ett-tiden promenerade vi hemöver och väl hemma tog vi med oss hundarna på en liten prommis. Hoppas vädret blir lika fint imorgon för då blir det fler promenader :-) 

Ikväll har min händiga sambo byggt lite mer på altanen. Nu väntar vi på räcket och har vi tur kommer det nästa vecka :-) 


Vår underbara altan!
 


RSS 2.0