Sömn hos barnen

Albin har ju haft (lättare?) sömnproblem sedan han var nyfödd. Största problemet är att han vaknar på tok för tidigt. Det resulterar i att han sover alldeles för få timmar nattetid och det spelar ingen roll hur sent vi än lägger honom, för det gör ingen skillnad. Och det handlar inte om att han har ett mindre sömnbehov heller för han är oftast gristrött när han vaknar kring 5-tiden (närmare 04 än 06-tiden). Ändå så går det inte att få honom att somna om. Förutom att han vaknar tidigt så vaknar han ofta under nätterna, nästan varje natt. Ibland tar det ett litet tag att få honom att somna om också.


Annat är det med Tova. Hon somnar något senare än Albin och sover oftast fram till 9-tiden. Med undantag för en vällingflaska under tidiga morgon som hon somnar om efter. När Albin var i hennes ålder och vaknade i ottan så tänkte man ju självklart att han var hungrig. Men så var det aldrig, han har aldrig velat haft välling den tiden.

Man har ju funderat många gånger om det är vi som gör/gjort något fel men eftersom Tova sover som ett barn brukar göra så torde det inte bero på "oss".

Alla vet säkert hur jobbigt det är när ens barn inte sover på natten som den brukar, för det händer väl alla nångång. Men tänk er att ha det i närmare 2års tid. Jag och Johan klarar ju av det för vi står oss på 7 timmar sömn/natt (fastän det skulle vara önskvärt att få sova lite längre såklart och framförallt få sammanhängade sömn). Det är Albin som det är synd om. Han är bara ett litet barn som behöver sova, hans kropp behöver sömnen.

Vet inte riktigt varför jag skrev det här inlägget, antar att jag bara ville skriva av mig lite :)

Kommentarer
Postat av: Michaela

Ni kanske har en "poltergeist" hos er, en som gillar att liva till det på "morgonen" för barnen.. väcker Albin mitt i natten och busar med Tova!? Man börjar ju nästan undra om det är så!

2012-01-19 @ 21:43:20
URL: http://ladymi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0