Sista natten med gänget

Nu har jag bara en natt kvar på schemat, sen börjar mammaledigheten med Tova och i januari tar kommande bebis över :)

Jag har dock tagit på mig en extra jobbnatt nästa vecka så helt slut är det inte :)

Ikväll ska vi och syrran dra med oss lillebror på restaurang och fira hans födelsedag i förväg. Han fyller på fredag men vi åker till torpet imorgon och ska sova där 2-3 nätter så vi missar kalaset på fredag. Ska bli gott och äta ute mitt i veckan :)

I lördags var vi som sagt hos våra vänner i Västansjö och åt kräftor med goda tillbehör. Västerbottenost och min kalla räkpaj slår aldrig fel :) Senare på kvällen åkte vi till Åstön på lysnatta. Där var det riktigt röj men jag höll mig på en bänk större delen av kvällen för magens skull :)

Nu ska jag göra mig och barnen redo för en tur till stan. Hoppas ni har det bra!


Lördagsblogg

Tänkte göra en liten uppdatering medan tid finns :) Nu har jag jobbat klart för den här veckan och nästa vecka väntar tre nattpass. Igår spenderade vi em/kväll hos min bror och hans familj. Det var underbart väder och vi var mest ute och njöt av solen. Det blev gemensam middag som bestod av hämtpizza och när klockan blev 19 tog jag med mig barnen och for hemöver. Johan lämnade sällskapet redan vid fem-tiden för att åka till skjutbanan.
 
 
Igårkväll när barnen somnat började jag förbereda en räkpaj och efterrätt. Ikväll ska vi iväg till vänner och äta middag och tydligen vankas det kräftor :) 
 
 
Idag verkar det bli toppenväder, men det var kallt som sjutton imorse, lite över 2 plusgrader. 
 
 
Här kommer lite instagrambilder, ha en härlig helg allesammans!
 
 
   Grillade i torsdags, kanske för sista gången i sommar  
 
 
 
 
 
Ska köra en blutsaftkur i hopp om att slippa järntabletter, blodvärdet var inte sådär jättebra (105).
 
 

Summering av helgen

I fredags kom Cecilia och barnen och hälsade på. Det var riktigt fint väder så vi var ute hela dagen. Smågrabbarna lekte för fullt, hoppade studsmatta och badade i poolen. Vi tog en promenad till folkets hus och åt lunchbuffé. Det bjöds på lasagne, potatisbullar, bacon, hemgjord pyttipanna och grönsakssoppa och salladsbuffé. Promenaden dit och hem var sjukt jobbig, gassande sol och fullsatta syskonvagnar :) På eftermiddag/kvällen käkade vi hämtpizza tillsammans. När dagen var slut var det dags för mig att bege sig till sjukhuset för helgens första jobbnatt. 

I lördags åkte vi till Selångers marknad. Vi käkade middag där och vi gjorde några fynd såsom älgsalami, jaktstrumpor, jättestora aluminium pajformar, godisremmar och fina armband till barnen :)


Igår åkte vi till mina föräldrar och grillade. Lillebror och hans tjej (som flyttar nästa helg) var också där. 

I övrigt har helgen varit lugn. Jobbmässigt har det varit bra, varken för lite eller för mycket att göra utan alldeles lagomt :) Nu har jag bara fem schemalagda nätter kvar att arbeta och med handen på hjärtat känns det riktigt trist. Jag hoppas det blir lite extrajobb i höst :)
 

Nu är jag uppe på benen sen ett par timmar tillbaka. Johan och Abbe är ute med åkisen, när de är klar tänkte jag köra lite med vanliga gräsklipparen.  
 
Hoppas er helg varit bra!

 
 
 
 
 
 
 

RUL och lite annat

Idag hade vi tid för vårt rutinultraljud. Barnen fick vara hos faster Mia under tiden. Vi fick en jätteduktig barnmorska som genomförde undersökningen, det bästa ultraljudet vi hittills varit med om. Allting såg fint ut, och det visade sig vara en liten tjej i magen :) Hon är beräknad till den 7 januari.
 
 
Nu har jag jobbat två nätter och har två lediga nätter framför mig innan det är dags för mina sista schemalagda helgnätter. 
 
 
Idag lyxade vi till det med hamburgare från Sibylla.Vädret har varit riktigt fint och är riktigt mysigt att kunna sitta ute och äta middag :) 
 
 
Nu har jag precis kommit in från kvällsrundan med hundarna och troligtvis blir det en film innan sovdags
 
 
 
 
 
Kvällsrundan
 
 
 
 
 
 

Torpetbilder sedan sist

  '
 
 
 
 

Kusinbesök

Albin och Fiona
 
 
 
 
Idag fick vi besök av Johans bror och hans dotter som bor i Göteborg. Det var ett år sen vi träffade dem sist så det var riktigt kul :) Barnen lekte med kusinen och imorgon ska vi träffas igen hemma hos Johans mamma. 
 
