Kräkbarn

Albin kräks hela tiden, och då menar jag HELA tiden. Det har han gjort ändå sedan han var nyfödd och han kräks lika intensivt än idag. Det är fruktansvärt jobbigt för hela familjen. Och jag tror inte man riktigt förstår hur jobbigt det är förrän man själv haft ett kräkbarn. Det är knappt att man hinner tvätta så att det finns rena kläder. Det blir mellan 5-8 klädbyten per dag, ibland har man tur och bara behöver byta tröja eller body men oftast är allt nerspytt. Och då byter vi inte när det bara är lite kräks, utan oftast är tröjan nära dyngsur. Annars skulle vi inte få göra annat än byta kläder.
Vi har pratat med BVC om kräkningarna men de säger att man inte gör något åt dem så länge han mår bra och ökar i vikt som han ska. De menar även att det brukar bli bättre när man börjar ge fastare föda. Albin har ätit fast föda i tre månaders tid nu och han kräkts fortfarande lika mycket. Det är nästan värre nu eftersom maten gör att kräkningarna luktar apa. Det spelar ingen roll om han sitter upprätt eller inte, och han kräkts lika mycket 10 minuter efter måltid som 3 timmar efter måltid.
Hela första levnadsåret hos barn är den övre magmunnen öppen och så länge kan kräkningarna fortsätta fick vi förklarat av doktorn. Bara 5 månader kvar då, kanske.




min lilla kräkunge!


Kommentarer
Postat av: tanja

sötongen! :)

2010-09-29 @ 12:35:15
Postat av: robin

haha vad han är gullig, går inte o titta på denna bild utan att le=)

2010-09-29 @ 23:13:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0