Albin hade ju sin första dagisdag idag. Han blev såklart ledsen när han blev lämnad. Hans vanliga avdelning har fortfarande stängt och det gjorde inte saken bättre. Det hade i alla fall gått bra för honom. Bara tårar i starten sedan hade han lekt och mått gott. 
 
 
Nu ikväll lyxade jag till det med att göra en blåbärspaj :) Albin och hans farmor plockade en massa blåbär förra helgen så vi fick några påsar att stoppa i frysen :)
 
 
 
 
 
 
 

Kvällsbloggning

Inatt när jag var på jobbet så kikade jag lite på schematavlan och insåg att jag inte alls har så många pass kvar att jobba. Tiden har gått så otroligt fort, jag tycker jag nyss började arbeta?! Den här veckan jobbar jag onsdag och torsdag, sedan åker vi upp till torpet i helgen. Jag har inte varit där på flera veckor så det ska bli så kul. Troligtvis gör vi en visit på Junsele djurpark under helgen också :) 
 
 
Det är synd att sommaren är så kort. Vi hade velat gjort ännu en sväng till furuvik tillsammans med vännerna i Västansjö. Någon kräftskiva hinner vi inte heller med i år :( vi får ladda för en dubbel kräftfest nästa sommar istället.  Jag jobbar ju varannan helg då det blir inte så många lediga helger att hinna göra saker på. 
 
 
Nu kom min kära sambo hem från skjutbanan så nu avslutar jag inlägget. Ha en bra kväll :)
 
 

Avslutad jobbhelg och finväder

 
 
Idag klev jag upp kring halv 12 efter söndagnattens jobbpass. Det var riktigt fint väder så vi fyllde barnpoolen med varmvatten. Barnen badade länge och när vattnet blev svalt så övergick de till att hoppa studsmatta tillsammans :)
 
Nu på eftermiddagen tog jag med mig barnen och åkte ner till mina föräldrar. Johan har åkt iväg till en skjutbana i Indal där han ska övningsskjuta tillsammans med syrrans kille. Nu sover båda barnen och jag ska ha lite egentid. Antigen ska jag påbörja Jonas Moströms senaste bok eller så blir det nåt på TVn. 
 
 
Imorgon har Albin dagisstart efter 5 veckors ledighet :)

Snart dags för jobbnatt 2 av 3

Vi hade en otroligt lugn fredagnatt på jobbet. Minns inte sist det var så lugnt och faktiskt var det rätt så skönt :) Snart är det dags att bege sig inöver igen för helgens andra jobbnatt. Ute regnar det titt som tätt, emellanåt visar sig solen men bara för en kort stund. Jag vet inte om jag inbillar mig men jag tycker det har varit mycket regn i sommar. Och har det varit en superfin dag så har det varat max 1-2 dagar, eller hur? Vi får hoppas på en fin höst innan den kalla vintern är här.
 
 
Igår påbörjade vi projekt gräsklippning. Johan tog åkisen och jag körde den vanliga. Det började regna mot kvällen så jag hann aldrig klart så idag tog jag resten. Det tar ganska mycket tid att klippa alltihop, vi har ju närmare 4500km2 att klippa. 
 
 
Nu ska jag ta och lägga sonen innan jag rullar mot sjukhuset. Trevlig lördagkväll!

Jobbhelg och fyrhjuling

Idag fick vi hem en minifyrhjuling som vi köpt till Albin. Han blev överlycklig som ni kan förstå :) Det blev dock inget premiäråk för honom idag för nu är han påväg med farmor till stugan i Häggdånger. Han ska sova över där en natt är det tänkt :)
 
 
För min del vankas jobbhelg, tre nätter ska avklaras. Känns faktiskt helt okej. Hoppas ni andra har en trevlig helg!
 
 
 
 
 
 

Portercafét med vänner

Igår hade vi ett bokat bord ute på Portercafét på Åstön. Vi var 6 stycken som njöt av deras räk- och tacobuffé. Jag har varit så himla sugen på deras räkbuffé de senaste veckorna och det var precis lika gott som jag föreställt mig :) Till räkorna serverades aioli, bröd, tzatsiki, rökt sik och en massa annat gott :)
 
Vi hade ordnat barnvakt så det var skönt att få äta i lugn och ro och njuta av sällskapet. Lagomt med folk och finfint väder hade vi. 
 
 
Idag har vi spenderat dagen hemma hos Cecilia och Robert. Vi var där mellan 10-18 så det blev en riktig heldag :) Smågrabbarna busade tills de var sjöblöta av svett. Stora grabbarna pysslade med att byta fönster. Mammorna såg till att läget var under kontoll och småtöserna bara var :)
 
 
Nu blir det sängen och imorgon är det dags för jobbhelg.
 
 

RSS 2.0